IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Проф. Кирил Топалов: Любчо Георгиевски трябва да просвещава Македония, а не България

    на 18/10/2020 08:16

    Коментар


    • “Ако обявя, че Гоце Делчев е българин, ще бъда обесен на първата улична лампа”

      Това били думи на техен историк.

      Не мога да ги разбера т.н. македонци.
      Президентът им Пендаровски заяви директно, че Гоце е българин, но в края на изречението се опита да с е измъкне с твърдението, че притежавал македонско самосъзнание.

      Какво ли има да се чудим.
      Чунким нас някой може да ни разбере или пък ние да с е разберем помежду си?!
      Надежда тука всяка оставете!

      Единственото ми опасение е, че в търсене н а някакъв "успех", с който да се похвали и да види в него основание да продължи да обикаля още 6 месеца балканите, БХ може да тръгне на някакви нездрави компромиси. Той е способен на това. Убеден съм, че дълбоко вътре в себе си няма представа, за какво всъщност става дума.
      Не познавам добре членовете на нашата част от смесената комисия и не мога да преценя, доколко биха се оставили да бъдат натискани и мачкани.

      Коментар


      • Неприличие!?

        "Прилично било президентът да наблюдава случващото се пасивно, да мълчи и търпеливо да подписва всичко, което му предложат (я кандидатура за главен прокурор, я пореден лобистки закон, я направо нова конституция). Прилично било да се използва държавата за частни цели, но било неприлично президентът да си противопоставя на това. Прилично било също така „десните“ за подкрепят „десните“, защото… били десни. И не било прилично, ако си приличен гражданин да застанеш до друг като тебе, пък макар и „не-десен“, „ляв“ или каквото там го различава от тебе.
        Прилично било да се съберат подозрителни агитки в подкрепа на главния прокурор, както и да се организират прокурорите на негово подчинение в подкрепяща национална акция. Прилично било и ГДБОП да нахлуят в дома на невинни, а после да се извинят с „навигацията“ (следващия път извинението ще е със Сибила ясновидката?).
        Прилично било безропотно да приемаш груби обиди от своя партиен лидер, както и да напишеш на стената си във „Фейсбук“ се го обичаш. Както било прилично да се правиш, че нямали никакво значение „онова шкафче“ и „онази къща“. Защото било „частен живот“.
        Прилично било също така да не говорим за неприлични неща като… сексуалното възпитание. Прилично било децата и юношите да научават за секса „правилните неща“ най-вече от улицата, но по-добре от Интернет – там е пълно с много „образователни“ материали. Но не било прилично да се учат от нещо, разработено от специалисти с опит.
        Изобщо… Струва ми се, че в такава ситуация по-добрият избор е да бъдеш неприличен."

        Коментар


        • 40| 7440 |17.10.2020
          Велизар Енчев: Борисов купува избори и се откупува от менторите си

          „Бойко Борисов управлява толкова дълго не само заради интелигенцията, която го подкрепя, а и заради това, че във вътрешен план купува изборите, а във външен план се откупува от своите ментори… Във вътрешен план нещата са обречени“. Това каза пред БНР Велизар Енчев, журналист, политик, дипломат.
          Той изрази притеснението си за резултата от предстоящите парламентарни избори, „ако са редовни и ако се организират от организираната престъпна група ГЕРБ и от „опитомени патриоти“.

          „Големият проблем на българския народ във външнополитически план се нарича ЕНП, която изцяло стои зад това корумпирано управление“.

          Енчев е песимист за съдебната система у нас и нарече Гешев „продукт на Борисов“.

          Той попита „куриера в САЩ Красимир Каракачанов“ дали ще има разполагане на американско атомно оръжие у нас и наистина ли Ф-16 като офанзивно оръжие могат да носят атомни бомби.

          Енчев оприличи съвместната комисия по историческите и образователни въпроси на България и Северна Македония на комисията за промяна на българската конституция: „Методът е един и същ – печелене на време. Целите са сходни. С конституционната комисия се цели докопване до изборите през март и отново да се купят, манипулират и фалшифицират. С работата на смесената комисия се цели да се получи членство в ЕС чрез българското благоразположение, а от българска страна тази комисия е алиби за този погрешен договор, който подписахме през 2017 година... Има три официални документи на България, с които македонското лоби трябва да се съобразява - меморандум в Европейската комисия, рамкова позиция на българския парламент, документ на БАН за т.нар. „македонски въпрос“. Това е триъгълник, от който не трябва да излизаме. Излезем ли от този триъгълник, той ще се превърне в Бермудски триъгълник на българските национални интереси“.

          Коментар


          • Доц. Христо Христев: Нужен е пробив в азиатския модел на управление, от който страната ни не може да се откъсне

            „Трябва да спрем деградацията на политическата система.
            Някакви тесни съображения на Борисов и неговата партия, на явните и скритите му партньори надделяха над интересите на българското общество. Някои казват, че правителството има поети едни или други ангажименти в международен план, например по свързани с режима в Москва енергийни проекти, които карат Борисов да не отстъпва.

            Силно се надявам, че на следващите избори ще гледаме много внимателно за кого гласуваме, за да няма в следващия парламент хора, които и в кръчма не биха ги пуснали.
            Ние живеем тук и сега и промяната зависи от това, което сега ще направим.
            Протестите са един силен катализатор, връщане в активна позиция на много граждани."


            Коментар


            • След мокрия и кошмарен петък, умора и настинки мъчат протестиращите, но най-мотивираните отказват да предадат поста.


              Снощи, събота, на 101-я ден на протест имаше 500 присъстващи. Гост на протеста беше ирландската евродепутатка Дейли. Жената има много естествено държане и излъчване. Беше приятелски настроена и усмихната, след протеста дойде с нас до Орлов мост.
              Бях останал с погрешно впечатление, че е доста млада и с доста крайни възгледи. Няма такова нещо, става дума за зряла жена на около 50 години, която се държи подобаващо.

              Днес беше 102 ден на протест. Студ!
              350 протестиращи.

              Коментар


              • Yavor Dachkov
                3 часа ·
                Много интересен анализ на Пепе Ескобар в Strategic Culture Foundation: "Преди четири години отбрани източници от Ню Йорк, с които бях в контакт, съобщиха точно изборния резултат десет дни преди изборите. Един от тези източници, нюйоркски бизнес-тайфун, близък с отбрани Господари на Вселената, управляващи Уолстрийт, отново хваща югуларната вена: „Дълбоката държава управлява и републиканците, и демократите. Тръмп трябва да работи в рамките на системата. Той го знае. Аз съм приятел на Доналд и знам, че той иска да направи правилното нещо. Но той няма власт. Той със сигурност иска да бъде приятел с Русия и Китай. Той е бизнесмен. Той иска да прави сделки с държавите, не да воюва с тях. Ние сме сред тези, които набелязаха основните линии на кампанията му през 2016: не на фалшифицираните валути, които разрушават националните индустрии, не на неограничената имиграция, която разушава заплатите на низшата класа и насърчава разногласията с Русия и Китай. Почти нищо от това не се случи за четири години.“ Обаче, идва още един играч от Ню Йорк: „Тръмп прави 90% от това, което те искат, така или иначе. По-добре да задържим злодея на върха, за да има кого да обвиняваме и пролетариатът да продължи да се върти в кръг.“ На финансовия фронт, което никога няма да бъде признато публично, е само Уолстрийт, който проектира чисто про-демократична фасада, но в действителност не се интересува от убедителна победа на демократите , защото това ще потопи борсата на Уолстрийт. Оспорвани/продължителни избори ще предизвикат същото – Голдман Сакс проектират кошмарен сценарий със спад на S&P до само 3100 пункта. И така, тихомълком предпочитаният от Уолстрийт сценраий е победа на Тръмп и още по-сочни данъчни тежести, в паралел с приоритетите на Уолстрийт, който обслужва Федералния Резерв, за да продължава да ръси трилиони долари за хеликоптери, каквото ще да става. В крайна сметка, единствената политика в града е Уолстрийт да превърне Федералния Резерв в хедж фонд...При демократите за разлика от социологията в предизборните кампании случаят е съвсем друг. Доказателствата показват, че на митингите на "живия мъртъв" Джо има повече хора от екипа на Байдън и репортери, отколкото демократически гласоподаватели от плът и кръв. Кампанията Байдън-Харис, демонстрирайки безподобните си ПР умения, провежда надпреварата като тайна кампания... Трафалгарската група – която точно предсказа изборите през 2016 – залага, че Тръмп ще спечели изборите с малка преднина от 275 гласа. Тоталната балканизация на културата в Съединените Щати и превръщането й в непробиваеми контейнери от ирационалност предотвратява всяка възможност за цивилизован дебат. Това, което остава, е безкрайното възпроизвеждане на фалшиви актьори, армии от платени тролове, ботове, масово възмущение, опаковано като шоколадов десерт, повсеместна истерия. Каквото и да става, бъдете готови за предстояща голяма касапница ала Kill Bill."

                Коментар


                • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
                  Ъхъ, неколко жълти книжки и лумпени са на улицата.

                  Ами я покажете корупцията и разрухата, че освен празни приказки друго не се чува от вас, дубайските тролове.

                  Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                  Коментар


                  • УНИКАЛНА СНИМКА

                    Свети Цвъки - покровител на работещите в асансьорната индустрия

                    Този фотограф трябва да получи най-престижната награда за най-култова снимка


                    Click image for larger version

Name:	cc.jpg
Views:	1
Size:	19.6 КБ
ID:	3664480





                    ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ СНИМКА: Йордан Симеонов

                    https://www.24chasa.bg/novini/article/9131221
                    Last edited by Асо Пика; 18.10.2020, 21:20.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
                      В САЩ не е ли същото,една малка група мазни американски евреи /хазари/ държат парите на американците и им определят светлото бъдеще.
                      Дау ,мяу,злото,петрола всичко се държи от тях ,кеф ти възход,кеф ти криза важното е в портафела мангизи да има.....всякаш на оня свят
                      без мангизи бог няма да ги вземе.
                      Rina Zak :

                      Из 11 лауреатов Нобелевской премии 2020 года - 5 евреев. Почти половина! И это при том, что евреи составляют всего 0,2% человечества.

                      Итак, евреи лауреаты:
                      • Нобелевская премия по физиологии или медицине Харви Джеймс Алтер;
                      • Нобелевская премия по экономике Пол Милгром;
                      • Нобелевская премия по литературе Луиза Глюк;
                      • Нобелевская премия по физике Роджер Пенроуз;
                      • Нобелевская премия по физике Андреа Гез.
                      "Если у человечества еще нет лекарства от рака; если оно пока не осваивает Марс, если оно все еще не в силах победить голод и найти новые источники энергии, то это только потому, что те еврейские гении, которые должны были совершить все эти открытия, сгорели в печах Освенцима" (из выступления лауреата Нобелевской премии Эли Визеля на церемонии памяти жертв Катастрофы 2000 года).

                      Нека добавим все пак че това не означава че има някакви еврейски гениални гени: евреите нобелисти не принадлежат непременно на една и съща народност и са хора като всички други на този свят. Става дума по-скоро за културни специфичности свързани с традиции и с типичната еврейска съдба - все на път, винаги облъчени от разнопосочни културни влияния и по принуда адаптивни, поради което и изобретателни.
                      Last edited by barbaron; 18.10.2020, 21:44.

                      Коментар


                      • Коментар


                        • 22| 3313 |18.10.2020
                          Проф. Г. Каприев: Хората са на улицата заради корупцията и разрухата, от които някои се изхранват

                          Има аудиофайл - чуйте проф. Каприев.



                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
                            гръцкият премиер представя възстановителния си план пред колегите си в Харвард, защото той е доктор по икономика в Харвард. Там също има казани за ракия, всеки си избира къде да седи."
                            Защо не се спрете с опорките? Определено нямат казан за ракия в Харвард!

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
                              Чудно ми е къде е расъл и какво е пасъл тоя и откъде има тая безмерна алчност на стари години?Ако все пак Радан някога дойде на власт той вече ще е некролог.
                              Не се тревожи, българското здравеопазване ще се погрижи за теб и ще дойда да хвърля шепа кал на ковчега ти

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение


                                Ясно е, че покрай Радан ще се пооблАжи и ... наша Барбарела!... Може и пиано да купи на внуците и някой Страдивариус от 1680...

                                Елементарно е: когато вземат властта, ще национализират собствеността на руските граждани и всичко ще се "разпродаде" под масата - за жълти сТинки, именно на активистите... (държавата е лош собственик - мантра No 1 )

                                Чудно ми е къде е расъл и какво е пасъл тоя и откъде има тая безмерна алчност на стари години?Ако все пак Радан някога дойде на власт той
                                вече ще е некролог.

                                Коментар

                                Working...
                                X