IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Внос на дрехи или производство на ишлеме

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Откривам шивашка фирма - давам даден модел - нося материали - шият ми го в Н броя - слагат мой етикет - гладят го - пакетират го - плащам ги. Кое в случая не е ишлеме ?

    Коментар


    • Благодаря за мнението.
      Аз продължавам да питам защо смятате, че въпросът не е коректен ?
      И аз забелязвам една зависимост - колкото повече хората се вземат на сериозно, толкова по-безсмислен става един форум. Защото освен 2-3 коментара в тази така тъпа тема, всичко останало са празни приказки на хора, които явно няма с какво друго да си уплътнят времето. Мерси

      Коментар


      • забелязал съм връзката - колкото по-тъп въпрос се зададе, толкова повече хора се включват в дебатите.
        успех!
        препоръка е

        Коментар


        • Благодаря за коментарите, но защо смятате, че бих задал въпрос, ако не знам какво означава ишлеме? Най-малкото съм от град, в който 70% от жените работят в шивашки фирми и искам не искам знам какво значи думата. Не виждам какво е некоректното във въпроса ми - дали да е внос или да се произведат тук, на ишлеме. След като съм на ясно какво е разкрояване, градиране и какви са необходимите материали за едно подобно производство, не виждам как може да не съм запознат с тази дума
          Идеята беше, за тези от вас, които познават пазара и производството да споделят мнение относно ситуацията и в кое има повече 'сметка'
          С най-добри намерения

          Коментар


          • Първоначално изпратено от IvTOT Разгледай мнение
            Да, за това въпросът ми е в кое има повече смисъл - малки серии на ишлеме или внос/прекупуване и продажба


            научили сте нова думичка, харесала ви е и си я употребябявате без значение, че не знаете какво означава

            няма нищо лошо, но и аз съм упорит като вас и ще се опитам да ви обясня какво означава "ишлеме" въпреки, че друг вече се опита с това: "Изработване на нещо с материали на клиента и заплащане на парче."

            давам пример как се шие на ишлеме за да разберете смисъла:

            вие имате шивашки цех и в момента нямате поръчки ............... затова започвате да търсите да шиете за някой друг за да можете да уплътните времето на шивачките на които, ако не успеете да осигурите работа ще ви напуснат, а екип трудно се събира ............... появявам се аз с мои материали (платове, конци, дзипове, копчета, етикети, подлепващо и т.н.), с мои модели и кройки, и се договаряме да ви плащам на всяка произведена дреха

            големите компании като си вземат готовите дрехи си взимат дори и отпадъка от платовете ..................... после теглят на кантара както готовата продукция, така и отпадъка като накрая трябва да получат толкова килограма/тона колкото са ви доставили .................. така знаят, че не са ги преметнали и не сте скатали някоя бройка

            ---------------------------------

            правилния въпрос във вашия случай е:

            дали да произвеждам дрехи в малки бутикови серии или да ги купувам от друг производител (без значение дали ще са внос или бг производство)

            избора си е ваш в случая и никой не може да ви даде съвет ............. решете си сами...

            аз например преди 20 години имах производството и успоредно с това купувах от други производители (някои неща ги внасях готови, а други неща ми ги шиеха на ишлеме в България като си давах дори етикетите на облеклата)

            понеже производството ми беше малко то покриваше само поръчките които изпълнявах, а готовите дрехи в магазините ми бяха изпълнени на ишлеме...

            дано сте ме разбрали и съм бил полезен...
            Last edited by _1912_; 21.11.2016, 20:48.
            НЕ РАЗБИРАМ НИЩО ОТ ФУТБОЛ!!!

            Коментар


            • Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение

              Мисля....че тествате ...откриването на нова тема ))
              Видимо е, че нямате представа какво представлява работа на ишлеме .... а и някак си отговорът сам/а си предопределяте ... с оценката за абсурдност )
              :-)

              Коментар


              • IvTOT- собственото производство винаги е най рентабилно, но трябва да има търсене и пазар. Въпроса е в момента има ли свободна пазарна ниша и наблюдава ли се голям марж на печалбата в този търговски сектор.

                D.Y.F-091066

                Коментар


                • Да, за това въпросът ми е в кое има повече смисъл - малки серии на ишлеме или внос/прекупуване и продажба

                  Коментар


                  • За да търгуваш дрехи по интернет не ти трябва нито да ги произвеждаш, нито да ги поръваш на ишлиме !!!
                    ПАРИТЕТНОТО 1,00000 ела здравей !!!:):):):):):):)

                    Коментар


                    • Става въпрос за изцяло онлайн магазин, като основното ми питане е има ли смисъл да опитвам с малки количества произведени на ишлеме, тъй като в този вариант имам възможност за по-добър контрол и по бързо производство на стоките или да заложа на внос от Китай на същата продукция. Като цена от Китай е далеч по-евтино по моите сметки, а според вас ? Основен проблем от там е, че има слаб контрол върху качеството и бавните доставки, които принуждават търговеца да трупа ли трупа количества стока и така да си замрази част от парите на едно място за определен период.

                      Коментар


                      • Преди около 15 години се бях запалил по идеята да произвеждам дънки. За моя радост кръстникът ми. който имаше фирма с около 100 шивачки тогава ме разубеди като ми показа цените на плата от турция и цените на произвежданите дънки пак там. За да продаваш дрехи по интернет трябва да имаш някаква реклама, отделно физически магазин. Независимо от цените пак биха се намерили купувачи за такива дрехи. Но трябва да съобразиш ценовата си политика с това какво искаш- може да заложиш 5-10% печалба и никаква реклама, но може да заложиш голяма реклама и 100% печалба- второто го прави една русенска фирма за обувки, първото го правят хлебарските фирми. Както си избереш и също зависи в коя част на бг си.

                        Коментар


                        • ишлемѐ

                          Значение на думата ишлеме

                          мн. ишлемета, ср. Разг. Изработване на нещо с материали на клиента и заплащане на парче.

                          Коментар


                          • Защо смятате, че нямам представа от ишлеме ? Кроене, градиране в няколко размера, шиене, гладене, пакетиране и тн. Просто за малки серии (до 10-15 бр/модел) сметката според мен не излиза, тъй като самото корене на модела и градирането му разделени на 10-15 бройки излизат немалка сума. За платовете, ако не се купуват на едро - повече от 20 метра, пак не виждам смисъл. Това е моята гледна точка. Допитвам се до вас, тъй като тук със сигурност има по-запознати и по-опитни хора от мен, чиито мнения могат да ми бъдат от голяма полза. Поздрави

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от IvTOT Разгледай мнение
                              Здравейте. Бих искал да открия онлай магазин за дрехи, но пред мен стои основен въпрос - да ги внасям от Китай или да ги произвеждам на ишлеме в тук. След бърза справка с цените на ишлемето и платовете тук, нещо сметката ми се струва абсурдна.
                              Какъв е вашият опит и мнение по въпроса.
                              Мисля....че тествате ...откриването на нова тема ))
                              Видимо е, че нямате представа какво представлява работа на ишлеме .... а и някак си отговорът сам/а си предопределяте ... с оценката за абсурдност )

                              Коментар


                              • Внос на дрехи или производство на ишлеме

                                Здравейте. Бих искал да открия онлайн магазин за дрехи, но пред мен стои основен въпрос - да ги внасям от Китай или да ги произвеждам на ишлеме тук. След бърза справка с цените на ишлемето и платовете тук, нещо сметката ми се струва абсурдна.
                                Какъв е вашият опит и мнение по въпроса.
                                Last edited by IvTOT; 20.11.2016, 03:05.
                              Working...
                              X