IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! (архив до 2.05.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
    http://www.investor.bg/news/article/128258/363.html

всички фенове на депозити, ПФ тюфлеци в костюми и тн многознайковци да попиват.

Човече, вземи се успокой малко!

По принцип пишеш разумно и възпитано, но напоследък не си мериш приказките. Не се превръщай в поредния разочарован от загуби инвеститор на БФБ, на който всички ПФ, ДФ, ИД, УД, КФН, БФБ, ЦРУ.... и други подобни му пречат.

Повече усмивки и хич да не ти пука!

Коментар

http://www.investor.bg/news/article/128258/363.html

Мдаа и аз съм фен на част от тия дружества и имам акции от някои от тях - АТЕРА, АЛБХЛ, трейс, бреф, мцх. Някои съм продал де. Берти, като гледам твоите любимци не попадат в категорията на кучетата. Ще се промени ли това през новата година?

Коментар

• http://www.investor.bg/news/article/128258/363.html

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Минах на лични да не спамим в темата за БФБ-то
          Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
            Та понеже възпитавам син, често мисля за тези неща. Кое е по-добре? Да има или да няма комплекси едно дете и т.н. Истината за мен както винаги е в равновесието между тези страхове. Демек хем да ги има, но да са в някакви граници.
            Всъщност лошото е когато комплексите и страховете са неосъзнати - различни работи са. Идеята е да се изкарат на светло. Човек да разбира как му влият на решенията, а не да се самозаблуждава. Защото всъщност самозаблудите са много по приятни в повечето случай от признаването на собствените си слабости. Но това не е задача за дете. Подобно вглеждане в себе си ще му прецака характера. Това е задача за зрели хора, вече добили някаква стабилност на възгледите си - те и те не се справят с това по принцип.

Колкото и да е странно но същите тези работи влияят брутално и на борсата. Нормално усещането за безнадежност идва от това че човек не иска да си признае някакви слабости на егото си. Не иска да си признае че всъщност няма контрол, защото това го кара да се чувства слаб. И тогава избора става между придаване на реалността на някакви черни краски, които да оправдаят усещането за собствена безнадежност или изправяне срещу собствените си слабости и приемане на почти пълната липса на контрол. При дилемата приемане на абсурда, несигурността и собствените слабости от една страна и реда в света, но и самозаблудата от друга, почти винаги избора натежава към самозаблудата и подредеността. Което в реалност, която не отговаря на очакванията води до силно черни краски приписвани на същата тази реалност.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
              То по принцип няма никакъв човек без комплекси. Всеки човек си има някаква представа за идеалния си аз, и някакво осъзнаване на това какъв в действителност е той. Разликата между тези две неща създава комплекси. Въпроса е в мащаба на комплексите и до колко те влияят на действията и на себеусещането на човека.

Според мен е по-скоро една празнота, която кара човек да се развива, да търси все повече и повече. Тази празнота може да се дължи на свръхкомпенсация на комплексите, може да се дължи и на тревожно възприемане на света като заплаха и търсене на сигурност в перфекционизъм, може и на усещането за безнадеждност, което се появява при постоянно повтарящото се днес и развитието да е наложено от стремежа за бягство от това повторение.
              Трима китайци играли Маджонг. След време дошъл друг китаец и казал , че идва краят на светът! Единият от тримата играещи маджонг казъл:" Аз отивам да ям колкото мога преди да умра" , другият казал : "Аз отивам да преспя с колкото може повече жени преди краят на света" , а третият китаец казал: "Еми аз ще доиграя играта!"
              Човек стига едно ниво на което може да задоволява физическите си потребности. Тук всеки в зависимост от характера и комплексите си хваща по различен път. Някой като този третият китаец остават да доиграят играта заради самата игра и защото това им доставя удоволствие.
              Не знам дали съм прав, но си мисля че комплексите са всъщност страхове.
              http://magicaura.com/Edin-ot-osnovni...e-art1647.html
              Другият основен страх е от смърт(болести), но той логически няма как да доведе до свръх амбициозност. По-скоро до депресия и затваряне в себе си.
              Та понеже възпитавам син, често мисля за тези неща. Кое е по-добре? Да има или да няма комплекси едно дете и т.н. Истината за мен както винаги е в равновесието между тези страхове. Демек хем да ги има, но да са в някакви граници.

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                А стотинки кой ще ти даде?... Откакто те помня, все купуваш. Не стана ли вече мажоритар и по двете?
                дивиденти (от непублично дружество)
                не съм спешен, а в депозита много смисъл не виждам. целта ми е да бия доходността от депозит по 2.
                ако трябва ще чакам и 3-4-5 години - важното е да докарам над 14-15% годишно като тегля чертата и изляза от позиция.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                  По-интересното за мен е има ли въобще вариант преуспял човек в каквато и да е област без комплекси ? Не са ли комплексите това което кара да продължат да се развиват след постигане на някакво ниво ?
                  То по принцип няма никакъв човек без комплекси. Всеки човек си има някаква представа за идеалния си аз, и някакво осъзнаване на това какъв в действителност е той. Разликата между тези две неща създава комплекси. Въпроса е в мащаба на комплексите и до колко те влияят на действията и на себеусещането на човека.

Според мен е по-скоро една празнота, която кара човек да се развива, да търси все повече и повече. Тази празнота може да се дължи на свръхкомпенсация на комплексите, може да се дължи и на тревожно възприемане на света като заплаха и търсене на сигурност в перфекционизъм, може и на усещането за безнадеждност, което се появява при постоянно повтарящото се днес и развитието да е наложено от стремежа за бягство от това повторение.

Коментар

по едната от цитираните позиции мисля да купя още тази зима-пролет.
                    А стотинки кой ще ти даде?... Откакто те помня, все купуваш. Не стана ли вече мажоритар и по двете?
                    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

бертрамков, ти пък какво се нервиш?... Какво стана с акциите на холтчето и инсчето? Успя ли да ги шитнеш на малка загуба или ще стоиш на пробитото корито докрая?
                      по едната от цитираните позиции мисля да купя още тази зима-пролет.

Коментар

Равновесие,
                        не се ли усещаш, че спориш с радио Правец.
                        бертрамков, ти пък какво се нервиш?... Какво стана с акциите на холтчето и инсчето? Успя ли да ги шитнеш на малка загуба или ще стоиш на пробитото корито докрая?
                        Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Аз. Каквото съм прогнозирал през последните 4 години все е станало.
                          Това как не те досрамя да го кажеш ?

Коментар

Има различни видове страх. Неговият е че не е нависота, на която си мисли че е. Така за да не си развали мнението за самия себе си, на него му се налага постоянно да взима обратна връзка и от хората и от ЕС за това те какво мислят за него. За това и изглежда като фурнаджийска лопата през повечето време.

Той просто няма лично мнение, защото няма собствена личност - или поне не такава, която да е готов да предложи на електората си безусловно. Защото ако човек застане с личността си зад мненията си, то рискува не само мненията му да бъдат подложени на критика, а и личността му. А Бойко това не може да понесе. Егото му колкото и да изглежда ненормално високо, е само външен образ на крайната му несигурност в собствената му личност. Целия му имидж е просто една свръхкомпенсация за безумно големите му комплекси.

А ако се съди по това на какво обръща внимание - като фокус на интереса му и от тук на комплексите му - то той основно се интересува за това как го приемат другите. Или с други думи има характер на к...ва блондинка. Сори за сравнението, но мисля че така най-лесно се разбира за какво говоря.
                            По-интересното за мен е има ли въобще вариант преуспял човек в каквато и да е област без комплекси ? Не са ли комплексите това което кара да продължат да се развиват след постигане на някакво ниво ?

Коментар

• Равновесие,
                              не се ли усещаш, че спориш с радио Правец.

Коментар

Има разлика в безпрецедентна власт във все пак демократично управление и безпрецедентна власт при абсолютизъм. В първия случай се дава власт за преоформане на институции и съответно за повлияване на икономическия живот на населението. Във втория се дава власт върху личността на всеки един от населението. Едно е някой да те докара до просешка тояга с управлението си, друго е да има власт над живота и смъртта ти. Защото човек и да обеднее пак може да е щастлив. Но ако е мъртъв - няма как
                                С този объркан мироглед си лесна плячка за всяка секта. Грижи се за себе си и полагай повече физически усилия - било като спорт било като труд.

Коментар

Working...
                                X