IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЗАСТРАХОВАТЕЛНИ КОМПАНИИ

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Защо говориш за неща, от които бъкел не разбираш?
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

    Коментар


    • Първоначално изпратено от ASTIN Разгледай мнение
      При получаването на парите от животозастраховка за 10 г. след изтичане на 10-тата година съгласно договора те питат ползвал ли си данъчни облекчения и ако си ползвал си ги прибират така, че само се забавя плащането на данъка. Не се печели от него... Но ми е чудно, ако отговориш не съм ползвал данъчни облекчения как ще проверят това...
      При плоския данък няма файда от отлагането, обаче в бяла държава е друго - и може да се окаже че ако изобщо ти обложат пенсията (по-малка от актуалните заплати) - процентът е в пъти под тоя който някога си спестил. Затова наричам Импака измамник - защото си лъже клиентите.

      ПП: гледам се чудиш и колко се лежи за данъчна измама

      Коментар


      • Първоначално изпратено от ASTIN Разгледай мнение
        При получаването на парите от животозастраховка за 10 г. след изтичане на 10-тата година съгласно договора те питат ползвал ли си данъчни облекчения и ако си ползвал си ги прибират така, че само се забавя плащането на данъка. Не се печели от него... Но ми е чудно, ако отговориш не съм ползвал данъчни облекчения как ще проверят това...
        Това, с което завършваш твоят пост, е едно на ръка.

        Така питат притежателя на полицата при изтичането... ако разбираш защо наблягам на това.

        За това, че не се печели - зависи какво си правил с данъчните облекчения през тия 10 години.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

        Коментар


        • При получаването на парите от животозастраховка за 10 г. след изтичане на 10-тата година съгласно договора те питат ползвал ли си данъчни облекчения и ако си ползвал си ги прибират така, че само се забавя плащането на данъка. Не се печели от него... Но ми е чудно, ако отговориш не съм ползвал данъчни облекчения как ще проверят това...

          Коментар


          • До края на годината няма да има стрес тестове за ЗК и ПФ

            До края на годината няма да има стрес тестове за застрахователните компании и пенсионните фондове. За това предупредиха застрахователни експерти и бивши ръководители на застрахователния надзор, които се обявиха против отлагането на сроковете на външния одит и на публикуването на резултатите. Според тях така страната рискува да получи отрицателни доклади от Европейската комисия и европейския надзорен орган.

            Бившите ръководители на финансовия надзор Христо Христов и Борислав Богоев са категорични, че Комисията за финансов надзор (КФН) няма да успее да организира одита в небанковия сектор до края на годината. Причината, която те посочват, е липсата на готовност с нормативната уредба, която регулаторът трябва да подготви:

            В застрахователния сектор в България цари тотална неяснота относно провеждането на стрес тестовете. Това подкопава финансовата и фискалната стабилност в страната и нанася вреди както на компаниите, опериращи в сектора, така на потребителите на финансови услуги. Стрес тестовете няма да има и до края на годината, коментира Христо Христов.

            Преди дни КФН съобщи, че данните от външните одитори ще се събират от 15 юли вместо от 1 април. Резултатите ще бъдат публикувани в края на годината. Като причина за решението от Комисията посочват недостига на независими одитори, които в момента са ангажирани с преглед на активите на банките.
            http://bnr.bg/post/100675524

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
              ...Тя самата имала спестовна застраховка в долари, накрая взела по-малко от внесеното.... след дълъг неформален разпит лъсва истината - през срокът на нейната застраховка доларът поспаднал бая като цена... ама нищо - застрахователят е виновен, щото той едва ли не нарочно е свалил курсът на зеленото, за да я прецака !!! колегата с инфарктът пък имал ного сериозно сърдечно заболяване още преди да подпише, ама... видите ли - "забравил" (от чиста разсеяност, то се знае) да го впише в медицинският въпросник !!! Но-о-о-о, той бил добър човек, немошшшшшеник, застрахователите са мошшшшшеници... ако утре някой, умиращ от рачец, си направи човешка, лъжейки човекозастрахователят, че е здрав като камък - и после се гътне, пак застрахователите ще са мошшшшшшеници. Чувал съм как клиентка се оплаква, че не и платили по покритие за заболяване, защото... забременяла !!!!

              Може да ми кажеш: пристрастен - но досега не съм чул някой да е трябвало да получи обезщетение и да не го е.
              Ами защо толкова се напиняш да предлагаш продукт, за който излиза, че потенциалните клиенти са по-тарикати от Вас!? Как ще я изкарате работата на печалба за Вас, като толкова много Ви лъжат? А? Или някаква благотворителност, що ли?

              Коментар


              • Първоначално изпратено от KoMetov Разгледай мнение
                Знаеш ли, прав си. Не е толкова мъчително да отделяш по 35-40 кинта, че и повече месечно за животозастраховка, но когато насреща си имаш коректен партньор, а не кожодер. В България животозастраховането е кожодерско, защото е много ниско застрахователното "проникване" - твърде малък процент от населението ползват този продукт, респективно плащат висока цена - едно за покритието на рисковете, друго за административното обслужване. И като дойде момента за плащане от застрахователя към клиента - оп, изненада! Неприятна! Ама то това било, то онова било, в договора така пишело, ама то онака станало. Абе - българска работа! А не, мерси!
                Висока цена - зависи от продуктът, който си избрал - а покритието не зависи от проникването в такава степен, всичко е актюерско изчисление. Има продукти, които са си печеливша инвестиция, освен защита, това че малко се предлагат, е поради ниското ниво на повечето работещи в браншът.
                За плащането - знай, че човешкото застраховане е най-строго регулираният и най-проверяваният и контролиран сектор в браншът. Договорите се спазват и в двете посоки - КФН може яко да удари застрахователят, ако не плати, когато е трябвало да плати, но и когато плати, а не е трябвало да плаща. За 8 години в браншът съм бил свидетел на всякакви случаи - или съм чувал за. Клиентка (например) която претендира за малко обезщетение (75 кинта) за нещо, което твърди, че е злополука - да, ама в докторските документи пише: "заболяване". Компанията отказва плащане, клиентката заплашва, че ще си прекрати договорът, по който плаща 50 кинта на месец. Близко до акълът е, че за компанията е по-сгодно да и плати... да, ама не - шефчето казва: "Ако и платим, от КФН ще ни смъкнат кожите, като направят една проверка !!!" Плащане няма, клиентката си прекратява договорът - компанията губи.
                Или друго - отивам да преговарям с потенциална клиентка - тя посреща на нож... нейн колега имал човешка застраховка, умрял от инфаркт няма и година след сключването - компанията нищо не му платила. Тя самата имала спестовна застраховка в долари, накрая взела по-малко от внесеното.... след дълъг неформален разпит лъсва истината - през срокът на нейната застраховка доларът поспаднал бая като цена... ама нищо - застрахователят е виновен, щото той едва ли не нарочно е свалил курсът на зеленото, за да я прецака !!! колегата с инфарктът пък имал ного сериозно сърдечно заболяване още преди да подпише, ама... видите ли - "забравил" (от чиста разсеяност, то се знае) да го впише в медицинският въпросник !!! Но-о-о-о, той бил добър човек, немошшшшшеник, застрахователите са мошшшшшеници... ако утре някой, умиращ от рачец, си направи човешка, лъжейки човекозастрахователят, че е здрав като камък - и после се гътне, пак застрахователите ще са мошшшшшшеници. Чувал съм как клиентка се оплаква, че не и платили по покритие за заболяване, защото... забременяла !!!!

                Може да ми кажеш: пристрастен - но досега не съм чул някой да е трябвало да получи обезщетение и да не го е.
                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                Коментар


                • Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
                  За да си вземе той бутилка марково питие вместо мас-тика
                  То много ясно!
                  то да е веднъж 40 кинта бива . ама да се лишавам секи месец от бутилка марково питие в продължение на 20 години си е гадно

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
                    е ка да е малко 40 кинта защо да ги дам на некой си тарикат вместо да си взема бутилка марково питие
                    За да си вземе той бутилка марково питие вместо мас-тика
                    То много ясно!

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                      Задължително за хората, които не са ного навътре с инвестирането, за да правят това сами. А и които са инвестиционно грамотни - пак няма лошо - да знаят, че ако останат без част от крацете си, ще вземат едни 20 Б обезщетение... а и за да клатят г-н горанов (проклетдае).

                      Не е толкова мъчително да отделя човекът по 35-40 кинта поне - месечно.
                      е ка да е малко 40 кинта защо да ги дам на некой си тарикат вместо да си взема бутилка марково питие

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                        Не е толкова мъчително да отделя човекът по 35-40 кинта поне - месечно.
                        Знаеш ли, прав си. Не е толкова мъчително да отделяш по 35-40 кинта, че и повече месечно за животозастраховка, но когато насреща си имаш коректен партньор, а не кожодер. В България животозастраховането е кожодерско, защото е много ниско застрахователното "проникване" - твърде малък процент от населението ползват този продукт, респективно плащат висока цена - едно за покритието на рисковете, друго за административното обслужване. И като дойде момента за плащане от застрахователя към клиента - оп, изненада! Неприятна! Ама то това било, то онова било, в договора така пишело, ама то онака станало. Абе - българска работа! А не, мерси!

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнение
                          За мен също е добър сигнал.
                          Ако не желаем да зависим от държавата трябва да инвестираме и/или диференцираме и в животозастраховки със спестовен елемент и в ДДПФ.
                          Задължително за хората, които не са ного навътре с инвестирането, за да правят това сами. А и които са инвестиционно грамотни - пак няма лошо - да знаят, че ако останат без част от крацете си, ще вземат едни 20 Б обезщетение... а и за да клатят г-н горанов (проклетдае).

                          Не е толкова мъчително да отделя човекът по 35-40 кинта поне - месечно.
                          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                          Коментар


                          • За мен също е добър сигнал.
                            Ако не желаем да зависим от държавата трябва да инвестираме и/или диференцираме и в животозастраховки със спестовен елемент и в ДДПФ.

                            Коментар


                            • Най-важната тенденция, е резкият ръст на инвестиционните човешки застраховки. На хората полека-лека им идва акълът.
                              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                              Коментар


                              • Застрахователите изпращат 2015 г. с рекорден обем активи

                                Активите на сектора нарастват малко над два пъти до 6,2 млрд. лв. за седем години


                                Застрахователните компании изпращат 2015 г. с рекорден обем активи.

                                В края на миналата година средствата, управлявани от дружествата, извършващи общо застраховане, животозастраховане и презастраховане, възлизат на 6,127 млрд. лв., като това е абсолютен рекорд, откакто Българска народна банка (БНБ) събира данни за системата.

                                Активите на застрахователите растат с 4% на тримесечна и със 7,9% на годишна база, или с 237,1 млн. лв. спрямо края на септември 2015 г. и с 446,8 млн. лв. в сравнение с декември 2014 г., съответно. Това показват данните на БНБ за дейността на застрахователните дружества.
                                По принцип Комисията за финансов надзор (КФН) води по-подробна статистика за сектора, която дава представа както за печалбата и приходите на компаниите, така и за премиите по отделни застраховки, но годишните данни все още не са публикували. Актуалните са към ноември 2015 г.

                                Изчисленията на Investor.bg на база данните на централната банка показват, че активите на застрахователите нарастват 2,3 пъти за 7 години.

                                Към 31 декември 2015 г. делът на активите на дружествата, извършващи общо застраховане, възлиза на 72,9% при 27,1% за животозастрахователите.
                                Само животозастрахователните компании изпращат годината с 13,3% ръст на активите до 1,464 млрд. лв., а опериращите в сегмента общо застраховане – с ръст от 6% до 4,468 млрд. лв.

                                В статистиката на БНБ в общото застраховане се включват активите и на единственото презастрахователно дружество, които в края на миналата година са за 2,061 млрд. лв.

                                Според данните на централната банка в края на 2015 г. на пазара оперират общо 58 дружества, 18 от които в сегмента животозастраховане, а други 39 – в общото застраховане.

                                В навечерието на приемането на новия Кодекс за застраховането, който от 1 януари 2016 г. транспонира европейската директива Платежоспособност II, носеща по-високи капиталови изисквания за компаниите, собственият капитал на системата нараства с 4,2% до 1,943 млрд. лв. от 1,864 млрд. лв. в края на 2014 г.

                                Застрахователните технически резерви на дружествата се покачват с 6,6% до 3,527 млрд. лв., а пренос-премийният резерв и резервът за предстоящи плащания – с 3,2% до 2,52 млрд. лв.

                                По статията работиха: автор Свилен Колев, редактор Десислава Попова
                                http://www.investor.bg/novini-i-anal...aktivi-213147/

                                Коментар

                                Working...
                                X