IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Защо европейската младеж е обсебена от левичарството?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
    Pyramid - ляво и дясно са измислени понятия, когато свършат хората които мечтаят и всичко се скапва ако си забелязал. Соца е убиеца най вече на мечти, а тя машината - Света така е създаден че го има само когато се движи а съзнанията - душите без мечти са мъртви и те вече не съществуват..те са артефакти. Всичко което е артефакт е въпрос на време да се заличи - соца е едно такова нещо.Ти погледни изобилието което съществува на тази планета и излишъка от ресурси - няма нужда от соц., защото дори в една бедна страна като България може да бъде даден безусловен доход на всеки пълнолетен гражданин с размера на пенсията на учителката с 35 години стаж ако парите които соца преразпределя просто се раздадат по равно. Комунизма може би е дясната идеология ако социализма въобще е лява. Принципа обаче е съвсем друг - социализма е идеология проповядвана от проповедници които говорят едно, правят друго и резултата е коренно различен от обещаното - бедност, шепа богати - олигарси а парите са остойностени чрез геноцид и дори смърт за потърпевшата голяма част от човеците. Социализма не е общественно устройство а разстройство и какво му е лявото ?
    "Идеологията Соц" бе измислена след провала басните за.комьнизъм от разни партийни и пропагандистки "величия". Мечтите убиваха тогавашния сега тези, които се боят от свободните граждани а сега, трампят промяна за подмяна. А лявото и дясното, макар и условни и измислени, категорично, са ментални настройки, водещи всяка до свой си резултат.
    Last edited by Pyramid; 22.03.2017, 00:00.

    Коментар


    • Той просто ти казва че него го интересуват всички пътища и повече го вълнува качеството на немагистралите.Пък мен повече ме вълнуват парите които са похарчени за тези магистрали и че само с 5% данъци може да се направят много по хубави артефакти.
      D.Y.F-091066

      Коментар


      • Прегледах постовете. Не виждам какво повече може да се каже от това което сте написали. Сещам се за библейската история с дървото на познанието и какво е донесло на човека. Сещам се и за един Нед Луд, за технологиите и прехода от занаятчийско към фабрично производство, за това, че технология в ръцете на единици прави излишни всички довчерашни работници и производители и ги лишават от препитание.
        Твърде много излишни въпреки своята воля хора има и стават все повече. От една страна има изхвърляне на можещи и желаещи да участват в икономиката и да заработват за живота си. От друга имаме подобрени условия за оцеляване на маргиналите и увеличаващият им се брой.
        Оттук насетне вариантите не са много – жестока конкуренция за намаляващи работни места за непривилегированите, политика за елиминиране на излишните, опити за тотален контрол, включително и върху съзнанието, полицейщина и жестока диктатура за държане в подчинение на нямащите.
        Интересно ми е само как ще елиминират излишните. Дотук са почнали с подклаждането на етнически и междудържавни войни, вредни нискокачествени храни, диференцирано образование и здравеопазване, с либерастки политики за толериране на паразитни ниско интелигентни групи и използването им за унищожаване на потенциално конкурентно за властта и собствеността население. То не бяха ГМО, шистови простотии, щастливи кокошки, прасета, краставици по ЕС стандарт, ликвидиране на "неконкурентно" производство, саморегулиращ се пазар, свободно движение(изнасяне, кражба) на капитали, на качествено население,... и прочее глобалистически демократични пазарни ценности. Политиката на социални помощи и ББД за която има ратуващи не е в полза на излишните. Масата ще оскотее окончателно оставена без всякакво занимание. Някои разказват как човек щял да се самоусъвършенства когато не работел, но дори и тези с вродено любопитство, възможности, интереси и желание за развитие ще са ограничени поради ограничените средства с които са оставени.
        При това положение е нормално “олевяването”, ако така наричате желанието на изтикваните в ъгъла и осъзнаващи проблема да се върнат в играта и да отрежат главите на имащите се за богоизбрани и присвоили ресурси и средства за производство. "Богоизбраните" пък ще направят всичко възможно да отрежат всяка конкуренция. На това в анатемосаната от капиталистическите "демократи" философия са му казвали "революционна ситуация" и "конфликт между обществения характер на производството и частнособственическото присвояване".

        Коментар


        • Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

          Мишо мен Боковите магистрали не ме интересуват не пътувам по тях или ако го правя то е рядко.Аз искам пътищата по които всеки ден пътувам да се оправят.И да вдигнат пенсиите на родителите щото е срамота учителка работила 35г и отгледала две дъщери с висше образование да получава 163 лева пенсия и на 75г да гледа крави и кози за да оцелее
          Странно ми е такова мислене от човек занимаващ се с инвестиции... Прекалено късогледство. Не казвам, че не си прав от твоята гледна точка, но е късогледство. Аз пък за разлика от теб ползвам магистралите през ден почти и работата ми беше почти невъзможна в сегашния обем без тях. Съответно генерират данъци и осигуровки, за да могат майките ни учителки да получават изобщо някакви пенсии. Не може да има икономика, съответно нормални заплати и пенсии без базова инфраструктура. Ако имаш възможност, направи една разходка по магистралата до Бургас, но без да бързаш. Загледай логистичните бази около Мусачево, не са 1-2. Заводите край Ихтиман, а покрай Пловдив са десетки, там промяната в последните 2 години е направо поразителна. Натам покрай Ямбол никне логистична база, надолу до Димитровград се строи завод, в който ще работят близо 5 хиляди човека. Не казвам, че сме цъфнали и вързали, но всички тези неща започнаха да се случват след като се появиха и магистралите. А оттам и парите за пенсии. Ако попътуваш в западна Европа ще осъзнаеш, че те ги имат тези неща от десетилетия, вече са ги изплатили и берат плодовете от това. Просто мисли като инвеститор и почакай да се изплати инвестицията.

          Коментар


          • Petar - не само у нас социалното разваля, то по дефолт си е разстройство.Няма как да не разваля и да не генерира получовеци с мечтателен хоризонт само до съществуващите вече артефакти.
            D.Y.F-091066

            Коментар


            • Pyramid - ляво и дясно са измислени понятия, когато свършат хората които мечтаят и всичко се скапва ако си забелязал. Соца е убиеца най вече на мечти, а тя машината - Света така е създаден че го има само когато се движи а съзнанията - душите без мечти са мъртви и те вече не съществуват..те са артефакти. Всичко което е артефакт е въпрос на време да се заличи - соца е едно такова нещо.Ти погледни изобилието което съществува на тази планета и излишъка от ресурси - няма нужда от соц., защото дори в една бедна страна като България може да бъде даден безусловен доход на всеки пълнолетен гражданин с размера на пенсията на учителката с 35 години стаж ако парите които соца преразпределя просто се раздадат по равно. Комунизма може би е дясната идеология ако социализма въобще е лява. Принципа обаче е съвсем друг - социализма е идеология проповядвана от проповедници които говорят едно, правят друго и резултата е коренно различен от обещаното - бедност, шепа богати - олигарси а парите са остойностени чрез геноцид и дори смърт за потърпевшата голяма част от човеците. Социализма не е общественно устройство а разстройство и какво му е лявото ?
              D.Y.F-091066

              Коментар


              • Защото е много по-хубаво и по-лесно да лежиш по гръб, да чешеш тумбака, да бръкнеш в пъпчето, да видиш какво ще излезе от там, и да ревеш на мама, на тати, примък, отмък - работа няма а телефона му/и за 1000 лева, че държавата лоша мащеха, и че трябва да те храни. И така социалната политика разваля, поне в БГ защото е насочена към развъждане на мургав, необразован и лесно контролируем електорат.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                  Тези пари които сега се дават на едни хора за да администрират други хора - да ги тормозят и разкарват при всеки техен опит да получат нещо от държавата - услуга, ако им се дадат на хората без да бъдат задължавани да вършат тази гнусна работа то те ще могат да отидат да живеят на село и да напуснат градовете кочини. ББД за всеки пълнолетен и с "урбанизацията" се приключва. И когато стане хората трябва да запазят спомен и да си спомнят как бяха натикани в градове - кочини като добитък и никога да не позволяват това нещо - УРбанизацията. А тези магистрали няма да мине амортизациония им период и ще се превърнат в артефакти, защото хората ще летят като птици и транспорта няма да ги ограничава и да се навират в кафези.
                  Никога не съм предполагал, Дани, че и ти си толкова ляв.
                  - И да, харесва ми ентусиазмът ти. Само дето...Само дето , тези магистрали, както казваш ти, преди да им изтече амортизационният срок /т.е., ПРЕДИ ДА СЕ ИЗПЛАТЯТ ! / вече се рушат...

                  Коментар


                  • Pyramid - освен това този Свят е така устроен че съзнанието на хората или мисълта а някои го наричат душата, съзнанието определя материалния Свят и дори може би по косвен път то създава материята. Ако това е така то социалното със сигурност ще генерира огромна убийственна бедност, защото аз съм сигурен че ако 50% от от общото съзнание на всички индивиди генерира желание - мечта хората да могат да летят като птици ще се случи така че те ще летят т.е. мечтата ще се материализира. Социалното може да изглежда хуманно, но точно в неговия хуманен аспект прозира ИЗМАМА и на практика е така - обещава благодат а резултата е самия АД. 20% ДДС, акцизи, данъци от всякакъв вид и калибър, данъци върху активи и дори такива активи които не носят и 0.001 % приходи на притежаващите ги нещастници ЗА ДА се събират пари с обещанието че колкото повече събира едно общество по този начин - толкова по голям просперитет и разцвет го ГРОЗИ. Резултата е очевиден - майките не искат да раждат данъкоплатци и никоя майка никога не би родила дете ГРОЗЯЩА го такава съдба.
                    D.Y.F-091066

                    Коментар


                    • Тези пари които сега се дават на едни хора за да администрират други хора - да ги тормозят и разкарват при всеки техен опит да получат нещо от държавата - услуга, ако им се дадат на хората без да бъдат задължавани да вършат тази гнусна работа то те ще могат да отидат да живеят на село и да напуснат градовете кочини. ББД за всеки пълнолетен и с "урбанизацията" се приключва. И когато стане хората трябва да запазят спомен и да си спомнят как бяха натикани в градове - кочини като добитък и никога да не позволяват това нещо - УРбанизацията. А тези магистрали няма да мине амортизациония им период и ще се превърнат в артефакти, защото хората ще летят като птици и транспорта няма да ги ограничава и да се навират в кафези.
                      D.Y.F-091066

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение

                        Ясно ми е това, и аз не съм чак толкова млад вече.

                        Но в случая казвам кое е добре за икономиката като цяло в един по-дълъг период, не краткосрочно за отделни групи.
                        Мишо мен Боковите магистрали не ме интересуват не пътувам по тях или ако го правя то е рядко.Аз искам пътищата по които всеки ден пътувам да се оправят.И да вдигнат пенсиите на родителите щото е срамота учителка работила 35г и отгледала две дъщери с висше образование да получава 163 лева пенсия и на 75г да гледа крави и кози за да оцелее

                        Коментар


                        • Да.
                          Обсебена е от измитане на левичарството.

                          Коментар


                          • Pyramid - напротив социална политика означава политика която е свръхпроводник на бедност. Тя представлява отнемане - вземане от тези които не са обект на нейните "грижи" и предоставянето на отнетото на обектите на нейните "грижи". Как го прави е очевидно при нас. Няма никакво значение зад какви хуманни принципи се прикрива и как изглежда като намерение - важен е резултата.
                            D.Y.F-091066

                            Коментар


                            • -
                              Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение

                              Социалната политика не е най-добрия начин да се харчат пари. По-добре инфраструктура и образование.
                              Мислиш ли? "Социална" НЕ означава "политика на бедността" /макар, че политикани и партийци и това успяха да узурпират и изкривят в съзнанието на простите хора/. "Социум" = "общество". Т.е., "социална означава "в обществен интерес" и, като се замислиш, тя включва и инфраструктура, и образование, и здравеопазване...и дори, национална сигурност. Скромно мнение: Обществото е дълбоко объркано и дезориентирано в "прости" неща като собствения си език - какво остава, за понятията "ляво" и "дясно". Когато им обясниш, че "ляво" и "дясно" е по отношение паричните потоци - източници, баланси и т.н. за отделния индивид и разни обществени групи то разбираш, че и много партии, дето се дуят за "десни", са леви а такива с претенции за "леви" са практически десни...и уйдЕ конят у рЯката.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

                                Когато си млад здрав и имаш добре платена работа точно така се разсъждава.Това болестите катастрофите и старостта е за другите на мен ми предстои бляскаво бъдеще.Когато обаче Бог отнеме тези играчки и изпрати болестите и изпитанията нещата стават други.Никой не е абониран за вечна младост здраве и берекет.Хора не дърпайте Господ за шлифера....
                                Ясно ми е това, и аз не съм чак толкова млад вече.

                                Но в случая казвам кое е добре за икономиката като цяло в един по-дълъг период, не краткосрочно за отделни групи.

                                Коментар

                                Working...
                                X