IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! (архив до 2.05.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Alan20 Разгледай мнение
    А ти от къде знаеш? Това да не е някаква аксиома ???
    Не. Просто въпрос на мащаб

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
      Точно така - Според мен тези пари няма да доведат до инфлация все още. Защо драгиев смъкна лихвата на ЕЦБ според теб - защото го е страх от инфлация ли ? Какви пари, какви 5 лв., ами те директно се анихилират преди да се напечатат (дори не е нужно да се печатат), просто с тях запълват дупки по баланси и бюджети. Или за да дадат следващия транш на италиянци, португалци белгийци, т.н.
      А и гърците, които хрисимо ще приемат, като жест на задължение, че трябва да изпапкат и тях. А в същото време се режат всякакви бюджетни разходи.
      Всяка криза е различна, лекарството - също. Което си назубрил в учебниците не се прилага машинално. И това пак ще стане ясно.
      А защо народа като го е страх от инфлация е взел, че трупа ли трупа депозити по банки. У нас със сериозни количества. Но пък на Дянков му идват дю-шеш, защото ги взема като вътрешен заем (дцк), вместо да се навежда за външен от МВФ или т.н.
      Знаеш ли какво е дцк това са едни други артии, малко по-различни от тези на бфб но с по-голяма вероятност от тия на бфб могат да се преобразуват в реален кеш ))) Изобщо слушай батята, който има за цел не себе си, а точно теб да направи богат, ... но кога - когато купува или когато разкешира - все опасни въпроси
      От осанна до разпни го за няколко месеца

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Само където Сахара е била джунгла преди индийския субконтинент да се сблъска с останалата част на азия и да се издигнат хималайте. На БФБ не и трябват подобни грандиозни геологични конструкции за да се издигне значително.
        А ти от къде знаеш? Това да не е някаква аксиома ???
        www.finance5.bg

Коментар

• Първоначално изпратено от първи стъпки
          Отричаш, че се печатат пари или че печатането на пари води до инфлация - с кое от двете не си съгласен?
          Нищо не чух за генералите - кои са, къде са?
          Точно така - Според мен тези пари няма да доведат до инфлация все още. Защо драгиев смъкна лихвата на ЕЦБ според теб - защото го е страх от инфлация ли ? Какви пари, какви 5 лв., ами те директно се анихилират преди да се напечатат (дори не е нужно да се печатат), просто с тях запълват дупки по баланси и бюджети. Или за да дадат следващия транш на италиянци, португалци белгийци, т.н.
          А и гърците, които хрисимо ще приемат, като жест на задължение, че трябва да изпапкат и тях. А в същото време се режат всякакви бюджетни разходи.
          Всяка криза е различна, лекарството - също. Което си назубрил в учебниците не се прилага машинално. И това пак ще стане ясно.
          А защо народа като го е страх от инфлация е взел, че трупа ли трупа депозити по банки. У нас със сериозни количества. Но пък на Дянков му идват дю-шеш, защото ги взема като вътрешен заем (дцк), вместо да се навежда за външен от МВФ или т.н.
          Знаеш ли какво е дцк това са едни други артии, малко по-различни от тези на бфб но с по-голяма вероятност от тия на бфб могат да се преобразуват в реален кеш ))) Изобщо слушай батята, който има за цел не себе си, а точно теб да направи богат, ... но кога - когато купува или когато разкешира - все опасни въпроси
          Не е препоръка... !!!
          "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Само където Сахара е била джунгла преди индийския субконтинент да се сблъска с останалата част на азия и да се издигнат хималайте. На БФБ не и трябват подобни грандиозни геологични конструкции за да се издигне значително.

Коментар

Боли ме фара какви са причините. Имаше ли ръстове - имаше. Можеше ли да се направят по няколко хиляди процента печалба - можеше. Ще се случи ли това пак - с огромна степен на вероятност ДА. някой знае ли кога - НЕ. Някой знае ли с кои акции - НЕ.
              Това дето съм ти удебелил е грешното в съжденията ти.

Знаеш ли, че преди 500 хиляди години Сахара е била джунгла ? Следва ли тогава да пренесем механично твоите твърдения - "Ще се случи ли това пак - с огромна степен на вероятност ДА. някой знае ли кога - НЕ"
              www.finance5.bg

Коментар

Защо го наричате генерал? Ти знаеш ли името му, знаеш ли длъжноста му?
                Това е човек, който само обижда и пуска картинки и текстове на руски.
                Гаврите се с достойни българи, наричайки анонимник "Генерал"!

Я малко по-ведро, по-весело го давай. Ужким живеем в свободна държава и всеки има права равни на твоите. Ти да не би да не си анонимник? Как се казваш, кой си, та толкова разпитваш за другите? Ама и на теб аршина за мерене ти е различен и крив.
                Аман от "безгрешници" !!!

"Който не е грешил, нека той пръв да хвърли камъка!" - дали знаеш кой е казал това ?
                Last edited by X_Y; 23.12.2011, 09:24.
                www.finance5.bg

Коментар

Абе човек. Ръстовете бяха дирижирани за да прилапат на балъците кинтите. Особенно в периода 2003-2007 - да не забравяме Кирил Кобурга който уреди, Велчев и Василев за министри именно с тази цел.

А за "ракети" на БФБ от изброените от мен сектори като ИТ, биотехнологии, фармацефтика и развойна и иновативна дейност скоро няма да има. В БГ всеки се занимава с търговия и услуги, но никой не иска да произвежда защото знае, че е обречен. Говоря ти от личен опит.
                  Първите машини за производство на картонени чаши за еднократна употреба съм ги внесъл аз в далечната 2001г. Първата произведена такава чаша също е мое дело. Но както виждаш и малкото които ги има тук-там в момента са внос от Турция на фирма ЕКОЛ. Така, че не си прави илюзии.
                  Боли ме фара какви са причините. Имаше ли ръстове - имаше. Можеше ли да се направят по няколко хиляди процента печалба - можеше. Ще се случи ли това пак - с огромна степен на вероятност ДА. някой знае ли кога - НЕ. Някой знае ли с кои акции - НЕ.

Коментар

Да, точно така !!! И откакто е ексела, оттогава и п/е-то не ти слиза от устата...
                    Р/Е то е много от преди ексела.

За ексел съвсем сериозно го казвам. Техническата леснотата с която се правят прогнози сега, пълни с числа, пълни с варианти, изобщо не означава че човек може да предвижда по-добре. Единственото което може да прави по-добре е да се крие зад числа и сложни формули.

Аз си имам една теория за психологическата привързаност към числата, към математиката и статистиката. Всичко това е същото като вярата в Бог, вярата в идеалното. Олицетворена от числата. И резултата е същия, въпреки че не знае на къде варви човек си мисли че има ориентир, че има за какво да се хване. разбира се само си мисли така.

За да не се чувства все едно че плува някъде в морето, далеч от брега, сам в безлунна нощ. Без да знае на къде е брега. Без да знае на къде плува и без да знае дали изобщо ще успее да стигне до където и да било. Успокоение на тази екзистенциална тревожност, това са числата. Също както и прогнозите, статистиката, графиките, техническия анализ и така нат.

Коментар

А ти от къде го знаеш това
                      Генерала сам си е казал. Няма да го проверявам я?
                      www.finance5.bg

Коментар

Може да е всяка една. Аз ако знам коя ще направи няколко хиляди процента няма и да отварям дума за това. Достатъчно е човек да види какво с еслучи между 2000 и 2007 на нашата борса. Всякакви шитове направиха феноменални растежи. Пък до последно никой и не е очаквал от тях подобно нещо.
                        Абе човек. Ръстовете бяха дирижирани за да прилапат на балъците кинтите. Особенно в периода 2003-2007 - да не забравяме Кирил Кобурга който уреди, Велчев и Василев за министри именно с тази цел.

А за "ракети" на БФБ от изброените от мен сектори като ИТ, биотехнологии, фармацефтика и развойна и иновативна дейност скоро няма да има. В БГ всеки се занимава с търговия и услуги, но никой не иска да произвежда защото знае, че е обречен. Говоря ти от личен опит.
                        Първите машини за производство на картонени чаши за еднократна употреба съм ги внесъл аз в далечната 2001г. Първата произведена такава чаша също е мое дело. Но както виждаш и малкото които ги има тук-там в момента са внос от Турция на фирма ЕКОЛ. Така, че не си прави илюзии.
                        www.finance5.bg

Коментар

Ама кое им е рязано - ушите ли, пагоните ли, пистолетите ли?
                          Да са живи и здрави да си харчат пенсиите и през това време да плюят хората, които им ги изкарват! Живот като техния искам, ама ....... преди Софикс 1000 едва ли.............
                          Карабините им са резани
                          www.finance5.bg

Коментар

ХА, че това че са числа да не значи че господ ги казва. числата лъжат повече и от думите когато става дума за бъдещето. От както се използва ексел една камара народ стана пророк.
                            Да, точно така !!! И откакто е ексела, оттогава и п/е-то не ти слиза от устата...
                            Не е препоръка... !!!
                            "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

И на мен ми изглежда смешно, като започнете да изброявате ракетите. !!! Всички прави, пък космоса им крив То бива бива фундамент, но те направо са се сцепили от фундамент Вече ти беше обяснено че става дума за статистика (числа), но след като не искаш да стопляш, защо да се обясняваме повече !???
                              ХА, че това че са числа да не значи че господ ги казва. числата лъжат повече и от думите когато става дума за бъдещето. От както се използва ексел една камара народ стана пророк.

Коментар

О.К. - назови ми поне едНа българска?
                                Може да е всяка една. Аз ако знам коя ще направи няколко хиляди процента няма и да отварям дума за това. Достатъчно е човек да види какво с еслучи между 2000 и 2007 на нашата борса. Всякакви шитове направиха феноменални растежи. Пък до последно никой и не е очаквал от тях подобно нещо.

Коментар

Working...
                                X