Първоначално изпратено от inta53
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Шелли груп АД (A4L)
Collapse
X
-
Такааа....
Наближа времето, да видим данните от консолидирания отчет за второ тримесечие.
Мисля, че след него ще има все повече инвеститори забелязващи подценеността на компанията.
Може би, някои, като байбайВелю, ще си спомнят, че прогнозируемата от мен годишна печалба от около 20милиона лв, би довела до показатели, като за подценена компания
При възвръщаемост на активите от 32%,
на Собствения капитал от близо 40%, - видно и от официалните данни, сайта на БФБ -
https://www.bse-sofia.bg/bg/issuer-profile/A4L/
[байВелю може да си води записки, оттук насетне]
И при Една годишна печалба от 20 милион лв, с презумпция, че цената се запази дотогава, това би довело до следната стойност на p/e.
P/E = 18 * 17 / 20 = 15,3
Които ROA, ROE, P/E и др, правят компанията суперподценена в технологичния сектор.
Мислите ли, че няма да я забележат инвеститорите, търсещи скрити златни мини на борсата във Франкфурт?!
Не, не мисла, както би казал Факушка/Имхотеп.
И поздрави за продавците - ако някой има зор да си даде акциите, които да са по-голям брой, - Защо не попитате Ники Мартинов дали няма интерес. Защото, доколкото разбрах от ОСА, на компанията ще са нужни да има все пак свободнотъргуеми налични акции, които да предложи при борсовия си дебют във Франкфурт.
А както сами знаете, не е предвидено увеличение на капитала заради това.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнениеВажното е че вече никой повече няма да продава ФИБ или ХИМ за да купува "ИТ", "растежни" шитни на БФБ. Тоя балон се спука. Нови, чужди инвеститори, които да ги купуват няма да има.
Нещо си в депресия ми са струва, като че ли.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от krakatau Разгледай мнение
Знаеш ли колко глупости изписа тука?
Средно на месец, месец и половина излиза нов продукт през следващите две години.
Нула иновации ще намериш в избушената, но пък любимата ти банка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнениеКолко Нови Продукта за една година?
освен псевдо новият с моушъна, в Икея ги има същите, за една година НУЛА иновации. НУЛА Не случайно и двойният връх.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнениеКолко Нови Продукта за една година?
освен псевдо новият с моушъна, в Икея ги има същите, за една година НУЛА иновации. НУЛА Не случайно и двойният връх.
Средно на месец, месец и половина излиза нов продукт през следващите две години.
Нула иновации ще намериш в избушената, но пък любимата ти банка.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнение
Ъх, дано да изтрезнееш по- скоро. Може и некой лев да изкараш. Виж Груйката, как трупа тлъсти печалби вече.
Уф, чакай да се обърна на шезлонга, че май съм изгорял от едната страна.
Баси, какво ли щеше да има сега, ако вместо 15 мизерни хартишки, беше купил 15 000?
По добре да не питаме, че от пропуснати ползи много боли.
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеНе е много сигурно, че ще изтрезнееш... Много си опиянен... Дай си почивка един месец и да коментираме консолидирания отчет. И кажи защо псевдобамката не е пет лева..... Поне...
Любимата Банка на Хари, дефакто е най тъпата инвестиция на бфб.
А Който разбира, тука се спира.
Спокойно очакваме консолидирания отчет.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнениеГаражно холдче. Би ли цитирал в какво е инвестирано. Не е ли най-голямото перо в Имоти? И как това има нещо общо с 300 милиона пазарна кап.? Изтрезняване, изтрезняванеLife won't wait for you.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение
Гаражно холдче. Би ли цитирал в какво е инвестирано. Не е ли най-голямото перо в Имоти? И как това има нещо общо с 300 милиона пазарна кап.? Изтрезняване, изтрезняване
Уф, чакай да се обърна на шезлонга, че май съм изгорял от едната страна.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Yolo Разгледай мнение
Аз мислех, че е холдинг това дружество. Хари, тва холдинг ли е, бате?
Коментар
Коментар