IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дом за Коледа

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от sybina1970 Разгледай мнение

    С уважение: Татяна
    Моля да ми отговорите.
    Уважаема Татяна,
    По този начин няма да помогнете на човека.
    Ако случаят е такъв, какъвто го описвате той се нуждае от лекарства, с които да се потиснат проявите на болестта му. Няма да има никаква полза от това, че наливате масло в огъня, помагайки му в налудничевата идея за собственото жилище, като единствено спасение.
    А и още нещо...
    Той се нуждае от цялата подкрепа от близките си. Няма лечение за заболяването, но има достатъчно добри лекарства, които потискат проявлението му.

    И желая успех с преборването на измамницата!!!

    Коментар


    • Дом за Коледа

      дом за Коледа!
      Здравейте! Искам да Ви помоля да помогнете на моя приятел в придобиване на собствено жилище? Прилагам документ за случая,за да видите за какво става въпрос. Ако може да организирате някакво благотворително събитиe за Коледа да му направите подарък-собствено жилище. Той в момента е много зле,много трудно се вкарва и изкарва от входа,не може да ходи в болница,в магазини,не може да живее нормално като другите хора,като върви бяга от хората,защото те имат собствено жилище,а той няма,затова те са "смърт на улицата" ,убийци,които искат да го убият с гробни места( гробни места за него са всички жилища,защото той няма свое). А ако има собствено жилище той ще се промени и ще живее по-нормално. За него е без значение какво жилище,важното да е в града,където има болници,поликлиники,социална кухня. Ако можете помогнете!
      Майката на моя приятел:
      Аз съм на 67 г., пенсионерка. Казвам се Татяна. Аз съм майката на един много болен човек. Това е Михаил Максимов, на 31 г., той е инвалид първа група по психични заболявания (100% тр. нам. раб.) Неговата диагноза е: параноидна шизофрения (има експертно решение на ТЕЛК).
      През 2008 г. той беше измамен от неговата роднина Златка Димитрова. Тя се явява първа братовчедка на починалия ми съпруг Васко, който почина през 2007 г. Златка убеди сина ми, че ще го направи крупен бизнесмен, милионер. Тя каза, че за осъществяване на тази цел Мишо трябва да продаде апартамента си в централната част на гр. Варна и да сложи парите от продажбата му (44000 евро) по сметката на нейната фирма (което той и направи), а след това го принуди да й прехвърли апартамента си в центъра на гр. София в замяна на нищо неструваща земеделска земя – пасище, казвайки, че това е небходимо за осъществяване на обещаната от нея цел и го заплаши, че в противен случай той ще изгуби 44000 евро.
      Но след повече от година и половина чакане изпълнението на обещанията на Златка Мишо разбра, че това е измама.
      Когато през 2011 г. той поиска от Златка тя да му върне 44000 евро и парите за апартамента в гр. София (който тя вече продаде) тя отвърна, че по-добре ще умре, отколкото ще върне парите и заплаши Мишо с убийство.
      През 2011 г. беше подадена жалба до прокуратурата срещу Златка, но делото върви много бавно, както и всички подобни дела, които продължават с десетелетия.
      Освен това всичкото й имущество е възбранено от трети лица и е обявено за публична продан. Така, че няма какво да се вземе от нея.
      Но основния проблем на днешния ден е свързан с психическото състояние на Мишо. Такова дълго чакане и загуба на всичкото имущество и парите руши неговата психика. Неговото съзнание е деформирано. Сега му е присъщо новото болезнено осъзнаване на себе си и на обкръжаващите. По думите на Мишо „само той се явява един единствен истинският собственик, хазяин с истинския нотариален акт за собственост”.
      Затова той не може да живее при чужди хора, които за него са „смърт на улицата”, кръвопийци и трябва да умрат. И при такова осъзнаване на действителността неговото място е само на улицата. И той може да оцелее само, ако му бъде оказана помощ в придобиване на собствено жилище. . За него собствено жилище - това е като операция за онкоболните. За него нотариалния акт за собственост – това е (по думите на Мишо) „границата между живота и смъртта”, тъй като „смъртта” не може да проникне вътре в собствеността и да го изпрати да умира, тъй като това е спасителна територия на живота, която се охранява от нотариалния акт за собственост, от закона и от съда. По мнението на психиатрите Мишо спешно трябва да промени социалния си статут (да се сдобие със собствено жилище), за да няма този непоносим за него раздразнител, който го убива: чужди къщи и чужди хора, които за Мишо са „смъртта“ и заради което неговото състояние само ще се влошава още повече. Той не може да излиза на улицата, да общува с хората, да ходи в поликлиника, аптека, магазин, да гледа телевизия, да чете вестници. Неговите всекидневни страдания са по-страшни от физическата смърт, за която той постоянно говори, тъй като тя може да го избави от тези непоносими страдания. И ако Вие имате такава възможност да помогнете на Мишо да се сдобие със собствено жилище, то ще станете негов спасител.

      С уважение: Татяна
      Моля да ми отговорите.

      Моя приятел иска да го убия,защото не може да спи на улица,той иска да влиза в топлината на своя дом и тогава няма да е отчаян от живота. Дори 20 лв може да са от полза,защото ако 1000 души изпратят по 20 лв ще се съберат 20000 лв за гарсониера в град Варна.


      Ако имате възможност да помогнете,можете по моята сметка по-долу да изпращате парични средства за дом за Коледа

      Банка ДСК
      Титуляр: Ивелина Георгиева Жекова
      IBAN: BG05STSA93000023097834
      BIC : STSABGSF

      http://domzakoleda.4stupki.com
      Last edited by sybina1970; 24.11.2015, 17:55.
    Working...
    X