Вход

Потребителско име:

 Запомни ме на това устройство
Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ветрогенератор с турбина с летящи крила

Collapse
X
 • Филтър
 • Време
 • Покажи
Clear All
new posts

 • Pyramid мога да ти отговоря на не повече от един въпрос.НЕ съм тука да уча никой.

  С увеличаване на размерите на ветрогенератора се увеличава дължината на обиколката на на края на перките - скростта с която те се движат в края обаче е ограничена тя е около 200 250 км/ч ако се увлеличи това води до големи загуби. За това и падат оборотите. Като паднат оборотите перката не може да обходи работната площ за кратко време и вятъра минава между перките без перката да е минала и да е отнела кинетичната енергия . За това и КПД / ефективността се крие като параметър. Защото стават за смях.. В БГ до 10 м/с са 90 % от ветровия потенциал, а тези ветрогенератори тръгват едва при 7 8 м/с .и дават едва до 10 % от мощността си
  Last edited by ORKY; 26.12.2012, 22:16.

  Коментар


  • ORKY, виж: Тези генератори, дето уж са били "вън от играта", на практика, представляват абсолютното мнозинство от всички действащи вятърни генератори по света. Следващото е още по-странно:
   "Падало им КПД с увеличаване на размера". ...НИМА? И защо ги строят, тогава, все по-големи?
   Първо, по-чисто изпълнение на профилите, по-чиста обработка на повърхността;
   Второ, достижими са по-високи удължения на крилото /респективно, по-висок качествен фактор/;
   Трето, диапазонът от числа на Рейнолдс, при които работят по-големите перки, лежи по-близо до този на ламинарните течения. По-ниска турболентност, по-ниско триене, по-високо КПД;
   Четвърто, механичният обем, относителната големина на въздушната междина между ротор и статор снижават намагнитващите токове, респективно, загубите в генератора => по-високо КПД;
   Пето, покритието на омитаната повърхност гони минимални стойности, оттам-по-ниско индуктивно съпротивление на крилата...=> по-високо КПД;
   - Да продължа ли да изброявам? На база на какво твърдиш тези свои "истини"?
   Определено, вятърната енергетика има своите проблеми - много инженери и учени работят за тяхното решаване - но, не тя се е юрнала да те громи: Фактът е, че, неподготвен се хвърляш с атаки, за които нямаш "барут". Неспособен си да издържиш дори доброжелатена критика...вярваш ли, че ТАКА ще откриеш инвеститор? Няколко поста по-надолу ти препоръчах да опиташ да кандидатстваш по някоя от оперативните програми на Европейския Съюз. Защо, наистина, си хабиш нервите тук със "злостни опоненти" ? Странен човек.
   Тази КВТ има ли си регистрация, ЕИК, седалище, поне един ГФО, например?
   Last edited by Pyramid; 26.12.2012, 21:01.
   Мандрата свършва скоро https://www.indiegogo.com/projects/hteconomizer-energy/x/10896729#/

   Коментар


   • Когато си направил модел, който изкарва електричество и може да се измери Празните приказки са за останалите. Когато някой не знае, че аксиалните генератори са вън от играта зелена енергия , а ги включва като въпрос .. оставям го сам да си отговаря.

    КВТ обаче е проектирала идейно аксиален генератор и то какъв - нещо непознато и уникално. Това съоръжение не само може да се регулира мощността от вятъра и да издържа на бури , с формата му се настройва ефективността за лента от скорости на вятъра - (Непознато понятие за съвременната вятърна енергия)
    http://www.youtube.com/watch?v=Jc_mxH_VEWQ

    При .Съвременните генератори с пропелери ефективността намалява с размерите им. НЕща които се премълчват.За това и всеки ел уред има КПД, но тука то не фигурира в зависимост от скоростта на вятъра. Сегашната Вятъранта енергетика отива към провал ако не се осзънае с мащабните си глупости, които прави. Няма един доклад, колко е замърсяването от производството поддържането монтажа и рециклирането на такива съоръжения. А говорят за екология

    Коментар


    • Първоначално изпратено от ORKY Разгледай мнение
     Понякога се чудя що за човек ще си, ако видиш нещо снимано работещо и да казваш, че не работи. За това и няма да коментирам ...
     Истинската КВТ е със съръжения за възвратно постъпателно движение . Те оползотворяват и енергията от втората компонента на силите по направление на вятъра ( фронталните сили) , което ндори не влиза в мечтите на свъременните съоръжения ,за това и ефективността е много голяма. Дал съм поглед във видео 6 на такова съоръжение. Перка с летящи крила я изобретихме за да покрие срама на съвремените пропелери. Тя може да замени перките на съвремените ветрогенератори и да ги направи ефективни в райони като БГ. Само по себе си това става бизнес за милиарди. За това и потърсихме помощ от най големите корпорации произвеждащи ветрогенератори. Обяснихме им че сме създали шедьовър, който преодолява 10 проблема напропелерите.

     1. . Бавно ориентиране по посоката на вятъра
     2. Бавно регулиране на ъгъла на атака
     3. . голяма разлика в периферните скорости в оста и края на перките
     4. недостатъчно регулиране на захванатата мощност поради единственият метод.
     ( моята технология работи с 3 метода)
     5. Дават енергия на тласъци в зависимост от вятъра в енергоситемата това води до особено големи проблеми
     6. Масивна и скъпа конструкция на основи и мачта
     7. Малка ефективнос при ниски скорости на вятъра под 6 м/с
     8. Липса на система за преодоляване на пиковете
     9. Създават Ифразвуци чуващи се на километри
     10. Невможност да се изплятят съоръженията с произведеният ток без дотации

     Нали не мислите че им стана приятно ...
     Тази перка ни стана любима поради леното производство има 3 варианта във видеата. Ние постигане независимост от здравината наматериалите с които я правим , поради умните решения. Това видео пперката е с 3.6 м диаметър крилата са от картон, а рамената от дървени пръти. Няма начин при такъв вятър да удържиш крила от картон с такава площ че и да ги накараш да въртят генератора.
     http://www.youtube.com/watch?v=xAvETeiRPl0
     Показателите при опитите надминаха дори нашите очаквания .

     Кънчо , много си зле! Никога не подхождам песимистично , но при теб нещата са наистина неразрешими. Четох ти поста до някъде. На втора точка не повярвах , че техник може да изкаже писмено такава тъпня. Наистина ме разплака , човек - ти можеш да поставяш трагедии и наистина ще постигнеш завидна успеваемост.

     Не , ти ни вземаш за мезе. Хвана се за ъгъла на атака като за спасителен пояс и май вече усещаш , че е нещо от МНОГОТО важни неща , за които не знаеш нищичко.

     Та , кажи на мен , непосветеният - как така "бавно го регулираш" , пустият му ъгъл на атака и кого атакува той , ъгълът му с ъгъл - неразбран. Кънчо , Кънчо - бисерите ти са върховни!

     И като помисля , че някой студент може да ти вземе сериозно брътвежите , направо ми призлява!

     Кънчо , престани с импровизациите си. Не се ли чувстваш отговорен за бъдещето на младите и абсолютните тъпотии , които се опитваш да им пробутваш? Не си учил тия неща , седни и чети , вземи си образованието и тогава ще видиш как сам ще стигнеш до различни изводи и ще те е срам от написаните глупости.

     Опитах да ти помогна и да ти кажа да се дистанцираш от понятието "фронтална" сила , както и да не повтаряш във всяко второ изречение "зелена енергия" , защото хората , които използват това понятие разбират вероятно от екология , но не са специалистите , какъвто искаш да си ти.

     Откъде измисли сега тия "инфразвуци , които се чували на километри"??? Кого ти ориентираш по посока на вятъра - байрачетата ли?

     И като чета как на големите корпорации не им е станало приятно , защото Кънчо не работи при тях - еми направо си паднах.

     Кънчо , защо не си направиш сайт и там да лансираш тъпните си , а не да добиваш популярност на чужд гръб и предполагам - без да си платил нищо в сайта на инвестора за масираната реклама от тъпотии , с която ни заливаш?
     If something inspires you, follow it! Henry Ford

     Коментар


     • Толкова много и умни хора че и "заслужили ИНВЕСТИТОРИ " да се занимават да оборят теорията на един откачен самозванец... По скоро хората на зелената енергия се страхуват от такива технологии за това трият и спамват всяка нейна изява , за това не ни дават ефир да се изправим лице в лице в директно предаване - ще стзане БУМ.
      Last edited by ORKY; 26.12.2012, 14:36.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
       Според мен трябва да проявяваме повече уважение и разбиране към гения. Надявам се колегите тук да се усетите какво имам предвид.

       Поздрави и успех на всички
       Разбира се, че разбираме, Берти. Но, ти сам си свидетел, кой започна пръв да обижда. Както и да е, боят се отлага за след Нова Година.
       Мандрата свършва скоро https://www.indiegogo.com/projects/hteconomizer-energy/x/10896729#/

       Коментар


       • Според мен трябва да проявяваме повече уважение и разбиране към гения. Надявам се колегите тук да се усетите какво имам предвид.

        Поздрави и успех на всички
        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

        Коментар


        • Айде, че са празници от мен да мине...
         Така, до момента не си постигнал нищо повече от една въртяща се детска перка. Изчисления, резултати – нямаш нищо, освен парче въртящ се картон.
         По отношение на възвратно-постапателното движение, аз не виждам такова. Такова е движението на буталото в двигателя, което през коляновия вал се преобразува във въртеливо. Ти имаш парче картон под ъгъл. Спри с тези фронтални сили. Ти правиш нискотехнологично чисто улавяне на вятъра – това прави ниско КПД, ако въобще направи КПД. Ти нямаш товар. Производството на електроенергия, казано с твои думи, не е каруца по нанадолнище, а каруца с немощен кон изкачваща се по хълм и с всеки ват с който товариш каруцата става по-тежка и се увеличава наклона. Тук ми се пораждат съмнение, че натоварена система може да работи. Две крушки, не са никакъв товар, на размера който си направил. Доколкото разбирам ти разчиташ на огъването на картона за компенсиране на силата на вятъра. Това няма да работи и в малък мащаб продължително време, за голям е нереализируемо. Умора на материала...
         С какво си сравняваш турбината? Съвсем случайно попаднах в друг форум на темата ти и хора, които се занимават с домашни вятърни генератори и там са ти задали абсолютно същите въпроси, като в тази тема. Една година не си могъл да им намериш отговара.
         http://www.napravisam.bg/forum/viewt...7178&start=240
         Пак там заявяваш, че 38 лв. за анемометър ти е много. Е как мериш вятъра, как изчисляваш въобще някакви показатели? Откъде идват сравненията ти с други вятърни генератори? Докато не постнеш отговор на последния въпрос, тази тема си е чист спам с преувеличени хвалби.

         Коментар


         • Първоначално изпратено от ORKY Разгледай мнение
          Понякога се чудя що за човек ще си, ако видиш нещо снимано работещо и да казваш, че не работи. За това и няма да коментирам ...
          Истинската КВТ е със съръжения за възвратно постъпателно движение . Те оползотворяват и енергията от втората компонента на силите по направление на вятъра ( фронталните сили) , което ндори не влиза в мечтите на свъременните съоръжения ,за това и ефективността е много голяма. Дал съм поглед във видео 6 на такова съоръжение. Перка с летящи крила я изобретихме за да покрие срама на съвремените пропелери. Тя може да замени перките на съвремените ветрогенератори и да ги направи ефективни в райони като БГ. Само по себе си това става бизнес за милиарди. За това и потърсихме помощ от най големите корпорации произвеждащи ветрогенератори. Обяснихме им че сме създали шедьовър, който преодолява 10 проблема напропелерите.

          1. . Бавно ориентиране по посоката на вятъра
          2. Бавно регулиране на ъгъла на атака
          3. . голяма разлика в периферните скорости в оста и края на перките
          4. недостатъчно регулиране на захванатата мощност поради единственият метод.
          ( моята технология работи с 3 метода)
          5. Дават енергия на тласъци в зависимост от вятъра в енергоситемата това води до особено големи проблеми
          6. Масивна и скъпа конструкция на основи и мачта
          7. Малка ефективнос при ниски скорости на вятъра под 6 м/с
          8. Липса на система за преодоляване на пиковете
          9. Създават Ифразвуци чуващи се на километри
          10. Невможност да се изплятят съоръженията с произведеният ток без дотации

          Нали не мислите че им стана приятно ...
          Тази перка ни стана любима поради леното производство има 3 варианта във видеата. Ние постигане независимост от здравината наматериалите с които я правим , поради умните решения. Това видео пперката е с 3.6 м диаметър крилата са от картон, а рамената от дървени пръти. Няма начин при такъв вятър да удържиш крила от картон с такава площ че и да ги накараш да въртят генератора.
          http://www.youtube.com/watch?v=xAvETeiRPl0
          Показателите при опитите надминаха дори нашите очаквания .
          1. ПЕРИФЕРНА е скоростта САМО по края на витлото. Вертикалноваловите системи ИЗОБЩО не се интересуват от посоката, от която идват хоризонталните ветрове. Бас ловя, обаче, ако върху твоята система се срине вертикален поток, както е духал /и продължава да духа/ хоризонтален, ще изпадне в много неприятна ситуация.

          2. Ами, не при всички "други" системи е точно така. Ъгълът на атака зависи и от ламбда /отношението линейна скорост къмто скорост на вятъра/, което, с промяна на вятъра при пулсации на скоростта, мигновено променя ъгъла на атака. Това е минимум втори метод, макар и пасивен, не изискващ специална механика, автоматика и т.н.

          3. Витлото така се изчислява и строи, че, дори при постоянен профил по дължината, същият този ъгъл се удържа в оптимални стойности

          4. Отново по регулирането: Ако при засилване на вятъра свиваш крилата ти работиш много под максималните мощности и, съответно, не улавяш маса енергия - струва ли си механичните усложнения?

          5. "Особено големите проблеми" при "давенето на енергия на "тласъци" би било "особено голям проблем" при "особено големи" генериращи мощности и тяхната концентрация на едно място, съчетани с едновременни "тласъци" именно в това място. Та...КЪДЕ в България си наблюдавал такива "особено големи" проблеми?

          6. Приемам, така е.

          7. "малка ефективност" при навлизане на смешни стойности енергия /зависят от куба на скоростта!/ и максимална при средни и по-високи скорости. При теб - максимална при практически смешните и много под средната-за средни и високи. Ти какво, шегуваш ли се?

          8. Възможно. Особено, по хоризонталноваловите. Вертикалноваловите /онези, с крила, а не савониус/ просто нямат този проблем, там ламбдата сама се удържа около оптимума. По дефиниция, щом вятърът ускори, ламбда пада, пада кпд и , съответно, натоварването се стабилизира. Що, не беше ли чувал за това?
          9. Инфразвукът затова е ИНФРА, защото не се чува. Иначе, да, сигурно при повечето е така.

          10. Зависи, каква е политиката и на производителя и търговците. Ако продължават да настояват на марж от над 50%, работата е скапана. Прочее, пълноразмерна и мощна система и от твоите ще страда от подобни недостатъци. Е, така си мисля. Вярно, може да има някакви локални екстремуми и при теб но, засега, ти не стори нищо, за да ме убедиш в противното.

          Сега опитах да прикача и файл , сканиран, с обяснение за трансформацията на фронтална в радиална сила при Н-турбините, мое изобретение от 2007-ма. Дано схванеш, ORKY
          Attached Files
          Last edited by Pyramid; 26.12.2012, 11:12.
          Мандрата свършва скоро https://www.indiegogo.com/projects/hteconomizer-energy/x/10896729#/

          Коментар


          • "....крилата са от картон, а рамената от дървени пръти..."
           Ми изграждаш един парк с такива и си захранваш комшиите и с тез кинти се финансираш и се разрастваш постепенно. Само така ще стане твоята. Щот докат ги има балъците ще ги има и тарикатите, обаче хората с пари са тарикатите

           Коментар


           • Понякога се чудя що за човек ще си, ако видиш нещо снимано работещо и да казваш, че не работи. За това и няма да коментирам ...
            Истинската КВТ е със съръжения за възвратно постъпателно движение . Те оползотворяват и енергията от втората компонента на силите по направление на вятъра ( фронталните сили) , което ндори не влиза в мечтите на свъременните съоръжения ,за това и ефективността е много голяма. Дал съм поглед във видео 6 на такова съоръжение. Перка с летящи крила я изобретихме за да покрие срама на съвремените пропелери. Тя може да замени перките на съвремените ветрогенератори и да ги направи ефективни в райони като БГ. Само по себе си това става бизнес за милиарди. За това и потърсихме помощ от най големите корпорации произвеждащи ветрогенератори. Обяснихме им че сме създали шедьовър, който преодолява 10 проблема напропелерите.

            1. . Бавно ориентиране по посоката на вятъра
            2. Бавно регулиране на ъгъла на атака
            3. . голяма разлика в периферните скорости в оста и края на перките
            4. недостатъчно регулиране на захванатата мощност поради единственият метод.
            ( моята технология работи с 3 метода)
            5. Дават енергия на тласъци в зависимост от вятъра в енергоситемата това води до особено големи проблеми
            6. Масивна и скъпа конструкция на основи и мачта
            7. Малка ефективнос при ниски скорости на вятъра под 6 м/с
            8. Липса на система за преодоляване на пиковете
            9. Създават Ифразвуци чуващи се на километри
            10. Невможност да се изплятят съоръженията с произведеният ток без дотации

            Нали не мислите че им стана приятно ...
            Тази перка ни стана любима поради леното производство има 3 варианта във видеата. Ние постигане независимост от здравината наматериалите с които я правим , поради умните решения. Това видео пперката е с 3.6 м диаметър крилата са от картон, а рамената от дървени пръти. Няма начин при такъв вятър да удържиш крила от картон с такава площ че и да ги накараш да въртят генератора.
            http://www.youtube.com/watch?v=xAvETeiRPl0
            Показателите при опитите надминаха дори нашите очаквания .

            Коментар


            • Първоначално изпратено от ceco_de Разгледай мнение
             Зарко, не го познавам Кънчо и не искам да го защитавам. Прави ми лошо впечатление обаче начина, по който настървено го нападаш. Не виждам нищо лошо да е направил, просто е ентусиаст и не трябва да го порицаваме, а напротив. Обвиняваш го, че използва неправилно терминологията - за фронталната сила и аз се чудих какво е, така както и се чудя за терминологията, която ти много смело и компетентно използваш. Би ли ми казал хидравликата наука за какво е и как тя има отношение към вятърните генератори? Същото и за изтичането на течности?
             Весела Коледа!
             Част от цитата ми , който те е смутил:

             "...трябва много да четеш и хидравлика , изтичане на флуиди , съпротивления при изтичане и още веднъж – за всички сили , които отдавна са формулирани"

             Кое е неразбираемо: авторът трябва да чете динамика на флуиди - ако му кажа това , той съвсем ще откачи. Как да му го кажа според теб , за да е по-разбираемо за неговото нулево ниво , с което се опитва да учи хора , които са доста по-напред в материята?

             Така и ти Цецо , си насочил думичките си в грещна посока: нека Кънчо ти каже що е то хидралика , пневматика , хидродинамика , термодинамика , пък и доста практически ориентирани науки , за които основополагащи са част от гореизброените.

             Когато въпросният "изобретател" си даде сметка къде е позициониран в публичното пространство , едва тогава казах , ще съм първият , който ще му стисне ръка. В момента всеки студент във втори курс - техническа специалност - ще му опонира със сериозни доводи около моето ниво.
             Между впрочем , не виждам лично ти да опонираш в нещо по казаното от мен по част от точките , които съм нахвърлял - очевАдни пропуски в неговите знания?
             Дали пък изобщо е необходимо динамично балансиране на ротора? Виброконтрол? Дали има смисъл от определяне на остатъчен ресурс?

             Аз имам отговор за себе си и съм сигурен , че защитавам интересите на инвеститора , който ме е наел. Какво ли ме интересува кой-как приема нещата?

             Коледа е!

             Весели празници!
             Last edited by зарата; 25.12.2012, 17:03.
             If something inspires you, follow it! Henry Ford

             Коментар


             • Първоначално изпратено от ORKY Разгледай мнение
              Хубаво, че сподели че си инженер и всички подобности в образованието ти.
              Сподели в бъдещите постове и семейно положение и случки от живота с щастлив край и дано разчувстващ някой и ти повярват, защото аз като видя такива широки специалисти неразбиращи се от дума и ми призлява. Малко преди да напиша предишният пост видях твоя написан, който изчезна после за това и те включих в отговора ми . А фронталните сили са тези, които действат по посока на вятъра в оста на въртене на перката . При моята те са няколко пъти по малки за това е закрепена на този слаб пилон подпряно на две гуми и вятъра не го обръща поради ефикасното и бързо регулиране на мощността отнемана от вятъра незабелязано за хора като теб . Неща непознати за свъремената вятърноГЕНЕРАТОРЩИНА. Ефективността на съвременните пропелери в сектора където са най многото работни часове е ЗИРО. Аз при 4 5 м/с постигам 8 %.Цялата съвременна зелена енергия в момента е посмещише създадено да краде хората на държавно ниво заедно с зелените организации.
              Добре, че припомни за предния пост но, не аз го махнах. Случва се понякога - идея нямам, защо - пуснеш нещо, и след 10 мин го няма. Който по-отдавна е във форума, все някога, забелязва тези "странности". Аз му казвам "любовта на модераторите".
              Както и да е, не ми е за тези неща думата. Фронталната сила при мен, в Н-турбината, е тази, която действа нормално по хордата на профила тоест, радиално към оста на ротора. Е, хванал съм как и тя се преобразува в тангенциална, което улеснява развъртането... и? Давай, разбий ме
              Относно злобата ти, налюдението ми подсказва следното: Движи те ревност, приятелю. Като казвам да приведеш доводи и да обясниш, защото е редно, ако някой инвестира, да знае за каквво иде реч, имам точно това предвид. За ефективността, само я въздигаш в култ. Системата ти за да бъде харесана /и избрана като инвестиционен обект/ трябва да бъде разбрана. Не правиш нужното в тази насока, а се цупиш. Детинщини.
              Мандрата свършва скоро https://www.indiegogo.com/projects/hteconomizer-energy/x/10896729#/

              Коментар


              • Хубаво, че сподели че си инженер и всички подобности в образованието ти.
               Сподели в бъдещите постове и семейно положение и случки от живота с щастлив край и дано разчувстващ някой и ти повярват, защото аз като видя такива широки специалисти неразбиращи се от дума и ми призлява. Малко преди да напиша предишният пост видях твоя написан, който изчезна после за това и те включих в отговора ми . А фронталните сили са тези, които действат по посока на вятъра в оста на въртене на перката . При моята те са няколко пъти по малки за това е закрепена на този слаб пилон подпряно на две гуми и вятъра не го обръща поради ефикасното и бързо регулиране на мощността отнемана от вятъра незабелязано за хора като теб . Неща непознати за свъремената вятърноГЕНЕРАТОРЩИНА. Ефективността на съвременните пропелери в сектора където са най многото работни часове е ЗИРО. Аз при 4 5 м/с постигам 8 %.Цялата съвременна зелена енергия в момента е посмещише създадено да краде хората на държавно ниво заедно с зелените организации.

               Коментар


               • ...да се изкажа още веднъж, и да излизам, че ме чакат в града: lidmon, електроинженер съм, пром.електроника но, средно специално ми е ел.мрежи и централи. Някои неща съм виждал, други съм пипал, а трети и сам съм правил. Правих и едни вятърни генератори и в областта на "перките" имам това-онова. Електропроизводството не е привилегия само на Господ. А много "перки" /и не само "перки" вече са асинхронни. Няма да се оправдавам за тях.

                ORKY, друже, не помня да съм си трил постове. Освен това, си несправедлив: Не са пълнили темата с глупости, бяха ти зададени много серизни въпроси. Ако си подготвен и заслужаваш инвеститорското уважение, това следва да проличи от отговорите ти. Съжалявам, още не виждам защо, аджеба, твоите системи да са по-добри.

                Относно zarco - защото, убеден съм, зарата - това е той - човекът умее , ако не силно да люби, поне да мрази. Ама няма да влизам в дълбоки дискусии и тук с него, защото въпросите, които повдигна, са основателни.
                Мандрата свършва скоро https://www.indiegogo.com/projects/hteconomizer-energy/x/10896729#/

                Коментар

                Working...
                X