IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Пада ли?

    Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
    Имах предчувствие за GS , че ще пада повечко от S&P ... не че заложих на това
    Пада ли? В понеделник ще видим пак да купим. )) Живот и здраве.

    Коментар


    • Аз нямам никакво напрежение

      Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
      Не знам дали обръщаш внимание на това което пиша. То не че съм много за слушане, ама аз акцентирам върху това че за 99% от хората е невъзможно да се възползват от това което пишеш. Дори и да имат енергия и възможности и време те нямат твоите контакти и информация. Мислел съм да почна да чета и да правя дейтрейдинг. Ами не става. Предпочитам семейство, приятели, бридж и така нататък. Дори и да се хвана колко ще време ще изкарам така. Да съм постоянно в напрежение и да следя толкова много неща едновременно? Ти колко време смяташ да изкараш така? Смяташ ли че ще усетиш кога си се изтощил и ще успееш да останеш в кондиция и да контролираш емоциите и повишеното самочувствие, което неизменно ще се появи заедно с успехите ти? Аз лично си давам не повече от месец-два
      Аз нямам никакво напрежение. Нищо седя си и се забавлявам. Като видя възможност я използвам като не - не и това е. Едно днес съм решил хич не гледам пазара )))
      На мен ако това ми е проблем понеже съм мързелив по природа ще съм го зарязал 10 пъти до сега.

      Коментар


      • Ама то е пред очите ти

        Първоначално изпратено от Дебнем на замаушка Разгледай мнение
        Хубаво е, че се води интелигентна дискусия тук. Чета ви и си разсъждавам. И ми идват две мисли в главата...

        1) Ако огромна част от търговията се случва на база алгоритми (било те някакви виртуозни, било просто изравняване на ETF-и), дали ни грози "алгоритмичен" крах или балон, предизвикан от случайността/нарочно?

        2) Ако човек успее да анализира достатъчно голям обем от информация за случващото се на пазара като повдение на участниците, дали ще може чрез reverse engeneering или някой deep learning алгоритъм да направи огромен удар като просто се позиционира подходящо спрямо алгоритмите?

        И като странична идея, Греъм дали са му минали такива мисли през главата и дали е имал проблеми с алгоритмите?
        Ама то е пред очите ти. Август миналата година пазара падна за секунди до 180. Причината флаш краш в ЕТФ и те.

        Някой мои познати говорят за евентуална бъдеща криза базирана на ликвидността на ЕТФ и те.

        Коментар


        • Имах предчувствие за GS , че ще пада повечко от S&P ... не че заложих на това
          За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

          Коментар


          • Не

            Първоначално изпратено от Дебнем на замаушка Разгледай мнение
            Това означава ли, че ти възнамеряваш да скъсяваш Европа или просто не ти се бърка там?
            Не. За умрял или добро или нищо.

            Просто ме няма. И евентуално правилен момент за някакви покупки ще бъде ако вдигнат санкциите с русия или по някакъв чуден начин успокоят ситуацията с мигрантите. Но Русия и махането на санкциите се обзалагам на каквото кажете че ще повлияе много добре на икономиката и на акциите.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
              Аз не съм си дал последните пари в акаунта. Аз съм дифренцирал целия си бизнес, в нед.имоти, истински бизнес, злато, кеш, инвестиции в други бизнеси, акции и т.н
              На практика когато започвах с това - сложих парите на масата и казах и да ги загубя - майната му. Наистина бяха по малко.
              Ето това е истинско просветление!

              Коментар


              • Така ама....

                Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                Това е абсолютно вярно и абсолютно точно обяснено. Не вярвам да има човек дори и в този форум, който да спори че си прав. Представи си следната ситуация. Сега да каже ВЧТ да вземат да ми свалят примерно кока кола на 15$. Ама хич няма д аме вълнува че могат да я закарат на 10. Няма да чакам а ще си купувам на 15% годишно от дивиденти. На всичкото отгоре ще съм сигурен че някой ден кока кола пак ще струва 45, защото кока кола си е кока кола. Ако вземат че ми е закарат на 10 даже и кредит ще взема за да си купувам повече и повече кока кола. Така че тази опасност от ВЧТ е реална само за тези които ползват голям левъридж. За другите фундаменталисти даже е възможност да купят разни неща евтино или да продадат други скъпо. дето се вика да получат неочакван бонус. За компании като амазон, нетфликс и тесла моето обяснение е просто. Набалончват някой шит. Един вид пускат въдицата. И почват да чакат да се натрупат достатъчно къси на клона. Почват да изкупуват, и като качат цената двойно дори и да нямаш никакъв лост пак гориш защото акаунта е занулен. Един вид това е начин за лесно и безрисково обиране на парите на играчорите.
                Така ама....има един проблем.

                Казваш, кока кола - ок.
                Първо най много се играят разбира се компании в които се "инвестира" в "разстеж" . Кока кола може би едва ли е любима на хедж фондовете.
                Но идва другия основен проблем за фундамента който бях казал преди.
                Това са ЕТФ и те. ЕТФ и те са нещото което най бързо расте като дял от пазара. Инвестицията в ЕТФ води до инвестиция в акции. Но когато дела на ЕТФ и те е по голям от дела на самите акции при търговията тогава движението на ЕТФ а води след себе си движение на акциите а не обратното. Ако аз искам да манипулирам пазара като цяло ще манипулирам не 100 компании а директно ЕТФ а, Манипулирайки ЕТФ аз променям цената на качествените компаниии и на шитовете и както тази тенденция се засилва ( 30 % ръст на търговията в ЕТФ за 2015 година ) за какъв фундамент ще говорим когато каквото и да купиш фундаментално или не неговата цена ще се променя в зависимост от ЕТФ в който е включен или накратко от пазара. И сега това не е чак толкова изразено но като имаш пред вид че тенденцията се засилва...как да мислиш след 5 или 10 години какво ще стане? Ами ако всички само ЕТФ търгуват?
                Ок. Двидентите - прав си. От хубавите компании ще взимаш някакъв процент...но ако пазара падне ще ти падне и цената на твоята комапния. Процента дивидент съизмерим със евентуалния спад на компанията е нищожен. И проблема идва със страшна сила ако се наложи да излезеш от пазара по някаква причина и актива ти носещ супер як дивидент е на майната си.
                Кока кола е ясно че се движи в няккаъв рейндж така или иначе...едва ли ще расте много едва ли ще падне много...но там трябва да се примириш наистина с дивидента. Дали обаче той е достатъчен да поемеш риска да стоип в позиция толкова дълго? Зависи от човека. При всички положения влизайки в подобна бира дори и диведентно насочен е най добре да си чакаш моемнта в който ще стане някакъв катаклизъм и да си купиш нешата наистина евтно и да си чакаш тогава но от много страхотан позициция.
                Тук става въпрос за пасивно инвестиране обаче. Ако отделяш време и работа да си управляваш парите си длъжен да търсиш по висока доходност.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                  Доколкото ми е известно от времето на Греъм в математиката не се е случило почти нищо ново. Смяташ ли че тогава никой не се е светнал за манипулации? ТА също си е съществувал също по времето на Греъм. Ама той не го е ползвал. Защо ли?
                  Защото по негово време това е било като да караш кола напред, докато гледаш в заднто огледало. Сега алгоритмите дават субстанция, за която да се хване логиката ти. По принцип не съм привърженик на ТА, но може би е възможно да се счупи логиката ако толкова голяма част от търговията е автоматизирана.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение
                    Но кока кола няма да падне до 10$ тъй като по начина по който го описва Ив_max когато цената започне да пада и когато се появят много кандидати да купуват компютърните алгоритми ще преминат на дълги и така обратно.
                    Мен ми е по интересно ако големите хедж фонводе го знаят това което го знае ив_мах какво ще се оставят да губят пари ли .
                    Искаш да кажеш, че ще я клатят между примерно 42 и 47. Мен това какво ме бърка тогава. И на 42 и на 47 кока кола ми е скъпа освен ако не вярвам че ще направят някакво чудо с продажбите си. А за хеджфондовете според мен тях не ги бърка толкова. Те гледат да направят някаква сигурна доходност в пари, която да бие лихвите. Ако примерно някой хеджфонд ти направи 5% а междувременно сип е скочил двойно, то този хеджфонд реално ти е загубил 50% от парите от толкова много "хедж" в стремежа си да не донесе загуби на клиентите си и от там да остане без клиенти които да цоца
                    Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Дебнем на замаушка Разгледай мнение

                      И като странична идея, Греъм дали са му минали такива мисли през главата и дали е имал проблеми с алгоритмите?
                      Доколкото ми е известно от времето на Греъм в математиката не се е случило почти нищо ново. Смяташ ли че тогава никой не се е светнал за манипулации? ТА също си е съществувал също по времето на Греъм. Ама той не го е ползвал. Защо ли?
                      Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                        Според мен всеки трябва да се махне от Европейския пазар напълно.

                        Европа така както продължава ще се сговняса много.

                        Чудя се на фундаменталните инвеститори в Европа...колко ли сте загубили от това че парите не са ви в долари последните 2-3 години?

                        Аз като направя сметка ...понеже на мен почти всички пари от 2014 година са в долари колко кинти съм изкарал от това...само...
                        Това означава ли, че ти възнамеряваш да скъсяваш Европа или просто не ти се бърка там?

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                          Това е абсолютно вярно и абсолютно точно обяснено. Не вярвам да има човек дори и в този форум, който да спори че си прав. Представи си следната ситуация. Сега да каже ВЧТ да вземат да ми свалят примерно кока кола на 15$. Ама хич няма д аме вълнува че могат да я закарат на 10. Няма да чакам а ще си купувам на 15% годишно от дивиденти. На всичкото отгоре ще съм сигурен че някой ден кока кола пак ще струва 45, защото кока кола си е кока кола. Ако вземат че ми е закарат на 10 даже и кредит ще взема за да си купувам повече и повече кока кола. Така че тази опасност от ВЧТ е реална само за тези които ползват голям левъридж. За другите фундаменталисти даже е възможност да купят разни неща евтино или да продадат други скъпо. дето се вика да получат неочакван бонус. За компании като амазон, нетфликс и тесла моето обяснение е просто. Набалончват някой шит. Един вид пускат въдицата. И почват да чакат да се натрупат достатъчно къси на клона. Почват да изкупуват, и като качат цената двойно дори и да нямаш никакъв лост пак гориш защото акаунта е занулен. Един вид това е начин за лесно и безрисково обиране на парите на играчорите.
                          Но кока кола няма да падне до 10$ тъй като по начина по който го описва Ив_max когато цената започне да пада и когато се появят много кандидати да купуват компютърните алгоритми ще преминат на дълги и така обратно.
                          Мен ми е по интересно ако големите хедж фонводе го знаят това което го знае ив_мах какво ще се оставят да губят пари ли .

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                            Изпитвам повече страх, да не загубя парите на някой друг от колкото да загубя моите.

                            Идеята не е да се следва някой сляпо. На мен ми казват постоянно много неща но аз не се хвърлям на всичко. Да се следва някой сляпо и много опасно защото както съм казвал " винаги трябва да занеш защо си ТАМ, защото имаш шанс да разбереш кога трябва да не си ТАМ" .
                            Идеята е да се научим да разбираме защо да правим това което правим.
                            Не знам дали обръщаш внимание на това което пиша. То не че съм много за слушане, ама аз акцентирам върху това че за 99% от хората е невъзможно да се възползват от това което пишеш. Дори и да имат енергия и възможности и време те нямат твоите контакти и информация. Мислел съм да почна да чета и да правя дейтрейдинг. Ами не става. Предпочитам семейство, приятели, бридж и така нататък. Дори и да се хвана колко ще време ще изкарам така. Да съм постоянно в напрежение и да следя толкова много неща едновременно? Ти колко време смяташ да изкараш така? Смяташ ли че ще усетиш кога си се изтощил и ще успееш да останеш в кондиция и да контролираш емоциите и повишеното самочувствие, което неизменно ще се появи заедно с успехите ти? Аз лично си давам не повече от месец-два
                            Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

                            Коментар


                            • Хубаво е, че се води интелигентна дискусия тук. Чета ви и си разсъждавам. И ми идват две мисли в главата...

                              1) Ако огромна част от търговията се случва на база алгоритми (било те някакви виртуозни, било просто изравняване на ETF-и), дали ни грози "алгоритмичен" крах или балон, предизвикан от случайността/нарочно?

                              2) Ако човек успее да анализира достатъчно голям обем от информация за случващото се на пазара като повдение на участниците, дали ще може чрез reverse engeneering или някой deep learning алгоритъм да направи огромен удар като просто се позиционира подходящо спрямо алгоритмите?

                              И като странична идея, Греъм дали са му минали такива мисли през главата и дали е имал проблеми с алгоритмите?

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                                Знаеш ли къде е разликата?

                                Пазара не се прави вече от хора. Прави се от програмисти. А тези програмисти правят алгоритми. Тези алгоритми не са програми...купи ми 100 000 акции в еди кой си диапазон. Тези алгоритми - (ще ти кажа едно нещо което знам) - например...едно от нещата които правят е следното. Зададена е програма БАЙ...т.е искат пазара или акцията да върви нагоре по определена схема. Това което ВЧТ могат да направят и другите не могат е да видят истинската СИЛА на пазара преди другите. Компютрите купуват и продават някакви акции непрекъснато и събират някакви позиции. В милисекундата в която да кажем видят че поръчките за покупка са по малки от заложеното им...те купуват всичко. Така с много малко пари се получва гап и цената е вече да кажем 1 % нагоре...подържайки новата цена с непрекъснати покупки и продажби повличат останалите пишман инвеститори или пишман хедж фондове и нещата се променят в посоката в която желаят. Ако целенасочено това се прави от няколко играча който действат заедно на практкитика без сериозна съпротива манипулрат каквото манипулират. Ако се появи сериозна съпротива от друг играч те я виждат първи и успяват да излязат първи от ситуацията. Това е тяхното предмство. Нещата са далече и безкрайно по сложни и аз съм последния човек който може да им знае схемите обаче схеми има постоянно. Никой не ги знае освен просветените. Това което казвам не обяснява нищо...но просто загатва за реалната търговия.
                                Тук няма емоция. Тук има какво са се разбрали да правят. И това е цяла индустрия...медии платени анализатори и т.н И тук не казвам че всички я играят тази игра. Много хедж фондове са потърпевши също като нас те губят повече кинти. Играта на по малките е да разберат играта на по големите и евентуално да се включат някъде по средата за да направят къде успешно къде не някакви пари. Но парите са в опциите не са в самите акции.
                                И от тази гледна точка пазара е коренно различен защото е базиран на спекулата. И фундаметалистите щяха да са прави в някаква степен ако приемем че след определено време пазара незавсимо от краткосрочните движения ще намери "себе си" и действителната цена...но това просто към моемнта може да не се случи никога или да се случи с такъв интервал че просто от фундамента няма да има ниаккъв смисъл. И по опасното е че една такава игра може да се задълбочи почната на шега краткосрочно за някакви пари...до такава степен че да срине целия пазар незнайно за какъв период от време. Защото компютъра не му пука за цената на актива...пука му дали може да изкара пари от дейността си. И ако цената се вдига или пада...и съпротивата е слаба той може да я вдигне и да я задържи там с години или до когато си иска или до когато му излезе сметката. И затова хората на безумни движения търсят причини икономически...което е адски глупаво. Няма икономика в това Гопро да стане 90 $. Просто няма. Няма такъв филм били имали бъдеще нямали бъдеще...това медиите го говорят след като видят такова движение. Има игра. И само който я играе знае кога ще свърши. И как по дяволите да си фундаментален за каквото и да е като не е ясно кога ще се озовеш между шамарите? И най вече колко ще стоиш там...и ще ти стигнат ли нервите да бъдеш фундаментален или ще се предадеш и ще загубиш. Понякога игрите са с години. Например Нетфликс, тесла, фърст солар и т.н И какво ще стане ако си фундаментален и след години се окажеш че тази игра е толкова яка че никой хич и не му пука за твоя фундамент. И е по вероятно да стане това което няма логика за да можеш ти да се предадеш по бързо и да ти вземат парите.
                                Това е абсолютно вярно и абсолютно точно обяснено. Не вярвам да има човек дори и в този форум, който да спори че си прав. Представи си следната ситуация. Сега да каже ВЧТ да вземат да ми свалят примерно кока кола на 15$. Ама хич няма д аме вълнува че могат да я закарат на 10. Няма да чакам а ще си купувам на 15% годишно от дивиденти. На всичкото отгоре ще съм сигурен че някой ден кока кола пак ще струва 45, защото кока кола си е кока кола. Ако вземат че ми е закарат на 10 даже и кредит ще взема за да си купувам повече и повече кока кола. Така че тази опасност от ВЧТ е реална само за тези които ползват голям левъридж. За другите фундаменталисти даже е възможност да купят разни неща евтино или да продадат други скъпо. дето се вика да получат неочакван бонус. За компании като амазон, нетфликс и тесла моето обяснение е просто. Набалончват някой шит. Един вид пускат въдицата. И почват да чакат да се натрупат достатъчно къси на клона. Почват да изкупуват, и като качат цената двойно дори и да нямаш никакъв лост пак гориш защото акаунта е занулен. Един вид това е начин за лесно и безрисково обиране на парите на играчорите.
                                Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

                                Коментар

                                Working...
                                X