Първоначално изпратено от Harry Kane
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Шелли груп АД (A4L)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнениеСега ще ви кажа едно нещо. Аз съм го казвал много пъти.
Лещерко НЯМА СТОКА, НЯМА ПРОДУКТ, има продажби който НА ХАРТИЯ ИЗГЛЕЖДАТ РАСТЯЩИ, НО НЕ Е РАСТЕЖНА КОМПАНИЯ, НЕ Е ТЕХ КОМПАНИЯ ЗАЩОТО НЯМА ПРОДУКТ. А няма продукт, ЗАЩОТО НЕ Е КИТАЙСКА, НЯМА МИЛИАРД ЗА РАЗВОЙНА ДЕЙСНОСТ, и друго немаловажно постави каруцата пред коня - цената на акцията, Софикс, Франкфурт, много преди това да стане продуктова и тех компания.
БАЛОНА Е СПУКАН, просто още не го осъзнали!
седи и мирно и не пиши набивалици, и намали го тоя шрифт, че ще те разпознаят санитарите
- 5 Харесвания
Коментар
-
Сега ще ви кажа едно нещо. Аз съм го казвал много пъти.
Лещерко НЯМА СТОКА, НЯМА ПРОДУКТ, има продажби който НА ХАРТИЯ ИЗГЛЕЖДАТ РАСТЯЩИ, НО НЕ Е РАСТЕЖНА КОМПАНИЯ, НЕ Е ТЕХ КОМПАНИЯ ЗАЩОТО НЯМА ПРОДУКТ. А няма продукт, ЗАЩОТО НЕ Е КИТАЙСКА, НЯМА МИЛИАРД ЗА РАЗВОЙНА ДЕЙСНОСТ, и друго немаловажно постави каруцата пред коня - цената на акцията, Софикс, Франкфурт, много преди това да стане продуктова и тех компания.
БАЛОНА Е СПУКАН, просто още не го осъзнали!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Vola.X Разгледай мнение
Виждам, че разсъжденията от сибствента камбанария се проявяват.
Съмненията които имаш не са моят случай. Може би твоят.
Пиша много рядко. Ако не си забелязъл. Едва ли ви интересвува това. - вся власт советом е вашата цел - п/е/14 ")
Е каква жалка картина са тукашните понижители, нали? Нереализираните гении на ивестициите и майстори на борсовата игра. винаги купуващи на дъно, и винаги продаващи на връх. Тук обаче винаги пропускат дъната
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от p_trade Разгледай мнение
Просто с насмешка погледнах коментара ти ...мислиш 4е се надявам да ви се скапят акциите , поне 2 пъти пожелах успех на инвеститорите тук .Ти този форум с какво цел го ползваш ? За агитиране ли само ? Не трябва ли да разменяме мнения а той пазара си знае работата ..Бъдете по конструктивни каква е тая злоба ...споделил съм мнението си това е както тук така и по други позиции ...
Съмненията които имаш не са моят случай. Може би твоят.
Пиша много рядко. Ако не си забелязъл. Едва ли ви интересвува това. - вся власт советом е вашата цел - п/е/14 ")
Е каква жалка картина са тукашните понижители, нали? Нереализираните гении на ивестициите и майстори на борсовата игра. винаги купуващи на дъно, и винаги продаващи на връх. Тук обаче винаги пропускат дънатаРеалната част на всяка кратна нула на дзета-функцията е ½.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от iezuita Разгледай мнение
Що бе, човекът зададе интересна теза по-долу,
Ето и ти прописа, стана редовен писател след като продаде,
Преди беше като онемял тука - нито глас нито картина, докато си държал акциите
Коментар
-
Първоначално изпратено от Vola.X Разгледай мнениеИнтерeсно, че тук много хора които не пишеха когато имаха акции, изведнъж взеха че прописаха, след като продадоха.
Та казваш няма да купиш сега, но ако се запази цената и след няма и година видиш p/e 14 за технологична компания изведнъж ще решиш да си купиш
Да, да, - и пазарът ще чака всички мераклии за p/e 14 да си мотивират страховете за да избягат от грозната народопсихилогия - "неща на мен да е добре, само на вуте да е по-зле"
Абе играчи сме големи на бфб, какъвто народа, такива и играчите. Не е конкретно за теб, Ти си от толерантните, но пък тайно се надяваш да се скапят на другите инвестициите че останалите да вземат и да си купят.
Еми народ с комплекси и страхове набивани 50г. от комунусти и после мутрокомунисти - това е матряла.
Ето още малко от същината -
Коментар
-
Първоначално изпратено от Агресивен бик Разгледай мнениеАйде вече да спрете с това кой има акции и кой няма! Всеки може да има след няколко клика с мишката. Важното обаче е дали си струва да има на тази цена
Ето и ти прописа, стана редовен писател след като продаде,
Преди беше като онемял тука - нито глас нито картина, докато си държал акциитеhttp://www.youtube.com/watch?v=9-mDA1vRHOA&feature=related
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Агресивен бик Разгледай мнениеАйде вече да спрете с това кой има акции и кой няма! Всеки може да има след няколко клика с мишката. Важното обаче е дали си струва да има на тази ценаNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Ето такава табличка ще помоля, ако му се занимава на БСЕ ТРейдъра, да направи, като добави останалите Кю-та, зачисти грешките ми на ангро (копнах част от данните от неговите изчисления) и добави ръст на съответното Кю спрямо предишното такова, както и цената в края на съответното Кю и ръста ѝ на годишна база. Това би било доста труд, който нямам време да направя в момента, но винаги съм оценявал по достойнство работатат на БСЕ Трейдъра. И тогава ще се види много ясно как ръстът е изконсумиран за години напред (или пък не, всеки според разбиранията си) - лично мнение.2018-Q1 1,241 2018-Q2 600 2019-Q1 3,194 2019-Q2 3,570 2020-Q1 7,162 2020-Q2 7,081 2020-Q3
2020-Q49,621
15,0002021-Q1 13,759 2021-Q2-предв 12,356 2021-Q3-предв
2021-Q4- предв11,652
21,000Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Агресивен бик Разгледай мнениеКозле, прав си, че не разбирам. Айде сега ти понеже много ги разбираш нещата да обясниш какво виждаш тук
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от p_trade Разгледай мнение
Хубава таблица но трябва да се сложи и ръста на капитализацията за 20-21 ( над 300% ) при 50% ръст на продажбите и спада на ръста последните Q...По надолу някои го каза при същия ръст от 50% който за мен е много труден да се повтори от тези нива на продажби forward P/E би бил 14 при сегашен марж което не е малко при тяхния бизнес ..Акцията е хубава въпроса е сегашните нива какви о4аквания са интегрирани за 2022 ( не ми се мисли ако обявят спад едно Q ) .Бил съм акционер 2021 и излязох малко под сегашните нива , няма да се поколебая пак да стана при по нормални нива за моите рабирания
Та казваш няма да купиш сега, но ако се запази цената и след няма и година видиш p/e 14 за технологична компания изведнъж ще решиш да си купиш
Да, да, - и пазарът ще чака всички мераклии за p/e 14 да си мотивират страховете за да избягат от грозната народопсихилогия - "неща на мен да е добре, само на вуте да е по-зле"
Абе играчи сме големи на бфб, какъвто народа, такива и играчите. Не е конкретно за теб, Ти си от толерантните, но пък тайно се надяваш да се скапят на другите инвестициите че останалите да вземат и да си купят.
Еми народ с комплекси и страхове набивани 50г. от комунусти и после мутрокомунисти - това е матряла.
Ето още малко от същината -Първоначално изпратено от BSE TRADER...Куриозът във форума е, че имащите акции са щастливи, а нямащите не са, ама всеки ден обясняват на имащите, че били глупациРеалната част на всяка кратна нула на дзета-функцията е ½.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеКато гледам пак се е писало много, после се е трило много. Явно не съм изпуснал нищо важно.
За мен е просто - на когото му харесва, че има такава компания на БФБ си купува, на когото не му харесва - не си купува. Ето приходите от бизнеса с IOT откакто стартира през 2015 г:
.
.2015 *** 139,000 2016 *** 3,820,000 2017 *** 7,374,000 2018 *** 10,949,000 2019 *** 21,039,000 2020 *** 39,117,000 2021 *** 59,500,000
- 3 Харесвания
Коментар
-
Привет, 15%
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеЦените наистина не са взети преднамерено, а горе-долу към средата на всяка година:
2017***7,374,000 х 2,20 лв.
2018***10,949,000 х 2,00 лв.
2019***21,039,000 х 2,40 лв.
2020***39,117,000 х 3,80 лв.
2021***59,500,000 х 17,00 лв.не съм си и помислял, че може да е толкова лесно. Той пазарът си вървял баш с ръста на приходите
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеСега, ако спорът е дали взелите в предишни години са постъпили добре - няма съмнение. Въпросът е утре какво правим?
Няма верен отговор, опитвам се да пречупя нещата през моя опит. Колко пъти съм си задавал въпроса - да си купя ли акция на Тесла. Всеки път си казвам - тези дето са си купили преди явно са постъпили правилно, аз дето не съм явно съм сбъркал, ама сега е скъпо. След 1 година да кажем пак си задавам същите въпроси и отговорите пак същите. Очевидно предходния път като съм си ги задавал аз съм сбъркал, други са си купили и явно реалността показва, че не са. Но по-ключово за мен си остава - колко си купуваш, 1% от портфейла, 10% от портфейла ... 50% от портфейла ... отношението към дивверсификцията знам че е различно при различните хора, но за мен това си остава най-добрия начин за ограничаване на риска.
Поздрави, 15%. Бъди здрав и успешни инвестиции!
- 9 Харесвания
Коментар
Коментар