Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма Трейдинг АД (SFT / SFTRD)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеДелото срещу Огнян Донев за данъчни престъпления отново започва в градския съд
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/...eniia/?ref=rss))
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от cymru Разгледай мнениеСофарма Трейдинг АД приключи 2015 г., затвърждавайки позициите си на най-голямата търговска компания в сектора на грижа за здравето. За поредна година приходите на дружеството нахвърлиха половин милиард лева, нараствайки с 5% спрямо 2014 г. Така, за дванадесетте месеца на 2015 г. Софарма Трейдинг АД е реализирала приходи на стойност 603 768 хил. лв., като това е най-високият резултат на компанията до момента. За сравнение, през 2014 година Софарма Трейдинг АД достига приходи от 576 674 хил. лв. Само през декември 2015 г. продажбите на компанията са се увеличили с 3% до 51 455 хил. лв. като предходната година тяхната стойност е 50 169 хил. лв.
През последния месец на 2015 година Софарма Трейдинг АД е реализирала и печалба преди данъци в размер на 293 хил. лв., в резултат на което акумулираната стойност на финансовия резултат на компанията достига 14 037 хил. лв. или със 7% повече спрямо 13 100 хил. лв. през 2014 г.
Имам 1 акция. Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.Last edited by mpy_yordanov; 29.01.2016, 18:38.
Коментар
-
Делото срещу Огнян Донев за данъчни престъпления отново започва в градския съд
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/...eniia/?ref=rss
Коментар
-
Първоначално изпратено от Etihad Разгледай мнениеНе ти го препоръчвам. Имах такава само че тук се казва TIIDA. Взех си я чисто нова, след 7 години я продадох точно за 1/3.
Колата е лесна за поддръжка и има голям багажник(особено ако махнеш кората), обаче е много слаба като мощност и демараж. Моята беше автоматик, но без круз-контрол, което дразни. Като я купих и повечето колеги и приятели ме бъзикаха че е кола под наем, щото е малка, неугледна, но върши работа. Цената също много висока ми се вижда, моята я купих около 10-11КЕ
виждам, че по изпълнението на седалките не е луксозна, но аз и сега карам такава, исках да е лесна за поддръжка и да върви
макар, че с турбо колата се усложнява, но няма как нова кола да е мощна и без турбо, повечето са така
ти защо не си я харесвал?
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениетова си харесах
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/de...8&pageNumber=2
обаче май няма да успея да се пречупя и тази година
Колата е лесна за поддръжка и има голям багажник(особено ако махнеш кората), обаче е много слаба като мощност и демараж. Моята беше автоматик, но без круз-контрол, което дразни. Като я купих и повечето колеги и приятели ме бъзикаха че е кола под наем, щото е малка, неугледна, но върши работа. Цената също много висока ми се вижда, моята я купих около 10-11КЕ
Коментар
-
Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнениеЗа да не тръгват спекулации - аз съмнения в компанията нямам. По природа съм малко по-скептично настроен и предпочитам да се радвам на резултати, зад които стоят някакви конкретни факти. За декември не знаем нищо (официално), затова ще чакаме. Ако излезе някаква информяция - чудесно! Ако не излезе - всеки си продължава според разбиранията.
Аз тук акции имам, даже много повече, отколкото имах миналата година по това време. Това трябва да говори достатъчно за това до колко вярвам в доброто бъдеще на компанията. Щях да имам и няколко пъти повече акции, но междувременно реших да диверсифицирам и в други компании. В зависимост от бъдещите резултати, както и от моментното състояние на борсата, може да взема още акции на трейдинга, може да продам, а може и нищо да не направя.Всичко е относително.Различаваме се само по това, че не бих си позволило да кажа че нямам съмнения в която и да е компания. Имам чувство, че ако го кажа и вече съм наполовина дало фира
винаги гледам да поддържам по някое основателно съмнение
)) Жалко че куроператора си играе с таблиците само при майката, щеше да е интересно да видим някоя пиър-група и на трейдинга
(пс. Имам хартийки, но не от най-многото в портфейла, може би около 2-3% )Не е препоръка... !!!
Коментар
-
това си харесах
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/de...8&pageNumber=2
обаче май няма да успея да се пречупя и тази година
Коментар
-
ivandavidov
За да не тръгват спекулации - аз съмнения в компанията нямам. По природа съм малко по-скептично настроен и предпочитам да се радвам на резултати, зад които стоят някакви конкретни факти. За декември не знаем нищо (официално), затова ще чакаме. Ако излезе някаква информяция - чудесно! Ако не излезе - всеки си продължава според разбиранията.
Аз тук акции имам, даже много повече, отколкото имах миналата година по това време. Това трябва да говори достатъчно за това до колко вярвам в доброто бъдеще на компанията. Щях да имам и няколко пъти повече акции, но междувременно реших да диверсифицирам и в други компании. В зависимост от бъдещите резултати, както и от моментното състояние на борсата, може да взема още акции на трейдинга, може да продам, а може и нищо да не направя. Всичко е относително.Last edited by ivandavidov; 28.01.2016, 22:42.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнениеАбе, мислех че тролиш само в темата на Адванса, но явно лазиш по всички сини чипове на борсата....
Я кажи честно сега - защо печалбите ще почнат надолу ?
докато не порита буци из нивите няма как нещо да научи от бизнеса, и след това пак не е ясно колко ще закачи главата му
Коментар
-
Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнениеТи се радвай, че и такава показват. Като стане балона и много почвате да наглеете, все ви се види малко печалбицататова да не тутманик
Балончето си е добре иначе, виждате в момета максималното възможно като печалба, сега почвате надолу
Я кажи честно сега - защо печалбите ще почнат надолу ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениевсеки си е по пътя
нито аз ще тръгна по неговия, нито той по моя - още по-малко тиНе е препоръка... !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнениеИнвестицията в аптеките явно гълта много пари - напълно очаквано...
Може да повлияе и на политиката по отношение на дивидента (ако решат, че няма да разпределят дивидент или "толкова дивидент като предни години и да ползват кеша за инвестиции), но самото правене на аптеки няма как да повлияе на печалбата...
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеВземи пример от Ванката с изчакването, че ако се окаже тенденция както той се съмнява за скромните резултати - може да се усмихне късмета и да се зарадваш с двойно повече акции за тези хилки
нито аз ще тръгна по неговия, нито той по моя - още по-малко ти
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениетези дни ще купя за едни 5 хилкиНе е препоръка... !!!
Коментар
Коментар