IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Академия за инвестиции на looser

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • vsko, още нещо . Описаното е основната идея. Мислих да я автоматизирам само за да огранича човешкия фактор ама понякога се намесвам с някоя и друга операция Някои са подобни на тези, които описваш.
    Keep going ...

    Коментар


    • vsko, това вече е друго нещо Както казах имам възможност да добавям пари ако нещата отидат на зле. Това е и една от причините да играя с такава сума. Хубаво е, че казваш "Аз ако бях...", защото аз не съм ти. Все пак както виждаш споделям какво правя, а ти ако видиш нещо ценно можеш да си го доусъвършенстваш за твоя тип игра. Важното е в дискусията да октрием най-доброто за нас Аз на този етап съм избрал.

      Успех!
      Keep going ...

      Коментар


      • 77 Гледам много внимателно какво прави PPP и ако си следил форума ще го знаеш Както казах Mr.Profit=looser. И на мен ми харесва какво правят но аз не съм тях. Различаваме се по парите, които въртим на Форекса и сигурно по знанията. Имат предимство и в двете според мен.
        Това, което съм измислил най-добре ми пасва. Искам да съм подсигурен и при възможно най-лошият сценарий. Аз също съм готов да допълвам сметката но както съм казвал не ми се ще особено да го правя

        Успех и на теб
        Keep going ...

        Коментар


        • Ок. шегувам се за 3.14.

          Иначе стратегиата ти е интересна. Даже направих някои сметки. Ако имаш 300$ акаунт и първата позиция я отвориш с 150$ лот след последното удвояване ще си редуцирал полвината акаунт и ще имаш още 3фигури простор.

          Суапа в двойката е добър но мисля че при последното удвояване ще си с около 5К позиция. Суапа на ден май е към 0.15$ за 1К/ден, значи по 7.50/ден-->22$/месец. Ако случиш на силен тренд надолу няма да ти стигнат до никъде.

          Последните 10 години поне 6-7 пъти видях здрави трендове надолу от по >15 фигури. Точно тази година може и да няма такъв или следващата ама знае ли човек.

          Аз ако бях щях да удвоявам не на фиксирано растояние, а по технически или фундаментални сигнали. След това по-безопасния вариант е да се редуцира част от позицията при всяка корекция и да се остави малка сума да гони по-далечните таргети.

          Коментар


          • Mr. Profit , ако си следил форума по назад си забелязал , че Дон Карлос и РРР успешно прилагат тази стратегия, но на моменти им се е налагало да допълват сметките си. Като цяло доста ми харесва идеята на РРР вместо да добавя по фибоначи 1,2,3,5,8..., да се добавя през около 50 пипса по едно минилотче, което примерно отговаря на не повече от 0,5% от сметката ти. Така имаш по-голяма свобода при малки корекции също да прибираш по нещо докато си градиш позицията и пазара те е натиснал.
            Успех.
            77=Андро от другия форум.
            Ако още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.

            Коментар


            • Ей, я чакайте малко Има си причина всичко да е така. Не става въпрос за удвояване на геометрична прогресия със стъпка 1.62. Моля ви, също така да обяснявате защо предлагате вашите стойности. Ясно е, че в редицата на Фибоначи всеки член към предишния дава около 1,62. Причината да използвам точно тези нива за удвоявания са няколко.
              1. Корекционните нива във валутните пазари се изчисляват на базата на редицата на Фибоначи и са 38.2%, 50%, 61,8% и доста тяхни производни. Смятам, че дори и да играя срещу тренда ще успея да се измъкна на някоя от корекциите на плюс
              2. По този начин се улавя по-голям интервал на движението и следователно мога да оцелея и на по-голяма волатилност. 6-ия вход е на разстояние 32 фигури от първия!

              Ще помоля да избягваме празните приказки. Готов съм да изслушам всеки но нека се и обоснове.

              Благодаря!
              Keep going ...

              Коментар


              • Първоначално изпратено от vsko
                Или по 3.14
                vsko, ако утрояваш губещите си позиции, ще ти свършат много бързо паричките и ще трябва да искаш още от мама и тати. ;-)

                Коментар


                • Или по 3.14

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от ALFA
                    Ей сега като го прочетох ми хрумна да не удвояваш, а да умножаваш с 1,8
                    или по 1.62 ;-)

                    Коментар


                    • Looser написа отпреди: "От известно време играя по нова схема. Не затварям губещи позиции. Влизам в първа сделка с 0,5-1% от сметката. Ако излезе на плюс около 100 пипа в повечето случаи я затварям. Ако не уцеля посоката добавям или я удвоявам на определени нива.
                      Идеята ми е да удвоявам цялата позиция през интервали определени от редицата на Фибоначи (1, 2, 3, 5, 8, 13 ...) "

                      Ей сега като го прочетох ми хрумна да не удвояваш, а да умножаваш с 1,8 (по груб усет - без да съм си играла да го смятам) - май че ще върши работа, можеш да направиш по-точни сметки

                      Коментар


                      • Колеги, да знаете, че Mr.Profit = looser. Ползвам и двата ника сред инвестицонната общност но в този форум досега не съм писал с този

                        Успех!
                        Keep going ...

                        Коментар


                        • Да Поздрави и на теб!
                          Keep walking ...

                          Коментар


                          • ...

                            Люзър, къде я намери тая красива графика с обемите на ELARG? На сайта на БФБ?

                            Иначе колкото до АДСИЦ-ите с цел закупуване и арендиране на земеделска земя, смятам, че тази година ще са хит сред инвеститорите! Едно 20% ще направят със сигурност.

                            Поздрави

                            Коментар


                            • При АТЕRA-та до момента са изтъргувани 516 720 акции при 650 000 общо. Това ме навежда на мисълта, че който е искал да продаде е продал (аз също влизам в тази категория). Сега си чакам новите акции и на този етап няма да продавам. Доста трудно се добрах и до сегашните ми (има се предвид на добра цена). Пенсионните фондове и Адванс също се съмнявам да продават здраво защото идващия непрекъснато нов паричен ресурс все някъде трябва да иде а АТERA-та е една добра възможност. Наистина са си доста акции новоидващите но предполагам, че много други институционални инвеститори биха дали мило и драго да ги вкарат в портфейла си и са готови да си платят добре за това.

                              Не вярвам да видим цени под 1,25 (дъно от 5.12.2005). Мисля под/около 1,30 е добра възможност за покупка. Не изключвам вариант и да не видим 1,30 въобще

                              АTERA-та засега се развива с добри темпове. След спечеления търг в областен град имат над 24 хиляди декара закупена земя на средна цена 160 лв/декар. Важно е да се отбележи, че средната големина на парцелите е над 15 декара. Перспективите за растеж остават добри.

                              Толкова от мен Успех!

                              I'm a looser baby, so why don't you kill me
                              Keep walking ...

                              Коментар


                              • Thank you, looser.
                                tya

                                Коментар

                                Working...
                                X