IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЗАСТРАХОВАТЕЛНИ КОМПАНИИ

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Нямам идея, ама защо не се разходиш до SDI и вземеш да попиташ там. Нали предлагат от всички гражданска и каско и т.н. може и да знаят как да ти помогнат Ма гледай да намериш некой печен служител...

    П.С. А синковеца, що не го оставиш да си троши сам главата?Кат сам си е купил кола, да земе да си оправя сам и всички неща по нея ...
    Last edited by pepe1234; 25.09.2017, 00:55.

    Коментар


    • Баси, имаше някаква тема за добри и лоши застрахователи. Не можах да я намеря. Явно всички са станали добри, макар че ако тръгна да разправям.... С месеци няма да спра.


      Та въпросът ми е следния:

      Синковицът си купи кола с валидна гражданска в ДЗИ, до 6.2018.Явно обаче се оказва непотребна, защото колицата е мощна, а той завалията на 18 и с 3 месеца стаж.
      Знам, че по закон застрахователят не може да откаже прехвърляне на гражданската, но трябва в 1 месечен срок да уведоми за доплащане, което по тарифата на ДЗИ е много над нова едногодишна в Евроинс например.
      Има ли някакъв шанс ДЗИ да кандиса за по-малко доплащане?
      Може ли да се направи всичко при друг брокер, защото брокерът при който са правени каското и гражданската е идиот?

      Коментар


      • НЕ СКЛЮЧВАЙТЕ ЗАСТРАХОВКИ в БУЛСТРАД

        "Булстрад" не плаща обезщетения по застраховка Бонус Дом.
        По сключена за 1 година застраховка беше ми отказано 2 пъти обезщетение. Обстоятелствата са : повреди в моя апартамент вследствие течи от горния апартамент. Сега трябва да плащам и на адвокат , за да разбера защо не вършат работата си, а само мамят хората с реклама.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
          Импов, след като застрахователя до оределена сума не те преглежда значи ти се доверява или е уловка да намери повод да не плати..Имам много познати с отказани плащания..Ти ни кажи какво им пречи да преглеждат всички..Известно ли ти е колко малко са напълно здравите хора..Значи е уловка, всеки застрахован може да не му се плати..Затова и аз правя само злополука..
          И аз знам ного случаи - но нито един, в който плащане да е отказано неоснователно. И често хората са силно възмутени и казват: "мошшшшшеници", но като разровя случаят, оказва се, че или клиентът не е бил наясно какво му се покрива и какво не - или - понякога - мошшшшеникът е той.
          Това да не ти е кирливото автомобилно застраховане? При човешкото контролът от КФН е жесток.
          Знам, че ного малко са съвсем здрави, ама и не знам някой да се е озъбил от синузит или напукани петички.
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
            Импов, след като застрахователя до оределена сума не те преглежда значи ти се доверява или е уловка да намери повод да не плати..Имам много познати с отказани плащания..Ти ни кажи какво им пречи да преглеждат всички..Известно ли ти е колко малко са напълно здравите хора..Значи е уловка, всеки застрахован може да не му се плати..Затова и аз правя само злополука..
            Киррре,що не си разправяш вицове!!!

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
              Пак ти казвам, не пиши за неща, от които не разбираш. Медицински прегледи се искат само за застрахователна сума над определено ниво. За по-ниска - кандидатът за застраховане попълва здравна декларация.
              да и после му намират неверно деларирани данни в декларацията и ето ти повод да не се плати

              Коментар


              • ПРЕССЪОБЩЕНИЕ НА КФН

                18/04/2016
                Във връзка с предстоящия преглед на активите на пенсионните фондове и на балансите на застрахователните дружества в България – безпрецедентни по мащабите си в рамките на Европейския съюз (ЕС), Комисията за финансов надзор (КФН) напомня следното:

                Решението за отлагане на началната дата за стартиране на прегледа, както и за удължаване на периода за избор на независими външни експерти за преглед на активите на пенсионните фондове и на балансите на застрахователните дружества, беше взето единодушно от всички участници в Управляващия комитет (УК), който ръководи провеждането на прегледа. В УК участват следните институции: Комисията за финансов надзор (КФН), Европейския орган за застраховане и професионално пенсионно осигуряване (EIOPA), Европейската комисия (ЕК), Европейския орган за ценни книжа и пазари (ESMA), Министерство на финансите (МФ) и Българската народна банка (БНБ).

                На свое заседание Управляващият комитет прие споразумение за отлагане на прегледа. Изявлението на УК бе публикувано на интернет страницата на КФН на 11.03.2016 г.: http://www.fsc.bg/bg/novini/izyavlenie-8034.html.
                КФН работи в пълен синхрон, координация и комуникация на ежедневна база с изброените институции, във връзка с провеждането на прегледа.

                Отлагането на прегледа на активите на пенсионните фондове и на балансите на застрахователните дружества по никакъв начин няма да повлияе върху обективността, достоверността и законосъобразността при изпълнението на предстоящия преглед и резултатите от него. Забавяне по процедурата от страна на КФН няма.

                Наличният понастоящем капацитет от независими международни консултанти не е в състояние да покрие едновременно нуждите на банковия и небанков сектор. Това се дължи на факта, че през първоначално предлагания период преобладаващата част от техните екипи са ангажирани с прегледа на активите на банковия сектор, както и с одита на годишните финансови отчети.

                Предвид това и при пълен консенсус между членовете на Управляващия комитет, a именно: КФН, EIOPA, ЕК, ESMA, МФ и БНБ, бе взето решение прегледът да бъде отложен за 15 юли, 2016 г., за да не бъдат занижавани критериите относно избора на консултанти. С цел осигуряване на високо качество на прегледите и по препоръка на комитета, са предвидени изключително високи изисквания към лицата, които ще ги извършват. Всяка от съответните фирми e необходимо да притежава минимум 5 години международен опит в поне 3 държави членки на ЕС в сферата на оценяването и/или одита на финансови институции с активи, съизмерими с тези на проверяваните лица.

                В прегледите участват 81 поднадзорни на КФН лица. За прегледа на активите/балансите на всяко от участващите дружества се изисква сформиране на екип с висока експертна обезпеченост. Това включва най-малко един ръководител с ранг на съдружник/директор/управител, един експерт/анализатор с права на Сертифициран финансов анализатор, или друга международно призната професионална квалификация в областта, както и трима експерти с поне три години практически опит в одитирането или оценката на финансови институции със съизмерими активи. За прегледа на балансите в застрахователния сектор са валидни горните критерии, включително изискване за участие на актюери с приложимия международен опит.

                Важно е да се отбележи, че до момента бяха осъществени успешно редица етапи от този комплексен процес. Тъй като, за разлика от БНБ, КФН не разполага със собствени бюджетни средства за изработване на методологии и осъществяване на прегледа, веднага след осигуряването на необходимото целево финансиране, беше проведена обществена поръчка за избор на консултант по проекта и в резултат беше сключен договор с изпълнител. Една от най-важните задачи на консултанта беше да изработи методологиите за прегледа на двата сектора, тъй като, за разлика от прегледа на качеството на активите в банковия сектор, където методологията на Европейската Централна Банка (ЕЦБ) беше адаптирана към българските условия, методологии за подобен мащабен преглед на небанковия сектор в България досега не се е налагало да бъдат изготвяни и прилагани. Провеждането на подобен преглед, който обхваща 100% от банките, пенсионните и застрахователните дружества, се осъществява за първи път в Европейския съюз и ще бъде изпълнено при спазване на най-високи професионални и етични европейски критерии, в пълна прозрачност и тясно сътрудничество между КФН, EIOPA, ESMA, ЕК, МФ и БНБ.
                http://www.fsc.bg/bg/novini/pressaob...-kfn-8068.html

                Спете спокойно деца! Граничар е моя батко, граничар ще стана аз .... .

                Коментар


                • Импов, след като застрахователя до оределена сума не те преглежда значи ти се доверява или е уловка да намери повод да не плати..Имам много познати с отказани плащания..Ти ни кажи какво им пречи да преглеждат всички..Известно ли ти е колко малко са напълно здравите хора..Значи е уловка, всеки застрахован може да не му се плати..Затова и аз правя само злополука..

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
                    Много просто ве ламер, застрахователя като сключва застраховката - изисква медицински преглед. Ако не е изискал - да духа супата сега.
                    Пак ти казвам, не пиши за неща, от които не разбираш. Медицински прегледи се искат само за застрахователна сума над определено ниво. За по-ниска - кандидатът за застраховане попълва здравна декларация.
                    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                      Какви са тия врътки - някой те е прецакал нещо ли? Бих бил преногоблагодарен, ако споделиш - може и на лични.

                      Какви номера - според тебе е трябвало да се плати обезщетение на някой негодник, дето е знаел, че сърцето му сдава багажът и сигурно скоро ще се озъби, но го е скрил от застрахователят ли? Че то утре по твоята логика може и някой умиращ от рачец в последен стадий да си направи човешка застраховка за 50 Б, за да подсигури деца и внуци за сметка на човекозастрахователят и коректните му клиенти... или някой да си застрахова къщата не овреме, а след като е изгоряла до основи.

                      Кой прави номера в цитираният от мен случай и кой е мошшшшшеникът?
                      Много просто ве ламер, застрахователя като сключва застраховката - изисква медицински преглед. Ако не е изискал - да духа супата сега.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                        Импов, точно заради тези врътки и номера аз си прекратих 2те застраховки живот и сега имам самопза злополука..
                        Какви са тия врътки - някой те е прецакал нещо ли? Бих бил преногоблагодарен, ако споделиш - може и на лични.

                        Какви номера - според тебе е трябвало да се плати обезщетение на някой негодник, дето е знаел, че сърцето му сдава багажът и сигурно скоро ще се озъби, но го е скрил от застрахователят ли? Че то утре по твоята логика може и някой умиращ от рачец в последен стадий да си направи човешка застраховка за 50 Б, за да подсигури деца и внуци за сметка на човекозастрахователят и коректните му клиенти... или някой да си застрахова къщата не овреме, а след като е изгоряла до основи.

                        Кой прави номера в цитираният от мен случай и кой е мошшшшшеникът?
                        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                        Коментар


                        • Импов, точно заради тези врътки и номера аз си прекратих 2те застраховки живот и сега имам самопза злополука..

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от peweb Разгледай мнение
                            Може да е забравил, може да е излъгал - кой знае!?

                            Това което никой със сигурност не знае е от какво е болен в момента на сключване на застваховката.

                            Може да си здрав, прав корав на 30 и да се окаже че си имал тумор за което не знаеш щото не си стъпвал на лекар а всички знаем как минава профилактичният преглед когато изглеждаш здрав....

                            Не си бил в животозастраховането достатъчно дълго, явно или си бил от едната страна само - там където е комисионната за нов клиент. Поработи 10г. в ликвидацията и ще рзбереш за някой неща за които не си предполагал... Най ме радваха лекарските комисии...
                            Неслучайно турих: "забравил" в кавички. "Забравил" да упомене заболяването си, за което е знаел ного добре, "забравил" да упомене, че ежедневно приема лекарства, за да си поддържа що-годе износената си и прецакана помпа... е после пък човекозастрахователят на свой ред "забравил" да му плати екскурзията към Петърчо.

                            Знам, че често има човекът болежки, за които не знае, но случаят въобще не е такъв. За "комисионата" - нозина пък други работят в застраховането само там където е твърдата заплатка и неясните задължения - и хич и не мислят кой и как им я изкарва тая заплатка.

                            Аре.
                            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                              колегата с инфарктът пък имал ного сериозно сърдечно заболяване още преди да подпише, ама... видите ли - "забравил" (от чиста разсеяност, то се знае) да го впише в медицинският въпросник !!!
                              Може да е забравил, може да е излъгал - кой знае!?

                              Това което никой със сигурност не знае е от какво е болен в момента на сключване на застваховката.

                              Може да си здрав, прав корав на 30 и да се окаже че си имал тумор за което не знаеш щото не си стъпвал на лекар а всички знаем как минава профилактичният преглед когато изглеждаш здрав....

                              Не си бил в животозастраховането достатъчно дълго, явно или си бил от едната страна само - там където е комисионната за нов клиент. Поработи 10г. в ликвидацията и ще рзбереш за някой неща за които не си предполагал... Най ме радваха лекарските комисии...

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                                Защо говориш за неща, от които бъкел не разбираш?
                                А ти?

                                Коментар

                                Working...
                                X