Първоначално изпратено от sinbad
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Телематик Интерактив България АД (TIB)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
Ми то затова няма нито едно пенсионно дружество тука. Много интересна хартия, ама не правят (почти) нищо за международна експанзия. Затова и цената стагнира.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от the prophet Разгледай мнениетова е от малкото бизнеси в които печалбата на дружеството е директна загуба от клиените й /няма добавена стойност, а единствено печалба от невежеството или късмета/....това е морален проблем за инвеститорите. Затова не виждам причина за радост за печалбите на дружеството, а повод за размисъл за начинът по който функционира обществото ни. Около мен вече има няколко разбити семейства заради пристрастеност към хазарта...Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
Коментар
-
Първоначално изпратено от the prophet Разгледай мнениетова е от малкото бизнеси в които печалбата на дружеството е директна загуба от клиените й /няма добавена стойност, а единствено печалба от невежеството или късмета/....това е морален проблем за инвеститорите. Затова не виждам причина за радост за печалбите на дружеството, а повод за размисъл за начинът по който функционира обществото ни. Около мен вече има няколко разбити семейства заради пристрастеност към хазарта...
Относно семействата, тези от хазарт, други от алкохолизъм, трети от мания за величие! Разни хора с разни проблеми!
- 4 Харесвания
Коментар
-
това е от малкото бизнеси в които печалбата на дружеството е директна загуба от клиените й /няма добавена стойност, а единствено печалба от невежеството или късмета/....това е морален проблем за инвеститорите. Затова не виждам причина за радост за печалбите на дружеството, а повод за размисъл за начинът по който функционира обществото ни. Около мен вече има няколко разбити семейства заради пристрастеност към хазарта...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Здравейте,
Споделяме с вас важна информация относно предстоящето годишно общо събрание на акционерите на „Телематик Интерактив България“ АД, което ще се проведе на 3 юни и изплащането на дивиденти през 2024 г.
Компанията ще изплати още по 0,9 лева брутен дивидент на акция от печалбата за 2023 г., като той ще бъде гласуван на предстоящото общо събрание на 3-ти.
При гласуване на новия дивидент, заедно с платения от предишното общо събрание, инвеститорите биха получили 1.29 лева на акция. Това означава, че брутната дивидентна доходност е в размер на близо 8.2%, което определено поставя „Телематик Интерактив България“ сред най-добрите дивидентни платци на пода на БФБ.
Повече информация можете да научите тук:Общата сума, която ще бъде разпределена на акционерите, възлиза на почти 11,7 млн. лева
- 7 Харесвания
Коментар
-
Добро справяне за първо тримесечие, като приходите и броят на клиентите растат, а разходите за реклама остават в рамките на нормалното. Чака ни и дивидент от 90 стотинки на акция.
Гласуваните днес изменения в Закона за хазарта вероятно ще доведат до нежелани последици за справянето на дружеството, въпреки че част от въведените мерки няма да имат пряко действие върху ТИБ.
Важно ще е какви органичения ще бъдат определени от министрите на финансите и здравето по отношение на онлайн залаганията, престоя на потребителите в сайтовете за залози и максималните загуби, които могат да понесат. Бонусите също вече престават да са данъчно признати разходи.
Аз лично не съм виждал наскоро реклами на Палмс бет по телевизията, или поне не съм забелязал такива, така че смятам че в това отношение компанията добре е преценила да използва алтернативни методи за реклама. Забраната за онлайн реклама обаче ще доведе до спад в броя на новите клиенти.
Мерките са изцяло нормални и сходни с регулациите на много чуждестранни законодателства. Това ще доведе до забавяне на растежа на хазарта до по-нормални нива, но пък и конкуренцията ще стане по-сурова поради прехода от екстензивен към интензивен растеж на бизнеса. Вече ще е по-трудно да се привличат нови клиенти и затова ще е наложително да се води политика към подобряване на услугите и задържане на вече привлечените потребители.
Лично аз все още съм положително настроен към акцията, въпреки че вече не очаквам цената да се покачи до 20 лв в рамките на тази година, освен ако перуанското или македонското дружество не ни изненада някак си.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеЗа да не ровите, като мен из материалите:
Материали по точка 5 от Дневния ред:
Съветът на Директорите предлага на Общото събрание на акционерите следния проект за
решение:
„Общото събрание на акционерите приема следните решения по отношение на
реализираната печалба от дейността на Дружеството за 2023 г., в размер на 21 102 439,63
лв.:
1) Да се разпредели дивидент на акционерите, притежаващи акции от капитала на
Дружеството, в размер на 0.90 лв. (деветдесет стотинки) на акция или сума в общ1 брутен
размер на 11 662 946.10 лв. (единадесет милиона шестстотин шестдесет и две хиляди
деветстотин четиридесет и шест лева и десет стотинки). Дружеството ще изплати на
акционерите гласувания дивидент наведнъж в рамките на до 60 дни от провеждането на
общото събрание при условия и ред, съгласно предложението на Съвета на директорите.
Съветът на директорите и законните представители са овластени да извършват всички
необходими действия за изпълнение на решението по точката от дневния ред;
2) Остатъкът от реализираната печалба да бъде отнесен като неразпределена печалба.“
- 3 Харесвания
Коментар
-
За да не ровите, като мен из материалите:
Материали по точка 5 от Дневния ред:
Съветът на Директорите предлага на Общото събрание на акционерите следния проект за
решение:
„Общото събрание на акционерите приема следните решения по отношение на
реализираната печалба от дейността на Дружеството за 2023 г., в размер на 21 102 439,63
лв.:
1) Да се разпредели дивидент на акционерите, притежаващи акции от капитала на
Дружеството, в размер на 0.90 лв. (деветдесет стотинки) на акция или сума в общ1 брутен
размер на 11 662 946.10 лв. (единадесет милиона шестстотин шестдесет и две хиляди
деветстотин четиридесет и шест лева и десет стотинки). Дружеството ще изплати на
акционерите гласувания дивидент наведнъж в рамките на до 60 дни от провеждането на
общото събрание при условия и ред, съгласно предложението на Съвета на директорите.
Съветът на директорите и законните представители са овластени да извършват всички
необходими действия за изпълнение на решението по точката от дневния ред;
2) Остатъкът от реализираната печалба да бъде отнесен като неразпределена печалба.“
- 9 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Snail5930 Разгледай мнение
Ами не е от комисионни, към 700 лв повече имах по-обяд, а миналият месец почти не съм търгувал ...
Коментар
Коментар