Вход

Потребителско име:

 Запомни ме на това устройство
Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

"ШИСТАК БГ"

Collapse
X
 • Филтър
 • Време
 • Покажи
Clear All
new posts

 • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
  Много тихо и удобно, на,12.02.2018, модерацията тук изтрива постовете на "Имхотеп", в които, той твърди за т.нар."стогодишна технология", за която, бил съм "мамел". Постовете се заличават с цел в последствие, да може да се твърди всичко удобно от субект, реално, написал тук куп клевети. Естествено, ако ги "няма"тези постове... Казвам му "манипулация на историята". Съгласни или не, фактът остава.
  Дори само диалозите с тоя ник цапат , хеле па контактът на живо ...

  Коментар


  • Много тихо и удобно, на,12.02.2018, модерацията тук изтрива постовете на "Имхотеп", в които, той твърди за т.нар."стогодишна технология", за която, бил съм "мамел". Постовете се заличават с цел в последствие, да може да се твърди всичко удобно от субект, реално, написал тук куп клевети. Естествено, ако ги "няма"тези постове... Казвам му "манипулация на историята". Съгласни или не, фактът остава.
   Мандрата свършва скоро https://www.indiegogo.com/projects/hteconomizer-energy/x/10896729#/

   Коментар


   • Няма глупави течности /в т.ч. и нефт/ които да текат сами нагоре. Някои, обаче, още живеят с мисълта, че някъде там долу има един резервоар, на който само му пробиваме капака, пускаме една сламка го дъното, и само помпим. Добре, обаче, "резервоарът" е пълен с глиноподобна маса /шисти/, която не ще да пропуска вода, какво да говорим, за гъсти течности. И правят десетки и стотици дупки, разкъсват пласта, да протече по цепнатините, които пък, отварят и задържат с вода+отрови+пясък и др.гадости. После, по същите цепнатини, отровите влизат обратно в подземните води - има налягане /аа надземни води, Израел почти няма, при над 8 млн население/. В сондажите би трябвало да има хиляди помпи, а шистите пропускат само капки. Няма устойчива и безопасна работа за тези помпи, щом на входа им само цъцърка, положените железни тръби се пукат, стават течове - ако не веднага то, след​​​​ време - със сигурност, множеството от сондажи иска площадки, всеки от тях минава отгоре през повърхността надолу но, отгоре минават още и камиони, сондажни платформи и др., съответно по тези места, нито растителност, нито животновъдство...И хората за нула време, ще останат без земя. Която поначало не е плодовита но, е малко, много по-малко,малко, отколкото в България. Да, обаче, хората искат да живеят. Искат, а няма да има къде...
    ... И забраняват добива, за да има къде да живеят. Щото наоколо-араби.
    Накратко, днешните технологии са били наистина подходящи но, за други условия на средата. Днес, те изостават в развитието си и вече са дори извънредно опасни.
    Иначе, не е до 20-те милиарда кубика газ /които, само на Израел, и за 5 години няма да стигнат а, какво остава за износ?/. Извън твърдата земя, в морето, хората вече откриха над 800 милиарда. Т.е., "малко" повече. И слоевете шисти, най-дебелите в света, средно около и над 500 метра, са вертикално под краката им. Т.е., не става "просто да ги извадиш и да ги изгаряш". Поне, не задълго. Там, от целия обем, изгарят от 5 до 10% - твърде малък процент /онзи, натаеният с кероген/ но, ще трябва после останалата, изпечена маса, "някак да се върне обратно долу". КАК? Без много сериозен, осмислен отговор, и това не върви. Излиза, еколозите им са прави. Ако ли нещо и да са изгаряли, мащабът на това горене, сравнен със залежите, е смехотворен.
    По принцип, правилно и тук бе забранен добивът от шисти... донякъде. С днешните технологии, надявам се, завинаги. Трябва нещо по-ефикасно, чисто и безопасно. Което Е постижимо, огледа ли се с по-различен начин на мислене. ТОВА разправям тук и навсякъде но, има едни рядки ф*шкии, току смърдят. Е*ал съм ги.
    Last edited by Pyramid; 14.02.2018, 23:07.
    Мандрата свършва скоро https://www.indiegogo.com/projects/hteconomizer-energy/x/10896729#/

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
     Да се върнем към темата: Знаете ли основно противоречие в шистовата индустрия, задържало израелската експанзия в областта? 100 млрд барела залежи на такава територия са забележителна мощ...и някакви зелени да вземат, да я спрат?
     Какво е то? и доколко е било задържано, щом е имало даже ТЕЦ да ги гори? И дали не е просто откритието на 20 милиарда кубика газ, което да напрaви доълнителното бъхтане излишно? доколкото погледнах става дума за различни "шисти" . в Израел за петролни/катранени шисти, които се копаят като въглища; в Америка за шисти, съдържащи петрол, които се разбиват - сондират.

     Коментар


     • Някаква /различна и допълнителна/ идея какво да правим, за да не се окажем в прецаканото положение на Полша, някакви "батковци" да са минали, "проучили" и после, да ни карат "по братски" да купуваме "техен" втечнен газ и нефт, като "бонус"? От една страна, добре че Лукойл си държи на източниците но, от друга? Щото "добре-то" е от и за тях, а ние, като страна - гостоприемник?
      - Не, че родни измислени "фактори" няма да ни натиснат, по заповед от Москва или Вашингтон, разбира се. по принцип, нещо смислено и капитално? Нещо,което да ни държи поне относително независими? Че твърденията Импотехови се удавиха в несъстоятелност - завалията, колко време смислен отговор не дава по"столетни технологии" а уж, не бил на хранилка отвън. Шавайте, колеги. Шавайте. Някои работи наготово не стават.
      Мандрата свършва скоро https://www.indiegogo.com/projects/hteconomizer-energy/x/10896729#/

      Коментар


      • Да се върнем към темата: Знаете ли основно противоречие в шистовата индустрия, задържало израелската експанзия в областта? 100 млрд барела залежи на такава територия са забележителна мощ...и някакви зелени да вземат, да я спрат?
       Last edited by X_Y; 12.02.2018, 10:24. Причина: Не вмъквайте заядливи подмятания в постовете си, ако обичате.
       Мандрата свършва скоро https://www.indiegogo.com/projects/hteconomizer-energy/x/10896729#/

       Коментар


       • "по темата".
        Мандрата свършва скоро https://www.indiegogo.com/projects/hteconomizer-energy/x/10896729#/

        Коментар


        • Първоначално изпратено от new_investor Разгледай мнение

         Аз не плача. После да не се оплакват що са бедни. За това има една универсална причина и тя е в главата на всеки един...
         Както и да е...
         Няма какво повече да кажа по темата - надъхани пичове осират смислената дискусия. Пирамид предлага някаква техническа дискусия да стане, алтернативи за чист добив и т.н., а не просто запенване...
         Ще ми е интересно да пусне повече информация за това, което има предвид, защото първия му пост беше малко объркващ относно посоката, в която иска да се развие дискусията.
         1. Бедността и богатството на гражданите са функция не само на това, което расте около тях, а и на политиката, провеждана от държавата. Защото, тя влияе и на местно ниво. У нас се провежда политика, базирана на уродливата идея, че ниското заплащане означава висока конкурентност. Да, за съвсем кратко, може би. След това, обаче, заболява обществото, и - дотам.
         2.Не е "както и да е". С "както и да е", се губят позиции и ставаш първи отзад напред. Вече бяхме "както и да е", сега му сърбаме попарата.
         3. Надъханите често са и напушени, така че...
         4. "Малко повече информация"? ОК, един поне да попита. Идеологията е следната: Няма "know-how" да "знаеш как да правиш", без да знаеш, първо, КАКВО трябва да направиш. Не знаеш ли какво е нужно, накъде си? Ама някой искал "да знае как". КАКВО "КАК" БЕ, АЛАНКООЛУ!?! КАКВО "КАК", БЕЗ ЯСНОТА ЗАЩО ТИ Е?
         -Няма отговор.
         За момента, технологиите за дупченето са постигнали определена, върхова форма...а драматичен ръст на производителността няма. Проценти и-дотам. Губи се страшно много време /което Е пари/ в ненужно повтаряне на операции /спусни-вдигни-замени-спусни", и така - между 50 и 70% от времето. После, или само се дупчи, или само се помпи, или само се правят сервизни операции като обсаждане, каротаж, почистване и др. После, много енергия и оборудване се купуват, поставят, обслужват интересите.н., в далеч от оптимални режими...
         ...и най-странните е, че всички смятат това за..."нормално". И са спрели да си задават въпроси, и са спрели да търсят, и са приели, че е достатъчно да станеш клиент на тази или онази задокеанска фирма, и си хванал Господ за шлифера. Прочее, и онези мамуни отвъд, и те тъй.
         И тук, Pyramid година търчи да прави конференция, да се обсъди, какво може а какво не, да покаже куп действащи прототипи, които доказват нещо различно от "нормалното". Да, обаче, от МГУ, някакъв пишман доцент, без да чуе, види и провери, почва да твърди, че това било същото, като едно друго, от 30-те години на 20-ти век. "Знаел". Какво знае? И откъде? Мистерия. Ама "знае". Основни неща не знае. Ама доцент... И те така.
         А, ама наистина по същество, имахме юли-август с потребителя "khao" един неравнопоставен "обмен". Т.е. аз му разкрих доста значими основни моменти, които го озориха, и той бе дотам. Искаше всичко да му сдъвча и в гагата да му туря. Последното би обидило нормален човек /това, с плюенето в гащите, е работа за хвъркатите тесто/ та, реших да му го спестя.
         ​​​​
         Last edited by Pyramid; 05.02.2018, 21:24.
         Мандрата свършва скоро https://www.indiegogo.com/projects/hteconomizer-energy/x/10896729#/

         Коментар


         • Първоначално изпратено от new_investor Разгледай мнение

          Аз не плача. После да не се оплакват що са бедни. За това има една универсална причина и тя е в главата на всеки един. Генерал Тошево не съм чул да много богато, въпреки че наоколо земя колкото искаш. Както и да е. Няма какво повече да кажа по темата - надъхани пичове осират смислената дискусия. Пирамид предлага някаква техническа дискусия да стане, алтернативи за чист добив и т.н., а не просто запенване. Ще ми е интересно да пусне повече информация за това, което има предвид, защото първия му пост беше малко объркващ относно посоката, в която иска да се развие дискусията.
          Pyramid, след като беше отсвирен от всички възможни институции у нас, се отказва да "предлага някаква техническа дискусия", и се обърна директно към президента на съседна Турция. Ако ли и от там го отсвирят - а офертата е напълно сериозна и подсладена с допълнителни екстри, едничката утеха на родните патриотари, които - очаквано - могат да се нахвърлят върху му за "предателство" сигурно ще остане, че /видите ли/, се бил намерил турчин да не разбира от баклава. Въпросният Pyramid не може да гарантира радушния прием на президента Ердоган но, поначало, турците разбират от баклава. Те са я измислили.
          Мандрата свършва скоро https://www.indiegogo.com/projects/hteconomizer-energy/x/10896729#/

          Коментар


          • Наспротив името си, добив на злато в Златоград няма. Или има - но в дерето - на златни люспи, както и навсякъде из Родопите. Има добив на оловно-цинкови руди. Е където има такива, има и малко сребро, както и още по-малко злато, но основното са едни метали, които до преди две години бяха страшно евтини. Рудите се преработват в КЦМто край Пловдив. Заплатите не са малки нито на миньорите нито на работещите в КЦМто. Естествено не са и високи като на софийско програмистче, но алтернативата за повечето хора от района е да въртят чаршафи в спа хотел във Велинград. Впрочем там и хората се натискат да си възстановят златните рудничета, където може - Седефче. А сега ще се случи и по-големият проект в Крумовград - по-добре хората да работят там за Дънди, отколкото държавата да им плаща социалните помищи и субсидиите за общината.
           Last edited by Pronto; 05.02.2018, 15:42.

           Коментар


           • При това там газ и петрол няма. Поне не и конвенционални находища няма, с някакви икономически изгодни значими количества. Идеята на Сашо Дончев и на Газпром е вероятно да проверят за шистов газ и петрол. Не го обявяват още, защото не са обработили масовия зрител и искат първо да проверят. Но ако си селянин и си вадиш парите от жито, що да даваш на Сашо Дончев да се прави на тарикат, да дупчи, да ти гази нивата, да ти носи загуби, вместо да си плаща? И понеже законите в БГ не са като тия в САЩ и Австралия, а са правени от тарикати, свикнали всичко да е на аванта, местните им скочиха с екология - на тарикалъка с тарикатлък. Пазарлък се прави с пари в брой. Ако си плащат, ще видиш как от местните никой няма да гъкне.
            Last edited by Jay Gould; 05.02.2018, 14:58.
            http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

            Коментар


            • Първоначално изпратено от new_investor Разгледай мнение
             ... ако им обявят, че ще получат по 10 к на година на декар като концесионна такса друга песен ще запеят май. ... Дразня се на такива неща, защото са просто една комунистическа партенка на столетницата, която има за задача да ни поддържа зависими от руския нефт и газ и да блокират всякакъв местен добив. В Румъния отгоре не им изтичат 10% от БВП на година в посока Русия за горива.
             Естествено, но те не получават нищо! И това няма нищо общо с комунизма, а се нарича капитализъм. Комунизъм е държавата да подари на някой концесията, да газят на хората житото или дори тревата - безплатно. Ей, това е комунизъм. Ама май комунистите са свикнали всичко да е на аванта, затова не им се плаща. Защо няма протести в САЩ или Австралия?
             Защо има протести против добива на газ в Добруджа, а в Дакота, Алберта или Нови Южен Уелс, не?! http://investments.dir.bg/_wm/news/n...&df=45&dflid=3
             Защото там на власт НЕ са комунисти, като ще си говорим за комунизъм. А за русофилили не знам, но фирмата която иска да дупчи е на Сашо Дончев, а той е човек на Газпром.

             Last edited by Jay Gould; 05.02.2018, 15:00.
             http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

             Коментар


             • Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение

              Хм ... нещо нямам впечатления около Златоград да са забогатели хората покрай златодобива ...
              В Златоград няма златодобив, то всъщност май никъде в Европа няма златодобив в класическия смисъл на думата.

              В Златоград се копа руда само, след това рудата отива до Бургас, там на кораби и после в Нигерия май я преработват и вадят квото има да вадят от нея.

              Точно поради някакви еко-изисквания.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от new_investor Разгледай мнение

               Аз не плача. После да не се оплакват що са бедни. За това има една универсална причина и тя е в главата на всеки един. Генерал Тошево не съм чул да много богато, въпреки че наоколо земя колкото искаш.
               Хм ... нещо нямам впечатления около Златоград да са забогатели хората покрай златодобива ...

               Коментар


               • Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение

                Хората навсякъде в България казват в прав текст: " Махайте се от земята ни !"... та , ти недей плака на чужди гробища ...пък и никой не те е питал като гледам ...
                Аз не плача. После да не се оплакват що са бедни. За това има една универсална причина и тя е в главата на всеки един. Генерал Тошево не съм чул да много богато, въпреки че наоколо земя колкото искаш. Както и да е. Няма какво повече да кажа по темата - надъхани пичове осират смислената дискусия. Пирамид предлага някаква техническа дискусия да стане, алтернативи за чист добив и т.н., а не просто запенване. Ще ми е интересно да пусне повече информация за това, което има предвид, защото първия му пост беше малко объркващ относно посоката, в която иска да се развие дискусията.

                Коментар

                Working...
                X