Софарма също вкарва точки за увеличение на капитала
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма Трейдинг АД (SFT / SFTRD)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
Тонка, според мен Трейдинга ще продължи да бъде дивидентна компания /както казва г-н Донев/, но чрез новите привилегировани акции основно, а може и само чрез тях.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
Тонка, според мен Трейдинга ще продължи да бъде дивидентна компания /както казва г-н Донев/, но чрез новите привилегировани акции основно, а може и само чрез тях.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
г-н Донев винаги е напомнял, че СФТРД и СФИ са дивидентните компании в групата и че дори да се оттегли от поста си ще настоява да продължат да дават дивидент. Така, че дано да не сте прав в тълкуванието си!Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
Казваш че ще се спре дивидента за известно време ли.......?
Коментар
-
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
Казваш че ще се спре дивидента за известно време ли.......?
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеЯвно ще вървим напред. Банките ще оценят капитализирането. Надявам се и на развитие с разрастването. За мен като акционер няма значение какво се променя щом е на пазарна цена. Моята задача е да имам пари без дивидент за известно време. Както и до сега подкрепям моите приятели в групата!!!! Само да добавя,че аптеката в центъра на града, до моя офис вече е регистрирана в здравната каса като Софарма и. Персоналът ми показа какви ще са промените.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеЕдна евентуална емисия превилигировани акции, т.е. с гарантиран дивидент, може да бъде разграбена от ПФ и други институционални инвеститори, които в момента са гладни за положителна доходност. Донев има добри контакти в тези среди.. ако ще предприема нещо, със сигурност е сондирал и подсигурил пазара.
Момента е идеален за набиране на евтин ресурс от играчи с дълги пари и инвестирането му в бизнеси които ще се задвижат силно с края на пандемията!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mecka_stryvnica Разгледай мнение
Защо без дивидент. ? Фармата ще свие печалбата без дивидента.
Според мен е по-вероятно, чичкото да приложи схемата на софарма-имоти.
Т.е. да ти дават дивидент и да ти го прибират срещу емисия хартишки. Чиста работа.
Я виж къде се закотви цената на имотното и там си остана като неатрактивна книга за пазара.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mecka_stryvnica Разгледай мнение
Защо без дивидент. ? Фармата ще свие печалбата без дивидента.
Т.е. да ти дават дивидент и да ти го прибират срещу емисия хартишки. Чиста работа.
Я виж къде се закотви цената на имотното и там си остана като неатрактивна книга за пазара.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеЯвно ще вървим напред. Банките ще оценят капитализирането. Надявам се и на развитие с разрастването. За мен като акционер няма значение какво се променя щом е на пазарна цена. Моята задача е да имам пари без дивидент за известно време. Както и до сега подкрепям моите приятели в групата!!!! Само да добавя,че аптеката в центъра на града, до моя офис вече е регистрирана в здравната каса като Софарма и. Персоналът ми показа какви ще са промените.
Я виж къде се закотви цената на имотното и там си остана като неатрактивна книга за пазара.Last edited by mecka_stryvnica; 24.02.2021, 13:29.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Една евентуална емисия превилигировани акции, т.е. с гарантиран дивидент, може да бъде разграбена от ПФ и други институционални инвеститори, които в момента са гладни за положителна доходност. Донев има добри контакти в тези среди.. ако ще предприема нещо, със сигурност е сондирал и подсигурил пазара.
Момента е идеален за набиране на евтин ресурс от играчи с дълги пари и инвестирането му в бизнеси които ще се задвижат силно с края на пандемията!
- 3 Харесвания
Коментар
-
Явно ще вървим напред. Банките ще оценят капитализирането. Надявам се и на развитие с разрастването. За мен като акционер няма значение какво се променя щом е на пазарна цена. Моята задача е да имам пари без дивидент за известно време. Както и до сега подкрепям моите приятели в групата!!!! Само да добавя,че аптеката в центъра на града, до моя офис вече е регистрирана в здравната каса като Софарма и. Персоналът ми показа какви ще са промените.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nik_naydenov Разгледай мнениеНовината за "Софарма трейдинг" може да се коментира в няколко направления:
1. Тя е потенциално неприятна за форумците, с много голяма тежест на дружеството в портфейла. Разводнява се капиталът, намалява се дивидентът на акция, особено след като вкарат и "привилегированите", от които ще имаш дивидент ако купиш акции и така ще увеличиш процента акции и риска от тях. Но ако имаш в портфейла си до 15 - 20 % от "Трейдинга", ще го преглътнеш. Няма да участваш в увеличението, защото ще бъде на цена до 6,50 лв. и ще си намалиш малко теглото.
2. Ситуацията е пример за голям риск за тези "съфорумци", които залагат на само един или до два куци коня. Има такива и сред нас - един е (подозирам) на 50 % "Спиди", сега е добре, ама в перспектива ... Друг е на 100 % в "БРЕФ -а" и се радва на бъдещ 10 стотинки дивидент, а не вижда дали дружеството ще има пари да завърши строежа в условията на падащи такси за наемане на офисни площи в цяла Европа и т.н. Тревожни примери много.
3. Картинката ще се изясни на 1-ви март, като видим консолидирания. Ако държи минус 10 млн. лева спрямо неконсолидирания или повече, неприятно. Много ще кажат "Беж лиске да бягаме". Ако обаче минусът намалява, няма проблеми. Изобщо "Енигма"?
4. Най-неприятното е, че някои съфорумци, които ми се струва са инвестирали 50 % и в катастрофиралата ПИБ, не си виждат "хала" (една сочна дума) и продължават да ровят и обиждат на буци??? Срамота е, господа, къде се намирате, толкова ли сте цъфнали и завързали ???
5. НИЩО ЛИЧНО, НЕКА ДА СПАЗВАМЕ ДОБРИЯ КОЛЕГИАЛЕН ТОН. ИСКАМ ДА БЛАГОДАРЯ, ХВАЛА НА МАРИЯН ЙОРДАНОВ, ето такива материали, знания и опит трябва да се споделя на форума, а не злобни подмятания и нападки за "земеделски буци", "кредитен инспектор" и т.н.
Извън майтапа - не лош анализ, пробващ се да ме уязви, заедно с някакви други форумци, но аз, за разлика от някои живущи в Североизтока, нямам проблем с това. Да, аз имам само две акции - един балоняк и един електричар и съм обяснявал защо с разни цитати на любимият ви Бъфет. Апропо, твоят приятел, дето се обижда на буците, имаше (поне така беше казвал) акции само тук, така че първата точка от сценария ти е писана специално за него
Бъди здрав и успешен и никога не забравяй да добавяш пътеводното НАЙNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
Коментар