IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Защо европейската младеж е обсебена от левичарството?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от DELCHO SMOKA Разгледай мнение

    Псевдоелита от както свят светува, управлява единствено с хитрост, а не със сила.

    Голямата илюзия, която е продадена на масите е факта, че всеки има шанс да стане богат и да е част от този 1% на Земята, което разбира се е лъжа, защото играта не е честна, а е в условията на монопол. Отделно псевдоелита деградира непрекъснато ГРАЖДАНСКОТО ОБРАЗОВАНИЕ, което помага на кората да мислят и да бъдат свободни духом. Образованието се развива в голяма дълбочина за инжинери и прочие, но това са просто "бели роби"! Никъде образованието не се развива в насока, свобода на духа и КРИТИЧНО МИСЛЕНЕ на гражданите! НИКЪДЕ!!!
    Ето така псевдоелита контролира хората, чрез тези 2 прости правила, които успяват да наложат.

    Първото, за шанса за богатство и второто, УЧИ И СЕ РАЗВИВАЙ КАТО ЛИЧНОСТ, единствено, за да изкарваш ПАРИ! Не мисли за ништо странично. НЕ МИСЛИ!!! Бъди ни бял роб и ние ще ти дадем добър стандарт.
    НЕ СЕ БОНТУВАЙ, защото ще имаш по-малко пари.


    Въпреки, че имаме опити за глобален псевдоелит, няма как да имаме световно правителство на този етап. Хората скоро ще се разбунтуват и ще има страни с революции. Разбира се говорим само за по страни, а не за света като цяло! Никакви частни армии не могат да са по силни от хората! Единствения шанс на псевдоелита е да ги мами и да ги натсройва едни срещу други вътре в обществата. Тук не включвам етническите конфликти, защото те са си естествени, въпреки, че понякога отново са изкуствено подкладени, за да се обслужи определена цел.
    Мисля, че си прекален оптимист за това, че населението щяло да се организира срещу елита и армиите му и да прави държава в интерес на мнозинството, т.е. прокламираната сега демокрация. Историята не показва такъв пример. Групата се организира от лидер, масата се повежда от група достатъчно силна да наложи волята си по принудителен начин. Историята на съвременните европейски държави тръгва именно от такива водачи на силoви групи(армии) противопоставили се и откъснали се от имперската власт. Тази имперска власт е загубила подкрепа сред народа и армията, които вече не разпознават в нея сила можеща да им осигури жизнен стандарт, мислейки само за своя, не им дава някаква цел за развитие, не осигурява сигурност и победи при конфликти с враждебно настроените съседни племена и държави. С разпада на империята започва налагането на властта и образуването на новите държави от варварските и неварварски лидери. Факт е, че администрацията и аристокрацията активно помагат в този процес. Голяма част от тях бързо се ориентира и насочва(а и те са си стари съдружници) към военните вождове предлагайки услугите си срещу възможността да запази статуса си и в новата обществена организация прерастваща в нова управленска власт и държава.
    Народът е неспособен да се самоорганизира. За целта той има нужда и избира водачи, а веднъж избрани те налагат своите егоистични интереси. Веднъж получили властта и силата на държавата те вече не подлежат на контрола на избралите ги. Избирателите трябва да разчитат единствено на добронамереността и морала им, а тези качества обикновено отстъпват пред егоизъм, самонадеяност и чувството за непогрешимост. Демокрацията е утопична заблуда, изкуствено налагана и подхранвана от заинтересованите. Както всяка друга форма на управление, тя се прилага в интерес на управляващите, а те понеже вече са захитрели достатъчно, за да не се бутат напред пред очите на всички и да са първата мишена на недоволството, са скрити на заден план и управляват чрез продажни политици, фалшиви лозунги и теории.
    Да ти кажа, не мисля и че темата за ОБСЕБЕНОСТ от левичарство отговаря на действителността. Поне аз не усещам някакво явно олевяване на Запад и склонност да се тръгне към крайности. Може и да има някакво мрънкане и недоволство, но чак до революция няма да я докарат. Меките китки ще плачат за реформи и ще се радват на отстъпки под формата на подаянията на социалните помощи и ББД, но пък новите варвари вече са тръгнали към метрополията. Ще видим докъде ще я докарат.

    Коментар


    • DELCHO SMOKA - с мита и ограничения не подлежи на контрол - корекция, само с данъци. Там от където бягат хората данъците трябва задължително да са яко надолу - ддс към нулата, данъци за притежавани незвижими активи също. Възниква въпроса от какво и как ще се издържа държавата в такава ситуация за да осъществява своите функции - ще печата нови пари и ще ги харчи а старите пари ще се обезценяват. Друг въпрос е крайното нежелание на управляващите да го направят и те правят точно обратното. Дори отиват на варианта да се лишат хората от тази свобода на движение на стоки, хора и пари - социализма мимикрира в националсоциализъм. Хилъри говори за това как по справедливо демократите ще преразпределят парите които държавата скубе, Тръмп също говори за преразпределяне по справедливо и никой от тях не казва че ще се отиде към корекция - елементарна корекция за да се възтанови баланса.
      D.Y.F-091066

      Коментар


      • Първоначално изпратено от DELCHO SMOKA Разгледай мнение

        Много добре казано! Съгласен на 100%!
        Свободното движение на хора и капитали облагодетелства единствено корпоративната олигархия!
        Нейната игра е много проста. Местене от страна в страна, в търсене на НАЙ-ЕВТИНАТА работна ръка, същевременно тази олигархия се опитва всички пазари да бъдат отворени, така че тя да може да пласира винаги продукцията си след ДЪМПИНГА НА ТРУДОВИТЕ РЕСУРСИ.

        Създават се страхотни дисбаланси вътре е обществата, защото в един момент, работните места изчезват, а вътрешнотопроизводство започва да бъде подбивано от евтиния внос. Държат и на свободното движение на хора, ЗАЩОТО ТОВА Е ЕВТИНА РАБОТНА РЪКА, която сваля и подбива цената на труда в по-богатите страни, докато страните ДОНОРИ(България, Румъния, Полша и др.), боксуват в условия на нисък растеж, липса на кадри по обясними причини и демографска катастрофа.
        Особено показателно ТАЗИ КАРТА Е ИЗИГРАНА ОТ ГЛОБАЛНАТА ОЛИГАРХИЯ В ЕВРОПА, където сред 20те най-бързо изчезващи нации в света, 19 са бивши социалистически републики. ЗАЩО ЛИ? Залъгват публиката, че свободното движение на стоки и хора е най-доброто нещо за икономиката, докато истината е, че тази система облагодетелства само някои, докато други изпадат в пълна катастрофа. Дори и по-богати страни като Италия.

        Разбира се, че не може да има спиране на движението на стоки и хора, но това трябва да се случва по определени правила, в зависимост от интересите на отделните общества. Митата не спират стоките от попадане на даден пазар, но те отразяват специфичния икономически интерес на страните. Работните визи, отново отразяват този специфичен интерес, от това кой искаш да живее до теб и да ти е съсед, и това от кой работник, и за какви пари, ти реално имаш нужда. Избора остава твой!
        Това не е лошо за китайския работник и за намаляване на бедността глобално. Не е лошо и за България, но нали сме много умни и не се възползваме да привиличаме капитали и да подбиваме Запада.

        Коментар


        • Тоз все пак няма крайно леви възгледи за икономиката. Говори за някакво съкращение на разходите, доколкото си спомням.

          Така че в икономиката не е крайно ляв. Иначе за глобализацията, миграцията, етц - си е толкова левак, че не може и да бъде.

          От друга страна пък Льо Пен е толкоз лява в икономическата част, че не може и да бъде. Обаче другите и политики са ОК.

          Така че изборът на Франция е много сериозно в киреча - между някой който да те залее с бежанци, заради криво разбрано равенство или някой, който да ти докара инфлация в стил Венецуела.


          Коментар



          • Изборът на френската младеж! МАКРОН! Отроче на глобалистите, който се води "център ляво". Обещава на младежта още от същото и то в големи дози. Про ислямист и про миграция. ЕС федералист.
            Само като го види човек тоя мушморок с копринени гащички и трябва да му става ясно за какво иде реч.

            Това е избора на идващото поколение във Франция!

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Shar Разгледай мнение
              Делчо, нали се сещаш, че ако се въведат/върнат работните визи, то един програмист, лекар, инженер или всякакъв висококвалифициран работник няма да има никакъв проблем да получи такава. Даже ще му я предлагат търсещите страни.
              ОБАЧЕ, общака, мияча на чинии, болногледача и сие ще си седи дома в България.
              Та какво ще спечелим ние от това, че качествените хора ще продължат да бягат от тая кочина, а тук ще си държим баймангао в концлагера?
              ...освен, ако не предлагаш пак да вдигнем телените огради и ИЗХОДНИ визи за всички де!....тогава вече ще цъфнем и вържем.
              Когато повече бачкатори останат тука, те ще вадят пари и ще са готови да платят повече и за лекари и за инжинери, които дори и за малко по-малко пари, ще си останат в родината. Аз познавам десетки хора, които деградират като личности от бачкаторите, работят 4 месеца и 8 стоят. реално дохода им е все едно да са на 600 в БГ. Отделно познавам десетки без деца и семества, от имигрантите. Какъв живот е това и какво щастие.
              Няма как да имаш пари за лекари и каквото и да било, ако не развиваш вътрешния ти човешки капитал. Настоящата система води само до разруха!

              Коментар


              • Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнение


                В най крайната фаза може да се очаква ожесточен военен конфликт между потиснатите маси и световните олигархични сили.
                99% срещу 1%.
                Но този 1% има технологично преимущество както и частни наемни армии. Така че в крайна сметка може да се стигне до нова форма на геноцид като по времето на Сталин или Хитлер само че този път в по големи мащаби (глобално).
                Псевдоелита от както свят светува, управлява единствено с хитрост, а не със сила.

                Голямата илюзия, която е продадена на масите е факта, че всеки има шанс да стане богат и да е част от този 1% на Земята, което разбира се е лъжа, защото играта не е честна, а е в условията на монопол. Отделно псевдоелита деградира непрекъснато ГРАЖДАНСКОТО ОБРАЗОВАНИЕ, което помага на кората да мислят и да бъдат свободни духом. Образованието се развива в голяма дълбочина за инжинери и прочие, но това са просто "бели роби"! Никъде образованието не се развива в насока, свобода на духа и КРИТИЧНО МИСЛЕНЕ на гражданите! НИКЪДЕ!!!
                Ето така псевдоелита контролира хората, чрез тези 2 прости правила, които успяват да наложат.

                Първото, за шанса за богатство и второто, УЧИ И СЕ РАЗВИВАЙ КАТО ЛИЧНОСТ, единствено, за да изкарваш ПАРИ! Не мисли за ништо странично. НЕ МИСЛИ!!! Бъди ни бял роб и ние ще ти дадем добър стандарт.
                НЕ СЕ БОНТУВАЙ, защото ще имаш по-малко пари.


                Въпреки, че имаме опити за глобален псевдоелит, няма как да имаме световно правителство на този етап. Хората скоро ще се разбунтуват и ще има страни с революции. Разбира се говорим само за по страни, а не за света като цяло! Никакви частни армии не могат да са по силни от хората! Единствения шанс на псевдоелита е да ги мами и да ги натсройва едни срещу други вътре в обществата. Тук не включвам етническите конфликти, защото те са си естествени, въпреки, че понякога отново са изкуствено подкладени, за да се обслужи определена цел.

                Коментар


                • Делчо, нали се сещаш, че ако се въведат/върнат работните визи, то един програмист, лекар, инженер или всякакъв висококвалифициран работник няма да има никакъв проблем да получи такава. Даже ще му я предлагат търсещите страни.
                  ОБАЧЕ, общака, мияча на чинии, болногледача и сие ще си седи дома в България.
                  Та какво ще спечелим ние от това, че качествените хора ще продължат да бягат от тая кочина, а тук ще си държим баймангао в концлагера?
                  ...освен, ако не предлагаш пак да вдигнем телените огради и ИЗХОДНИ визи за всички де!....тогава вече ще цъфнем и вържем.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от citizen_bg Разгледай мнение

                    Нещата се развиват в друга посока. Всичко това което го пишеш вече се случва и е започнало да се случва от отдавна. Сривът започна още от края на 19-ти век. С технологичната революция олигархията получи възможност за налагане на глобално господство, възползава се от това и дори самата технологична революция се използва за това и се извършва с тази цел. Дефицита на интелект се подхранва непрекъснато чрез "образованието", "културата" и пропагандата. Концентрационните лагери вече са изградени под формата на маргинализирани държави и територии, а средствата за това бяха "свободното" движение на хора и капитали за отбрани. Марионетните правителства на купени политици са надзирателите в тези лагери.
                    Много добре казано! Съгласен на 100%!
                    Свободното движение на хора и капитали облагодетелства единствено корпоративната олигархия!
                    Нейната игра е много проста. Местене от страна в страна, в търсене на НАЙ-ЕВТИНАТА работна ръка, същевременно тази олигархия се опитва всички пазари да бъдат отворени, така че тя да може да пласира винаги продукцията си след ДЪМПИНГА НА ТРУДОВИТЕ РЕСУРСИ.

                    Създават се страхотни дисбаланси вътре е обществата, защото в един момент, работните места изчезват, а вътрешнотопроизводство започва да бъде подбивано от евтиния внос. Държат и на свободното движение на хора, ЗАЩОТО ТОВА Е ЕВТИНА РАБОТНА РЪКА, която сваля и подбива цената на труда в по-богатите страни, докато страните ДОНОРИ(България, Румъния, Полша и др.), боксуват в условия на нисък растеж, липса на кадри по обясними причини и демографска катастрофа.
                    Особено показателно ТАЗИ КАРТА Е ИЗИГРАНА ОТ ГЛОБАЛНАТА ОЛИГАРХИЯ В ЕВРОПА, където сред 20те най-бързо изчезващи нации в света, 19 са бивши социалистически републики. ЗАЩО ЛИ? Залъгват публиката, че свободното движение на стоки и хора е най-доброто нещо за икономиката, докато истината е, че тази система облагодетелства само някои, докато други изпадат в пълна катастрофа. Дори и по-богати страни като Италия.

                    Разбира се, че не може да има спиране на движението на стоки и хора, но това трябва да се случва по определени правила, в зависимост от интересите на отделните общества. Митата не спират стоките от попадане на даден пазар, но те отразяват специфичния икономически интерес на страните. Работните визи, отново отразяват този специфичен интерес, от това кой искаш да живее до теб и да ти е съсед, и това от кой работник, и за какви пари, ти реално имаш нужда. Избора остава твой!

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от new_investor Разгледай мнение

                      Странно ми е такова мислене от човек занимаващ се с инвестиции... Прекалено късогледство. Не казвам, че не си прав от твоята гледна точка, но е късогледство. Аз пък за разлика от теб ползвам магистралите през ден почти и работата ми беше почти невъзможна в сегашния обем без тях. Съответно генерират данъци и осигуровки, за да могат майките ни учителки да получават изобщо някакви пенсии. Не може да има икономика, съответно нормални заплати и пенсии без базова инфраструктура. Ако имаш възможност, направи една разходка по магистралата до Бургас, но без да бързаш. Загледай логистичните бази около Мусачево, не са 1-2. Заводите край Ихтиман, а покрай Пловдив са десетки, там промяната в последните 2 години е направо поразителна. Натам покрай Ямбол никне логистична база, надолу до Димитровград се строи завод, в който ще работят близо 5 хиляди човека. Не казвам, че сме цъфнали и вързали, но всички тези неща започнаха да се случват след като се появиха и магистралите. А оттам и парите за пенсии. Ако попътуваш в западна Европа ще осъзнаеш, че те ги имат тези неща от десетилетия, вече са ги изплатили и берат плодовете от това. Просто мисли като инвеститор и почакай да се изплати инвестицията.
                      Искам да те питам ти с пловдивчанин разговарял ли си?Всички казват да работа има ама за 500 кинта.Е мерси от такива инвеститори.По добре да ги няма.А ония с транспортните фирми бих ги спукал ако имам власт.Кьорав тир няма да пусна по пътищата.Такива изисквания винетки глоби и разрешителни ше им сложа че като ги видят само и ще предадат Богу дух.Само много прости и закъсали хора хора могат да им работят на тия робовладелци.Кво са 500 кинта?Да ям ли квартирата ли да си платя децата кво да ги правя?Ами ако имаш студенти????Докато нашия народ не разбере че всеки сам трябва за себе си да работи и да не слугува на такива тарикати и мошеници за без пари оправяне няма

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнение

                        Нещата могат да се развият и в съвсем друга посока...
                        Нещата се развиват в друга посока. Всичко това което го пишеш вече се случва и е започнало да се случва от отдавна. Сривът започна още от края на 19-ти век. С технологичната революция олигархията получи възможност за налагане на глобално господство, възползава се от това и дори самата технологична революция се използва за това и се извършва с тази цел. Дефицита на интелект се подхранва непрекъснато чрез "образованието", "културата" и пропагандата. Концентрационните лагери вече са изградени под формата на маргинализирани държави и територии, а средствата за това бяха "свободното" движение на хора и капитали за отбрани. Марионетните правителства на купени политици са надзирателите в тези лагери.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                          Пък и няма нужда от агитация, защото е неизбежно да се случи въвеждането на ББД и то няма да се гласува в никакъв случай на референдум. Ще стане когато за социализъм няма средства и няма от кой да се вземат - така че ББД иде по начина по който трябва да дойде.
                          Това е варианта при който всичко преминава максимално гладко без жертви. Но дали ще се случи така промяната и реформирането на системата?

                          Нещата могат да се развият и в съвсем друга посока.

                          Например в един момент (като свършат парите) държавата и общността може напълно да игнорира увеличаващите се бедстващи безработни маси. И така до момента до който тези маси не се организират и не започнат гражданска война срещу неизвестен враг.

                          В следствие на това може да се роди някакво ново тоталитарно-корпоративно управление спонсорирано от най богатите тъй като те ще се опитат да се "барикадират" с цел да запазят богатсвото си и да не позволят то да бъде национализирано.

                          В най крайната фаза може да се очаква ожесточен военен конфликт между потиснатите маси и световните олигархични сили.
                          99% срещу 1%.
                          Но този 1% има технологично преимущество както и частни наемни армии. Така че в крайна сметка може да се стигне до нова форма на геноцид като по времето на Сталин или Хитлер само че този път в по големи мащаби (глобално).

                          Безполезните маси просто ще бъдат обявени за ненужна тежест която спира прогреса на модерния свят и тайно при закрити врати ще бъде гласувано тяхно изолиране в концентрационни лагери или пък директно ликвидиране.

                          Има човек - има проблем! Няма човек - няма проблем! Чисто логически погледнато това е доста ефективно решение. Стига човек да се абстрахира от всички морални ценности и емоции.

                          Света до голяма степен се управлява от психопати дори и в момента така че всичко може да се очаква. Особенно когато тези психопати получат цялата власт. Дори това да е за кратко време.

                          Това може да ви звучи супер конспиративно и невероятно, като някакъв филм. Но нека не забравяме че точно такова нещо вече се случвало на локално ниво в различни части на света и то в близката история. Ние все още не сме толкова напреднали колкото си мислим. Все още водим войни.
                          Войните са вид физическа саморазправа. А физическата саморазправа обикновно се появява там където има дефицит на интелект. (като не можем да се разберем по дипломатичен начин - вадим оръжията и почваме да стреляме)
                          Тоест ако човечеството наистина беше високо развито на обществено ниво, нямаше да се водят войни.....

                          Разликата е че в миналото тези тоталитарни режими не са разполагали със такива опасни супер технологични оръжия каквито съществуват днес. Като казвам оръжия нямам предвид бомби и ракети...... не. Тук става въпрос за информационна манипулация (кибер война) на глобално ниво с цел промиване на мозъците на населението при първоначалната фаза а после в крайната фаза война на физическо ниво. Примерно със изкуствени ГМО вируси разработени в лаборатория. Тези вируси могат да бъдат използвани в по леки форми например с цел контролиране на раждаемостта. (Вече се правят такива експерименти на локално ниво в някой части на света) Наистина ли вярвате че това например се случва случайно ? http://ec.europa.eu/eurostat/statist...ity_statistics
                          А в по тежка форма като дисректно убиване. Примерно минава самолета и напръсква населението както се пръскат насаждения срещу скакалци.
                          Само че пестицидите този път ще са предназначени за хора.
                          Last edited by alphaomega; 22.03.2017, 02:58.

                          Коментар


                          • Пък и няма нужда от агитация, защото е неизбежно да се случи въвеждането на ББД и то няма да се гласува в никакъв случай на референдум. Ще стане когато за социализъм няма средства и няма от кой да се вземат - така че ББД иде по начина по който трябва да дойде.
                            D.Y.F-091066

                            Коментар


                            • съни(тя)- въобще няма нужда от социална политика, ББД я прекратява тази практика и ако не я прекрати то просто това не е ББД.
                              D.Y.F-091066

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение

                                Социалната политика не е най-добрия начин да се харчат пари. По-добре инфраструктура и образование.
                                Не знам защо хората у нас толкова се плашат от думите "Социо", "Социален" .... отнасящи се до обвързаността, на хората в едно общество
                                Вероятно, има някакво неразбиране на същността или грешно обвързване с идеологемите на политическото говорене у нас...

                                Няма как без социална политика!
                                Въпросът е в Баланса!

                                Пенсионните фондове, навсякъде имат проблеми, възрастта за пенсиониране все повече се увеличава, в същото време, работа за по-възрастни трудно се намира. И това ще се задълбочава с навлизането на нови професии, свързани с новостите на научния и информационния напредък и излизането от пазара на определени групи дейности.

                                Частните компании нямат интерес да наемат по-възрастни хора, да речем над 45 години и да ги обучават, нали?
                                Както и нямат интерес да държат 55-60 годишни на работа, вместо 20-30г.. А вече в немалко страни възрастта за пенсиониране стига 67г.
                                Кой би наел, например, 65 годишен на работа?

                                В същото време, за фондовете по пенсионно осигуряване в западните страни, удръжките от заплата, често са от 1000 до няколко хиляди месечно.
                                Съкращават длъжността ти на 50г и оставаш без работа. Не можеш да намериш работа....Далече си от пенсионна възраст....Когато подобна група хора достигнат един критичен минимум какво се случва в държавата?

                                Този сценарий може да се развие и за здравното осигуряване.

                                И за образованието, вкл. сферите на преквалификации

                                И за жилищното осигуряване, например общински и държавни жилища....в много от западните страни немалък %

                                И за ......

                                А т.н. ББД - базовия доход за всеки пълнолетен, който вече се въведе в няколко общини в Холандия, Финландия и др., както и се коментира за въвеждане в ЕС - Какво е?

                                И тук изобщо не отварям дума за разни маргинални групи...А те, също влизат в обществената среда



                                Коментар

                                Working...
                                X