IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БФБ-София АД (BSE)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение

Може да предполага, че евентуално може да обложат борсата с данъка който обсъжда ЕС за печалбите на енергийните дружества и вече няма да остава за дивидент........
    Данъка е върху СВРЪХпечалбите,а и какво енергийно дружество е БФБ?

Коментар

• Първоначално изпратено от 4850 Разгледай мнение
      Някой продава здраво от известно време тука. Някакво предположение какво се случва? Нямаме представа дали и кога ще се дава дивидент, дали това не е причината?
      Може да предполага, че евентуално може да обложат борсата с данъка който обсъжда ЕС за печалбите на енергийните дружества и вече няма да остава за дивидент........

Коментар

• Има логика в това да се чака новото правителство и да му се предложи помощ под формата на Дивидент.. Ако са мутрокомунистите пак ще ги откраднат.. Колко години при тях нямаше дивиденти..

Коментар

• Формално Маню направи всичко за да не даде дивидент
          изтегли дивидента от БНЕБ за Q2 и няма какво да раздава за Q1
          чист е пред закона
          иска да даде, но няма желание
          ако финансовия министър е като енергийния няма и кой да го накара
          големия въпрос е тези пари дали ще ги има до края на годината или не

Коментар

• При тази инфлация пари в брой няма много смисъл да се държат за да се обезценяват и според мен държавата го знае много добре. Въпроса е как ще успее да си ги вземе тези печалби и дали пак няма да станем свидетели на някоя задкулисна игра и прилапване на държавните милиони. От друга страна сега с предстоящи избори може да се окаже, че е политически ход и да се изчака новата власт и на нея да и се отчетат. Знам ли...единствено се надавям, че няма да остана с празни ръце при тези печалби

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
              Може би дивидент няма да има..
              И гладната за пари държава да остане с отворена уста Не го вярвам.

Коментар

• Може би дивидент няма да има..

Коментар

• Някой продава здраво от известно време тука. Някакво предположение какво се случва? Нямаме представа дали и кога ще се дава дивидент, дали това не е причината?

Коментар

• 748 акционера. Ако се запази ликвидността е доста вероятно да намери място в Софикс при следващото теглене.

Коментар

• Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение

кое е различното от предния?
                      Междинният доклад е много по-добре представен на 26 страници, в сравнение със 106 страници на предишният вариант. Печалбата на акция е променена от 0,56 лв на 0,55 лв за полугодието на 2022 срещу 0,54 лв за същото на 2021.

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

Не съм финансов експерт,- но на пръв поглед в ДКЦетата ми се сториха раздути... и оценките... стария е скрит вече за сравнение.

Най неприятния момент остава, че Маньо променя дивидентната политика отново в годишна или на петгодишна (знам ли).
                        По- Публично неизвестни нам причини, това трябва да работи в посока за развитие на пазара и БФБ в частност, ама на дали
                        В края на 2021 Мажо (за благозвучие) се опита да купи 40+ % от Капман. КФН не даде.

М. април 2022 МС постановява дружествата с държавно участие да разпределят 100% от печалбата за дивидент.

М. май 2022 Мажо свиква ОСА с предложение да увеличава капитала на БФБ. Пак го спраха отгоре

Явно Мажо има други планове за печалбата, но... все пак трябва да даде дивидент!!!

Между другото като отваряш разни файлове в Интернет, те се съхраняват локално на компютъра ти. Може да имаш старата версия на файла... напр. в папка Downloads

Коментар

Не съм финансов експерт,- но на пръв поглед в ДКЦетата ми се сториха раздути... и оценките... стария е скрит вече за сравнение.

Най неприятния момент остава, че Маньо променя дивидентната политика отново в годишна или на петгодишна (знам ли).
                          По- Публично неизвестни нам причини, това трябва да работи в посока за развитие на пазара и БФБ в частност, ама на дали

Коментар

Ексела е същия.

Коментар

Working...
                            X