IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение


    Кажи бе момче!
    Къде си бил от 2009та, когато си регистриран, до 2020та година?
    И как така от руски възпитаник си се превърнал в яростен американофил?
    Трол си ти. Това е ясно.
    Пич, ама може ли да си толкова ограничен? Пробвах да си направя регистрация в investor, а се оказа, че вече имам такава от 2009 / по спомен спортния сайт topsport /. Друго да питаш? Аман от малоумници

    Коментар


    • Първоначално изпратено от cherney Разгледай мнение

      Апропо, цитата по-долу за Land Lease е на Сталин в писмо до Чърчил.

      Кажи бе момче!
      Къде си бил от 2009та, когато си регистриран, до 2020та година?
      И как така от руски възпитаник си се превърнал в яростен американофил?
      Трол си ти. Това е ясно.
      Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от cherney Разгледай мнение

        Апропо, цитата по-долу за Land Lease е на Сталин в писмо до Чърчил.
        ШАРЛ ДЬО ГОЛ:

        „В момента, когато Свободна Франция става съюзник на Съветска Русия в борбата против общия враг, аз си позволявам да ви изкажа моето възхищение от непоколебимата съпротива на руския народ, както и от мъжеството и храбростта на неговата армия и пълководци. Като хвърли цялата си мощ срещу агресора, СССР даде на всички днес подтиснати народи увереност в своето освобождение. Аз не се съмнявам, че благодарение на героизма на съветската армия победата ще увенчае усилията на съюзниците и новите връзки, създадени между руския френския народ, ще са основен елемент за преустройството на света… Великата Русия и вие лично заслужавате признателността на цяла Европа, която може да живее и процъфтява само когато е свободна”.
        Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

        Коментар


        • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
          Марков, пропагандата много ти е объркала главата.......................
          Толкова много си заблуден че даже не си струва усилията да се коментира.

          Единственото което прозира от всичките ти брътвежи е че си поредния с потологична омраза към Русия ...неизвестно защо.

          Всички велики сили на театъра на Втората световна война са признали водещия / решаващия принос на на СССР за победата над Хитлеризма .....само шепа български соросоиди се опитват да пренапишат историята.

          Не СААЩ не е спечелил ВСВ , дори не е дал съществен принос съразмерен на възможностите им. 85 % от военните загуби на Третия райх са нанесени на източния фронт от войските на СССР. За сравнение Германия прегазва цяла западна Европа за няколко месеца без особена съпротива

          ...........................

          Всяка година, особено по това време, когато „Безсмъртният полк” стяга редиците си да премине по трудния и славен път на Победата, донесла освобождението на Европа и света от „хитлеристката чума” – по-страшна от всяка позната пандемия, се активизират, особено в медиите, споровете кой има по-голям принос.


          Тези спорове безспорно са чужди на онзи дух на откритост и уважение към приноса на всяка страна, който владееше в отношенията между ръководителите на коалицията, която обединена извоюва победата.

          Можем да приемем за справедливо мнението, прочетено в "The Washington Times": „Западът трябва да признае приноса, който внесе Съветският съюз за победата над фашистка Германия. Болката, която нанесе на Русия Втората световна война, още не е утихнала. Тя завинаги остави своя следа в руската душа. И парадът на победата на Червения площад се провежда , за да се отдаде дан към жертвите на руския народ… Ние не можем да се стремим към мир, докато не се научим да разбираме миналото… Но очевидно е, че и Русия на свой ред трябва да се научи да живее в съгласие с цивилизования свят. Русия трябва да стане такава страна, която може да се гордее със своята история и в същото време да направи така, че талантът на нейния народ да служи за благото на целия свят…”

          Но е истина, и че през изминалите 75 години все по-настойчиви са опитите да се подменя историческата памет, че Русия понесе най-тежките загуби, но и има решаваща заслуга за победата. Един от многобройните примери е монографията на директора на Шотландския център за изследване на войната Филипс Пейстън О`Брайън „Как беше спечелена войната. Въздушните и морски сили и победата на съюзниците” (626 стр.). Според него „Във Втората световна война не е имало генерални сражения”. Кръвопролитните битки на Великата отечествена били само „странична сюжетна линия”, която не е повлияла на изхода от войната. Победата е дошла не когато Егоров и Кантария побиха червеното знаме над Райхстага, а когато флотът и авиацията на съюзниците унищожавали военните машини на Германия и Япония.

          Други се спират на „решаващото откриване” на Втория фронт (бая закъсняло!) и го честват отделно от съюзника Русия – както и неучастие в тържествата в Москва. В освободените от съветската армия европейски страни тя вече се нарича… „окупатор”.

          От своя страна разбираемо Русия отговаря с факти както за своите загуби, така и за победите си. Забравиха се срещата на Елба, обещанията на съюзническите ръководители за „искрена дружба с Русия, чийто народ, спасявайки себе си, помогна за спасяването на целия свят от нацистката заплаха” (Рузвелт). И светът затъна в студената война. Европейските страна започнаха да честват 9 май като Деня на Европа – сякаш можеше да го има този празник без победата!

          Вместо да обединява, паметта (или по-скоро – липсата й) разединява и противопоставя този и без това сложен и все по-объркан свят. И става все по-трудно откриването и отстояването на Истината.

          „През всичките тези години в Европа планомерно са работили да заставят своите граждани да забравят историята – пише президентът на института за национална стратегия Михаил Ремизов. – Според последните социологически допитвания само всеки осми жител на ЕС помни кой е изиграл решаваща роля за освобождението на Европа. Повечето са уверени че главни победители във Втората световна война са Англия и САЩ. Отказът на западните лидери да посетят Москва в този смисъл не е просто демонстрация на недоволство от политиката на Русия”.

          Вярно, срещат се и признания като публикуването през миналия юни в The Baltimore Sun мнение на Дъг Малоук за „Оскърбителното отношение към Русия”: „Днес много американци самодоволно мислят, че разгромът на нацизма се дължи главно на САЩ, които просто са използвали помощта на Съветския съюз. Но вярно е точно обратното. Никой не иска да принизява героичния принос на американците – както военните, така и гражданските – за победата, но все пак трябва да се разбира как е било в действителност... Във Втората световна война САЩ са загубили 500 хиляди души – огромна жертва. Съветският съюз е загубил 25 милиона души, тоест 50 пъти повече. Само в битката край Сталинград са загинали около милион съветски граждани – това е повече, отколкото са загубили във войната САЩ и Великобритания – взети заедно.

          Битката край Сталинград стана повратен момент, променил хода на Втората световна война. Освен това, ако говорим за всички фронтове на тази война, обхванала три континента, именно на Източния фронт са загинали 85 процента от войниците на нацистка Германия…”

          Може да привеждаме много и много противоположни едно на друго мнения, но каква полза? Може ли някой да утеши лудите, да налее акъл на безпаметните или да стресне фалшификаторите на историята?

          Да продължаваме ли? Или безпаметниците вече имат отговор кое от тези исторически имена е „руски агент”?

          Можем да посочим и други факти със 75-годишна давност. След войната много булеварди в европейски градове и столици се гордеят с името „Сталинград” – и никой не настоява те да бъдат прекръстени. В Брюксел булевард и до днес носи името „Сталинград”. В Париж има даже цял квартал „Сталинград” – със булеварди и станции на метрото „Сталинград” и „Севастопол” – с тях парижани си гордеят, тези имена неизменно присъстват в ежедневието им….

          Или паметниците на признателността – в Европа има хиляди, И повечето не са изоставени и обругавани. В берлинския Трептов парк стои най-известният съветски военен паметник извън Русия. В подножието на безсмъртния руски воин със спасеното немско дете в ръцете винаги има цветя – и това ли нищо не говори? Паметникът на героите от Червената армия във Виена е построен в памет на 17-те хиляди съветски войници, загинали при офанзивата през април 1945 г. И освободили Виена…Съветският мемориален комплекс в Братислава „Славин” излъчва могъща сила от 11-метровата скулптура на войник, стъпил на 39-метров стълб. Пловдивският Альоша е неизменен символ на града под тепетата. "Руският паметник" в Киркенес, Норвегия. Паметникът на Съветската армия в София на колко кощунства издържа? В мемориалния комплекс на съветското военно гробище във Варшава са погребани 21 468 бойци, дали живота си за освобождаването на полската столица. Може ли някой да ги извади от историята?

          Но неотдавна срещнах нещо, което е особено тревожно. В Щатите е издаден детски справочник по история на Втората световна война (World War II for Kids: A History with 21 Activities). В него Съветският съюз се споменава само във връзка с бомбардировките над Япония. Малкият, още невинен гражданин на най-великата страна, чете:

          „8 август. Русия обявява война на Япония, нахлува в Манджурия.

          9 август. Хвърлена е атомната бомба над Нагасаки”.

          И кой първи е употребил най-варварското оръжие в историята? Как кой? Който обявява война!

          И така стартът през годините е даден. Промиването на мозъците е тотално. Подмяната на истината – също.

          Историческата амнезия е най-страшна. Вещае опасни неща…

          В предсмъртния си репортаж големият чешки журналист Юлиус Фучик написа: „Хора, обичах ви! Бдете!”

          Не е ли време да си припомняме думите му?
          Last edited by markov; 25.01.2021, 23:46.
          Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

          Коментар


          • Първоначално изпратено от cherney Разгледай мнение

            Апропо, цитата по-долу за Land Lease е на Сталин в писмо до Чърчил.
            А ако искаш може да видим цитати на Рузвелт. В опитите за пренаписване на историята те се забравят удобно:

            ФРАНКЛИН Д. РУЗВЕЛТ:

            „От гледна точка на голямата стратегия…трудно ще се отмине очевидният факт, че руските армии унищожават повече войници и въоръжение на противника, отколкото всичките останали 25 държави от обединените нации, взети заедно”.(Телеграма до ген. Макартър от 6 май 1942 г.)

            „Под ръководството на маршал Йосиф Сталин руският народ показа такъв пример на любов към родината, твърдост на духа и саможертва, каквито още не познаваше светът. След войната нашата страна винаги ще се радва да поддържа отношения на добросъседство и искрена дружба с Русия, чийто народ, спасявайки себе си, помага за спасяването на целия свят от нацистката заплаха.” (28 юли 1943 г.)
            Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

            Коментар


            • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

              От теб се учим ....
              Едва ли............русофили умни виждал ли си?

              Коментар


              • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

                dddd доста изкривявате истината.

                1. СССР е победила Финландия в споменатата от теб война, макар и по трудно от очакваното.

                2. СССР не е нападнала Полша и не е водила военни действия с нея. Германците разбиват Полша , след две седмици без особена съпротива СССР всъщност си взема само територии принадлежали до 1920 на Русия. През 1920 година Полша се възползва от хаоса породен от революцията и успява за завземе територии на Руската империя , които Сталин си връща обратно през 1939 година.

                3. Да 1941-1942 Сащ са спасявали някого но не е било СССР а Великобритания. Ако не бяха Американците , Англичаните щяха да пасат трева за да не загинат от глад поради морската блокада.

                Ако не бяха СССР сега целия западен свят щеше да говори Немски. А македонците щяха да говорят чист български. Това последното го казвам със съжаление....
                Марков, пропагандата много ти е объркала главата.
                по точка 1. СССР напада Финландия през 1939 г. И я побеждава на цената на нечовешки Жертви. САЩ губят само два пъти повече хора през цялата втора световна война от колкото СССР при нападението над Финландия. За да плячкосат малко територия губят толкова хора.
                2. Забравяш, че по пакта Молотов-Рибентроп Нацистка Германия и СССР като съюзници си поделят Полша и около две седмици след немското нападение СССР напада Полша в гръб. Точно за това казах, че тази победа не е самостоятелно дело а плод на нацистко съветската дружба. Можеш да изгледаш в тубата съвместните маршове на победата на нациските и съветски войски и как правят новата граница по средата на Полша.
                3. Тотално не схващаш растановката. СССР е периферен играч стремящ се да се възползва от ситуацията за максимална плячка. Германия не може да се разправи със Франция и Англия без съюз със СССР. Затова и двете тоталитарни империи заедно си поделят Литва, Латвия, Естония, Полша и части от Финландия и Румъния. СССР иска и България но успяваме да се измъкнем. Основната доминираща доктрина е равновесие на силите. Франция и Англия не могат да оставят Германия с плячката, Австрия, цяла Чехия, половин Полша и част от Прибалтика, защото тогава става хегемон. То се и вижда. На Англия, САЩ и СССР им трябват четири години да удържат този център. Същевременно имаме ситуация където САЩ са свръх сила в състояние на изолационизъм. Те имат две стратегически задачи. Да не допуснат победа на Германия защото обеденена Европа под немско управление е заплаха за САЩ и да унищожат британската империя. Справят се отлично и с двете задачи. Това, че СССР колонизират централна Европа и я вкарват в съветската империя е косвена щета, която лесно се управлява през доктрината на сдържането. Както се видя в момента когато се разцепи съюза между Китай и СССР последният загуби всякакви шансове да бъде опонент на запада. Така че победата от 1939 над Полша е плод на съюза с Нациска Германия а победата над Германия е плод на съюза със САЩ и Великобритания. Видяхме ги колко струват сами срещу Финландия. Единствената причина да има СССР след 1942 г. е че това е стратегическият интерес на САЩ.
                3. Единствената причина да не се говори в Македония български е че след 1887 г. Русия подкрепя сръбската пропаганда. Върха на антибългарските и действия е когато марионетното правителство на Георги Димитров изпраща в концлагер всеки жител на благоевградско който твърди, че е българин и откаже да се самоопредели за македонец.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от cherney Разгледай мнение

                  Апропо, цитата по-долу за Land Lease е на Сталин в писмо до Чърчил.
                  Апропо ето ти цитати на Чърчил в които признава неща които ти и сие отричате:

                  УИНСТЪН ЧЪРЧИЛ:

                  „Нито едно правителство не би издържало при такива страшни жестоки рани, които нанесе Хитлер на Русия. Но Съветите не само издържаха и се оправиха от тези рани, но и нанесоха на германската армия такъв мощен удар, какъвто не би могла да нанесе нито една друга армия в света”.

                  „Чудовищната машина на фашистката власт беше сломена посредством Руския маньовър, руската доблест, съветската военна наука и прекрасното ръководство на съветските генерали”.

                  „Освен Съветската армия, нямаше такава сила, която би могла да пречупи гръбнака на хитлеристката военна машина”.
                  Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                  Коментар


                  • За мащабите на войната на източния и западния фронт е достатъчно да се погледне статистиката на ангажираните войници:

                    Германо-съветската война (22 юни 1941 - 8 май 1945 г.) още в началото ангажира 3 900 000 германска армия (заедно с румънски, финландски, италиански, унгарски, словашки и хърватски войски), срещу която Съветският съюз противопоставя 2 900 000 военни (само на Източния фронт). Но това е само началото. След като през декември 1941 г. „светкавичната война” се проваля, военните сили и от двете страни нарастват, големите битки следват една след друга. За да стане ясно за какви мащаби става дума, трябва да се каже, че на Източния фронт от 1941 до 1945 г. се изправят армии в следните размери: съветската наброява общо 34 476 700 д., а войските на Тристранния пакт - 19 000 000 д.

                    D-Day, големият десант на съюниците, започнал на 6 юни 1944 г., включва 156 115 англо-американски части, срещу които са разположени 50 350 бойци на вермахта.
                    Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

                      Продължаваш да олекваш и да се излагаш:

                      През 1941 година много британски политици и военни са скептични относно перспективите пред СССР, предвиждайки, че Русия ще издържи не повече от 6 месеца. Чърчил обаче им опонира:

                      "Обзалагам се, че руснаците ще се борят за победа и след още две години".................................... Времето доказва, че е прав.
                      Апропо, цитата по-долу за Land Lease е на Сталин в писмо до Чърчил.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от cherney Разгледай мнение

                        Спри да се излагаш. С всеки следващ коментар става все по-смешно. В главата ти е тотална каша. За Land Lease също.

                        "Без Land Lease нямаше да спечелим тази война". А сега се опитай да познаеш кой е казал това.

                        Момче. Ти с какъв никнейм присъстваш във форума от 2009та, когато си регистриран, до 2020та, когато ти е първото мнение и коментар? Щото тези 11 години не си се появявал, а изведнъж такава активност...
                        Присъща на тролове, с предварително регистрирани никове. Какъвто си и ти.
                        Бил роден в Русия.... там учил.... ама изведнъж залюбил САШШШШШ. И превъзнася постоянно Америка. Ти си обикновен американски лайнар и трол. Ама бил "русофил", като оня френски трол, дето постоянно плюе срещу Русия.
                        Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от cherney Разгледай мнение

                          Спри да се излагаш. С всеки следващ коментар става все по-смешно. В главата ти е тотална каша. За Land Lease също.

                          "Без Land Lease нямаше да спечелим тази война". А сега се опитай да познаеш кой е казал това.
                          Продължаваш да олекваш и да се излагаш:

                          През 1941 година много британски политици и военни са скептични относно перспективите пред СССР, предвиждайки, че Русия ще издържи не повече от 6 месеца. Чърчил обаче им опонира:

                          "Обзалагам се, че руснаците ще се борят за победа и след още две години".................................... Времето доказва, че е прав.
                          Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                            Марков, тезата ви е очевидно грешна. В случай, че не беше такава СССР щеше лесно да прегази Финландия. За тяхно съжаление не беше така. СССР едвам се справи с Финландия на цена на нечовешки жертви. Чудя им се на акъла защо им трябваше да нападат мародерски малката държавица. А победата над Полша не може да се смята за военен триумф защото е плод на съвместните действия на Съветската и Германската армия. Да не забравяме че в този период са съюзници и заедно нападат Полша. Когато останаха сами срещу истинска армия се видя колко струват. Ако не бяха американците нямаше да има СССР. Те ги спасиха в периода 1941-1942 г.

                            Това си е твое мнение.
                            А моето е, че Германия нямаше подготовката и ресурса да победи Червената армия през 41-42ра година.
                            В Съветския съюз по това време целият живот е поставен на военни релси. Абсолютно целият живот. И промишленост, и селско стопанство, и наука, и образование и ... всичко. Например, в Съветския съюз по това време има закони, които закрепостяват работниците към заводите. Хората са длъжни да работят там, където им нареди държавата. Учениците също. Работят от 12 годишна възраст там, където им заповядат.
                            Германия по това време промишлеността не е тотално ориентирана за война. Германия може за 7-8 месеца да натрупа запаси от оръжие, муниции, техника и т.н. с които да проведе една силна военна кампания в продължение на един-два месеца, максимум три. След това нейната военна машина се задъхва от недостиг на гориво, боеприпаси, въоръжение и техника. Така става и срещу Русия. Напредват вихрено два месеца и после започват мъките.
                            Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                              Ако не бяха СССР сега целия западен свят щеше да говори Немски.
                              Спри да се излагаш. С всеки следващ коментар става все по-смешно. В главата ти е тотална каша. За Land Lease също.

                              "Без Land Lease нямаше да спечелим тази война". А сега се опитай да познаеш кой е казал това.
                              Last edited by cherney; 25.01.2021, 23:05.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                                Марков, тезата ви е очевидно грешна. В случай, че не беше такава СССР щеше лесно да прегази Финландия. За тяхно съжаление не беше така. СССР едвам се справи с Финландия на цена на нечовешки жертви. Чудя им се на акъла защо им трябваше да нападат мародерски малката държавица. А победата над Полша не може да се смята за военен триумф защото е плод на съвместните действия на Съветската и Германската армия. Да не забравяме че в този период са съюзници и заедно нападат Полша. Когато останаха сами срещу истинска армия се видя колко струват. Ако не бяха американците нямаше да има СССР. Те ги спасиха в периода 1941-1942 г.
                                dddd доста изкривявате истината.

                                1. СССР е победила Финландия в споменатата от теб война, макар и по трудно от очакваното.

                                2. СССР не е нападнала Полша и не е водила военни действия с нея. Германците разбиват Полша , след две седмици без особена съпротива СССР всъщност си взема само територии принадлежали до 1920 на Русия. През 1920 година Полша се възползва от хаоса породен от революцията и успява за завземе територии на Руската империя , които Сталин си връща обратно през 1939 година.

                                3. Да 1941-1942 Сащ са спасявали някого но не е било СССР а Великобритания. Ако не бяха Американците , Англичаните щяха да пасат трева за да не загинат от глад поради морската блокада.

                                Ако не бяха СССР сега целия западен свят щеше да говори Немски. А македонците щяха да говорят чист български. Това последното го казвам със съжаление....
                                Last edited by markov; 25.01.2021, 22:55.
                                Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                                Коментар

                                Working...
                                X