IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Полицаите ни 3 пъти повече като % от населението от Румъния

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Ша пушиш, да знаеш..!!!!
    Кът не разбираш от нет, на ти сеа....

    Коментар


    • Г-н Йорданов изнасяте невярна информация поради неточни данни и явна некомпетентност по познания ЗМВР и ППЗМВР,но нищо то българите разбираме от футбол,политика и от МВР.
      Общият брой на полицейските служители в България е 30 707 щатни бройки, от които са заети 26 861
      При изчисление на база на населението, според статистиката за 2009 г., при 7 640 200 души се падат по 352
      полицаи на 100 хиляди души, а по щат - 402. Ако се включат и служителите на ГД "Гранична полиция" се
      получават под 480 на 100 хиляди души.

      Ако сте виждали компютър и можете да боравите с него проверете в нетпространството има потвърждение на мнението ми.
      Желая Ви,успех в работата защото виждам,че сте професионалист!

      Коментар


      • Пиши Марияне, пиши....
        Утре ще задими и твоя инф. център....И като дойдат водоноските да ти "помагат" ще си спомниш защо и какво си писал....( да чукнем на дърво)

        Как няма да са толкова много полицаите ???
        В нотариата на Патриарха - 6 младежи на смяна - момичета и младежи - цял ден се чудят какво да правят и кой кого да пипне !!!
        В съдебната палата, СГС и къде ли не - пак същото...Прави, здрави, млади - вместо да преследват престъпници си чешат "пищовите"...
        Грешката според мен е липса на контрол в системата на правораздаването - кой какво е свършил - колко разбойници е заловил, колко дела е подготвил и колко присъди е постановил....???

        Коментар


        • Мдам - материалите почти не се нуждаят от коментар. над милиард кинта от джобовете ни отиват за издръжка на тая измет, очевидно непотребна, защото въпреки огромният им брой, България се "радва" на най-високата битова престъпност в цяла Европа.

          И за капак ушев реве, че го карали сам да си плаща осигуровките - въпреки че той не заслужава и заплата.

          Колко взема на месец една такава торба, за да си разхожда шкембето? Една медицинска сестра с висше образование, от която често зависи животът на пациентите, работи за 400 лева и си плаща осигуровки, а ушев, дето обикновено е тъп като говедо и за нищо не става, получава поне двойно, да не говорим за подкупите, ама не можел да си плаща осигуровките !!!


          От 56 000 паплач (не броя пожарникарите) поне 35 000 трябва да бъдат изритани - това е моето мнение - да се направи безмилостна пресявка - да останат само храбри, отлично подготвени и честни мъже.
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

          Коментар


          • не само, че са 3 пъти повече като процент от населението, а са 30 пъти по корумпирани... за съжаление за мен индивида в синя униформа..вече не вдъхва грам уважение и респект...сами си го направиха това!


            Цветанов събуди се!
            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

            Коментар


            • Re: Полицаите ни 3 пъти повече като % от населението от Румъ

              Първоначално изпратено от Мариян Йорданов
              Една моя статия в Dnes.bg

              Полицаите ни 3 пъти повече на глава от населението от Румъния
              В 15-милионен Ню Йорк има 33 000 полицаи, у нас са 47 000 на 7 млн. население
              http://www.dnes.bg/obshtestvo/2010/0...rumyniia.88068

              Българските полицаи определено са много - 47 000, по данни на МВР. Отделно има 8 000 пожарникари, 5 000 са работещите в администрацията, и 3 000 са заети в научно-практическите звена на вътрешното министерство.

              По данни на НСИ от 2008 г. България има 7,6 млн. население.

              Така на 100 000 жители се падат по 618 полицаи. Това е най-високото число в Европейския съюз, въпреки че в България има най-голямо недоволство от работата на полицията.

              Решението според експерти, е реформиране на МВР, уволняване на 50% от полицаите, увеличаване на заплатите им драстично и драстично подобряване на материалната база.

              Дори след 50% уволнение, ще имаме повече полицаи на глава от населението спрямо Румъния, където те са 209 на 100 000 души.

              Все още ще са повече и от:
              Люксембург - 308 на 1000 000
              Ирландия - 308
              Германия - 304
              Великобритания - 275
              Естония - 241
              Швейцария - 223
              Холандия - 216
              Румъния - 209
              Норвегия - 179
              Финландия - 158

              По данни на Европейския съюз от миналата година на 100 000 жители се падат следния брой полицаи:

              Италия - 552
              Испания - 481
              Македония - 480
              Португалия - 455
              Турция - 449
              Чехия - 449
              Хърватия - 445
              Малта - 433
              Гърция - 436
              Словения - 392
              Франция - 384
              Белгия - 371
              Австрия - 322
              Люксембург - 308
              Ирландия - 308
              Германия - 304
              Великобритания - 275
              Естония - 241
              Швейцария - 223
              Холандия - 216
              Румъния - 209
              Норвегия - 179
              Финландия - 158

              За сравнение в Ню Йорк, където живеят 15 млн. души, има само 33 хил. полицаи, което прави по едва 220 полицаи на 100 000 души. Това е близо до цифрата в Румъния и три пъти по-ниско от тази в България.

              В тази връзка днешният протест на полицаите е насочен погрешно към осигуровките. Той трябва да е под наслов "уволнете половината от нас, за да може останалите да имаме добри заплати и оборудване и да си вършим работата".

              http://www.dnes.bg/obshtestvo/2010/0...rumyniia.88068
              Поздравление за брилянтната статия крайно време беше някой да го напише!

              Коментар


              • Много качествен анализ на проблема от Капитал

                http://www.capital.bg/politika_i_iko...p=1#storystart

                Сверяване на часовника

                Колкото и да звучи невероятно през последните 30 години (началото на 1970-те) в МВР не е правен задълбочен анализ на реалната демографска и социално-икономическа обстановка на различните области и населени места - население, безработица, регистрирани фирми, пътна мрежа и т.н. Това е довело до запазването на разпределението на служителите на някои места от епохата на ранния брежневизъм. Така например се стига до безумната ситуация в град с големината на Самоков (30 хил. души) да има петима полицаи, а в населено място от 20 хил. души (например Панагюрище) да има... десет.

                Или друг пример - има места, които са били изключително важни железопътни транспортни центрове по времето на комунизма и там е имало разпределен огромен щат на Транспортна полиция (службата, която охранява жп транспорта). Днес те са изоставени, но щатът е там и бездейства.

                От анализа става ясно, министерството не е реагирало адекватно през годините на вътрешните миграционни процеси - разрастването на населението в градовете, развитието на отделни квартали за сметка на други, развитието на нови туристически центрове и т.н. Оттам следва и неадекватното разпределение на ресурсите - за различен по обем и трудност свършена работа се получава еднаква заплата, в едно районно управление има повече полицаи, а в друго личният състав е недостатъчен и т.н.

                Пари? Пари няма.

                Въпреки че МВР е министерството с третия по-големина бюджет в държавата (1.032 млрд. лв.), той никога не е достатъчен, за да може да функционира нормално. Причината - близо 95% от тази сума отива за заплати, осигуровки и обезщетения. За капиталови и текущи разходи остават около 46 млн. лв., които са крайно недостатъчни не само за провеждането на реформа и модернизация, но и въобще за покриването на текущи нужди: "Още преди да сме преполовили годината, тези пари свършват и няма с какво да се купува бензин, папки, кламери, хартия, униформи, белезници и каквото още се сетите", разказва високопоставен източник на "Капитал" в МВР.

                Председателят на парламентарната комисия по вътрешна сигурност Минчо Спасов предложи то да бъде осигурено, чрез 30% съкращение на персонала и премахването на ненужни по думите му структури като тила на МВР (дирекция "Управление на собствеността и социални дейности", която отговаря за ремонта и поддръжката на цялото имущество, бази, складове, почивни станции), дирекцията Управление при кризи и отбранително-мобилизационна подготовка, Института по компютърни технологии и др.

                Дори и на пръв поглед да изглежда лесно като сметка, предложението на Спасов е невъзможно за изпълнение. Причината е, че съкращенията сами по себе си също са свързани със значителни разходи. Според Закона за МВР при прекратяване на трудовите отношения всеки служител трябва да получи обезщетение, което се определя на база трудовия му стаж - за всяка година се плаща по една заплата (максимумът е 20 заплати). В предложението си председателят на комисията по вътрешна сигурност предлага да бъдат съкратени близо 19 хил. души. Ако приемем, че те имат средно по 10 години трудов стаж, а средната им заплата е 600 лева, това означава, че общата цена на подобно масово уволнение в министерството е 114 млн. лв. В превод - два пъти повече от наличните за капиталови и текущи разходи.
                http://www.capital.bg/politika_i_iko...ichna_reforma/
                http://imoti.start.bg
                http://pravo.start.bg
                [url]http://zakoni.start.bg[/url

                Коментар


                • Полицаите ни 3 пъти повече като % от населението от Румъния

                  Една моя статия в Dnes.bg

                  Полицаите ни 3 пъти повече на глава от населението от Румъния
                  В 15-милионен Ню Йорк има 33 000 полицаи, у нас са 47 000 на 7 млн. население
                  http://www.dnes.bg/obshtestvo/2010/0...rumyniia.88068

                  Българските полицаи определено са много - 47 000, по данни на МВР. Отделно има 8 000 пожарникари, 5 000 са работещите в администрацията, и 3 000 са заети в научно-практическите звена на вътрешното министерство.

                  По данни на НСИ от 2008 г. България има 7,6 млн. население.

                  Така на 100 000 жители се падат по 618 полицаи. Това е най-високото число в Европейския съюз, въпреки че в България има най-голямо недоволство от работата на полицията.

                  Решението според експерти, е реформиране на МВР, уволняване на 50% от полицаите, увеличаване на заплатите им драстично и драстично подобряване на материалната база.

                  Дори след 50% уволнение, ще имаме повече полицаи на глава от населението спрямо Румъния, където те са 209 на 100 000 души.

                  Все още ще са повече и от:
                  Люксембург - 308 на 1000 000
                  Ирландия - 308
                  Германия - 304
                  Великобритания - 275
                  Естония - 241
                  Швейцария - 223
                  Холандия - 216
                  Румъния - 209
                  Норвегия - 179
                  Финландия - 158

                  По данни на Европейския съюз от миналата година на 100 000 жители се падат следния брой полицаи:

                  Италия - 552
                  Испания - 481
                  Македония - 480
                  Португалия - 455
                  Турция - 449
                  Чехия - 449
                  Хърватия - 445
                  Малта - 433
                  Гърция - 436
                  Словения - 392
                  Франция - 384
                  Белгия - 371
                  Австрия - 322
                  Люксембург - 308
                  Ирландия - 308
                  Германия - 304
                  Великобритания - 275
                  Естония - 241
                  Швейцария - 223
                  Холандия - 216
                  Румъния - 209
                  Норвегия - 179
                  Финландия - 158

                  За сравнение в Ню Йорк, където живеят 15 млн. души, има само 33 хил. полицаи, което прави по едва 220 полицаи на 100 000 души. Това е близо до цифрата в Румъния и три пъти по-ниско от тази в България.

                  В тази връзка днешният протест на полицаите е насочен погрешно към осигуровките. Той трябва да е под наслов "уволнете половината от нас, за да може останалите да имаме добри заплати и оборудване и да си вършим работата".

                  http://www.dnes.bg/obshtestvo/2010/0...rumyniia.88068
                Working...
                X