IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Татко Щърк Разгледай мнение
    Струва ми се безсмислено да те питам, но все пак имам няколко въпроса:
    1. Как точно смяташ, че решението за намаляване на броя на акциите води задължително до подобна виртуална положителна доходност от движението на цената... имам предвид за хората, които са си купили акции по-рано? Лично за мен това решение не промени визията мсасаи за дружеството, четох мотиви защо се прави и не се наемам да обсъждам, тъй като не се считам за специалист, но толкова, доколкото мениджмаавявънтът тук ми се струва читав, се надявам решението им да е добро за акционерите и ми се струва, юсююаче е така. Честно казано, когато четох в инвестора за намерението им, първото ми усещане беше за несигурност, понеже не знаех това как ще се отрази на портфейла ми, тук имаше много спорове каква цена се очаква по-натам, добре ли е зле ли е за настоящите акционери това намерение. Радвам се, че поскъпването на цената продължи, независимо дали това е главна причина за някого или друго. Радвам се, понеже е голям процент от портфейла ми. Миналата година дружеството ми се стори подценено с оглед активите и бизнеса му и се радвам, че дотук не съм сбъркал. Тогава се правеха едни сметки сред коментиращите дружеството в инасасавестора и те ме провокираха да го огледам и аз (беше някъде септември-октомври). Мисля си, че и останалите купувачи са били водени най-вече от преценката им за подцененост, но не мога да съм сигурен кой по какви причини купува, предполагам са най-различни. Нито знам кой защо продава. Не твърдя има ли и доколко подцененост, това си е субективно мое мнение. Надценено или подценесфно е едно дружество само времето може да покаже, аз не знам и не препоръчвам усещанията си никому.
    2. Ако наистина смяташ, че новината за това събитие е главната причина за ръст, то защо не си купи януари, когатсдо имаше новини в инвестора по тази тема, че има такова намерение да се гласува (имаше официално съобщение, а ето и едно интервю от инвестора: ( http://www.investor.bg/imenata-na-bi...roekti-209742/ )? От януари до сега акцията бележи много хубаво движение нагоре, защо не си купи тогава, нима успя да хванеш по-голямо движение другаде? Възможно е да си успял, но аз в което и поскъпнало дружество да вляза да чета коментари, ти навсякъде говориш за инсайдери, балони и шитове. Прощавай, ако някъде не си го писал, но го видях на няколко места сред коментарите ти.
    3. След като нямаш против хората, които са харесвали дружеството и преди това, то не осъзнаваш ли, че критздадерий за инсайдерство за теб е единствено това кога е регистриран един човек във форума, т.е. ако аз съм хздааресвал дружеството и преди и съм писал във форума тогава, не съм инсайдер, но ако съм си направил регистрацияюс и пиша много по-късно от момента на това откога съм на борсата, то това е инсайдерство в случай, че харесвюсюам поскъпваща акция. Акциите се движат нагоре-надолу и ако пиша за тях след регистрацията си, то за поскъпналите сме инсайдери, а за спадналите сме идиоти, така излиза.

    Не всеки, закупил си поскъпнала акция, е инсайдер. И не всеки, закупил спадаща акция, е идиот. Важното е да си правим правилните изводи и да се стремим да не повтаряме грешките си. Както вече писах, имам дълъг списък с акции, които са поевтиняли, след като съм ги купил, затова и не съм добър пример за подражание. Не виждам смисъл да ходя да дразня хората, които вероятно ги притежават, пишейки за тях в съответните теми, затова пиша там, където имам много и където движението на цената ме удовлетворява.

    За мен това да купуваме акция само защото друг я е харесал и споделя това във форума, е глупост. Чета какво пишат уважавани от мен форумци, чета после за дружествата, които се коментират, отчети, статии, новини, гледам история, но решението какво да си купя, е изцяло мое. Не бих си купил акция само защото някой тук я е похвалил, ако ще и да го ценя изключително много като форумец. Неведнъж съм бил свидетел как харесвани от уважавани форумци акции са поевтинявали доста.

    Неколкократно съм писал, че не ме интересува особено другите харесват ли акцията, тъй като до момента не продавам от нея, т.е. не кеширам печалби, а си чакам някакви други нива, но ще видим какво предсюстои и дали не бъркам, както неведнъж ми сеюсас е случвало. Да, радва ме, разбира се, че преценката ми е била правилна, но знам, че миналите дсгсвижения на цената не са гаранция за бъдещи такива, неведнъж съм писал, че няма да се учудя и на спадове, никоя акция не е засюссютрахована от това. Пишеш за клатушксюане и омайване, а аз неведнъж съм посочвал, че не препоръчвам нищо, чсфсе не съм икономист. Писал съм и че притежавам акции и асе това може да прави преценката ми недостатъчно обективна. Ако днес, утре или по-натам преценя, ще си продам частично или напълно акциите, независимо дали ще го обявя или не във форума. Препоръки нямам никакви.
    Много ли се се нашил тук, че толкова си нетърпелив да продаваш
    Bulls on BSE

    Коментар


    • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
      Способен ли си да дадеш аргументирана дефиниция за евтино и скъпо? Според мен не, но бих се радвал да ме опровергаеш. Наистина ми е интересно по какви методи оценяваш активите. Освен това се предполага, че си супер печеливш и поне мултимилионер за да си позволяваш да даваш оценки на всички останали на пазара, включително и на доказано успешните. Така, че ако споделиш своят опит ще ни е наистина полезно. Другото са заклинания.
      Когато без финдаментална новина една компания е направила 25% вече е 25% по-скъпа. Ако хляба от 1 лв трябва да платиш утре 1.25 няма ли да е скъп? Обратното, когато нещо без фундаментална причина е паднало с 50% очевидно е евтино и е за покупка (изключваме финансовите компании, защото при тях има винаги има риск от фалит)
      Панимаеш, има и друг много доказан критерии, ако Пенсионнен фонд държи или купува акция - по всяка вероятност е скъпа, ако нямат от дадената акция и не купуват, вероятно е евина и е за покупка, защото в бъдещ момент именно те ще купуват
      Bulls on BSE

      Коментар


      • Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнение
        Пир по време на чума, абе не ви ли е малко неудобно за едни 25% да раздавате неадекватни бодряшки коментари
        То няма пазар и борса, те се кафят като маломници, че един от 10те шита в които са се нашили бил скочил, а за останалите дето нищо не става си мълчат
        6 стъпки да успокоите нервите си трайно
        особено ако имате навик да се палите за малки неща


        Коментар


        • Пир по време на чума, абе не ви ли е малко неудобно за едни 25% да раздавате неадекватни бодряшки коментари
          То няма пазар и борса, те се кафят като маломници, че един от 10те шита в които са се нашили бил скочил, а за останалите дето нищо не става си мълчат
          Bulls on BSE

          Коментар


          • Въй... Чуееек..
            Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

            Коментар


            • Стига сте купували, че ще ми причините дубъл

              Коментар


              • Упорити купувачи бре
                Тази година със сигурност ще трябва по-голяма зала за ОС

                Коментар


                • Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнение
                  Купувайте евтино, продавайте скъпо - не обратното
                  Способен ли си да дадеш аргументирана дефиниция за евтино и скъпо? Според мен не, но бих се радвал да ме опровергаеш. Наистина ми е интересно по какви методи оценяваш активите. Освен това се предполага, че си супер печеливш и поне мултимилионер за да си позволяваш да даваш оценки на всички останали на пазара, включително и на доказано успешните. Така, че ако споделиш своят опит ще ни е наистина полезно. Другото са заклинания.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнение
                    За теб по тази позиция немога да кажа нищо, в най-голямо невярване на 45 ст. си пишеше че БРЕфа е окай, ама като скочи на база чисто инсайдърско събитие - сплит на акциите, и сега като е видно как се напоявиха Щърки, Пипбели и подобни образи да се пенят и ти става ясно цялото движение Ще ви клатушкат и омайват, дано не се вържат много, 50 ст стари се е нормаланта цена за тоя шит. на 60 който купува плаща много, не отдавана се плащаше по 45 ст
                    Струва ми се безсмислено да те питам, но все пак имам няколко въпроса:
                    1. Как точно смяташ, че решението за намаляване на броя на акциите води задължително до подобна виртуална положителна доходност от движението на цената... имам предвид за хората, които са си купили акции по-рано? Лично за мен това решение не промени визията ми за дружеството, четох мотиви защо се прави и не се наемам да обсъждам, тъй като не се считам за специалист, но толкова, доколкото мениджмънтът тук ми се струва читав, се надявам решението им да е добро за акционерите и ми се струва, че е така. Честно казано, когато четох в инвестора за намерението им, първото ми усещане беше за несигурност, понеже не знаех това как ще се отрази на портфейла ми, тук имаше много спорове каква цена се очаква по-натам, добре ли е зле ли е за настоящите акционери това намерение. Радвам се, че поскъпването на цената продължи, независимо дали това е главна причина за някого или друго. Радвам се, понеже е голям процент от портфейла ми. Миналата година дружеството ми се стори подценено с оглед активите и бизнеса му и се радвам, че дотук не съм сбъркал. Тогава се правеха едни сметки сред коментиращите дружеството в инвестора и те ме провокираха да го огледам и аз (беше някъде септември-октомври). Мисля си, че и останалите купувачи са били водени най-вече от преценката им за подцененост, но не мога да съм сигурен кой по какви причини купува, предполагам са най-различни. Нито знам кой защо продава. Не твърдя има ли и доколко подцененост, това си е субективно мое мнение. Надценено или подценено е едно дружество само времето може да покаже, аз не знам и не препоръчвам усещанията си никому.
                    2. Ако наистина смяташ, че новината за това събитие е главната причина за ръст, то защо не си купи януари, когато имаше новини в инвестора по тази тема, че има такова намерение да се гласува (имаше официално съобщение, а ето и едно интервю от инвестора: ( http://www.investor.bg/imenata-na-bi...roekti-209742/ )? От януари до сега акцията бележи много хубаво движение нагоре, защо не си купи тогава, нима успя да хванеш по-голямо движение другаде? Възможно е да си успял, но аз в което и поскъпнало дружество да вляза да чета коментари, ти навсякъде говориш за инсайдери, балони и шитове. Прощавай, ако някъде не си го писал, но го видях на няколко места сред коментарите ти.
                    3. След като нямаш против хората, които са харесвали дружеството и преди това, то не осъзнаваш ли, че критерий за инсайдерство за теб е единствено това кога е регистриран един човек във форума, т.е. ако аз съм харесвал дружеството и преди и съм писал във форума тогава, не съм инсайдер, но ако съм си направил регистрация и пиша много по-късно от момента на това откога съм на борсата, то това е инсайдерство в случай, че харесвам поскъпваща акция. Акциите се движат нагоре-надолу и ако пиша за тях след регистрацията си, то за поскъпналите сме инсайдери, а за спадналите сме идиоти, така излиза.

                    Не всеки, закупил си поскъпнала акция, е инсайдер. И не всеки, закупил спадаща акция, е идиот. Важното е да си правим правилните изводи и да се стремим да не повтаряме грешките си. Както вече писах, имам дълъг списък с акции, които са поевтиняли, след като съм ги купил, затова и не съм добър пример за подражание. Не виждам смисъл да ходя да дразня хората, които вероятно ги притежават, пишейки за тях в съответните теми, затова пиша там, където имам много и където движението на цената ме удовлетворява.

                    За мен това да купуваме акция само защото друг я е харесал и споделя това във форума, е глупост. Чета какво пишат уважавани от мен форумци, чета после за дружествата, които се коментират, отчети, статии, новини, гледам история, но решението какво да си купя, е изцяло мое. Не бих си купил акция само защото някой тук я е похвалил, ако ще и да го ценя изключително много като форумец. Неведнъж съм бил свидетел как харесвани от уважавани форумци акции са поевтинявали доста.

                    Неколкократно съм писал, че не ме интересува особено другите харесват ли акцията, тъй като до момента не продавам от нея, т.е. не кеширам печалби, а си чакам някакви други нива, но ще видим какво предстои и дали не бъркам, както неведнъж ми се е случвало. Да, радва ме, разбира се, че преценката ми е била правилна, но знам, че миналите движения на цената не са гаранция за бъдещи такива, неведнъж съм писал, че няма да се учудя и на спадове, никоя акция не е застрахована от това. Пишеш за клатушкане и омайване, а аз неведнъж съм посочвал, че не препоръчвам нищо, че не съм икономист. Писал съм и че притежавам акции и че това може да прави преценката ми недостатъчно обективна. Ако днес, утре или по-натам преценя, ще си продам частично или напълно акциите, независимо дали ще го обявя или не във форума. Препоръки нямам никакви.
                    Last edited by Татко Щърк; 10.05.2016, 11:58.
                    Мненията ми не са препоръка за вземането на каквито и да било инвестиционни решения!

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                      Затова гледам да не пиша в теми за български акции. Все някакви разправии и нищо съществено. Не знам защо така се получава. Наистина съжалявам че се подведох. Няколко пъти мярках мнения на софикс в темата за интервютата, че няма доверие в думите написани там. Мислех че са насочени към мен персонално и затова се подведох да се защитя. Ако исках да се хваля брефа е последната акция с която бих се хвалил. Това ми е позицията в която от неуспял спекулант се превърнах в "инвеститор" Разчитах на ликвидация обаче гадовете удължиха срока на съществуване. Ми не съм баба Ванга. какво да направим сега Това сега мнение мога да го възприема като провокация, че играя със стотинки. Да отвръщам ли или не? Тук в инвестора има статия в която пише бройките ми ако те интересува
                      По темата за брефа и Талеб. Исках да изразя мнението си малко по-нестандартно чрез Талеб. Не че исках да се правя на умен. Просто стана на въпрос и така тръгна разговора. Защо споменах за среднотистан, екстремистан, БФБ и чуждите борси. Брефа за мен е тотален среднотистан. Тук голямо движение не виждам как може да стане. Тоест не е акция която може да ни направи богати. Просто за мен е някаква алтернатива на държането на кеш или НИ. Предпочитам да имам бреф пред някакъв недвижим имот закупен с цел отдаване под наем. Все едно съм си купил пакет от имоти и съм отдал половината от тях на 5-6% годишна доходност а другите стоят и чакат по-добри времена.
                      Добре де, и аз нещо се бях афектирал когато коментирах по твоят пост.
                      Като цяло подкрепям този ти пост, особено за ликвидацията, а и аз като теб считам БРЕФ за алтернатива на НИ.
                      Не че от тях не може да се докарва доходност, напротив. Въпросът е кога и на каква цена се купува и след това каква е доходността.
                      “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                        Затова гледам да не пиша в теми за български акции. Все някакви разправии и нищо съществено. Не знам защо така се получава. Наистина съжалявам че се подведох. Няколко пъти мярках мнения на софикс в темата за интервютата, че няма доверие в думите написани там. Мислех че са насочени към мен персонално и затова се подведох да се защитя. Ако исках да се хваля брефа е последната акция с която бих се хвалил. Това ми е позицията в която от неуспял спекулант се превърнах в "инвеститор" Разчитах на ликвидация обаче гадовете удължиха срока на съществуване. Ми не съм баба Ванга. какво да направим сега Това сега мнение мога да го възприема като провокация, че играя със стотинки. Да отвръщам ли или не? Тук в инвестора има статия в която пише бройките ми ако те интересува
                        По темата за брефа и Талеб. Исках да изразя мнението си малко по-нестандартно чрез Талеб. Не че исках да се правя на умен. Просто стана на въпрос и така тръгна разговора. Защо споменах за среднотистан, екстремистан, БФБ и чуждите борси. Брефа за мен е тотален среднотистан. Тук голямо движение не виждам как може да стане. Тоест не е акция която може да ни направи богати. Просто за мен е някаква алтернатива на държането на кеш или НИ. Предпочитам да имам бреф пред някакъв недвижим имот закупен с цел отдаване под наем. Все едно съм си купил пакет от имоти и съм отдал половината от тях на 5-6% годишна доходност а другите стоят и чакат по-добри времена.
                        Алонсо, ако има виновник за онова, което съм болднал от мнението ти, това съм аз, нека критиките са към мен, а не ти да се оправдаваш заради това, понеже аз пръв тук днес писах за пилето и стопанинът, а ти след това правилно го свърза с пуйката, понеже свързваш примера с друг автор. Не всички тук разбраха защо пишем за пуйки и пилета , но всеки разбира, доколкото може и в това няма нищо лошо. А за теб, не знам дали ти се замисли, че преди цитирания от теб автор, то Бъртранд Ръсел е говорил за тази идея и е дал този пример, който е типичен пример за вероятностния характер на индуктивните умозаключения (не го е дал във връзка с борси, доколкото знам, а и борсата по моему е просто частен случай на живота изобщо, едно от неговите проявления ). Забелязал съм, че си мислещ и търсещ човек и вероятно не ти е неприятно, че научи нещо ново за произхода на пример, чието авторство като основна идея, без детайлите, явно си свързвал с друг човек. Просто философията е наука, която нямам претенциите да познавам добре, но която обхваща много неща, тя има претенцията (претенция не е точна дума) идеите й да са всеобхватни, а иначе различни други автори заимстват едни или други неща и вероятно в това няма нищо лошо - как иначе инвеститорите, неинтересуващи се от философия, щяха да научат за пилето на Ръсел . Истинските идеи са твърде стари, за да знаем всички автори, за нас остава само да ги научим и още по-важно - да ги приложим правилно. Но в случая нека отдадем дължимото на Ръсел, без да подценяваме трудовете на Талеб след това. Поздрави!
                        Мненията ми не са препоръка за вземането на каквито и да било инвестиционни решения!

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнение
                          За теб по тази позиция немога да кажа нищо, в най-голямо невярване на 45 ст. си пишеше че БРЕфа е окай, ама като скочи на база чисто инсайдърско събитие - сплит на акциите, и сега като е видно как се напоявиха Щърки, Пипбели и подобни образи да се пенят и ти става ясно цялото движение Ще ви клатушкат и омайват, дано не се вържат много, 50 ст стари се е нормаланта цена за тоя шит. на 60 който купува плаща много, не отдавана се плащаше по 45 ст
                          То хубаво, добре. Викаш сега е скъпо. Проблема е че ти и на 50 стинки ги убеждаваше че било скъпо и че инсайдърите ги били прецакали им били продали на 50. Сега пък твърдиш че 50 стинки било добре. на кое да вярваме? Та ако ти е на сърце може да ни обясниш с факти защо 37 милиона за това което притежава бреф е скъпо? Да продаваме така ли? Какво да си купим после като продадем брефа? Къде е евтино?
                          Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнение
                            Алонсо, аре стига вече с това кой е "по-по-най". На мен първия ми БРЕФ е на 32 ст. и какво от това, бяха на всичкото отгоре някакви си мижави 3500 бройки. Дори не го считах за позиция.
                            Затова гледам да не пиша в теми за български акции. Все някакви разправии и нищо съществено. Не знам защо така се получава. Наистина съжалявам че се подведох. Няколко пъти мярках мнения на софикс в темата за интервютата, че няма доверие в думите написани там. Мислех че са насочени към мен персонално и затова се подведох да се защитя. Ако исках да се хваля брефа е последната акция с която бих се хвалил. Това ми е позицията в която от неуспял спекулант се превърнах в "инвеститор" Разчитах на ликвидация обаче гадовете удължиха срока на съществуване. Ми не съм баба Ванга. какво да направим сега Това сега мнение мога да го възприема като провокация, че играя със стотинки. Да отвръщам ли или не? Тук в инвестора има статия в която пише бройките ми ако те интересува
                            По темата за брефа и Талеб. Исках да изразя мнението си малко по-нестандартно чрез Талеб. Не че исках да се правя на умен. Просто стана на въпрос и така тръгна разговора. Защо споменах за среднотистан, екстремистан, БФБ и чуждите борси. Брефа за мен е тотален среднотистан. Тук голямо движение не виждам как може да стане. Тоест не е акция която може да ни направи богати. Просто за мен е някаква алтернатива на държането на кеш или НИ. Предпочитам да имам бреф пред някакъв недвижим имот закупен с цел отдаване под наем. Все едно съм си купил пакет от имоти и съм отдал половината от тях на 5-6% годишна доходност а другите стоят и чакат по-добри времена.
                            Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнение
                              ... на 60 който купува плаща много, не отдавана се плащаше по 45 ст
                              ее, плащаше се, ама всичко тече, всичко се променя и който не се адаптира към новите условия и промяната на вятъра може да се озове зад борда.
                              Това, че нещо е поскъпнало с 30%, не означава, че е станало скъпо.Както и това, че нещо е поевтиняло с 50% не значи, че е достигнало дъно
                              Колкото до броя на спекулиращите.... мисля, че тук са малко.
                              Повечето вероятно са дългосрочни, но не по неволя

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                                сега си припомних защо последните месеци пропускам мненията ти - защото нямат никаква стойност! ....
                                Тони, написал си това по повод един друг форумец тук, но за мен пък всяко мнение е важно. Има ли скептици, това не е зле. Ако всички спекулираме по дадена позиция, почти сигурно нещата се провалят, беше казал Костолани. Ако се опитам да изтълкувам това (не твърдя, че го правя правилно), то значи има ли скептици и нетъргуващи акцията, то значи не сме в хипотезата на Костолани . От друга страна, адски незряло ми се струва всеки, който е уцелил дъно, да бъде наричан инсайдър. Аз съм купувал акции, които са падали и са продължавали да падат, други са се търгували в рейндж след покупката ми, трети са се покачвали. По теория на вероятностите, ако човек има много сделки, ще има и успешни. Ако човек не разбира това и нарича притежателите на всяка поскъпнала акция инсайдери, значи няма защо да се вълнувам от мнението му.

                                Защо има голям интерес към темата - за себе си знам - понеже БРЕФ е най-тежката акция в портфейла ми като започнах да пълня тук миналата есен. Нормално е да пиша най-вече тук, а не да дразня останалите там, където нямам. За другите форумци и защо пишат тук - предполагам, че повечето са на борсата с единствената цел да направят пари. И понеже акцията поскъпва последните месеци, тук е интересно. Някои пишат тук, понеже са тщеславни и искат като напишат нещо повече хора да го видят. Това е.

                                За мен това да ми поскъпват акциите не е всичко, тук съм за да науча важни неща за себе си, хората и нещата. И това дори ми е по-важно от някакви дребни поскъпвания, спадове и т.н., без да ги подценявам. Парите са много важно нещо, но не могат да осмислят живота ми. Вероятно затова и пиша толкова дълги и вероятно отегчителни постове.

                                Написаното не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.

                                Поздрави на всички!
                                Мненията ми не са препоръка за вземането на каквито и да било инвестиционни решения!

                                Коментар

                                Working...
                                X