If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
....Искам да те попитам каква е твоята алтернатива за инвестиции, и ако е други борси да те питам дали се занимаваш професионално с това и ако не - остава ли ти време и възможно ли е да се следят нещата адекватно, а не на хазартен принцип при положение , че ти се явява един вид като хоби?
Извинявай, че се намесвам в диалога ви. Какво ти е мнението за написаното тук: http://ta.vhod2.com/content/blogcategory/2/9/
Огледай и другите страници, ако вече не си ги виждал разбира се.
БФБ - пазарът е малък, нисколиквиден, няма регулаторни органи, няма култура на инвестиране..
Първите 2 причини засега не ме притесняват и ще се радвам, ако някой ден се окажат негатив и за мен. За 3тия довод нямам достатъчно опит и наблюдения, за да потвърдя или отхвърля, а за последния съм напълно съгласен. Искам да те попитам каква е твоята алтернатива за инвестиции, и ако е други борси да те питам дали се занимаваш професионално с това и ако не - остава ли ти време и възможно ли е да се следят нещата адекватно, а не на хазартен принцип при положение , че ти се явява един вид като хоби?
Не е въпросът в нивата колко са атрактивни. Въпросът е какво наистина стои зад тях. За себе си аз не виждам причина в този период да инвестирам на БФБ - пазарът е малък, нисколиквиден, няма регулаторни органи, няма култура на инвестиране. Може би в някакъв дългосрочен план - да, но посоченото от теб като времева рамка ми се струва твърде скоро.
Всеки си знае. Точно защото е плитък пазар, един ръст от 100% би бил доста рязък (времево). Относно какво седи зад компаниите.., със сигурност е по-лесно да се знае на нашият пазар отколкото на западните, а кой знае и кой си мисли че знае е друга работа, но на западните най-често и мастити анализатори само си мислят че знаят.
За този период си прав, но нека да погледнем 2004-2007 г., за тогава нещата отново са доста различни. Целият въпрос е за периода 2011-2014 как ще стоят нещата, как мислиш? Не се заяждам, любопитно ми е мнение на човек, инвестирал преди, какво мисли за сегашните нива.
Не е въпросът в нивата колко са атрактивни. Въпросът е какво наистина стои зад тях. За себе си аз не виждам причина в този период да инвестирам на БФБ - пазарът е малък, нисколиквиден, няма регулаторни органи, няма култура на инвестиране. Може би в някакъв дългосрочен план - да, но посоченото от теб като времева рамка ми се струва твърде скоро.
Инак времето показа доста красноречиво, че 500 000 евро в апартаменти през 2008 и 500 000 евро на БФБ са две крайно различни неща 3 години по-късно
За този период си прав, но нека да погледнем 2004-2007 г., за тогава нещата отново са доста различни. Целият въпрос е за периода 2011-2014 как ще стоят нещата, как мислиш? Не се заяждам, любопитно ми е мнение на човек, инвестирал преди, какво мисли за сегашните нива.
Аз се овардих от големия спад на борсата 2007- излязох, малко раничко, но излязох.
Сега обаче купих някои неща и хич не ми харесва цените да падат
Та, както някой беше писал ще си седна на ръцете и няма да пазарувам падащите ножове -хахахахха! СОФИКСА, като гледам и сто може да стане, едва ли ще са много мераклиите да пазаруват преди тези нива.
Какво става замушка с инвестициятат ит в имоти, далаверска ли се оказа?
Не съм използвал имотите за инвестиция, за инвестиция преди 2 години използвах златото Във форума винаги съм коментирал жилищата единствено в аспекта на личното ползване. Имаше хора, които с цели гърла викаха да падат жилищата, като си въобразяваха, че това е добре и че ще им бъде по-лесно да купят. Никой от тях не се усети, че кредитирането би замряло, че парите ще са други... При имотите положението си е както преди - скъпо и трудно е да купиш хубаво жилище и ще продължава да бъде скъпо и трудно. И до $100 на квадрат да паднат цените, като взимаш 30 на месец и няма кредитиране, все тая... Пък, ако си безработен?
Инак времето показа доста красноречиво, че 500 000 евро в апартаменти през 2008 и 500 000 евро на БФБ са две крайно различни неща 3 години по-късно
А тогава защо си влязъл. Мажоритарите други ли бяха, не крадяха пари, а раздаваха, така ли?!?
Истината е една - овчия, стадния инстинкт те е водил. Както и сега води паникьорите да си продават акциите по стотинки, сякаш всичко ще фалирга и изчезне безвъзвратно!
Ооо, тогава живеех в уникалната заблуда, че участието на БФБ е инвстиция, а не хазарт. С времето започнах да научавам това-онова за някои компании и съмненията ми, че нещата не са чисти тук се увеличиха сериозно. После започна спадът, пазарът взе да се задвижва много повече от чуждите борси, отколкото от "фундамента" - през това време компаниите правеха всичко възможно да разочароват. Така реших и кеширах първо най-рисковите позиции в портфолиото, а после и всичко останало. Истината е, че българските компанни нямат нужната култура да бъдат на публична борса. Както казах, тогава не бях на някаква невероятна печалба, но по-важното е, че не допуснах загуби.
Не възнамерявам изобщо да инвестирам в компании, които пишат каквото си пожелаят в отчетите и за тях участието на БФБ е начин да откраднат пари, а не да инвестират С други думи, на БФБ не искам да влизам при каквито и да било обстоятелства в обозримо бъдеще
Просто разцъквайки из форума, минах и през тази тема и ми направи впечатление, че хората тук не са направили и крачка прогрес... мисленето си е същото
@2105, не се изказвай неподготвен Да, естествено, не спечелих много, колкото можеше да спечеля на Sofix 1980, но излязох доволен от пазара
Какво става замушка с инвестициятат ит в имоти, далаверска ли се оказа?
Не възнамерявам изобщо да инвестирам в компании, които пишат каквото си пожелаят в отчетите и за тях участието на БФБ е начин да откраднат пари, а не да инвестират С други думи, на БФБ не искам да влизам при каквито и да било обстоятелства в обозримо бъдеще
Просто разцъквайки из форума, минах и през тази тема и ми направи впечатление, че хората тук не са направили и крачка прогрес... мисленето си е същото
@2105, не се изказвай неподготвен Да, естествено, не спечелих много, колкото можеше да спечеля на Sofix 1980, но излязох доволен от пазара
Добре дошъл отново. Радвам се да видя, че предишните участници се сещат и за нас. Ние пак сме балонирани (по мое мнение), така че пак ще става интересно. Липсват ни участници в отбора на прецаканите, така, че винаги си добре дошъл !!! Чувствай се поканен ! )))
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
А тогава защо си влязъл. Мажоритарите други ли бяха, не крадяха пари, а раздаваха, така ли?!?
Истината е една - овчия, стадния инстинкт те е водил. Както и сега води паникьорите да си продават акциите по стотинки, сякаш всичко ще фалирга и изчезне безвъзвратно!
Тая стана като онази приказка : и да се ожениш и да не се ожениш - когато станеш на 40 ще съжаляваш
Батя, не вменявай на колегата такива отговорности, че вземе да изтрещи и ще ти лежи на съвеста....
За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Не прекалявай с констатациите и съветите, че от много дебнене ще влезеш отново на 1700….
Коментар