IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Идентификация на художник

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Guderian Разгледай мнение
    Имам предположение за Стоян Венев, но съм лайк в темата и вероятността да греша е голяма. Това което знам е, че са от първата половина на 20-ти век, авторът им е бил приятел на прадядо ми. Благодря за всякаква информация.
    Правиш снимки на картините и подписа, отиваш в Национална художествена галерия и Софийска градска художествена галерия и търсиш картини на Стоян Венев. Носи си лупа.

    1. Сравняваш подписите. Имай наум, че те може да се променят с години, но все пак. Виж размера на подписа и всяка буква. Дори подписът да е изменен, някои букви не се променят.
    2. Сравняваш мазките на четката. Търсиш по-стари платна. Ако знаеш кога са рисувани картините или кога горе-долу ги е дал на дядо ти още по-добре. Това което те интересува е размера на мазките по посока на четката и ширината им както и тяхното разположение спрямо платното. Техниката обаче на рисуване както е при Венев също се изменя, но някои движения на ръката си остават същите.
    3. Питай направо в галериите за картините си - дали биха ги преценили като картини на Венев.
    4. Свали картините от рамките и огледай гърба им, там може да има останало или написано нещо.
    5. Виж върху какво са рисувани, платно, някакъв дебел картон или друго и сравни с картините на Венев които си намерил. Питай на място върху какво са.
    .....
    Търси по-стари негови картини макар, че толкова зелени чак чудно ако са стари (зелената боя се променя с годините, понеже тази е органична, поне тази ползвана в 19 и 20 век - освен ако не са държани съвсем на тъмно, но пак..). Питай ако искаш в музеите някого да те упъти. Понякога има учудващо образовани по темата хора, макар и рядко.

    Потърси в сайтове или каталози от Пушкиновия музей в Москва и Дрезденската галерия негови картини. Виж има ли подобни - тия ми приличат на ширпотреба мацана за продаване и който и да е художника ги е бълвал сигурно масово. Изхождай, че това не е Венев, но ако е той пък толкова по-добре. Успех!
    Last edited by Jay Gould; 25.07.2016, 10:19.
    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

    Коментар


    • Тук знаят :
      http://www.gallery-victoria.com/

      Успех !

      Коментар


      • Идентификация на художник

        Здравейте. Моля за Вашата помощ. Търся помощ за идентификация на авторът на тези две картини. Имам предположение за Стоян Венев, но съм лайк в темата и вероятността да греша е голяма. Това което знам е, че са от първата половина на 20-ти век, авторът им е бил приятел на прадядо ми. Благодря за всякаква информация.
        Attached Files
      Working...
      X