IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! (архив до 2.05.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
    Бобан,
    аз очаквах новогодишно и следновогодишно рали на западните пазари........ един от малкото.....и то в Комерсбанк ,Дойчебанк и Даймлер с рискови акции .....сега имам малко Комерс за участие....
    Та за БФБ....
    Тука има няколко смешници от рода три ВалатоФ и бай Гевреков който като им прочетеш творчеството че утре Софикс ще бъде над 5 % плюс и ХИМ и Синергон са върха на сладоледа с най качественият мажоритар и ти иде никога повече да не влизаш на тази борса защото движещата сила са някакви откачалки и хазартни натури сбъркали инвестирането с еврофутбол.....
    Пак го пиша ....за идиотите .
    В петък купувах на макс БРЕФ и ЕЛАРГ и качих цената до един лев/но не бях сам бяхме трима купувачи/.
    БФБ -2012 г. ще бъде много тегава и лоша за борсата и затова купувам адсиц с 25 до 50 % гарантирана печалба.....може би .
    Монти ...тук не ставаа въпрос за рали....тук става въпрос за пускане на нови пари...за предстояща инфлация по света....за тенденция на поскъпване на всички активи.За мен финансирането на Европеиските банки от ЕЦБ за период от 3г на 1проц си е просто подрък и гарантирани печалби....В този момент да заемаш консервативна позиция си е просто престъпление

Добре си направил с АДСИЦите....но е косервативен подход според мен...Аз съм по-рисков елемент.......Има позиции с потенциал според мен поне 100проц от текущите нива и то в близките 6-9мес....говоря за БФБ...

Само да те питам....ЕЛАРГ.....КОГА СПОРЕ Д ТЕБ щЕ приклучи ликвидацията....кога акционерите ще си вземат парите,и какво ще ги правят......дали една част няма да бъдат реинвестирани....Успех ти желая...Но 25проц на година в този момент ....на подценени компании,на световен ръст,....НЕ МЕ ЗАДОВОЛЯВА(КОЛКОТО И ДА Е НЕСКРОМНО)

Коментар

• Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнение
      Ти си луд.
      А мислите ти са лишени от съдържание.
      А ти си нямаш понятие от борса даже и за зеленчуци. Пак валат си.....

Коментар

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
        Монти ти очакваше корекциа и на световните индекси....кат гедам как са сега....ако се изсипят 1трлн още....ДАУ дали ще мине историческия си връх....кат гледам как се е засилил....И виж...по-добре мълчи тогава...а не се оправдавай....по-доблестно е...всеки греши
        Бобан,
        аз очаквах новогодишно и следновогодишно рали на западните пазари........ един от малкото.....и то в Комерсбанк ,Дойчебанк и Даймлер с рискови акции .....сега имам малко Комерс за участие....
        Та за БФБ....
        Тука има няколко смешници от рода три ВалатоФ и бай Гевреков който като им прочетеш творчеството че утре Софикс ще бъде над 5 % плюс и ХИМ и Синергон са върха на сладоледа с най качественият мажоритар и ти иде никога повече да не влизаш на тази борса защото движещата сила са някакви откачалки и хазартни натури сбъркали инвестирането с еврофутбол.....
        Пак го пиша ....за идиотите .
        В петък купувах на макс БРЕФ и ЕЛАРГ и качих цената до един лев/но не бях сам бяхме трима купувачи/.
        БФБ -2012 г. ще бъде много тегава и лоша за борсата и затова купувам адсиц с 25 до 50 % гарантирана печалба.....може би .
        Last edited by Монти; 21.01.2012, 15:22.

Коментар

Затова и ДАУ гони 13000...
          Дау нека си гони 13000, въпроса е ние да не подгоним 130 !!!
          Не е препоръка... !!!
          "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
            Не говориш ли наизуст, какви трилиони, какви 5 лв !? Къде са тези трилиони ? Да не би в ЦКБ ???

В ЦКБ има само 788млн кеш

в брой и по сметка на БНБ(СПОРЕД ПОСЛЕДНИЯТ ОТчЕТ

А за 1трлн....от вчера е новината...ама си я пропуснал/а

Американският Федерален резерв по всяка вероятност ще предприеме нова програма за вливане на ликвидност във финансовата система, чиято стойност се очаква да бъде 1 трлн. долара, пише CNBC. Прогнозите са, че новите мерки ще бъдат обявени още до края на настоящия месец.

Сред икономистите има все по-широк консенсус, че добрите икономически новини от последните седмици не формират устойчив тренд на подобрение, пише CNBC.

През следващата седмица предстои среща на ръководителите на Фед за определяне на монетарната политика. Нагласите сред анализаторите са, че все още сериозните проблеми в жилищния сектор ще накарат централната банка да започне изкупуване на ипотечни облигации.

Още по темата
            Какво да очакваме от САЩ в годината на президентски избори

Целта на подобни покупки ще бъде допълнително понижаване на лихвените проценти по кредитите, макар в момента те да са на рекордно ниски нива. Другата цел ще е да бъде даден ясен сигнал, че в арсенала на институцията има още достатъчно инструменти, които могат да бъдат използвани за стимулиране на икономиката.

Напълно е възможно анонсирането на подобни действия от страна на Фед да даде силна подкрепа на фондовите борси, по подбие на това, което се случи през ноември 2010 година.

Нов кръг на вливане на ликвидност ще представлява и сериозен завой в политиката на Фед. Едва преди няколко месеца настроенията бяха, че подобни действия ще бъдат политически неприемливи и ненужни с оглед подобряващите се икономически показатели.

Жилищният пазар обаче остава под силен натиск, а с оглед задаващата се рецесия в еврозоната все повече икономисти смятат новото вливане на ликвидност като задължителен елемент от политиката на Фед.

Очакванията са, че цената на новите действия ще бъде 1 трлн. долара, което би разширило баланса на Фед до близо 3,9 трлн. долара. Подобно нещо със сигурност би разпалило спорове с Конгреса заради опасността от инфлацията, смятат анализатори, цитирани от CNBC.

http://www.investor.bg/novini/130/a/...na-fed,129044/

Затова и ДАУ гони 13000...

Коментар

• Как пък никой не попита аджеба няма ли да работи борсата днес.

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                Не говориш ли наизуст, какви трилиони, какви 5 лв !? Къде са тези трилиони ? Да не би в ЦКБ ???
                Като тръгне вълната от САЩ - а тя вече е тръгнала - 3.88 % лихва за 30 г. ипотеки, 3.18 % за 15 г. ипотеки - рекорно ниски стойности, идва с известно закъснение в Европа, после и в покрайнините на Европа - помним как беше 2006-2007 - за каква ликвидност говорим

Пак ще се повтори, не се притеснявайте
                There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat

Коментар

Монти ти очакваше корекциа и на световните индекси....кат гедам как са сега....ако се изсипят 1трлн още....ДАУ дали ще мине историческия си връх....кат гледам как се е засилил....И виж...по-добре мълчи тогава...а не се оправдавай....по-доблестно е...всеки греши
                  Не е препоръка... !!!
                  "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

Много съм си съм добре ..... почна от от 60 до 66 където го закараха лумпените като Геко и почна с по малко надолу.....та до твойте . 632 лв.....засега.
                    когато говорим за над 1 милка акции ......

Нямам нищо против акцията но Бедо ми е класацията за анти мажоритар....

Коментар

Да стискат .....

Моето мнение че от това стискане ни чака един още едно тестване на 280-300 пункта и когато не остане жив оптимист може и да подскочим след март.... а може и да не подскочим защото борсата е икономиката след 6 месеца....
                      Ти си луд.
                      А мислите ти са лишени от съдържание.

Коментар

Гаки....просто си правя някои разсъждения за себе си...Не ангажирам никого....Камо ли теб ....
                        Всичко е ОК,Бабай.И аз само се шегувам.От скука,без лоши помисли.На един кораб сме се качили всичките,било като пътници,било като екипаж.
                        Attached Files

Коментар

• Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнение
                          Абе ти нещио не си добре с математиката, цената на практика е една и съща.
                          Много съм си съм добре ..... почна от от 60 до 66 където го закараха лумпените като Геко и почна с по малко надолу.....та до твойте . 632 лв.....засега.
                          когато говорим за над 1 милка акции ......

Нямам нищо против акцията но Бедо ми е класацията за анти мажоритар....

Коментар

• Първоначално изпратено от Gaki Разгледай мнение
                            Не се нахъсквай,бай Бабай,не е за тебе тоз кравай.

Гаки....просто си правя някои разсъждения за себе си...Не ангажирам никого....Камо ли теб ....

Монти....споко....и тище се наредиш по-късно на опашката....

Петре извинявай ,ама няма смисъл да говорим с теб....Тук си за да се заяждаш.

О

Коментар

Само да споделя, купих преди малко 7000 акции на синергон на 0,632. Досега не съм я следил даже. Под мен имаше поръчка на 0,631 за 3000 акции, а човека продаде само на мен... Хайде анализирайте това???
                              Купил си добро количество, за което тоя който ти го е праодал е платил минимум 70 000 лв. през 2007 според мен, а ти си го взел за по малко от 5000 лв. - без да има разлика във фундамента на компанията,
                              There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat

Коментар

Абе ти нещио не си добре с математиката, цената на практика е една и съща.
                                Един пип си е един пип

Коментар

Working...
                                X