If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
За да не плачеш-давам джоквр: Неведнъж, споменавах разни моменти, които, описват случая. За твое съжаление, в линка ти, те отсъстват и,колкото и дати се ще друго, силно проненят нещата в наша полза. Тях, Фурие не е вземал предвид. Съответно, такова животно има, и то, прекрасно се чувства в кожата си, безда иска разрешение от Импотеция.
А сега, нека изкажа малка благодарност за това, че - точно, обяснявайки ти тук едни неща, преди минути - се породи още едно пластмасово изделие, с висока яероятност (която, малко ми е сложно да изчисля но, досега, усетът ми не ме е лъгал ) допълнително, може да пивиши кпд и да стане още едно перо от многото в мърчъндайзинговата ни страгетия.
Весела Нова година и благодаря, че закали убедността ни, и, заедно с нас, ковеш нашия успех.
Глупости. Случаят отсъства в линка ти. НЯ-МА- ГО.
В подобни пособия сигурно пише, че металите са по-тежки от въздуха и „Всичко друго е лъжа и измама”. Вероятно ще намериш още данни, и че водата е по-тежка от въздуха и че „Всичко друго е лъжа и измама” и още много твърдения и данни...а изведнъж, като се огледаш се оказва, че тези данни, не отговарят на истината понякога а, в глобален смисъл дори, твърде често, че е глупаво да бъдат пренебрегвани. Далеч е от ума(ти) но, ето ти конкретен случай на потвърждение.
Мисля, че за груба преценка на реалността имат общо с дискусията.
Първо защото тока може да бъде прехвърлен изцяло в топлина, така че токовата мощност става равноценна на топлинната.
Второ, показах колко теоретично максимално топлинна мощност може да се създаде (и прехвърли) в моето жилище, и все пак тя е повече от два пъти по-малка от топлинната мощност, изчислена като прехвърляна в твоето сравнително малко устройство при температура близка до стайната.
А сега, опитай се да си представиш, колко мощност може да прехвърли всичкият бакър, що са вложили в жици в дома ти.
...Не, че има някаква връзка.
Мисля, че за груба преценка на реалността имат общо с дискусията.
Първо защото тока може да бъде прехвърлен изцяло в топлина, така че токовата мощност става равноценна на топлинната.
Второ, показах колко теоретично максимално топлинна мощност може да се създаде (и прехвърли) в моето жилище, и все пак тя е повече от два пъти по-малка от топлинната мощност, изчислена като прехвърляна в твоето сравнително малко устройство при температура близка до стайната.
Да повторя, формулата , ама изобщо, НЕ Е приложима за случая и аз само го засякох с нея. Да му покажа, колко е встрани от истината.
Само ме смутиха тези 48 кВт мощност на топлинен пренос, които излизат от сметката ти по-долу. Нещо не е наред
Вие тези ватове за за нищо ги нямате, бе!
Ето една рецепта за преценка със здрав практически разум на сметките, в които по някой път се подлъгваме.
1. Вземаме 1 бр. проточен бойлер Юнга.
2. Виждаме, че
"Максималната му мощност е 3 500 вата.
Осигурява максимална температура от 55 градуса по Целзий. Обемът на загрятата от него вода е 3,2 литра в минута."
3. Сравняваме с твоите изчислени 48 000 вата топлинен пренос при температурна разлика 20 градуса (и май воден поток 2 литра на минута?)
4. Чешем се по главата и си мислим, че ако вкараме тези 48 кВт в Юнгата, от душа ще фущи прегрята пара и можем да го използваме за други цели, но не за къпане.
Нагревателят на юнгата не може да повиши температурата на водата до 55 градуса, ако само тече. Там, до тази температура, се стига, между две включвания. Помисли: 3200:60=50,33 гр/сек. При 15 С във водопровода, за да качиш с 40 С, ти трябват 0,05*4,17*1000*40=8340[W], а имаш нагревател 3500. Т.е., за да достигаш тази темп., трябва да точиш с дебит под 3,2*(3500/8340) л/Мин, т.е с около 1,1 .
Коментар