IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • ООН призова персонала си да се ваксинира със "Спутник V", където е одобрена

    Автор: Гласове

    Пропагандата за „руската следа“ или как България доставя оръжие за джихадисти под американска опека

    Има ли в действителност „руска следа“ в случващите се през последните години произшествия в десетки складове и заводи на българската оръжейна промишленост или истината е някаква друга? Какво научаваме от публикациите по темата в множество независими западни медии? Понеже става въпрос за криминални и престъпни деяния, за да не бъдем обвинени в недобросъвестна интерпретация, сме се старали почти изцяло да си служим с точни и конкретни цитати от посочените източници.
    Две години по-късно вече знаем повече по темата, пише Щир: "А именно, че България е важен пазар за САЩ при набавянето на оръжие и боеприпаси за противниците на режима на Асад в Сирия. Знаем вече и името на операцията – "Timber Sycamore". Тя се провежда от ЦРУ още от 2013 година, когато президент беше Барак Обама. Оттогава САЩ и Саудитска Арабия са закупили в Източна Европа оръжие за стотици милиони долари, което е било прехвърлено към Сирия, Ирак и Афганистан, четем на сайта на общественоправната телевизия МДР".

    Според него набавяните в Източна Европа оръжия за кризисните райони са заминавали контрабандно от военновъздушната база в Рамщайн, Германия, без да са били взимани съответните разрешения от германското правителство.

    Оказва се, че азербайджанската авиокомпания Silk Way Airlines е извършила само за периода 2014-2017 г. близо 350 полета, транспортиращи хиляди тонове оръжия и муниции от Източна Европа, предимно за Близкия Изток.

    Изданията Telepolis и Heise.de се позовават на разследванията на българската журналистка Диляна Гайтанджиева, която през 2016 открила в мазето на една бомбардирана къща в Алепо хиляди ракети "Град" и взривове, произведени от ВМЗ-Сопот. Heise.de посочва още следното: "Българските фабрики ВМЗ-Сопот, "Арсенал" в Казанлък и "Дунарит" – Русе са можели да изнасят своите оръжия.

    За да се избегнат щателни проверки, полетите на азербайджанска авиокомпания Silk Way Airlines били представяни като дипломатически пратки, тъй като полетите на дипломати не подлежат на проверка.

    В края на статията четем: "По данни на Междуведомствената комисия за експортен контрол и неразпространение на оръжията за масово унищожение, през 2016 година българските оръжейни фирми са изнесли оръжие и муниции на стойност над 1 милиард евро – с 370 милиона евро повече спрямо предходната година. Най-големите купувачи на българско оръжие са Ирак, Саудитска Арабия и САЩ.

    Макар че износът на оръжие за региони на военни конфликти е недопустим, увеличеният износ през последните две години няма как да бъде обяснен по друг начин, освен с това, че българските оръжейни производители печелят от продължаващите конфликти в Сирия, Ирак и Афганистан, коментира германският разследващ журналист Франк Щир"



    България се споменава повече от 200 пъти в дългия 201 страници доклад. Страната ни доставя над 50% от оръжията в конфликтната зона, с превес на доставките за Сирия, твърди проучването.


    Last edited by v_tin; 12.05.2021, 07:27.

    Коментар


    • ДО ПОСЛАНИКА НА РУСИЯ В БЪЛГАРИЯ ЕЛЕОНОРА МИТРОФАНОВА

      Ето какво сте казала пред българска медия:

      Русия е освободила България от турско робство и хората го помнят. Това заяви пред Би Ти Ви руският посланик у нас Елеонора Митрофанова.

      Държа да ви кажа, че още с пристигането си вие започнахте да ни "учите" колко трябва да сме ви признателни и дори да ви бъдем задължени завинаги заради руско-турските войни, които имат за единствена цел да имате достъп до Проливите и да изпълните имперската си мечта от 16 век да бъдете най-голямата световна империя и да решавате какво да правят другите народи по земята. Това вие наричате в тогавашната си стратегия "Русия - Трети Рим".

      Вие явно имате манталитет на колхозничка, защото продължавате да ни се представяте като "освободители", а не като завоеватели, каквато е истината. Ако сте грамотна бихте прочели книгата на вашия известен дипломат и публицист Сергей Спиридонович Татищев "История российской дипломатии", издадена през 1890 г. в Санкт Петербург.

      Не е лошо да знаете, че Русия е била категорично против обединението на България и когато въпреки това става факт, вие насъскахте стратегическия си "партньор" - Сърбия, да нападне България в гръб, когато цялата ни войска е била на българо-турската граница. Организирате и финансирате т. нар. "Септемврийско въстание", т. нар. "Партизанско движение", а след 9 септември 1944 се развихрихте, когато превзехте с обявяване на война територията ни без да има срещу вас нито един изстрел.

      По време на Първата световна война нападнахте без никакъв повод България и бомбардирахте мирно население по севрното ни Черноморие.

      След влизането ви през 1944 г. в страната ни по вашата "стратегия" избихте десетки хиляди българи и за пореден път прибрахте ценностите и златото ни. По този начин се опитахте да превърнете българските граждани в крепостни селяни, каквито у вас бяха всички обикновени хора до 1861 г.

      Фалшифицирахте историята ни, ограничавахте достъпа ни до истинското образование и култура, отнехте ни собствеността, унищожихте физически интелигенцията ни и се самоназначихте за "Двойни освободители"!

      Такава наглост ми идва в повече.

      Ако не сте учили достатъчно и не знаете истината, просто трябва да се откажете от посланичеството си и да се върнете да си доучите. Ако го правите съзнателно - тогава ви обявявам за Персонна нон грата в държавата ни.

      Не се обръщам към вас с "Ваше превъзходителство", понеже вие превъзхождате нормалните хора единствено с наглост, плиткоумие и липса на морал.

      Нека тези, които превъзхождате по горните показатели се обръщат към вас с "Ваше превъзходителство".

      За съжаление у нас има и такива и те дефинитивно са във властта. А са във властта поради вашата и на други империи желание.

      Накрая искам да ви обясня какво значи робство, понеже вие очевидно не знаете. Роб е човек, който не плаща данъци поради липса на собственост, не може да напуска господаря си защото е негова собственост и рискува живота си, и не може да заема административни постове.

      Ако вие знаехте този термин, не бихте заменили точния термин "османско владичество" по българските земи с вашето "робство". Защото българинът, тогава, е плащал тежки данъци, търгувал е с Европа, Азия и Африка, имал е дом, семейство земя и бизнес.

      За мен вие и вашите колеги сте нежелани в република България!

      Без грам уважение:

      Николай Колев-Босия

      Last edited by Имхотеп; 12.05.2021, 05:08.
      Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Николайко Перник Разгледай мнение

        Ване, с некачествени материали ви снабдяват от централата.

        В снимката с текста се споменава 1913 година, а Астолф де Кюстен е умрял в 1859 година. Не е негов текст.

        Но явно от централата нещо са подочули нещо за него (сигурно от още по-висока централа).

        Той има две книги-пътепис за посещението си в Русия.
        С познавателна цел започнах да чета първата, но стигнах до половината и отказах да си губя времето, щото мнооого лъже.
        То ест няма да чуеш истината за Русия по това време от него. Още в кораба на път към Русия започва да я плюе, макар да не я е виждал дотогава.
        Явно и тогава е имало поръчкова литература.

        Чел съм още 3-4 пътеписа на чужденци за Русия – 17ти, 18ти и 19ти век, та мога да правя сравнение в качеството.
        Николайко, разкажете моля какво знаете за русия?
        Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от vanevski Разгледай мнение
          [ATTACH=CONFIG]n3758001[/ATTACH]

          1


          Русия: Тюрмата на народите

          Ване, с некачествени материали ви снабдяват от централата.

          В снимката с текста се споменава 1913 година, а Астолф де Кюстен е умрял в 1859 година. Не е негов текст.

          Но явно от централата нещо са подочули нещо за него (сигурно от още по-висока централа).

          Той има две книги-пътепис за посещението си в Русия.
          С познавателна цел започнах да чета първата, но стигнах до половината и отказах да си губя времето, щото мнооого лъже.
          То ест няма да чуеш истината за Русия по това време от него. Още в кораба на път към Русия започва да я плюе, макар да не я е виждал дотогава.
          Явно и тогава е имало поръчкова литература.

          Чел съм още 3-4 пътеписа на чужденци за Русия – 17ти, 18ти и 19ти век, та мога да правя сравнение в качеството.
          Last edited by Николайко Перник; 11.05.2021, 22:47.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от vanevski Разгледай мнение

            дрън,дрън
            Click image for larger version

Name:	131895933_10217504298270951_3250231946230929786_n.jpg
Views:	34
Size:	50.1 КБ
ID:	3758034


            Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

            Коментар


            • Ванче, пак ли? Абе, много си предвидим. СКУКА!

              Коментар


              • Click image for larger version

Name:	Untitled.jpg  рус.jpg
Views:	1
Size:	33.3 КБ
ID:	3758001


                1


                Русия: Тюрмата на народите

                Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

                Коментар


                • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                  [ATTACH=CONF3757928[/ATTACH]
                  "Принос към историята на социализма в България" 1906 година Димитър Благоев

                  Според Дядото, русофилството у нас е умишлено подклаждано, а руската дипломация с години е внушавала, че България не може да се освободи самичка. Благоев смята, че усещането, че Русия е "освободителка и покровителка на християните" е изключително лъжливо и се е използвало, за да бъдат водени хората за носа. Човек трябва да отвори тази книга на произволна страница и ще намери великолепни цитати по тази тема.








                  Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

                  Коментар


                  • Аууу!
                    Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                    Коментар


                    • САЩ са по-голяма заплаха за демокрацията от Русия и Китай

                      Казват резултатите от допитване, проведено сред 50 000 души в 53 страни
                      11 Май 2021
                      1 228

                      БГНЕС
                      Джо Байдън ще трябва да се бори с нарастващото неодобрение в света към политиката на САЩ.

                      Ново проучване, проведено сред 50 000 души в 53 държави показва, че в много страни по света хората виждат САЩ като по-сериозна заплаха за демокрацията дори от Русия или Китай. За резултатите съобщи "Гардиън", цитиран от БГНЕС. Анкетата е по поръчка на фондация "Алианс на демокрациите", чийто председател е Андерс Фог Расмусен, бивш генерален секретар на НАТО и министър-председател на Дания. Тя се проведе от компанията за изследване на общественото мнение Latana между февруари и април, което означава, че резултатите могат да носят известен отпечатък от "синдром на махмурлука” след външната политика на Доналд Тръмп, уточнява британският вестник.

                      Най-поразителното заключение от проучването е, че почти половината (44%) от анкетираните в 53 държави изразиха загриженост, че САЩ заплашват демокрацията в техните страни. Междувременно само 38% от анкетираните съобщават, че се страхуват от влиянието на Китай, а едва 28% признават, че се страхуват от Русия. Макар че тези резултати може да отразяват възприятията за сравнителната мощ на Съединените щати, те доказват, че нито САЩ, нито страните от Г-7 могат лесно да облекат мантията на защитниците на демокрацията.

                      В сравнение с миналата година, възприемането на САЩ като заплаха за демокрацията по света се е увеличило значително и това число е нараснала от +6 на +14. Ръстът е особено висок сред респондентите в Германия (+20) и Китай (+16). Страните с преобладаващо негативни възгледи за влиянието на САЩ включват Русия и Китай, последвани от европейските демокрации.

                      През пролетта на 2020 г. гражданите както на по-демократични, така и на по-малко демократични държави бяха еднакво доволни от начина, по който техните правителства се справят с пандемията (70%). Но година по-късно рейтингите за одобрение спаднаха до 65% в по-малко демократичните и до 51% в по-демократичните страни. В Европа това число е 45%. В някои азиатски държави положителният рейтинг достига 76%.

                      81% от анкетираните в световен мащаб казват, че за тях е важно да имат демокрация в своята страна. Но само малко над половината (53%) заявиха, че тя е налице - и това се отнася дори за онези страни, които формално са демокрации.

                      Практически във всяка изследвана държава, с изключение на Саудитска Арабия и Египет, ограниченията върху свободата на словото се възприемат като по-малка заплаха за демокрацията, отколкото неравенството. Междувременно около половината от анкетираните (48%) казват, че влиянието на големите технологични компании е заплаха за демокрацията в тяхната страна. Влиянието на технологичните гиганти притеснява най-много хората в САЩ (62%), но този показател се е увеличил в много други страни от миналата година, което се отразява в нарастващата подкрепа за идеята за по-строго регулиране на социалните мрежи.

                      Респондентите в Норвегия, Швейцария и Швеция са най-убедени, че техните страни са демократични. Китайците са на същото мнение - 71% от анкетираните там са заявили, че Китай е демокрация. В Русия само 33% от анкетираните считат същото за страната си. Глобалната подкрепа за плановете на „Демократичната среща на върха” на Джо Байдън е висока във всички страни, с изключение на Китай и Русия.

                      Резултатите от тази анкета са доста неприятно откритие за някои демокрации в Източна Европа, като Унгария, където само 31% от анкетираните отговориха, че страната им е демокрация. Същият е процентът в Нигерия, Иран, Полша и Венецуела.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от vanevski Разгледай мнение


                        „Русофилството е грубо политическо суеверие, умишлено култивирано сред народните маси; политическо знаме, вървенето и воюването под което неизбежно води към предателство и национална катастрофа. Защото русофилите, плувайки безогледно във водите на руската дипломация, неизбежно и фатално правят от България едно сляпо и послушно оръдие в ръцете на руската завоевателна политика на Балканите“.



                        Ванчо русофобията с психическо заболяване също като педерастията и трябва да се лекува в психиатрия.на тебе както гледам ти трябва линейка и спешен кабинет.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от vanevski Разгледай мнение

                          Русофилството е грубо политическо суеверие, ....дрън, дрън,дрън
                          Click image for larger version

Name:	Fake-1-491x267.jpg
Views:	11
Size:	15.9 КБ
ID:	3757928

                          Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                            Ekaterina Nikolova
                            9 май в 9:57 ч. ·

                            ГЛЕДАТЕ ЛИ РУСКИЯ ВОЕНЕН ПАРАД?
                            АКО НИ НАПАДНАТ, ЩЕ НИ ПРЕВЗЕМАТ САМО С ОРКЕСТЪРА!

                            „Русофилството е грубо политическо суеверие, умишлено култивирано сред народните маси; политическо знаме, вървенето и воюването под което неизбежно води към предателство и национална катастрофа. Защото русофилите, плувайки безогледно във водите на руската дипломация, неизбежно и фатално правят от България едно сляпо и послушно оръдие в ръцете на руската завоевателна политика на Балканите“.




                            Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

                            Коментар


                            • Ekaterina Nikolova
                              9 май в 9:57 ч. ·

                              ГЛЕДАТЕ ЛИ РУСКИЯ ВОЕНЕН ПАРАД?
                              АКО НИ НАПАДНАТ, ЩЕ НИ ПРЕВЗЕМАТ САМО С ОРКЕСТЪРА!

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от totenkopf Разгледай мнение

                                и пак са по-добре от българските пенсионери, дето са със 150 евро
                                И вие от тях пари сваляте. ... баси упадъка

                                Коментар

                                Working...
                                X