IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! (архив до 2.05.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Хайде на Оптимизма!!!
    Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Мъките на БФБ по сключване на сделки и на скучно и безизразно гледане или жално блеене,пред мониторите,при някои инвеститори ще се удължи с няколко часа

Времето за сключване на сделки на родната фондова борса ще бъде удължено до 17 ч, заяви пред "Стандарт" Васил Големански, изпълнителен директор на БФБ. Сега търговията приключва в 15 ч. Идеята е работното време на борсата ни да се застъпи с това на Лондонската и Нюйоркската, да могат да се привлекат нови инвеститори и да се развиват различни видове финансови инструменти, обясни Големански. По думите му всеки момент трябва да приключи и проектът за двойно листване на акции на дружества на родната и на Румънската борса. Това също цели повишаване на интереса към българската фондова борса.
      Подготвя се и сегментация на капиталовия пазар, която ще влезе в сила от 1 март. Тя предвижда над 200 нисколиквидни компании да бъдат отделени от основния борсов пазар. Около 90% от капитализацията на борсата се дължи на стотина компании. Те ще останат на основния и най-престижен сегмент. Така инвеститорите много по-лесно ще се ориентират на пазара. Ще се въведат още два сегмента - за дружествата със средни резултати и за нисколиквидните компании, които ще се разглеждат като съвсем отделен сегмент от борсата. Включването на компания в основния пазар сред най-ликвидните ще има и маркетингов ефект, коментира Големански.

Коментар

• Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнение
        Нещо си много негативен, ако БФБ-то те изнервя просто не го следи, яж си пчелното млечице и се разхождай повече сред природата, да се успокоиш!
        Не използвай информация от различните теми, че съвсем нищо няма да ви казвам.
        Хем ще сте бедни, хем ще сте болни.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
          Аз също го "чух".
          Натоварена е композиция с 35 вагона прясно напечатани долари и 6 вагона злато (24 карата).
          С тях ще купуват акции на БФБ.

Носят се слухове, че във вагон-ресторанта обсъждат кои "сини чипове" да изкупят на 99.9999%.
          Идва и вашето време.....
          Нещо си много негативен, ако БФБ-то те изнервя просто не го следи, яж си пчелното млечице и се разхождай повече сред природата, да се успокоиш!

Коментар

Аз не съм чул, дай повече информация или линк.
            Аз също го "чух".
            Натоварена е композиция с 35 вагона прясно напечатани долари и 6 вагона злато (24 карата).
            С тях ще купуват акции на БФБ.

Носят се слухове, че във вагон-ресторанта обсъждат кои "сини чипове" да изкупят на 99.9999%.
            Идва и вашето време.....

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
              Който се е осъзнал,че е най добре сам да управлява парите си.
              Мене друго ме съмнява. Доколко е достоверна тая информация за тегленията дето се поднася с готовност из медиите...така изведнъж...и толкова скоро след мнението на ББ и Дянков по темата...?
              Дали не сме свидетели на типичен булс трап, да се омете БФБ от нас наглите спекуланти като ни панират,обезкървят и накарат да разпродадем.
              А после на ниско,чисто и профитно ниво се настанят големите.
              Размисли на глас...от новобранец.
              Сигурно грешни, ама...

PS Чухте ли че и USA ПФ идва в БГ ?
              Дали само заради АЕЦ Белене....
              Вие все още имате кръв???? Да бе, да!!!
              Че то при вас освен "акита" по портфейлите, друго имате ли?

Коментар

Аз не съм чул, дай повече информация или линк.

Коментар

Мене друго ме съмнява. Доколко е достоверна тая информация за тегленията дето се поднася с готовност из медиите...така изведнъж...и толкова скоро след мнението на ББ и Дянков по темата...?
                  Дали не сме свидетели на типичен булс трап, да се омете БФБ от нас наглите спекуланти като ни панират,обезкървят и накарат да разпродадем.
                  Сигурно грешни, ама...

Достоверна е. На мене ми се обаждаха още миналата седмица да ми предлагат един пакет акции, но ги усетих, че са на зор и тая седмица го взех с 20% по-евтино. А който се е панирал си е за негова сметка.

Коментар

А кой тегли толкова много?
                    Сигурно грешни, ама...

Коментар

• Батя, това го видях и съм съгласен за спада причинен от тегленията, но от друга страна считано от месец март 2011 сме основно по пързалката и все по-надолу.

Коментар

• А кой тегли толкова много?

Коментар

• Явно не си чел темата по-надолу.
                          Ето ти го още веднъж от друг източник.

Спад в активите на взаимните фондове

Активите на взаимните фондове са се понижили леко през януари с 2.6%, показват изчисления на управляващото дружество "Елана фонд мениджмънт". Общата им стойност към края на януари е малко над 450 млн. лв. В последните няколко дни обаче от фондовете на "Елана" е имало значителни тегления, които са намалили управляваните от тях пари с над 18% от началото на месеца, до 29.15 млн. лв.

Най-големите тегления са били от "Елана Балансиран еврофонд" и "Елана Балансиран доларов фонд", чиито активи са паднали съответно с 16% и 44%. За да се осигурят пари за плащанията, е възможно от управляващото дружество да са разпродавали акции и това да е понижило стойностт на част от търгуваните на БФБ компании. Търговската система обаче не позволява да се вижда кой купува и продава ценни книжа.

Коментар

• Някой може ли да даде някакво обяснение, подчиняващо се на техничеки анализ или други икономически критерии, каква е причината Софикс да продължава да заорава все по-дълбоко и по-дълбоко въпреки множеството положителни отчети излезли за дружествата на БФБ и имайки в предвид какви ръстове отбелязват световните борси.

Коментар

• http://www.investor.bg/sasht/337/a/b...igurni,130047/
                              Гениален инвеститор е

Коментар

• Баси доста кеш извади някой от Елана, дали е пенсионен фонд?

Коментар

Working...
                                X