IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! (архив до 2.05.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ATILA Разгледай мнение
    Aз познавам такъв човек! Който освен репо по МОСТ-а, имаше и репо по ХДПАТ - точно в този момент!

Отговорът е - човекът изживя изключителна трагедия... А кредиторът му - отписа огромна загуба...
    Да не е Пепи
    Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!

Коментар

• Репата но не в този им вид могат да заработят добре, когато стане нещо с късите. Това ще бъде добра възможност за дългосрочните инвеститори да изкарат някой лев от заемане на акции. Само идея нямам кой ще прави клирнга На никой не му е дошло на акъла да се спретне една нормална клирингова къщура в БГ.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
        Има ли наистина случка като с Моста с репо примерно на 1.5, вързано дори на 0.5, а да отвори после на 0.15 и се пита в задачката - какво правим?
        Aз познавам такъв човек! Който освен репо по МОСТ-а, имаше и репо по ХДПАТ - точно в този момент!

Отговорът е - човекът изживя изключителна трагедия... А кредиторът му - отписа огромна загуба...

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
          Атила, преди 9-10 години аз бях, както си го казал портфолио-мениджър. Ставаше въпрос за доста кинти. Та тогиз на един симпозиум, разни отговорни фактори, мислейки, че са направили нещо голямо за Борсичката ме попитаха дъл ще инвестирам на нея, очаквайки да съм на седмото небе от възможностите, които са ми предоставили. Аз отговорих кратко и ясно - НЕ. Имаше гневни упреци, имаше как ще обясните на ....... защо не инвестирате на БФБ. Както и да е..... Ти виждаш ли нещо да се е променило от тогава до сега?
          Аз в момента се занимавам със съвсем други неща. Но ако съм един мениджър на фонд, отговорът ми би бил абсолютно същия.
          За съжаление, в България нищо не се е подобрило за последните 22 години (от 1989 насам)... Освен че хората повсеместно обедняха, а мнозинството оскотяха и се принизиха духовно!

За съжаление, не виждам и надежада и начин за промяна - просто оскотялият човек не е способен да се промени... По-инициативните избягаха... а останалите - явно предпочетохме пътя на съществуването ден за ден...

БФБ явно просто е пълно отражение на безизходицата в която се намира обществото ни - тотална духовна и финансова оскотялост и безперспективност!

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
            Има ли наистина случка като с Моста с репо примерно на 1.5, вързано дори на 0.5, а да отвори после на 0.15 и се пита в задачката - какво правим?
            никога не съм правил репо но един път при моя ИП имаше списък с кой компании мога да го направя и те не бяха много . Мисля всички от софикс и полувината от БГ -40 ....Също и София БТ тогава тя не беше в индекс...

Коментар

• Има ли наистина случка като с Моста с репо примерно на 1.5, вързано дори на 0.5, а да отвори после на 0.15 и се пита в задачката - какво правим?

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                За Виктор Папазов ли става въпрос....
                Стар познайник лично ме агитираше да си продам няколко акции от БФБ за да окрупни пакета си и да стане незаменяем......
                Не, не е събирачът на капачки

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                  Атила, преди 9-10 години аз бях, както си го казал портфолио-мениджър. Ставаше въпрос за доста кинти. Та тогиз на един симпозиум, разни отговорни фактори, мислейки, че са направили нещо голямо за Борсичката ме попитаха дъл ще инвестирам на нея, очаквайки да съм на седмото небе от възможностите, които са ми предоставили. Аз отговорих кратко и ясно - НЕ. Имаше гневни упреци, имаше как ще обясните на ....... защо не инвестирате на БФБ. Както и да е..... Ти виждаш ли нещо да се е променило от тогава до сега?
                  Аз в момента се занимавам със съвсем други неща. Но ако съм един мениджър на фонд, отговорът ми би бил абсолютно същия.
                  За Виктор Папазов ли става въпрос....
                  Стар познайник лично ме агитираше да си продам няколко акции от БФБ за да окрупни пакета си и да стане незаменяем......

Коментар

• Първоначално изпратено от Gaki Разгледай мнение
                    Такова е положението,Gekko.Може вместо да купуваш,да чакаш в ляво да ти продадат.Мераклии ще се намерят.И всеки следващ ден ще ти излиза по-изгодно.
                    Здравей Гаки,
                    За това което става от шест месеца може да се характеризира с една любима моя фраза...
                    Днес е добър ден за продавачите .... , но няма да я напиша защото обикновенно не я мисля а само целя да увелича паниката и да си купя в мойте позиции малко по еФтино ,но сега нещата хич не са добри и затова я игнорирайте.
                    Почнаха да се разпродават най качествените и стабилни позиции а това означава че нещо не знаем или не ни се казва при ДФ или ПФ.... За твоя любим Флагман изобщо не става въпрос , него и сие ТИМ го разпродадоха в началото на спада...
                    Разпродават се както казва Атила 100 % сигурни позиции като Еларг/ там обаче си счупиха рогата/ Бреф ,Ланд , Корп ,,Атера, Монбат ,Емка,МиС и т.н. камо ли останалите начело Синергон , ПИБ и т.н.
                    Та вместо да го посъветваш да слага вляво по добре да изчака със слагането докато се разбере защо е такава каша и разпродажби когато навън ДАХ и ДАУ цепят небесата и къде отиде корелацията .....
                    Поздрави!

Коментар

Вместо да се заяждаш - вземете да помъдрувате вие - т.н. портфолио мениджъри за това каква ще я дървите на БФБ! Че нещата на умирачка утиват!

Съберете малко смелост в заешките си сърца и се опитайте да сте професионалисти! А не само "сладкодумни" кибици!

Препоръка е!

.....................
                      Казвам го без персонални лоши чувства!

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
                        А бе ти репо някога взимал ли си? Май не си, щом плещиш такива глупости. Банките хич не ги е еня за стойността, гледат само дали акциите са достатъчно ликвидни и ти слагат толкова консервативна оценка, че да могат веднага да си приберат парите на 100%. Практически никакъв риск не поемат. Не си ли чувал за марджин кол? Като падне цената и ти казват - дай още обезпечение или плащай в кеш. Иначе ти продават акциите и си прибират парите. Не съм чул досега за банка изгоряла от репо.
                        Вместо да се заяждаш - вземете да помъдрувате вие - т.н. портфолио мениджъри за това каква ще я дървите на БФБ! Че нещата на умирачка утиват!

Съберете малко смелост в заешките си сърца и се опитайте да сте професионалисти! А не само "сладкодумни" кибици!

Препоръка е!

.....................
                        Казвам го без персонални лоши чувства!

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
                          А бе ти репо някога взимал ли си? Май не си, щом плещиш такива глупости. Банките хич не ги е еня за стойността, гледат само дали акциите са достатъчно ликвидни и ти слагат толкова консервативна оценка, че да могат веднага да си приберат парите на 100%. Практически никакъв риск не поемат. Не си ли чувал за марджин кол? Като падне цената и ти казват - дай още обезпечение или плащай в кеш. Иначе ти продават акциите и си прибират парите. Не съм чул досега за банка изгоряла от репо.
                          Това подчертаното не е вярно щото мисля, че имаше изгорели когато се даваха репо за Мостстрой Ад и в един момент от 1.40лв на 30ст Зрелище за едни, трагедия за други, мир на праха му.

Е вероятно банката после си търси парите по съдебен ред без значение репо не репо.

Не всички инвестиционни те карат да осредняваш но вероянто това е и когато става дума за по-малко акции щото ако кажеш репо за 1 милион всичко което написа важи.
                          Last edited by msimov; 09.02.2012, 13:54.

Коментар

• Симов, и аз имам малко акции на ХДПАТ, ако намериш някой да ги приема като обезпечение веднага давам и мойте

Коментар

Aбе пич! Спри с малоумните коментари!!!

Замисли се защо не ти дават репо за ХДПАТ!

А иначе - репо заем си е съвсем нормална практика... Нашите банки се изгориха много с репата от 2008 г... и факта че са отпуснали заем срещу Билборд е красноречиво че вярват в стойността на обезпечителния актив - въпреки колапса на БФБ!
                              He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

Aбе пич! Спри с малоумните коментари!!!

Замисли се защо не ти дават репо за ХДПАТ!

А иначе - репо заем си е съвсем нормална практика... Нашите банки се изгориха много с репата от 2008 г... и факта че са отпуснали заем срещу Билборд е красноречиво че вярват в стойността на обезпечителния актив - въпреки колапса на БФБ!
                                По-добре малоумни коментари от колкото малоумни инвестиции.

Коментар

Working...
                                X