IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Купувам го защото ще се вдигне

    Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
    Максе, тези хора отиграват късо евро това 3-месечие.
    Ако съдя по момента и посоката в която прогнозираха Катерпилар, вероятно цялата им стратегия в акции е повлияна силно от идеята им за скъп долар.
    Прогназата ми е да имат резултати в диапазона между лоши и ужасни.
    Предполагам, че дейността им в сливания и придобивания също е доста слаба в момента.
    Защо го купуваш това нещо?
    Купувам го защото ще се вдигне и защото е "евтино". Ще се вдигне заедно със всички банки. Дреме ми на шапката какви им са резултатите. Едва ли ще ги изчакам.

    Относно прогнозите им...100 пъти съм казвал да не се вярва на официалните прогнози.
    Клиент съм на Голдмън. Не знам колко пъти се случвало трейдърите им да вземат обратаната позиция на "официалните " им прогнози. Виждам го по портфейла си при тях. Хич не им вярвай.

    Едно друго нещо да знаеш от мен. Голдман върви с пазара. Подобно на епъл. Сега е частен случай в който след удара срещу всички банки мнгото къси позции ( за светнатите в играта ) все още не са затворени и на банките им предстои вдигане на цените ( освен ако не стане нещо изненадващ катаклизъм ) . Та Голдман сега е в пакет с банките. Но ако пазара отиде на горе - голдман ще отиде най-нагоре. Ей затова оня ден го продадох и сега пак купих по малко. Ако тея дни падне е твърде вероятно пак да купя краткосрочно.

    Другото, за късото евро. И аз съм на късо евро. Вече 800К.
    Продължавам да смятам че съм прав. Смятам че максимум седмица и ще ми излезе на добра печалба. Ако не...още съм готов да отида къс.

    Форекс е голяма далавера. Освен ако не са намислили нещо друго за което не знам сега ситуацията е проста. Рязък ръст на горе цели не заемане на дълги позции а заемане на къси от по добри нива. Ако някой искаше дълго да стои на дълго евро нямаше да го вдигне с 2 % за 2 минути на два пъти. Ако си мислиш че банките пасат трева...или не си говорят...се лъжеш.
    Или пък да си мислиш че ей така прости инвеститори за 2 минути всичките решиха да вдигнат еврото фундаментално...бла бла...

    Така че...това мисля и това съм заложил.
    Last edited by Iv_max; 22.03.2016, 04:07.

    Коментар


    • Средната ми цена на

      Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
      Значи си купил на 12 февруари. Или в самото начало на сесията на 13-ти.

      Ето тука си проличава разликата в това да си много богат и да можеш по цял ден само да следиш пазара. Аз имах някакви неща да върша в офиса и леко се замотах с пускането на ордера...
      Средната ми цена на BAC е 12.24.

      Но аз съм купувал и като разстеше.
      Last edited by Iv_max; 22.03.2016, 04:08.

      Коментар


      • Добре...

        Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        В общи линии не ме интересува дали лъжеш или не. Нямам никакъв проблем да приемам и двете неща едновременно и по никакъв начин да не ми влияе на преценката.

        Единствения начин да знаеш какво ще направиш в една или в друга ситуация е след като вече ситуацията е минало. Нямам предубеждение нито към теб нито към някой друг. Просто има нормални начини за инвестиране и ти не придържаш към тях. Нормалните начини за инвестиране за това са се наложили, защото гарантират минимум загуба - както реална така и като пропуснати ползи. Това което правиш може да ти донесе много по-големи печалби. Но може и да ти донесе много по-сериозни загуби. Чисто статистически загубите са много по-вероятен изход. Стотици ако не и хиляди пъти по-вероятен.

        И като сложа 50/50 вероятност за истина/лъжа и чисто статистическите вероятности за печалба/загуба при твоята стратегия, чисто математически може да се очаква че ще правиш загуби. Не те познавам, не знам какво в действителност правиш - може пък да си между изключително редките хора с огромен усет към пазарите. Но пак чисто статистически това е изключително малко вероятно.

        Добре...

        Понеже те влече статистиката.
        Статистически колко хора стават милионери? 1 % от хората.
        Това означава ли че като се родим трябва да се откажем от тоя стремеж щото е безмислено след като 99 % е вероятността да не станем?

        Разбира се че това което правя може да ми донесе загуба или печалба....ако правиш реален бизнес също може да спечелиш и да загубиш.

        Нормлния, начин на живот както и "нормалния начин на инвестиране" Равен не води до това да постигнеш нещо в живота където и да е. Едвам успяваш да учиш в добро училище, след това едвам си намираш си някаква прилична работа...клатят те цял живот...дават ти трохи...ти спестяваш цял живот...едвам си купуваш жилище..след това едвам изучаваш децата си, след това едвам спестяваш пари за ексурзия или почивка и т.н живееш - едвам.

        Никога не мога да си представя да живея едвам...от както съм осъзнат поемам рискове...и в бизнеса и в живота и сега в инвестирането.
        Риска е част от играта но риска не трябва да се бърка с глупоста. Глупоста я има и тогава когато човек не смее да поеме по голям риск защото се лишава от възможността да успее - каквото и да влага всеки под тази дума. И брака е риск. И това да имаш дете е риск. Да караш кола е риск. Да се качиш на самолет е риск. Да се разболееш е риск. Всичко е риск.

        Ако си приел да ограничиш риска с цената да ограничиш себе си...за мен е непреамливо като човек.
        Не бих никога научил децата си да бъдат страхливи да поемат риск както и не бих ги научил да са безрасъдни.

        Друг е въпроса как преценяваш риска...и кое е по голям риск. Да правиш малко или да се опитваш да правиш много? Да приемаш нови идеи или да живееш със старите?

        Като те слушам разбирам колко съм щаслив аз...че не мисля така.

        Лично аз предпочитам да поемам разумен риск пред това да живуркам в 10 от 10 случая. Но хората са различни...аз предпочитам да не съм "нормален"

        Коментар


        • Естествено тези анализи се правят като средна стойност от оценки на анализатори на дадени компании. Тези анализатори е възможно и доста да бъркат. В общи линии никога не бих заложил напълно и на тяхното мнение. Печалбите падат от известно време а тези анализи много често клонят към продължаване на тренда, а не към обръщането му. Петролните компании в същото време имат доста сериозен дял в очакванията за тези спадове. А там последните тримесечия същите тези анализатори не се справяха ама никак добре.

          Но в крайна сметка дори и да не съм склонен да им вярвам особено много, приемам че пазара като цяло се движи от очаквания. И тези очаквания в момента са негативни. Ако моите очаквания са позитивни то това би бил добър момент за купуване. Ако бяха още по негативни за продаване. Но аз съм горе долу неутрален. Не виждам нищо кой знае калко лошо и нищо кой знае колко добро. Така че си седя на ръцете дългосрочно и играя в рейндж с индекса краткосрочно.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
            Хората масово са за спад на пазарите. Почти с всички, които говоря са за това. Много ми е интересен аргумента им. Според тях пазарът е бил цели седем години нагоре следователно трябва да падне. Това на мен ми звучи странно. Пазара би могъл да падне по всяко време и броят на предходните възходящи години не може да е аргумент. Все едно някой да заложи на рулетка на черно защото предните седем пъти се е падало червено. Аргумента, че шанса се е променил за мен не издържа. Също така съм забелязал, че повечето очакващи спад са неспособни да се аргументират защо това трябва да се случи.
            Аз продължавам да си чакам рейндж някъде между 2100 и 1750. Продавам периодично по нещичко и съм доволен. Въобразявам си, че текущият лек спад на долара и покачването на петрола ще повишат печалбите на компаниите, като същевременно ще дадат увереност, че външните насрещни фактори са временни и ще отминат. Повишените им инфлационни очаквания би трябвало да предизвикат покачване на лихвите, което би било саморегулиращ се ограничител. Въобразявам си, че петрола може да достигне някъде до около 45-50 долара за барел и от там отново ще се срути. Затова мисля да спазя правилото sell in may and go away. Сякаш имам около месец да се разпродам като хората и да вляза в къси рубли и петрол от по-добри цени за да си хеджирам оставащият портфейл. Предполагам, че все нещо няма да е стигнало таргетите ми и няма да се е затворило. Въобразявам си, че риска идва от суровинните икономики а не от САЩ. Въобразявам си, че покачването на лихвите ги удря в капиталовата сметка. Поскъпването на долара води до спад в експортните им продукти поради обратната корелация със суровините. Това води до свиване на икономиките им и повишени опасения за продажбите на мултинационалните компании. Все пак макар и да са листвани някъде те са глобални и са по-силно зависимо от световната икономика отколкото от местната. Освен това покачването на доларовите лихви би довело до леко поскъпване на долара и съответно влошаване на резултатите на компаниите заради консолидацията на приходите в чужда валута. Та така. Вярвам, че има саморегулиращи механизми, които ще ограничават растежа и спада на американските индекси и вероятно ще продължим консолидацията в която сме вече втора година. Пък от догодина можем да си продължим бичият пазар. Три години консолидация ще му стигнат. Вероятно в рамките на година туземците ще са си достигнали дъното и целият свят ще може отново да си расте.
            Пропуснах нещо важно. Минавам за безнадежден оптимист и апър и не трябва да ми се вярва много. Пък и навън въртя смешно малко пари. Не съм написал книга и не съм мулти милионер, как да ми вярва човек? Та това са по-скоро среднощни размисли преди лягане.
            Средна очаквана печалба за СП 500 за 2016 е 120 долара. Средно ПЕ за десетгодишен период е малко под 15, очаквано ниво на СП 500 ако всичко се върне към средното към 1800
            Към момента форуърд ПЕ на СП 500 - 17. Средно ПЕ за последните две три години около 16. Очаквано ниво на СП ако цената отрази този по краткосрочен хоризонт 1920

            Очакван спад на печалбите за първо тримесечие -8,5%. Очакван ръст на печалбите за първо тримесечие към 31,12,2015 от 0,3% - сериозно влошение на очакванията.

            Всъщност ето го целия анализ - лесно можеш да видиш как всичко се влошава.

            http://www.factset.com/websitefiles/...nsight_3.18.16

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
              Равен ти имаш някаква предубеденост към мен ( подценяване ) съчетана с това че не искаш да чуеш или не четеш какво говоря и в резултат ме принуждаваш да повтарям едно и също непрекъснато. Както казах на Мишо или това се дължи на факта че мислиш че лъжа или не искаш да признаеш това че съм прав.

              Дай да разберем кое от двете е. Защото ако смяташ че лъжа няма смисъл да се опитвам да ти обясня...просто както беше казал преди - ме игнорирай и и аз ще направя същото и ще спрем с това безкрайно тъпчене на едно място.
              Слагаш ми някакви виртуални действия които ще направя или правя които нямат абсолютно нищо общо едно с действителността от една страна и от друга страна всичко завършва с факта как аз ще си загубя парите. Без значение от това че само за няколко месеца от както съм тук съм РЕАЛЗИРАЛ, печалба не временна а РЕАЛИЗИРАНА която дори теоритично в рамките на тази година при каквито и да е обстоятелства да кажем утре падне пазара с 50 % аз не мога да я загубя. Говорим само това което съм спечелил тази година. При все че в момента всички позиции са ми на печалба и ако доуснем че утре умра и нямам възможност да продам на печалба до като съм на печалба текущите ми позиции.
              Казвам си сделките тук...и всеки може само от тях да прецени дали губя или печеля.
              Така че надявам се за последен път ще коментирам това...или го разбери и ако искаш ми вярвай или приеми че лъжа...и да приключим с тези разговори.


              Твоя коментар:

              Ти си виждал досега само тренд нагоре. Аз съм виждал солиден тренд нагоре последван от солиден тренд надолу, последван от солиден тренд нагоре.

              От миналата година тренда тръгна настрани. Сега си мислиш че ако тръгне надолу ти ще пазариш евтино. Въобще нито за секунда не си мисля това. И ако беше прочел какво съм написъл не би трябвало да го помислиш и на сън. Точно обратното ти казвам че ако хвана момент по нагоре СП сега ще застана късо и ще чакам ако трябва до края на годината. В момента съм дълъг на много малко комапнии с много малко пари от тези с които работя, след като продадох почти всичко преди ФЕД и го казах тук. Ако сгреша...можеш да кажеш утре Ив - набута се...спокойно . Аз смятам че пазара няма да върви нагоре дълго време и затова смятам за по безопасно с около 30-50 % от парите ми ( запомни това да не го повтарям ) да бъда къс на индексите главно. Като го направя - ще ти кажа да прецениш от къде съм къс. Ама то ако тръгне надолу може и да влезеш евтино, но може и да се окаже че нещата продължават надолу много по-дълго и много по-надолу. Точно така. Това е моята обща теория. А тя е...ако моя таргет за надолу достигне и аз вляза дълъг както сега от към 180 и СБЪРКАМ и пазара продължи да отива надолу ( поради тази причина преди месец ми се смееше защо съм само с 20 % от акаунта дълъг и ми предвиди действия че ще купя по късно на по висока цена - а аз не направих това ) . Това което ще направя е да чакам. Ще бъда в позиция дълга значително по добра от сега от една страна, няма да бъда със 100 % акаунт дълъг както не съм сега това второ и трето ще имам друг таргет в който бих купил още и ако и там сбъркам ще оставя нещата такива каквото са дори и за 2-3 години. Но ще бъда в страхотно по добра позиция от теб в момента и тогава искам не искам ще бъда фундаментален до като се налага защото всичко което ще купя няма да е индекс а компании които имам и сега и които продадох преди ФЕд...т.е компании в които дългосрочно вярвам и на всичкото отгоре при силно диференциран портфейл какъвто ми е винаги когато съм дълъг и то само с компанииИ та да влезеш в компании които само падат ли, падат. Да...падат...ама аз имам много добра от сегашната входна позиция и огромен процент от това което са паднали са ми вече печалба от затворените къси позиции ако ги заема както казах по горе. Може пак да излезеш от тях. Няма да изляза. Защото имам достатъчно кеш и имам хубави компании на добра цена.Да тръгне малко нагоре пазара и ти пак да влезеш и той пак да тръгне надолу и ти пак да продадеш.Това е сценарии който ти е само в главата по незнайни за мен причини И колко пъти ще го правиш това да купуваш върхове и да продаваш дъна преди да си загубиш половината пари. До момента в основния ми акаунт пич, от подобни действия съм си удвоил парите за няма и две години...сега знам много повече от преди няколко месеца но дори и това да не знам...единствения начин да ги загубя теоритично спрямо това което правя е жена ми да ги изхарчи.Тренд надолу може да продължи и 2 -3 години - че и повече. Точно пради тази причина не искам да мисля фундаментално

              Ей го ако Тръмп стане президент тренда данолу може да продължи и 4 или дори 8 години Повтарям това от месец. Пак заради това ти повтарям че мислейки ти фундаментално грешиш ужансо много

              Друго си е да влиза кеш на тримесечие или на година поне

              нали ти казах кога съм бил в кеш...от декември до сега на 2 пъти 100 % в кеш,
              В общи линии не ме интересува дали лъжеш или не. Нямам никакъв проблем да приемам и двете неща едновременно и по никакъв начин да не ми влияе на преценката.

              Единствения начин да знаеш какво ще направиш в една или в друга ситуация е след като вече ситуацията е минало. Нямам предубеждение нито към теб нито към някой друг. Просто има нормални начини за инвестиране и ти не придържаш към тях. Нормалните начини за инвестиране за това са се наложили, защото гарантират минимум загуба - както реална така и като пропуснати ползи. Това което правиш може да ти донесе много по-големи печалби. Но може и да ти донесе много по-сериозни загуби. Чисто статистически загубите са много по-вероятен изход. Стотици ако не и хиляди пъти по-вероятен.

              И като сложа 50/50 вероятност за истина/лъжа и чисто статистическите вероятности за печалба/загуба при твоята стратегия, чисто математически може да се очаква че ще правиш загуби. Не те познавам, не знам какво в действителност правиш - може пък да си между изключително редките хора с огромен усет към пазарите. Но пак чисто статистически това е изключително малко вероятно.

              Коментар


              • Не...аз не казавам това...

                Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                Ти трейдваш с една "много малка част" от парите си пък ми казваш, че е трябвало да вляза с всичките си пари в BAC. Е, тогава наистина нямаше да мога да спя

                Хайде отивай да бягаш в парка! Това е по-важно от форума. Не се майтапя
                Не...аз не казавам това...аз казах че това е пример..защо трябва да се изчака момент и да имаш пари за този момент. И е по доходоностно да не правиш нищо цяла година и да направиш подобна сделка от колкото да седиш фундаментален и да чакаш...на господа..да не казвам какво...)))

                Верно ще отида...домързя ме...но ще отида..да побягам

                Коментар


                • включително и тези сделки

                  Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                  Всъшност си прав. Не чета много внимателно сделките ти. Не ги чета защото не разбирам причината поради която правиш тези сделки. Освен ВЧТ и манипулации и че се опитваш да им хванеш игрите друго не съм разбрал Другото го чета много внимателно. Чета го но очевадно не го разбирам.
                  Включително и тези сделки не са щото гледам звездите.

                  Днес епъл го уцелих изключително с информация.

                  Да го продам преди и да го купя след изявлението,

                  Цял ден след като стана си говоря с някой почти непрекъснато....и това което правя не е щото ей така си мисля...но няма начин в пост да кажеш всичко - да не говорим дали трябва въобще да го казвам.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                    Хората масово са за спад на пазарите. Почти с всички, които говоря са за това. Много ми е интересен аргумента им. Според тях пазарът е бил цели седем години нагоре следователно трябва да падне. Това на мен ми звучи странно. Пазара би могъл да падне по всяко време и броят на предходните възходящи години не може да е аргумент. Все едно някой да заложи на рулетка на черно защото предните седем пъти се е падало червено. Аргумента, че шанса се е променил за мен не издържа. Също така съм забелязал, че повечето очакващи спад са неспособни да се аргументират защо това трябва да се случи.
                    Аз продължавам да си чакам рейндж някъде между 2100 и 1750. Продавам периодично по нещичко и съм доволен. Въобразявам си, че текущият лек спад на долара и покачването на петрола ще повишат печалбите на компаниите, като същевременно ще дадат увереност, че външните насрещни фактори са временни и ще отминат. Повишените им инфлационни очаквания би трябвало да предизвикат покачване на лихвите, което би било саморегулиращ се ограничител. Въобразявам си, че петрола може да достигне някъде до около 45-50 долара за барел и от там отново ще се срути. Затова мисля да спазя правилото sell in may and go away. Сякаш имам около месец да се разпродам като хората и да вляза в къси рубли и петрол от по-добри цени за да си хеджирам оставащият портфейл. Предполагам, че все нещо няма да е стигнало таргетите ми и няма да се е затворило. Въобразявам си, че риска идва от суровинните икономики а не от САЩ. Въобразявам си, че покачването на лихвите ги удря в капиталовата сметка. Поскъпването на долара води до спад в експортните им продукти поради обратната корелация със суровините. Това води до свиване на икономиките им и повишени опасения за продажбите на мултинационалните компании. Все пак макар и да са листвани някъде те са глобални и са по-силно зависимо от световната икономика отколкото от местната. Освен това покачването на доларовите лихви би довело до леко поскъпване на долара и съответно влошаване на резултатите на компаниите заради консолидацията на приходите в чужда валута. Та така. Вярвам, че има саморегулиращи механизми, които ще ограничават растежа и спада на американските индекси и вероятно ще продължим консолидацията в която сме вече втора година. Пък от догодина можем да си продължим бичият пазар. Три години консолидация ще му стигнат. Вероятно в рамките на година туземците ще са си достигнали дъното и целият свят ще може отново да си расте.
                    Пропуснах нещо важно. Минавам за безнадежден оптимист и апър и не трябва да ми се вярва много. Пък и навън въртя смешно малко пари. Не съм написал книга и не съм мулти милионер, как да ми вярва човек? Та това са по-скоро среднощни размисли преди лягане.
                    Не съм останал с впечетление че има много хора дето вярват в спада. Тук май 90% са на дълги. Дори аз не вярвам в спада. Къде го бях чувал това не помня. Един дето го питала жена му какво прави на тая борса и той отговорил: -Ами като тебе в мола. Едни купуват, други продават, а аз ходя и гледам за промоции. Та сигурно си прав в разсъжденията си ама аз просто не виждам нещо на промоция дето да си купя. Пък друго си е на промоция да е. Даже и да паднат цените мога да се отърва без загуба а ако се качат пък вероятно ще спечеля доста повече отколкото ко не беше на промоция
                    Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

                    Коментар


                    • Не знам да ти кажа...

                      Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                      Значи си купил на 12 февруари. Или в самото начало на сесията на 13-ти.

                      Ето тука си проличава разликата в това да си много богат и да можеш по цял ден само да следиш пазара. Аз имах някакви неща да върша в офиса и леко се замотах с пускането на ордера...
                      Не знам да ти кажа...ще проверя на колко имам BAC.. хич и не съм го гледал...на всичкото отгоре аз BAC го купувах цяла седмица по малко

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                        Хората масово са за спад на пазарите. Почти с всички, които говоря са за това.Не без основание Много ми е интересен аргумента им. Според тях пазарът е бил цели седем години нагоре следователно трябва да падне. Това на мен ми звучи странно. Дори само това не е странноПазара би могъл да падне по всяко време и броят на предходните възходящи години не може да е аргумент. Все едно някой да заложи на рулетка на черно защото предните седем пъти се е падало червено.Ако мислиш само така значи не очиташ десетките фактори които са очевадни за пазара. Аргумента, че шанса се е променил за мен не издържа. Също така съм забелязал, че повечето очакващи спад са неспособни да се аргументират защо това трябва да се случи.Това въобше не е вярно. Аз мога да говоря с часове.
                        Аз продължавам да си чакам рейндж някъде между 2100 и 1750.Това е доста сериозен и широк рейндж.Факта че не каза 2300 говори сам за себе си Продавам периодично по нещичко и съм доволен. и правилноВъобразявам си, че текущият лек спад на долара и покачването на петрола ще повишат печалбите на компаниите, долара е в спад само заради играта - фундаментално и в рамките на година, две няма една причина да мислиш че долара ще пада..а напротив има 10 причини че ще се вдигнекато същевременно ще дадат увереност, че външните насрещни фактори са временни и ще отминат. Външните фактори са толкова сериозни че е невъзможно да отминат ей такаПовишените им инфлационни очаквания Къде я видя тази инфлация - първо...второ точно при инлфация нещата ще загрубеят мнгоо. Една причина е че затягането на политиката на ФЕД ще има изключително сериозно влияние на пазара . Ще кажа само две неща - цяла година миналата ги повтарях Бахбака и Дивидентитеби трябвало да предизвикат покачване на лихвите, което би било саморегулиращ се ограничител. Което ще бъде началото на края на бичия пазар особенно ако се случи така както "планират" ФЕДВъобразявам си, че петрола може да достигне някъде до около 45-50 долара за барел и от там отново ще се срути.Напълно възможно...особенно в светлината на това за което никой явно нарочно не раздува по медиите а то е че САЩ са увеличили драстично разрешенията за добви на петрол който им бяха неприкосновенно запаси от 1970 година мисля. На практика САЩ могат да станат втора Русия по производство и тогава ще стане страшно. Затова мисля да спазя правилото sell in may and go away. Много правилноСякаш имам около месец да се разпродам като хората и да вляза в къси рубли и петрол от по-добри цени за да си хеджирам оставащият портфейл. Предполагам, че все нещо няма да е стигнало таргетите ми и няма да се е затворило. Въобразявам си, че риска идва от суровинните икономики а не от САЩ.САЩ са най добрата икономика в целия свят в момента. И като икономика няма проблем...пробелма е с цените на акциите Въобразявам си, че покачването на лихвите ги удря в капиталовата сметка. Поскъпването на долара води до спад в експортните им продукти поради обратната корелация със суровините. Поскъпването на долара е проблем който се раздува по медиите но той няма огромно влияние на икономиката на САЩ. Много малка част от икономиката на САЩ която е базирана главно на вътрешно потребление е експортна, друг е въпроса че се шуми как щатските компании имат по малко приходи от силния долар...да..ама колко по малко? Малко по малко...но на фона на цените на компаниите е значителноТова води до свиване на икономиките им и повишени опасения за продажбите на мултинационалните компании. Все пак макар и да са листвани някъде те са глобални и са по-силно зависимо от световната икономика отколкото от местната. Освен това покачването на доларовите лихви би довело до леко поскъпване на долара и съответно влошаване на резултатите на компаниите заради консолидацията на приходите в чужда валута.Самото влошаване на резултатите е нищожно на общите приходи...но понеже "анализаторите" са включили в цената на акциите огромни ръстове малките проблеми с долара могат да доведат до сериозни в цените на акциите Та така. Вярвам, че има саморегулиращи механизми, които ще ограничават растежа и спада на американските индекси и вероятно ще продължим консолидацията в която сме вече втора година. Проблема не е в икономиката , пробелма е в играта. За да има печалба нагоре...трябва да има спад надолу ...но моите "теории на консипрацията" не се приемат добре тук така че ще ги запазя за себе сиПък от догодина можем да си продължим бичият пазар. Спад под 1800 - ще доведе до мези пазар в рамките на 1-2 години минимум. Помни ми думата. Чисто практически без да те интересува икономикатаТри години консолидация ще му стигнат. Вероятно в рамките на година туземците ще са си достигнали дъното и целият свят ще може отново да си расте.
                        Пропуснах нещо важно. Минавам за безнадежден оптимист и апър и не трябва да ми се вярва много. Пък и навън въртя смешно малко пари. Не съм написал книга и не съм мулти милионер, как да ми вярва човек? Та това са по-скоро среднощни размисли преди лягане.
                        Лека нощ

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                          Все едно някой да заложи на рулетка на черно защото предните седем пъти се е падало червено.
                          Не искам да се заяждам, но точно това не е съвсем вярно. При рулетката при всяко завътане шанса за червено и черно е 50% на 50% (ако игнорираме нулата). При рецесията е малко по различно.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                            Голяма работа....и аз имма BAC..от подобна даже не знам дали и по ниска цена...
                            Между другото банките и битехнологиите са най зле представени във въстановяването на пазара
                            Значи си купил на 12 февруари. Или в самото начало на сесията на 13-ти.

                            Ето тука си проличава разликата в това да си много богат и да можеш по цял ден само да следиш пазара. Аз имах някакви неща да върша в офиса и леко се замотах с пускането на ордера...

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                              Виждаш ли...за какво говоря...ако допуснем че беше изцяло в кеш...КАТО МЕН и беше купил само BAC щото след като си я купил си видял възможност...и само сега беше я продал...щеше да имаш 20 % върху всичките си пари без ниаккъв фундамент за няма и месец.

                              И без никакъв риск между другото...щото и да беше паднала още....от това ниво на което си влязал риск няма.

                              И ще си пак в кеш...да чакаш следващия момент.

                              Значи 20 % и изцяло в кеш. По добре ли ти звучи от фундамента? Само с една търговия цяла година. Ама се обзалагам че не си купил много...щото си нямал пари...защото друго ти е било на загуба.
                              И в този момент казваш че аз ще си загубя парите...

                              Има два начина...или смяташ че лъжа и не правя това което казвам, тогава те разбирам...казваш тоя тука ни взема за мезе, това не може да е вярно. Или другия вариант е че разбираш че съм прав но си намираш оправдания зад липсата на риск за да можеш да си оправдаеш собствената стратегия дори и тя да не е толкова успешна.

                              Лъжа или не смееш да признаеш че съм прав?

                              Ти трейдваш с една "много малка част" от парите си пък ми казваш, че е трябвало да вляза с всичките си пари в BAC. Е, тогава наистина нямаше да мога да спя

                              Хайде отивай да бягаш в парка! Това е по-важно от форума. Не се майтапя

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                                Явно и ти не четеш...какво пиша.

                                Може би наистина аз се опитвам да кажа всичко което е в главата ми но цялата картина я виждам аз а това е по трудно когато някой чете постовете...
                                Всъшност си прав. Не чета много внимателно сделките ти. Не ги чета защото не разбирам причината поради която правиш тези сделки. Освен ВЧТ и манипулации и че се опитваш да им хванеш игрите друго не съм разбрал Другото го чета много внимателно. Чета го но очевадно не го разбирам.
                                Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

                                Коментар

                                Working...
                                X