IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! (архив до 2.05.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от hah Разгледай мнение
    А по каква причина не се съмняваш, че 100% от активите им са в акции?
    Форексът води до сериозни изкривявания на логическите способности.

А по каква причина не се съмняваш и че 100% от активите им са в акции?
    Формулирай по-конкретно въпроса си.
    Аз не се съмнявам в качествата на ръководителите на ПФ, не съм говорил какви са им активите.
    Иначе ти е много "логичен" въпроса. Нещо към ниво 3-4 клас ми изглежда.

П.П. Много бързо ми даде диагноза. Очаквам направление......

Коментар

• А по каква причина не се съмняваш, че 100% от активите им са в акции?
      Форексът води до сериозни изкривявания на логическите способности.

Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
      Мдаааа, много интересно. При положение, че ПФ не могат да играят къси (спекулативно), а хедж-фондовете са спечелили през този период от къси 20%, а пък ПФ са загубили само 2% - Кой ли тогава допълва загубата до 18%?!
      Щото нали, за да спечели някой, трябва друг да загуби....

Вие сте умни момчета и ще се досетите.....

П.П. Аз не се съмнявам, че в нашите ПФ работят гурутата на финансовите пазари и при такъв срив и волатилност от последните дни са загубили средно с 2%. Тези 2% на десетгодишна база ли са, или нещо друго? Аха - видях - за полугодието.
      А по каква причина не се съмняваш и че 100% от активите им са в акции?
      Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.

Коментар

• Първоначално изпратено от ivo111 Разгледай мнение
        http://paper.standartnews.com/bg/art...article=377883

"Сериозен удар получиха българските частни пенсионни фондове от срива на капиталовите пазари, предизвикан от понижаването на кредитния рейтинг на САЩ. Само за периода от 1 до 10 август всички универсални пенсионни фонодве у нас отчитат загуба средно от около 2%. При различните дружества загубата варира между минус 0,43% и минус 3,98%, сочат данните на Комисията за финансов надзор. Причината за това е спадът на Българската фондова борса, както и на капиталовите пазари по целия свят. ...."
        Мдаааа, много интересно. При положение, че ПФ не могат да играят къси (спекулативно), а хедж-фондовете са спечелили през този период от къси 20%, а пък ПФ са загубили само 2% - Кой ли тогава допълва загубата до 18%?!
        Щото нали, за да спечели някой, трябва друг да загуби....

Вие сте умни момчета и ще се досетите.....

П.П. Аз не се съмнявам, че в нашите ПФ работят гурутата на финансовите пазари и при такъв срив и волатилност от последните дни са загубили средно с 2%. Тези 2% на десетгодишна база ли са, или нещо друго? Аха - видях - за полугодието.
        Last edited by anon6706; 12.08.2011, 18:13.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнение
          Въх, отидоха ни паричките
          че те кога са били ваши ?
          средната смъртност мисля че беше 68-69 г. Е, колко години ще вземаш пенсия, ако изобщо се пенсионираш на 67 г. ??? ))))

Коментар

• Първоначално изпратено от ivo111 Разгледай мнение
            http://paper.standartnews.com/bg/art...article=377883

"Сериозен удар получиха българските частни пенсионни фондове от срива на капиталовите пазари, предизвикан от понижаването на кредитния рейтинг на САЩ. Само за периода от 1 до 10 август всички универсални пенсионни фонодве у нас отчитат загуба средно от около 2%. При различните дружества загубата варира между минус 0,43% и минус 3,98%, сочат данните на Комисията за финансов надзор. Причината за това е спадът на Българската фондова борса, както и на капиталовите пазари по целия свят. ...."
            Въх, отидоха ни паричките

Коментар

• http://paper.standartnews.com/bg/art...article=377883

Коментар

• Първоначално изпратено от das Разгледай мнение
                Абе все се чудя и не мога да разбера защо и как може да се сравнява DAX с БФБ?
                Разбирам, икономическа конюнктура, световна икономика и т.н., ама е много тъпо да мислим че БФБ и компаниите на нея имат нещо общо с DAX. Видяла жабата че подковават коня, и тя вдигнала крак, както се казва.
                При паники има смисъл да се сравнява с европейските и американските индекси. Също както и при възстановяване от паника. Идеята е че нещата възникват на едно място и се пренасят по целия свят. Също както и ако изведнъж се обръщат .

В останалото време е едно голямо губене на време.Връзката на резултатите на търгуваните на БФБ фирми с резултатите на европейските и американските е нищожна. Много малко компании са експортно ориентирани в достатъчна степен за да си заслужава да се търси корелация при резултатите им.

Коментар

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
                  Нещата и технически вземат да са за нагоре

ДАКС проби на 1час 60ЕМА..Ако се задържи над нея и 15ЕМА пробие 60ЕМА....твърдо нагоре.....поне за ден два....

Ама на нашата борсичка тези работи не ги интересува......
                  Абе все се чудя и не мога да разбера защо и как може да се сравнява DAX с БФБ?
                  Разбирам, икономическа конюнктура, световна икономика и т.н., ама е много тъпо да мислим че БФБ и компаниите на нея имат нещо общо с DAX. Видяла жабата че подковават коня, и тя вдигнала крак, както се казва.

Коментар

• Нещата и технически вземат да са за нагоре

ДАКС проби на 1час 60ЕМА..Ако се задържи над нея и 15ЕМА пробие 60ЕМА....твърдо нагоре.....поне за ден два....

Ама на нашата борсичка тези работи не ги интересува......

Коментар

• СабЗиро, коя е позицията, ако не е тайна

Коментар

• Първоначално изпратено от SubZero Разгледай мнение
                        Не съм си купил и една акция от БФБ по време на спада.
                        Така че не съм държал нищо три или четири дни, за да го продам отново.

За сметка на това продължих да инвестирам на места, където:

няма малоумни ПФ, надуващи и без това щедро оценени акции;
                        няма мажоритар, който ми размива участието или финансира щедро собствени проекти с мои пари;
                        дивидентите не са табу и често пъти двуцифрени като доход;
                        най-големият инвеститор има пет процента от капитала, а няма място в борда дори;
                        оценките са по-атрактивни от предишното дъно през 2009-та;
                        и т.н.

А и време за почивка имам.
                        браво
                        и аз имам малко акции на такива пазари, но и на бфб не всичко е шит...
                        успех
                        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                          абе Зиро
                          ти кога успя да земеш кога да продаде... нещо много нервни пръсти имаш. Краха на БФБ явно силно е засегнал нервната ти система щом не издържаш повече от 3 дни в позиция... трябва ти почивка, за да почнеш да мислиш малко по-оптимистично

не се заяждам!
                          ти ги чуваш нещата и малко оптимизъм ти липсва

успех
                          Не съм си купил и една акция от БФБ по време на спада.
                          Така че не съм държал нищо три или четири дни, за да го продам отново.

За сметка на това продължих да инвестирам на места, където:

няма малоумни ПФ, надуващи и без това щедро оценени акции;
                          няма мажоритар, който ми размива участието или финансира щедро собствени проекти с мои пари;
                          дивидентите не са табу и често пъти двуцифрени като доход;
                          най-големият инвеститор има пет процента от капитала, а няма място в борда дори;
                          оценките са по-атрактивни от предишното дъно през 2009-та;
                          и т.н.

А и време за почивка имам.

Коментар

подобни дружества са идеални за 2 неща
                            1. пране на пари
                            2. лов на канарчета

Ръководството на БФБ за пореден път показва 'висок професионализъм' ... браво!

добавка
                            Да ме прощават КФН че ги забравих - браво и на тях!
                            КФН блокира увеличението, колкото можа, но правните основания свършиха! А сега ако направят някоя врътка - 100,200 милиона през борсата поне БФБ ще вземе комисионна от цялата работа!

Първоначално изпратено от Repoman Разгледай мнение
                            Не знам, според мен точно ВЕИ са бъдещето на енергетиката ни, след като имаме префернциални закони за тази насока, би трябвало да има бъдеще бизнес.
                            Може и така да е, но е малко странна оценката на патент за вятърна енергия, оценен на 547 млн. лв

Коментар

1. пране на пари
                              2. лов на канарчета

добавка
                              6I1
                              ако някой го помни
                              да си спомним миналото
                              Искреността е много скъп подарък. Не го очаквайте от евтини хора!

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
                                1. пране на пари
                                2. лов на канарчета

добавка
                                Last edited by bertram; 12.08.2011, 11:36.
                                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Working...
                                X