IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да приемаме ли бежанци ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Цветелин Йовчев за бежанците заяви в "Панорама" :Ситуацията с бежанците у нас е сериозна и тежка. Трябва да осъзнаем, че това, което идва, ни заплашва като нация, защото е най-тежкото предизвикателство за националната ни сигурност през последните години..Цялото интервю на :
    http://bnt.bg/bg/news/view/110073/vi...nskija_problem
    Силата на свободата е в смелостта да казваш истината. Смелостта е двигателя на развитието и нейната липса е предпоставка на регреса.

    Коментар


    • Кристалина Георгиева: Обществото ни трябва да е готово да живее с бежанците с годиниl

      ,,Това което прави България е правилно. Ние можем да разчитаме на помощ от Европа. Това каза еврокомисар Кристалина Георгиева в предаването "Още от деня". Решението за помощ вече е взето, допълни тя. "Помощта ще се реализира на три етапа: първо ще се изпратят хора, които да помагат, второ ще се помага с хуманитарна помощ и трето финансова подкрепа". "Аз давам съвет на нашето правителство какво може Европа да направи и помолих други държави-членки да помогнат на България колкото се може по-бързо. Краят на кризата не се вижда, потокът от бежанци от Сирия ще се увеличава и но трябва да сме готови. Институциите в България трябва да работят заедно, това е много важно в този момент", каза еврокомисар Георгиева. "Бежанците ще бъдат в страната ни не месеци, а най-вероятно с години. Не е лесно да се интегрират хора с друг език, с друга култура. Озлобяването на хората никога не помага", допълни тя. "Обществото ни трябва да е готово за това, че този проблем ще е с нас известно време". "Работата на властите трябва да бъде насочена в подобряване на условията в центровете, трябва да се ускори регистрацията им. Ние не можем да им помогнем като ги държим затворени, трябва да ги интегрираме. Не трябва да противопоставяме българите и бежанците. Ние имаме хуманното задължение да им помогнем, защото те бягат", каза еврокомисарят......Цялото интервю тук >
      http://bnt.bg/bg/news/view/110071/kr..._lesen_problem
      Силата на свободата е в смелостта да казваш истината. Смелостта е двигателя на развитието и нейната липса е предпоставка на регреса.

      Коментар


      • Оценка от миналата година е за очаквани 300 000 анонимни емигранти ,атакуващи границата ни от Турция.Вероятно оценката е предполагала нахлуване в Сирия на коалиция заинтересовани държави . Обективна статия кои е нелегален емигрант и кои бежанец.:-------- "Ключово в тази връзка е да се направи недвусмислена разлика между истинските бежанци, които бягат от непосредствена и реална опасност за техия живот и свобода, и икономическите мигранти, които търсят начини да проникнат в западна посока и да се възползват от по-изгодни условия на живот. Разликата е очевидна, а всеки отказ от страна на правителството да приложи цитираните по-горе юридически правомощия след време може да се окаже форма на недвусмислено национално предателство." http://advocati.org/index.php?menu=1&podmenu=1

        Коментар


        • Преди 90г. тази ракета беше насочена към Турция и затова целия свят се страхуваше от нас. Ще я насочим ли пак на изток, имали смели държавници които мислят разумно?!
          Attached Files
          Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

          Коментар


          • Ето на тази снимка тези славни мъже показват как ще мачкат българските врагове.
            Attached Files
            Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнение
              Много съм гневен. а секувндата трябва да изпратим сухопътната войска и морската пехота на границата с Турция, да се уплашат тези клоуни и да спрат да ни изпращат тези ислямисти. Който е ЗА да заплашим военно Турция моля да ме подкрепи!
              Те не могат да съберат 30 военни, некое пожарче да загасят като се наложи, ти пък къде си тръгнал с турция да се заяждаш, знаеш ли какъв ще ти стане после гъза, а, на геврека дупката ще ти се струва тясна ?

              Коментар


              • Много съм гневен. а секувндата трябва да изпратим сухопътната войска и морската пехота на границата с Турция, да се уплашат тези клоуни и да спрат да ни изпращат тези ислямисти. Който е ЗА да заплашим военно Турция моля да ме подкрепи!
                Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от cops Разгледай мнение
                  АРАБСКАТА МАФИЯ В БЪЛГАРИЯ УСИЛВА ПОЗИЦИИТЕ СИ
                  .......
                  Извод
                  Както се казва – кой каквото сам си направи, никой не може да му го направи.
                  [/url]
                  ++++++
                  България обикновено е падала поради предателство, егоизма и некъдърността на управниците си.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                    Статут на нелагално влезли на територията на страната и то е ясно от коя страна идват ! Трябва да се предевят претенции тази страна обратно да ги прибере -т.е. да бъдат върнати в Турция.
                    Ни е точно така. Може и от палестина да идват, некаде от некоя африканска държавица, а може и да са бандити, бягащи от турски затвор просто Нали нарочно си изхвърлят пасапортите, как ще ги разбереш какви са - никак не можеш В турция не могат да се върнат, щото некой умник, голем политически, не се е сетил да подпише спогодба за бежанците с тех - са ще сърбаме попарата

                    Коментар


                    • АРАБСКАТА МАФИЯ В БЪЛГАРИЯ УСИЛВА ПОЗИЦИИТЕ СИ
                      Октомври 18, 2013
                      Големият поток нелегални емигранти, които проникват в България през последните месеци, даде силен тласък на криминалните и полукриминални арабски структури в страната.

                      База

                      Основните форми на прикритие на арабската диаспора са в сферата на търговията (автомонтьорство, авточасти, разфасовка на коли, фирми за скрап, внос на детски играчки, месарници), дюнерджийството (около всяко подобно заведение гравитират десетки техни съотечественци) Вече затварят свои кръгове за търговия и услуги – араби работят за араби, търгуват помежду си си предоставят услуги, което ги отделя от цялостната икономика на страната.
                      Канали за трафик на хора и стоки съществуват от времето на Държавна сигурност, които обаче вече не се контролират от държавни структури, а от криминални такива. Публична тайна е, че, например, голяма част от крадените коли в България се изнасят основно през Турция към страните от Близкия изток и най-вече към Сирия. Вече видяхме взривени такива с български номера на кадри от гражданската война там.

                      Търговия с адреси

                      Експерти в сферата на сигурността отчитат нов вид корупционна практика. Софийската арабска диаспора търгува с адреси за настаняване. Нелегален емигрант, който е задържан може да излезе на свободен режим в случай, че има адрес на който да се регистрира в страната. Именно такива адреси са форма на допълнителен доход за арабския крими контингент в момента. При лавинообразния наплив на нелегални оборота на подобен род злоупотреби нараства в пъти.
                      Усилване на структури и пренасяне на нови
                      Пристигащите нелегално през границата пристигат без документи. Никой не може да провери какви са истинските им имена и кои са те. Експерти по сигурността вече определят България като пералня за идентичности, тъй като всеки човек с криминално досие, терорист или битов престъпник, след като пристигне у нас, може да си изгради фалшива самоличност на базата на която получава статут на бежанец и документи с новото си име. Така към местните мрежи може да се добавя свеж човешки ресурс или да се пренасят цели престъпни структури.

                      Пазарът на труда

                      Особено опасно е, че общността започна да си назначава нелегални емигранти на работа, разбира се без осигуровки и данъци. Така се скриват огромни суми, които се завъртат отново в разрастващите се мрежи на арабския бизнес и в крайна сметка се препират през видимите им легални бизнеси в търговията и услугите.

                      Политическа и нелегална дейност

                      Държавата не успя изпълни конституционните си задължения за охрана на националната сигурност на страната. Например, дюнерджийниците в самия център на София, на Попа и на кръстовището на ул.“Любен Каравелов“ с ул. „Граф Игнатиев“, открито се осъществява пропагандна дейност – раздават се листови на Сирийската свободна армия, там необезпокоявано се занимават с взимане на страна в чужд конфликт на чужда територия. Общият враг създава единство, води до изграждане на структури и форми на прикрита дейност.
                      В района на Женския пазар надписите на повечето магазини вече са на арабски език, а знамена на арабски страни са окачени по витрини, стени и щандове. Ясен знак за маркиране и контрол на територии. По непотвърдена информация техни близки в момента се инфилтрират на различни нива в държавни институции. Упорито се носят слухове и за близки връзки на арабски организации в България с някои български партии и техните лидери.
                      Не бива да се забравя, че от политическите структури на чужда територия до политически, социални и криминални проблеми има само една малка крачка.

                      ДАНС

                      Шефът на ДАНС Писанчев обяви през седмицата в Парламента, че службата няма капацитет да проверява всички нелегални емигранти, които влизат в страната и изпитва недостиг на арабисти, които тепърва започва да търси…

                      Извод
                      Както се казва – кой каквото сам си направи, никой не може да му го направи.
                      Разследване на Общество.нет
                      http://obshtestvo.net/%D0%B0%D1%80%D...F%D0%BE%D0%B7/
                      Силата на свободата е в смелостта да казваш истината. Смелостта е двигателя на развитието и нейната липса е предпоставка на регреса.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                        Защото е недостойно да се нарушават общочовешки правила - като да се помага на човек в беда например - с цел човек да не си нарушава собственото еснафско спокойствие.
                        "Lupus est homo homini, non homo, quom qualis sit non novit."
                        Всичко друго е ала-бала. С християнско лицемерие оправдаващо собственото ни малодушие (демек - желание за еснафско спокойствие) сме я докарали дотук. Но това християнско лицимерие не се е наложило току-така от самосебе си, а е наложено на овцете, та да ги стрижат по-лесно.

                        Коментар


                        • Статут на нелагално влезли на територията на страната и то е ясно от коя страна идват ! Трябва да се предевят претенции тази страна обратно да ги прибере -т.е. да бъдат върнати в Турция.
                          D.Y.F-091066

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                            Добре но защо трябва да им се дава статут на бежанци при положение че не са по тази причина влезли в България?
                            Е какъв статут тогава да им се дава, на гламави ли ? Направо по една жълта книжка да им дават и да ги засилват на запад

                            Коментар


                            • Добре но защо трябва да им се дава статут на бежанци при положение че не са по тази причина влезли в България? Липсва правно основание да им се присъди статут на бежанци и който харчи държавни пари за тях сега би следвало да ги върне от джоба си ! Това е кражба на парите на данъкоплатеца в България...
                              Last edited by supertrader; 18.10.2013, 21:54.
                              D.Y.F-091066

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                                Какво значение има Турция дали е в ЕС, те правилата са справедливи по подразбиране. Щом Турция е първата страна в която са влезли, то за там те са бежанци, за България са просто хора които не бива да са тук - няма причина да преминат границата ни - в Турция никой не ги преследва и не са изложени на риск !
                                Минали са вече границата, тук са. Очевидно нямаме правно основание да ги върнем и също така нямаме правно основание да ги изпратим нататък. Ако пък ги изпратим нататък ще ни ги върнат на нас - защото ние сме външната граница на съюза. това са правилата според тях е редно да работим.

                                Коментар

                                Working...
                                X