IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

История

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
    Темата много заби, фоново заби, прилагам една карта, не е правена от мен, за споменаването на българи (утигури, кутригури) в хрониките до 681 - всеки да си вади сам изводите къде сме били, кои сме били и т.н. оригиналната карта, която авторът се е потрудил да направи интерактивна и е безкрайно полезна, е тук
    За съжаление, както бе споменато аз съм прост математик и ми трябват първоизточници и доказателства. Карти правени от такива като тебе и дето трябвало да им приемам думите ей така, защото те били професионални историци, след което се оказват и че на са - а това значи че са обикновени лъжци, фалшификатори и измамници, как да ги приема за първоизточници? То това е обидно за мене. Дай снимки на първоизточници, линкове към надеждни сайтове с истински първоизтоници, нещо такова и да го обсъждаме. Дал "карта дето не е правена от мен". Страхотно доказателство. А оня пък ще даде карта "дето е правена от тебе". Два века преди 681г Българите са се наричали Българи, за което представихме автентичен документ и имаме още много. Но на някого си в главата се оказва, че тези българи не са истинските българи, ами истинските българи тогава се били наричали утигури и кутригури. Другите дето са се наричали сами и от съседите им българи тогава рептили ли са нещо?

    Мой приятел пък за такива като Грую доказа, че Фанагория е изконно българска дума и означава "фани гората" и "фани планината", а гури на полски било пък планина та затова тия утигури били най-истинските българи.
    http://iliyanv.blog.bg/history/2019/...a-duma.1641320
    Last edited by fon; 17.01.2019, 12:23.

    Коментар


    • Темата много заби, фоново заби, прилагам една карта, не е правена от мен, за споменаването на българи (утигури, кутригури) в хрониките до 681 - всеки да си вади сам изводите къде сме били, кои сме били и т.н.

      оригиналната карта, която авторът се е потрудил да направи интерактивна и е безкрайно полезна, е тук
      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Krum Sokolov Разгледай мнение
        Има версия, че готите са тракийското племе ГЕТИ населявало Мала Азия и нашите земи.. Руси, синеоки снажни като траките.
        Версията, че гетите са готи се доказва лесно. Има един куп първоизточници, мога да ти издиря някой, но може и сам да си го направиш вече с интернет. Забележи "гетите са готи" не означава, че и "готите са гети". Справка: Множества и подмножества от прогимназията.

        Тук руснаци и германци са фалшифицирали единодушно история ни. Защо? Германците са искали да твърдят, че готите са дошли от Скандинавия до Черно море. Руснаците и панславинизма - че сме някакви измислени славяни дошли от техните земи. Защо им е пък да лъжат за Гетите? Ами за да могат да твърдят, че гетите (траки) са измрели без войни, без един документ, без артефакти и на тяхно място дошли славяните. Справка: славяните е дума измислена през 17ти век в Хърватия от Мавро Орбини, никой не знае в света откъде са дошли славяните. В България няма нито един атефакт, нито една кост и нито един летопис описващ събитие или война с която славяните са се заселили тук. А за българите аз вече ти дадох поне един. В музеите ни всичко е от траки, всяка година изравяме стотици артефакти от траки и нито един от славяни. Няма нито едно славянско селище у нас при уседналия им начин на живот, постройка или камък. То първобитните хора са оставили рисунки и кости, а славяните абсолютно нищо. Трябва ли да те убеждавам още, че това е някакъв масов идиотизъм набит ни в главите като деца?

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
          http://istoriq.dokumentite.com/art/n...a-na-gotite/40 След като готите се преселват на запад към Италия,Германия
          и Испания българите на Аспарух им заемат териториите на Балканите.
          В този "документ" който ми го даваш, няма никакъв първопизточник, а има някакъв преразказ. С много ситен шрифт е и трудно се чете, но и твърдението, че някой си се изнесъл просто ей така и друг си харесал територията е много глуповато. Не се бъзикам с тебе, защото точно така е написана официалната ни история. И ако се заровиш в първоизточниците само за няколко дни, ще откриеш с какви лъжи и фалшификации е пълна.

          Ето ти един първоизтоник, а не преразказ
          оригинал: VII IOHANNTS GII3BI SOLIVS:
          Aristus Illyricianae ductor militiac cum quindecim milibus armatorum et cum quingentis viginti plaustris arnils ad proeliandum necessariis oneratis contra Bulgares Thraciam devastantes profectus est. bellum iuxta Tzurtam fluvium consertum, ubi plus quam quattuor milia nostrorum aut in fuga aut in praecipitio ripae fiwninis interempta sunt. ibique illyriciana virtus miitum periit, Nicostrato, Innocentio, Tanco et Aquilino comitibus interfectis.

          превод:499г. по време на консула Йоан Гиб, който е сам без колега
          Арист, началник на войската в Илирик, се отправил с петнадесет хилади (15 000) войници и с петстотин и двайсет (520) коли, натоварени с необходимото за воюване оръжие срещу Българите, които опустошавали Тракия. Сражението се завързало край река Цурта , където загинали повече от четири хиляди (4000) наши войници, било в бягство, било като се хвърляли от високия речен бряг. Така там погинала илирийската военна мощ и били убити военачалниците Никострат, Инокентий, Танк и Аквилин" (Marcellinus Comes, Комес Марцелин, ЛИБИ 1958, 313)

          Мога да ти кажа къде се пази оригинала в Англия и никой по света не го оспорва. Виждаш ли годината 499? Виждаш ли думата Bulgares. Виждаш ли каква жестока война описва само на 70км от Константинопол и Българите (в 5-ти век още някой е използвал тази дума, той врачка ли е бил за да знае какво ще стане след 2 века) са разбили тотално елитната войска на Константинопол. Хайде сега, като разумен човек ми го обясни това с глупостите, лъжите и фалшификациите на официалната ни история без паранормални явления.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

            http://istoriq.dokumentite.com/art/n...a-na-gotite/40 След като готите се преселват на запад към Италия,Германия
            и Испания българите на Аспарух им заемат териториите на Балканите.
            Има версия, че готите са тракийското племе ГЕТИ населявало Мала Азия и нашите земи.. Руси, синеоки снажни като траките.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение

              Би ли ми обяснил какви са тези "готски времена"? Това някакви мъжки времена ли са? Точно за този период съм чел доста, нищо не бъркам и с нищо не се мешам. Българите са наричани точно с името "Българи" в края на 5-ти век и са живеели точно където живеем и ние сега, а не по Фанагория.
              Как може да бъркам думата "българи" с "българи"? Това е идиотско твърдение за което съм обвиняван често косвено. Даже с един като си разменихме 2-3 страници спор и оня ми вика накрая "кажи ми как точно са назовани българите тогава в летописите?" Назовани са БЪЛГАРИ и му го казах 10 пъти преди това. За какви готи ми говориш и готски времена? Говорим за БЪЛГАРИ в края на 5-ти век по нашите земи. Да ти го повтарям ли още докато разбереш, че не говорим за никакви готи? Ти виждал ли си един летопис поне от тогава? В летописа за войната 499г думата е БЪЛГАРИ, което значи че цялата тази измислица за Кубрат с 5 сина във Фанагория, дошла от Теофан Изповедник поднесена ни като груба лъжа и фалшификация после от Златарски и Панславинизма в часовете ни по история в детските ни години няма как да се е случила в реалността.

              Може да завъртим няколко цитата по въпроса, ако считаш, че имаш капацитет по този въпрос. За съжаление тук някои дето се правеха на историци се оказаха, че не са и няма да могат да бъдат арбитри на латински и старогръцки. То и паека ми каза че бил завършил СУ, ама може и да е фиология. Това е някаква болест вече май, отсрещния ти се прави на професионалист и все те обвинява, че не си, докато накрая си каже, че и той не е.
              http://istoriq.dokumentite.com/art/n...a-na-gotite/40 След като готите се преселват на запад към Италия,Германия
              и Испания българите на Аспарух им заемат териториите на Балканите.
              Last edited by Grosss; 17.01.2019, 06:50.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
                Говориш за готските времена и ги мешаш с българите.Готите и българите са смъртни врагове и са воювали
                до смърт.....камо ли да живеят заедно.
                Би ли ми обяснил какви са тези "готски времена"? Това някакви мъжки времена ли са? Точно за този период съм чел доста, нищо не бъркам и с нищо не се мешам. Българите са наричани точно с името "Българи" в края на 5-ти век и са живеели точно където живеем и ние сега, а не по Фанагория.
                Как може да бъркам думата "българи" с "българи"? Това е идиотско твърдение за което съм обвиняван често косвено. Даже с един като си разменихме 2-3 страници спор и оня ми вика накрая "кажи ми как точно са назовани българите тогава в летописите?" Назовани са БЪЛГАРИ и му го казах 10 пъти преди това. За какви готи ми говориш и готски времена? Говорим за БЪЛГАРИ в края на 5-ти век по нашите земи. Да ти го повтарям ли още докато разбереш, че не говорим за никакви готи? Ти виждал ли си един летопис поне от тогава? В летописа за войната 499г думата е БЪЛГАРИ, което значи че цялата тази измислица за Кубрат с 5 сина във Фанагория, дошла от Теофан Изповедник поднесена ни като груба лъжа и фалшификация после от Златарски и Панславинизма в часовете ни по история в детските ни години няма как да се е случила в реалността.

                Може да завъртим няколко цитата по въпроса, ако считаш, че имаш капацитет по този въпрос. За съжаление тук някои дето се правеха на историци се оказаха, че не са и няма да могат да бъдат арбитри на латински и старогръцки. То и паека ми каза че бил завършил СУ, ама може и да е фиология. Това е някаква болест вече май, отсрещния ти се прави на професионалист и все те обвинява, че не си, докато накрая си каже, че и той не е.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение

                  Авторът на тази приказка със сигурност е Езоп и е популярна в цял свят. А Езоп е роден къде? Според Аристотел в Несебър и е бил трак, а не грък. https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D0%B7%D0%BE%D0%BF

                  Точно тези траки след смъртта на Атила, по неизвестни ни причини се наричат Българи. В края на 5-ти век, два века преди Аспарух. Значи някой е изрязал от историята ни два века като българи. Големите битки между българи и Константинопол изобщо не започват през 681г, а през 499г. Това историците го знаят и имат най-надеждни летописи както знаят за българските войски при Драма през 41г. А защо ние не го знаем, не мога да ти кажа. Това е определено поведение на нещо като църква, но не и на учени историци. Има нещо много сбъркано в това. Ние не плащаме ли за история да ни информират за фактите каквито са били? Да оставим въпроса кой е крив и кой е прав при Драма. Защо никой българин не може да научи за това в уроците по история? И на онзи паяк, дето не си е сложил името в профила, въпреки че защитаващите го твърдят че е там, това му се вижда нормално. На тебе вижда ли ти се нормално? Да говорим за 1980-та, разбирам, ама сега е 2019-та.
                  Говориш за готските времена и ги мешаш с българите.Готите и българите са смъртни врагове и са воювали
                  до смърт.....камо ли да живеят заедно.
                  Last edited by Grosss; 16.01.2019, 21:56.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение

                    Добър ден.
                    Като специалист, бих казал, това че аз не оценявам дадена книга няма почти никакво значение, но когато и Google не я оценява, авторът трябва да се замисли защото това е обективен признак доколко хората се интересуват от книгата му.

                    Може и да не съм те оценил правилно. Не съм си го поставял и за цел.

                    Гледам, че се радвате на най-голяма популярност в някаква Виртуална кръчма май. Да наричаш окупацията освобождение ми се струва прекалено черен хумор обаче, който съседите ни не знам дали биха понесли с усмивка.

                    Вие да не сте от мозъчния тръст на Каракачанов? Направи ми впечатление, още не е научил, че историята със съчките на Кубрат е пълна измислица, Дрънкаше за Македония, че искали да му я отнемат. Ей така става често бой, от глупост.

                    Може ли да ти задам доста личен въпрос. Съжалявали ли сте някога, че сте учили история? Съученици и познати, от най-интелигентните отидоха да учат история. Но после като се позапознах малко с историята, дори и за мене е видимо, че едва ли са очаквали да учат това с което са се сблъскали. Аз се ориентирах към точните науки и мисля, че съм имал просто късмет. Едва ли съм бил толкова осъзнат на 18 за да го отчета като проницателност. Но си мисля, че ако трябваше да уча някои неща по история щях да избягам на първата година.

                    Ето пък бонус и от мене. Бях в Скопие лятото точно по протестите за името. Пред парламента имаше повече полиция отколкото цивилни, а повечето от цивилните бяха чужденци сеирджии като мене. Та на 300м от там, под прозореца на стаята ми имаше този камък. Трябва май да се свали и увеличи за да се прочете историята с "българския окупатор"
                    Добър вечер!

                    Тъй като аз първосигнално свързвам кибернетиката с компютри и интернет, затова мислех, че си специалист по ровичкането в чичко Гугъл. Не съм имала предвид съдържанието на книгите на Арахната. В тази тематика съм убедена, че си любител като мен.

                    На личният ти въпрос - според мен, човек не трябва да съжалява, за нещата които е направил, а за тези, които не е извършил. Така и с ученето на историята, която всъщност беше любимия ми предмет в средното училище. Каквото и да е пишело навремето в учебниците ни - полуистини или полулъжи, тази наука е изиграла важна роля в самоопределянето ми като българка.

                    Всичките ти други подмятания и намеци ги пропускам.

                    П.П. Виртуалната Кръчма се явява елитарния клуб на Инвестор. Не всекиму се отдава да плува като в свои води в тази точно тема

                    Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                    Мечо

                    Коментар


                    • Датата 16 януари 1878-ма е записана със златни букви в историята на Древния и вечен град – Европейска столица на културата. Преди 141 години в полето и около тепетата оставят костите си 225 руски войници и офицери. Освобождението дава път за развитието и модернизацията на града, каза водещият на възпоменателно тържествено честване пред паметника на Капитан Бураго в Дондуковата градина на Пловдив Златко Павлов и даде думата на учителя по история в Националната Търговска гимназия под тепетата Георги Василевски.

                      141 години от Освобождението на Пловдив

                      От линка може да слушате и словото по повод на празника.

                      Коментар


                      • Абе, несретнико Ястребовски!
                        Ти поне като киснеш все в Политиката, не разбра ли, че от повече от година съм присвоил на Ванката прозвище "чепка" заради този фейк, който уж е свързан с Апостола! При това Ванката е поредната "чепка".
                        Ако знаеш колко "чепки" потънаха през годините в небитието от нормален човешки срам. Е, Ванката регистрира продължаващото присъствие във форума, което се дължи на дебелоочие и дебелокожие.
                        Айде и ти да не си съвсем капо!
                        Произвеждам те в "заслужила чепка"!

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
                          Легендата за Хан Кубрат и снопа пръчки е популярна приказка сред тюркските народи.
                          Авторът на тази приказка със сигурност е Езоп и е популярна в цял свят. А Езоп е роден къде? Според Аристотел в Несебър и е бил трак, а не грък. https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D0%B7%D0%BE%D0%BF

                          Точно тези траки след смъртта на Атила, по неизвестни ни причини се наричат Българи. В края на 5-ти век, два века преди Аспарух. Значи някой е изрязал от историята ни два века като българи. Големите битки между българи и Константинопол изобщо не започват през 681г, а през 499г. Това историците го знаят и имат най-надеждни летописи както знаят за българските войски при Драма през 41г. А защо ние не го знаем, не мога да ти кажа. Това е определено поведение на нещо като църква, но не и на учени историци. Има нещо много сбъркано в това. Ние не плащаме ли за история да ни информират за фактите каквито са били? Да оставим въпроса кой е крив и кой е прав при Драма. Защо никой българин не може да научи за това в уроците по история? И на онзи паяк, дето не си е сложил името в профила, въпреки че защитаващите го твърдят че е там, това му се вижда нормално. На тебе вижда ли ти се нормално? Да говорим за 1980-та, разбирам, ама сега е 2019-та.

                          Коментар


                          • Крумчи не се притеснява да използва светлия образ на Апостола, за да разпростанява лъжи

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от И.Зверов Разгледай мнение

                              Закъснели сте - ти с твоите пропагандистски шефове.
                              Вече е пускано и обсъждано два-три пъти миналия месец.
                              Четете, бе, български чукчи!

                              Ако беше жив Апостола, да ви е изпил предателската кръвчица вече. Аз щех да му помагам с удоволствие.

                              ----
                              Мисля, че те цакат и взимаш два-три пъти по-малко от барабонката и ванчески. Заинтересувай се.
                              Click image for larger version

Name:	45342241_561228387671204_1936012158563254272_n.jpg
Views:	1
Size:	42.2 КБ
ID:	3431449

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение

                                Кое точно те притесни в коментара ми? Това за хан Кубрат ли? Къде скочи тогава на Кирил и Методий? Да, считам че към половината ни история е яко фалшифицирана, което не значи че нямаме история. Съчките на Кубрат са измислени и пуснати в първия учебник по история на Сава Бобчев
                                https://nbox.bg/lubopitno/item/31461...riyata-ni.html
                                Прочети го и ми кажи после, че съм малоумен нещо. Да, тази приказка пак е свързана с България, но не през Фанагория, а през Несебър където се е родил най-вероятно тракиеца Езоп 12 века по рано и приказката е известна в цял свят.

                                За това, че хан Кубрат с петима сина няма как да е съществувал, може също вече да прочетеш свободно на интернет, да видиш аргументите и да си прецениш сам дали е съществувал. Само ще ти кажа, че до "въпросния" меч на Кубрат са намерени предмети от 8-ми век. Прецени възможно ли е физически това да е меча на Кубрат. Мисля, че ако си купя на битака "меча на Кубрат" другият поне има макар и малка вероятност да е бил на някой си Кубрат.
                                Пак ще те попитам, какво се води въстанието избухнало в началото на миналия век в Македония и Егейска Тракия?Кой е живял там и кой продължава
                                да живее.

                                Коментар

                                Working...
                                X