IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да се забранят ли печките на дърва в градовете ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
    Новите автомобили често отделят много по опасни емисии от старите..това се дължи на оптимизацията на динамиката на горивния процес и по високите температури достигани в определени моменти от него , отделят се много азотни окиси и какви ли не токсични съединения. За дизелите става въпрос най вече.
    Ако е свестен мотора - няма грижи. Важно е и по-старите дизели да се поддържат отговорно, а не по български.

    На моята от ауспуха направо не излиза нищо. Може да се диша от него
    Ама е евро5, има си филтър за твърди частици. Така, че дизелите са ОК, проблемът е човешкия фактор.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
      Този проблем ще се реши в близките няколко години, проблема е технологичен и да се изгарят така каквито и да било горива си е загуба и на енергия.С появата на домашни енергийни реактори това ще отпадне, то е в резултат на рекета чрез енергията и това че не е достъпна еднакво за всеки.
      Братко, може ли да ме светнеш за тези реактори, кога ги очакваш да се появат и кои фирми ще ги монтират?
      По темата крайно време е да се забранят печките, например във Виатнам като стане студено си обличат пуловерите и якетата, там обикновенните хора не ползват печки и въздуха им е чист а и не напълняват понеже тялото гори повече мазнини като съществува в студена среда.
      С Поздрав,
      Д-р Черкезов
      Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

      Коментар


      • Мен лично ме кефи миризмата от комина на къщурката наблизо. Ама тая от ауспуха на таралясника пред мен на околвръстното - никак. Там да се вземат мерките!

        Коментар


        • Грую Груев

          Новите автомобили често отделят много по опасни емисии от старите..това се дължи на оптимизацията на динамиката на горивния процес и по високите температури достигани в определени моменти от него , отделят се много азотни окиси и какви ли не токсични съединения. За дизелите става въпрос най вече.
          D.Y.F-091066

          Коментар


          • Този проблем ще се реши в близките няколко години, проблема е технологичен и да се изгарят така каквито и да било горива си е загуба и на енергия.С появата на домашни енергийни реактори това ще отпадне, то е в резултат на рекета чрез енергията и това че не е достъпна еднакво за всеки.
            D.Y.F-091066

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
              ....... Това особено личи при преминването на границата - в Бг се набичили с по 150 през селските пътища, щото карал Жип и знае, че с 20 кинти, ако изобщо го спрат е жик-так, но само да ми не Кулата и вече спазва всички ограничения, щото Жипа не важи при маляките...
              Само да вметна, без да оспорвам.
              Тази годинка мръднах към гръцко и да ти кажа след границата покрай мен профучаваха само софийски регистрации, а аз си държах определеният скоростен максимум.
              Мръднах преди нова година и към сръбско и към унгария. Не бяха само софиянци, ама всички си караха над разрешеният максимум.
              И в двата случая жената каза , че карам като пенсионер в сравнение с останалите на пътя.
              Last edited by Avalaon; 15.01.2014, 19:45.

              Коментар


              • http://www.blitz.bg/news/article/244642
                Наднормено запрашаване на въздуха е измерено в 12 града в страната, съобщи на сайта си Изпълнителната агенция по околна среда. Фини прахови частици в повече са регистрирани в Благоевград, Горна Оряховица, Видин, Перник, Плевен, Ловеч, Пловдив, Смолян, София, Сливен, Димитровград и Кърджали.
                Стойностите са между 1.3 и 2.89 пъти над средноденонощната норма, като най-високи са в Димитровград, предаде struma.bg .В София превишенията са между 1.63 и 2.79 пъти.

                Коментар


                • Пишем си ние тук, но полза никаква. Нямаше полза и след като миналата година се оплаках в РИОКОЗ, че съседът пред мен ме одимява, та не се диша. Отговорът беше повече от странен: РИОКОЗ не е измерила нива над допустимото при периодичните си измервания, които, забележете, се правят през деня (а печките се бичат с всичко що гори вечер). Та от институцията ме посъветваха, да инсталирам за моя сметка измервателна техника в дома си за около месец и ако отчете не знам колко си дни гаден въздух можели да вземат мерки. Та така. Дишам, псувам и чакам зимата да свърши. Като свърши зимата пък кварталните келешчета правят седянки на площадката пред блока и им слушам крясъците...

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                    Защо аз, попов, да се махна от законният си дом, вместо общината да прогони незаконно настанилите се катунари - и да ги прати да копат, при положение, че те за нищо друго не стават?
                    Бъркам ли или твоето узаконяване се състояло по време на шапкарския период в Красна поляна?
                    За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Tradera Разгледай мнение
                      Големият смог от 1952 г. се образува над Лондон през декември и трае няколко дни като причинява смъртта на 4000 човека и разболява още 8000. Това дава началото на съвременното екологично движение.

                      В Лондон от 1956 печките са забранени.
                      Като се има в предвид,че сме около 100г.след бялите държави не е толкова далеч момента на забраната и в София.Според мен обаче по скоро трябва да се забранят всички таралясници над 10 дори 8години.Все пак печките са 3-5 месеца а таралясниците целогодишно,пък и без бангия никой няма да умре докато без отопление може и да цофне
                      За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

                      Коментар


                      • Защо аз, попов, да се махна от законният си дом, вместо общината да прогони незаконно настанилите се катунари - и да ги прати да копат, при положение, че те за нищо друго не стават?
                        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от VP Разгледай мнение
                          Аз съм против (явно от малкото). И мен ме дразни като се прибирам в провинцията, но за доста хора това е единствена алтернатива. В София много рядко усещам типичната миризма...
                          абе хайде стига с това - бедни сме. В София ако сме бедни, какво да кажат хората в останалата част от страната - те трябва да са измрели вече ли? В София е най-евтиното парно към работна заплата и пак не се плаща, та би следвало да ни светне ламБата, че проблемът май основно е до манталитет, а не толкова до финансови възможности. Аз не съм екоталибан, но не може да се реве за отрязването на 5 дървета, за да се прокара път при Семинарията (примерно), а да не се обръща внимание на огромния проблем с печките/старите коли и т.н. Като сме казали А , да кажем и Б - София е голям град и като такъв, всеки трябва да се съобразява да вреди колкото се може по-малко на другите. На това му се вика гражданско общество и който не е готов за него, просто трябва да бъде изключен.
                          Странното е и че всички мрънкачи и самоуправци в Бг, като отидат в чужбина, стават едни хрисими овчици, та чак е можеп да ги познаеш. Това особено личи при преминването на границата - в Бг се набичили с по 150 през селските пътища, щото карал Жип и знае, че с 20 кинти, ако изобщо го спрат е жик-так, но само да ми не Кулата и вече спазва всички ограничения, щото Жипа не важи при маляките...
                          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                          Коментар


                          • Аз съм против (явно от малкото). И мен ме дразни като се прибирам в провинцията, но за доста хора това е единствена алтернатива. В София много рядко усещам типичната миризма...

                            Коментар


                            • Големият смог от 1952 г. се образува над Лондон през декември и трае няколко дни като причинява смъртта на 4000 човека и разболява още 8000. Това дава началото на съвременното екологично движение.

                              В Лондон от 1956 печките са забранени.

                              Коментар


                              • ТВЪРДО ЗА

                                ТВЪРДО ЗА !

                                Не само в София е нетърпимо. Идете в градове като Пловдив, Хасково и още много други ! През повечето антициклонални дни от зимата (а те са преобладаващи) си е адски канцерогенно да се диша там. И какъв е смисъла от всичките сероочиствачки на ТЕЦ-овете, като сборно изгорените боклуци и въглища носят повече отрова на някои градове спрямо ТЕЦ-овете около тях. Или да си слагат някакви филтри на комините или да се забрани. Как така ще горят боклуци и аз ще им дишам отровите ?

                                По логиката на отопляващите се с печки на боклуци, които отделят канцерогенни пушеци - аз може да искам да пусна атомна бомба в моя квартал, за да се стопля. Имам ли право ? Или е разрешено само бавното убиване на съседа, но не и бързото ?
                                www.bgrail.eu

                                Коментар

                                Working...
                                X