IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Делчо, ми то един от огромните проблеми на България е образУванието, а една от причините за него е, че всяко село и паланка си направи университет. У нас има 51 университета - ум да ти зайде! Аз лично бих ги съкратил поне с 80%, ако искаме да имаме някакво качество - в момента имаме повече бройки прием, отколкото завършващи гимназия, а по мое време бяхме 7:1 кандидати спрямо бройки, отпуснати за студенти, че имаше и квота за донаборници...

    Та образУванието само по себе си отдавна вече не значи нищо - колкото повече виШисти се появяват, толкова повече неграмотници се пръкват у нас - тъжно, но факт. А за Пловдив, Варна. Бургас и т.н. причините изобщо не са свързани с обучението, а с много други неща - знаеш ли колко познати имам, които (софийски момчета и момичета, че забравих да отбележа) учиха в ЮЗУ или Варненския/Бургаски свободен, или пък Икономическия във Варна или Академията в Свищов и до един се прибраха пак в София. В същото време почти никой от завършилите ми в чужбина приятели не си дойде обратно - говори ми пак за образованието само по себе си, а.

    Пловдив ще се развива по съвсем други причини и те са основно демографски, географски и в не малка степен икономически - просто това е едиствената друга агломерация, дето е над 500К (Софийското поле е 1,5 милки, Пловдив, Асеонвград и околоните села са над 600К), а размерът винаги има знаечение. Поле е, т.е. не е ограничено от море и блата/баири като Варна и Бургас, та може да се градят бази на ниски цени колкото си щеш, а и отделно цената на труда в Пловдив е сред най-ниските за голямите градове. Това е за Пловдив и няма нищо общо с образУванието - напротив, все по-трудно им е да намират кадри на фирмите там, точно щото станаха много фирми на клона, а искат и да им е по-евтинко, иначе няма смисъл да се местят от по-големият и разработен пазар, какъвто е София.

    Толкоз, че наистина забихме, а темата е за златото - апропо, в Пловдив цените на бижутата са сред най-евтините у нас - та да не съм съвсем офф
    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

    Коментар


    • Множко се отклонихте туканка и даже на регионална политика го избихте..
      Та, да се върнем на темата :

      you don't invest in gold because the world is about to end, but to be able to sell it to doomers when they think it will (and will pay any price for it)...

      Коментар


      • Най-добре е всяко населено място, и селата с по 30 баби и дядовци, да си имат по два университета, за да няма разправии

        Коментар


        • Освен това е добре "държавата" да върне и разпределението по месторабота, след завършване на виШото, както и гражданството и други работи, дето ни отне демокрацията!
          Нали радетелю за "капитализъм"?

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
            Като почнете да говорите глупости на ангро и нямате спиране, еййййй
            Хайде малко данни - едва 100 000 от над 250 000 студенти учат в София, иначе казано горе-долу 40% от всички, а София, според статистиката, е около 20% от населението у нас (според данни на ангро е около 40%, ама нали работим с цифри). Та диспропорцията, ако има изобщо такава, изобщо не е толкова голяма. Само за инфо - в Свищов учат около 12 000 човека, или към 40% от всички живущи в града, пък не знам да са цъфнали и вързали, та да се спрем с тези мантри, че видиш университетите в София били прецаквали милите хорица от провинцията! Айде и още един пример - във Варна учат 4 пъти повече студенти от Бургас, ама са толкова назад от тях, че не е истина просто, особено в последните години. Та така, давайте с малко повече цифри и по-малко емоции.

            А златото си рипка - последната Мечка в взех на връх, ама гледам, че вече го е задминало Ако падне, ще си купя Наполеон за близане против болести, ако не падне, ще си му се кефя на наличното - вин-вин, както би рекъл кюрдът Естойкоф
            Не ми се спори за глупости, но това са базови икономически истини. Те са потвърдени както от теорията така и от практиката!
            Що за довод е, че Варна не била цъфнала спрямо Бургас, въпреки повечето студенти! Това е политика на анцугарите от ГЕРБ! Ако ги няма и тия студенти във Варна ще е много по-зле!
            Що се касае до Свищов то 40-50% от икономиката на града е обвързана с университета! Квартири, заведения, магазини и прочие. Нека да го няма университета и Свищов от малко градче се превръща в село.

            В Пловдив заради университета, вече се насочват все повече ИТ фирми. Аз познавам хора са по 3-4 бона заплата там и взимат едни от най-високите доходи в града, за наети работници. Освен това ученето е и социален феномен! Хората си изграждат среда и семейство дори, след това за същите доходи, не се връщат, ДОРИ И ДА МОГАТ като стандарт да изравнят!

            В Кърджали преди имаше филиал на Пловдивския университет. Сега не знам дали съществува изобщо. Там българите намалят от 50:50, до 15-20% към момента. Утре ще са 10%, а после 5%. Върви обяснявай как там е България с 5% население!
            Това е свързано не само с икономическите предпоставки на дедените места, но и с демографския проблем.
            Нека държавата да подпомогне университети като Кърджалийския с оборудване и да намалят таксите за обучение там с 80%(държавата да финансира разликата), да видим как веднага ще се появят студенти. Ще има и интеграция на неетнически българи. Истинска интеграция. Отделно, само за 3-4 години, в града ще се появят и първите ИТ фирми. Първо малки такива 1-2 с по 10-15 човека персонал или малки офиси на по-големи. В последствие може и повече!

            В София с намаляването на студентите, вече процента от 40% отива към над 55%. Това се дължи на занижените критерии за прием и малкото налични студенти от набор на набор, отиват в София! Това е вреден социален феномен и изключително опасен дисбаланс за страната, който ще бъде платен на много висока цена!

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
              значи, ей от такива изказвания си личи, че си @@@@@@ и не си разбрал нищо за онзи край. Аз съм изкарал не едно лято като малък ввъв въпросния регион (както и в Шуменско и Санданско-Петричко) и имам претенции да познавам чипа на хората от онези краища. Та понеже не съм завършил с глупостите на Батката, който се лашка от ултра осран нихилизъм до мега оптимизъм тип Севрюкова повече от кОвра на Околовръстното, да кажа, че моите деди са мрели за това Плевенско да не е част от шибаната Шумадия и който олигофрен твърди нещо противно, мога само да му @@@@@ на цялата рода до девето коляно - без извинения към никого!!!

              Сега по-спокойно - голямата драма на Северозапада (и по специално Плевенско) е, че този регион винаги е бил доста богат - още след Освобождението Плевенски окръг дава най-високи доходи, хората живеят най-охолно, плащат най-много данъдЗи и т.н. После по социализма имаше много и все важни предприятия в района, които даваха отличен поминък. Сега нищо от това го няма, появи се един почти 30 годишен вакуум, а хората, особено сега, не търпят подобен вакуум и стана мазало. Плевенско пак ще се оправи, само въпрос на време е, но е факт, че е доста зле сега и е твърде далече от онзи Плевен от моето детство - даже и момичетата вече не са това, което бяха, остана само старата слава...

              Да не отплесвам, че темата не е за това, а за златото - между другото, в Плевенско има доста иманяри (не са само в Гиген), тъй като районът е важен през всички епохи и царства в последните 2000 години - намират се както римски, така и византийски (източно римски), пък и не малко османски монети. А понеже населението е бедно, иманяри има на много места, та може да се намерят прилични работи на добри цени или да си търсиш сам - е, има законови рестрикции, де
              Груйчи много приказки за нищо.Между другото след освобождението Плевен е бил 16000 а София 11 ли 12000 жители...Плевен го унищожиха двама боклука единия е в Драгалевци другия в Банкя.Затова трябва децентрализация а за София поне трийсе години дори и стотинка от държавния бюджет.Съкращаване на тая държавна администрация до около 15% от сегашната.А за манталитет няма да ми говориш щото хората в Плевенско работят от тъмно до тъмно а в София пият от сабалем до сабалем.Най дефектния ген с страната е софийския.Само се разходи из София и гледай за кви пияници наркомани и измет става дума.Повечето свестни не са местни жители а новодошли от страната.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от DELCHO SMOKA Разгледай мнение

                Типичен пример са университетите! Братята дарили парите за Софийския университет, са искали той да е в Габрово! Парите реално са им откраднати и той е построен в София!
                От 60 хиляди студента на година, няма причина повечето да не бъдат разхвърлени из страната, а да не са основно в София.
                Когато си от Хасково, защо да не учиш в Стара Загора или Ловеч.
                Парите от родителите 500-600 лева на месец, ще подпомагат местната икономика! Отделно фирмите отиват в София, защото в Плевен няма кадри.
                Ако имаш университет за ИТ кадри в Плевен, фирмите ще ходят и там, защото ще има кадри.


                Когато един млад човек от Ловеч отиде и учи в София, той си намира квартира. КОГАТО ВЕЧЕ СЕ Е УСТРОИЛ, запосзнал се е с гадже и прочие, той си търси работа в София, НАПЪЛНО ЕСТЕСТВЕНО. Обратното би важало, за Плевен, както и за работата, защото там ще отиват ИТ фирми. За тях няма значение къде са. Дори ище по-добре, защото стандарта при всички положения ще е по-нисък, съответно, разходите им. Да видим тогава, как ще има и работни места там И ХОРАТА ЩЕ КАЗВАТ: Бачкай ти в София за 800 лева, сина взима в Плевен 2 бона и е много добре!!!

                Чрез университетите ти обезлюдяваш провинцията. Това е държавно безхаберие!
                Не са виновни Университетите но съм съгласен че в София са много и трябва просто да се унищожат.Да не говорим че точно от София се казва казва къде да има Университет.Проблема е в харченето на парите тука е големия проблем.Като направиш скъпо офисите на фирмите да са в София те сами ще се махнат.Кауфланд офиса в София два магазина в Плевен съсипаха всички квартални магазини....И те така.Да налея аз 10 милиарда евра в Плевен за няколко години па да видим дали няма да дойдат и хора и фирми и университети.Оня празноглавеца от Банки той ги решава тия работи.парите на държавата са за София Пловдив и Бургас.И ми дрънкат простотиии за успешните кметове бля бля бля.Има ли пари всеки е успешен

                Коментар


                • Като почнете да говорите глупости на ангро и нямате спиране, еййййй
                  Хайде малко данни - едва 100 000 от над 250 000 студенти учат в София, иначе казано горе-долу 40% от всички, а София, според статистиката, е около 20% от населението у нас (според данни на ангро е около 40%, ама нали работим с цифри). Та диспропорцията, ако има изобщо такава, изобщо не е толкова голяма. Само за инфо - в Свищов учат около 12 000 човека, или към 40% от всички живущи в града, пък не знам да са цъфнали и вързали, та да се спрем с тези мантри, че видиш университетите в София били прецаквали милите хорица от провинцията! Айде и още един пример - във Варна учат 4 пъти повече студенти от Бургас, ама са толкова назад от тях, че не е истина просто, особено в последните години. Та така, давайте с малко повече цифри и по-малко емоции.

                  А златото си рипка - последната Мечка в взех на връх, ама гледам, че вече го е задминало Ако падне, ще си купя Наполеон за близане против болести, ако не падне, ще си му се кефя на наличното - вин-вин, както би рекъл кюрдът Естойкоф
                  Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от mvr0306 Разгледай мнение

                    За съжаление така е; строим стадиони с спортни зали в села с по 100 човека, а в селото не си личи улиците асфалтирани ли са или не. В моя град - дадоха 5 млн за градски парк, вярно хубаво стана, но и стария не беше зле, с плочи от комунизма дето и още 100г щяха да издържат. В същото време в града няма и 20 м читав тротоар където майките да бутат бебешки колички, всичко разбито и натрошено....Какзвал съм го и преди - поне половината от администрацията от Сф да се изнесе в градове от северна Бг - ще има сериозен ефект върху градовете...митницата в Русе, Агенцията по лекарствата - в Монтана, Агенция за закрила на детето - Видин, агенцията по околна среда- Враца, агенцията по лозарство - Добрич, агенцията по рибарство - Силистра....
                    Типичен пример са университетите! Братята дарили парите за Софийския университет, са искали той да е в Габрово! Парите реално са им откраднати и той е построен в София!
                    От 60 хиляди студента на година, няма причина повечето да не бъдат разхвърлени из страната, а да не са основно в София.
                    Когато си от Хасково, защо да не учиш в Стара Загора или Ловеч.
                    Парите от родителите 500-600 лева на месец, ще подпомагат местната икономика! Отделно фирмите отиват в София, защото в Плевен няма кадри.
                    Ако имаш университет за ИТ кадри в Плевен, фирмите ще ходят и там, защото ще има кадри.


                    Когато един млад човек от Ловеч отиде и учи в София, той си намира квартира. КОГАТО ВЕЧЕ СЕ Е УСТРОИЛ, запосзнал се е с гадже и прочие, той си търси работа в София, НАПЪЛНО ЕСТЕСТВЕНО. Обратното би важало, за Плевен, както и за работата, защото там ще отиват ИТ фирми. За тях няма значение къде са. Дори ище по-добре, защото стандарта при всички положения ще е по-нисък, съответно, разходите им. Да видим тогава, как ще има и работни места там И ХОРАТА ЩЕ КАЗВАТ: Бачкай ти в София за 800 лева, сина взима в Плевен 2 бона и е много добре!!!

                    Чрез университетите ти обезлюдяваш провинцията. Това е държавно безхаберие!

                    Коментар


                    • Няма ли да се кротне това златце ?! Голям съм карък. Където и да се включа все нещата се влошават. 62 кинта нагоре кленовия лист за 10 дена. Гледам ги тия нива от средата на март и декемри и си мечтая После се нервя че не почнах по-рано да се оглеждам. А сега пак се оглеждам ама като свинкя в чужд царевичак Как мислите, ще ковне ли 1300$ ?

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

                        Берти Враца крепеше положението до преди няколко години ама в момента е страшен ужас хората избягаха.Не съм съгласен че хората са виновни.Дай ми еднолична власт и ще видиш как Враца и Плевен ше станат най хубавите градове а София за само за две години ше я направя кенеф от ония нужници с двете тухли.П:равителството насочва парите само за София Бургас и Пловдив другите кучета ги яли.Ти например ше останеш ли в София ако няма работа или има ама за 400 лева и няма околовръсно няма метро няма булеварди а дупка до кръпка.Причината е варварина от Банкя.Не знам Северна България ше трябва да се раздели на две до Плевен към Източна Сърбия и до Варна към Южна Румъния.Смисъл няма друг.София и оня урод са българо убийци.И когато Ердоганя дое в Пловдив тогаз ше видим българите де ше гходят.За мен е крайно важно столицата да се върне в Търново и кенефа София да се унищожи да се размаже кат хлебарка.От там са бедите
                        За съжаление така е; строим стадиони с спортни зали в села с по 100 човека, а в селото не си личи улиците асфалтирани ли са или не. В моя град - дадоха 5 млн за градски парк, вярно хубаво стана, но и стария не беше зле, с плочи от комунизма дето и още 100г щяха да издържат. В същото време в града няма и 20 м читав тротоар където майките да бутат бебешки колички, всичко разбито и натрошено....Какзвал съм го и преди - поне половината от администрацията от Сф да се изнесе в градове от северна Бг - ще има сериозен ефект върху градовете...митницата в Русе, Агенцията по лекарствата - в Монтана, Агенция за закрила на детето - Видин, агенцията по околна среда- Враца, агенцията по лозарство - Добрич, агенцията по рибарство - Силистра....

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

                          Берти Враца крепеше положението до преди няколко години ама в момента е страшен ужас хората избягаха.Не съм съгласен че хората са виновни.Дай ми еднолична власт и ще видиш как Враца и Плевен ше станат най хубавите градове а София за само за две години ше я направя кенеф от ония нужници с двете тухли.П:равителството насочва парите само за София Бургас и Пловдив другите кучета ги яли.Ти например ше останеш ли в София ако няма работа или има ама за 400 лева и няма околовръсно няма метро няма булеварди а дупка до кръпка.Причината е варварина от Банкя.Не знам Северна България ше трябва да се раздели на две до Плевен към Източна Сърбия и до Варна към Румъния.Смисъл няма друг.Совия и оня урод са българо убийци.И когато Ердоганя дое в Пловдив тогаз ше видим българите де ше гходят.За мен е крайно важно столицата да се върне в Търново и кенефа София да се унищожи да се размаже кат хлебарка.От там са бедите
                          значи, ей от такива изказвания си личи, че си @@@@@@ и не си разбрал нищо за онзи край. Аз съм изкарал не едно лято като малък ввъв въпросния регион (както и в Шуменско и Санданско-Петричко) и имам претенции да познавам чипа на хората от онези краища. Та понеже не съм завършил с глупостите на Батката, който се лашка от ултра осран нихилизъм до мега оптимизъм тип Севрюкова повече от кОвра на Околовръстното, да кажа, че моите деди са мрели за това Плевенско да не е част от шибаната Шумадия и който олигофрен твърди нещо противно, мога само да му @@@@@ на цялата рода до девето коляно - без извинения към никого!!!

                          Сега по-спокойно - голямата драма на Северозапада (и по специално Плевенско) е, че този регион винаги е бил доста богат - още след Освобождението Плевенски окръг дава най-високи доходи, хората живеят най-охолно, плащат най-много данъдЗи и т.н. После по социализма имаше много и все важни предприятия в района, които даваха отличен поминък. Сега нищо от това го няма, появи се един почти 30 годишен вакуум, а хората, особено сега, не търпят подобен вакуум и стана мазало. Плевенско пак ще се оправи, само въпрос на време е, но е факт, че е доста зле сега и е твърде далече от онзи Плевен от моето детство - даже и момичетата вече не са това, което бяха, остана само старата слава...

                          Да не отплесвам, че темата не е за това, а за златото - между другото, в Плевенско има доста иманяри (не са само в Гиген), тъй като районът е важен през всички епохи и царства в последните 2000 години - намират се както римски, така и византийски (източно римски), пък и не малко османски монети. А понеже населението е бедно, иманяри има на много места, та може да се намерят прилични работи на добри цени или да си търсиш сам - е, има законови рестрикции, де

                          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

                            не знам защо е така , но верно в Плевен е голяма мизерия, но и чипа на хората от онзи край трябва да се смени..масата са супер негативно настроени едни киселяци...мани мани... в Монтана, Враца е много зле положението...така наречения северозапад го оставиха на орките.
                            Берти Враца крепеше положението до преди няколко години ама в момента е страшен ужас хората избягаха.Не съм съгласен че хората са виновни.Дай ми еднолична власт и ще видиш как Враца и Плевен ше станат най хубавите градове а София за само за две години ше я направя кенеф от ония нужници с двете тухли.П:равителството насочва парите само за София Бургас и Пловдив другите кучета ги яли.Ти например ше останеш ли в София ако няма работа или има ама за 400 лева и няма околовръсно няма метро няма булеварди а дупка до кръпка.Причината е варварина от Банкя.Не знам Северна България ше трябва да се раздели на две до Плевен към Източна Сърбия и до Варна към Южна Румъния.Смисъл няма друг.София и оня урод са българо убийци.И когато Ердоганя дое в Пловдив тогаз ше видим българите де ше гходят.За мен е крайно важно столицата да се върне в Търново и кенефа София да се унищожи да се размаже кат хлебарка.От там са бедите

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от DELCHO SMOKA Разгледай мнение

                              Какви Еврофондове, какви 5 лева? Това е да лапат мухите балъците! Това е, защото на глупаците трябва да им се "продава нещо"!
                              Нали фондовете свършват сега 2019 по регламент? Какво правим? Разпускаме страната ли? Не свършват 2035, а 2019г.!!!
                              Да копаем ли бункери? 2019г. е дет се вика утре! Какво правим?
                              Цялото вътрешно производство е сринато от ЕС! Икономиката е в руини! Земеделието е погубено!
                              Единствения отрасъл, който се развива от земеделието сравнително добре е зърнопроизводството! Там са и субсидиите. Това обогатява 40 семейства, които произвеждат продукт с ниска добавена стойност, създаващ много малко работни места. Едни 150 милиона евро субсидии си делят тия 40 човека, отделно печалбата от производството. И когато някакви дърдорковци като Каролев, обясняват, как земеделието вадило продукция и данните от сцоа са съизмерими с това, което се вади днес, ДА БЪДЕ ТАКА ДОБЪР и да конкретизира, за какво земеделие става въпрос и как то е разпределено. Да се види данните по отрасли как стоят!
                              Muller е писал, че спрели ли еврофондовете, страната ставала в руини! Ми то сега е в руини! Който е ходил в провинцията вижда за какво става въпрос. Не изчезват само селета! Изчезват областните градове!!!!

                              Отделно самите еврофондове 90% се усвояват само от политически приближени лица или подставени такива на самите политици. Обикновенния човек, максимум да се докопа за проект за някакви дръвчета и да вземе 3 бона, това е!
                              Единици са тези, които по честен начин успяват да получат финансиране. Има такива, но на фона на масата бенефициенти, това са по-скоро изключения!
                              Отделно огромната част от проектите са за някакви безумия, от сорта на зала за рехабилитация, в село с 30 човека, която така или иначе не заработва. Не че хората в селата не заслужават, но просто това никога не тръгва и не е рентабилно. В строителството са заети 10-15 човека 3-4 месеца. 2/3 от парите са откраднати от предприемача и спечелилия проекта, ПОСЛЕ ЯКО ДИМ! Иначе на хартия се отчитат някакви големи пари, които влизат в икономиката, но те реално отиват за мерцедеси на мутрите и вили в Гърция!
                              Много показателно е разложението в следствие от ЕС и фондовете и изкривяванията, които настъпват.
                              Показателно е, че там където има добра фуражна база и възможност за производство на фуражи, както е в България днес, в сектора на зърнопроизводството, броя на отглежданите свине, телета и пилци, трябва да нараства съразмерно, НО ТОВА НЕ СЕ СЛУЧВА! ЗАЩО ЛИ?
                              На практика животновъдството е погубено!
                              Изобщо няма да засягам темата, за изкривяването в субсидиите по страни, защото там е вече страшно!

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

                                Ми тя България с еврофондовете е заприличала на лунен пейзаж...Ела из Плевенско и виж за кви пътища става въпрос кръпка до дупка дупка до кръпка асфалт няма вече...Хората с по 200 лева пенсии оскотели без зъби в дрипи и обувки още от соца мангалски орди плячкосват убиват а Оня Убавец праи метро и магистрали за никъде.
                                Какви Еврофондове, какви 5 лева? Това е да лапат мухите балъците! Това е, защото на глупаците трябва да им се "продава нещо"!
                                Нали фондовете свършват сега 2019 по регламент? Какво правим? Разпускаме страната ли? Не свършват 2035, а 2019г.!!!
                                Да копаем ли бункери? 2019г. е дет се вика утре! Какво правим?
                                Цялото вътрешно производство е сринато от ЕС! Икономиката е в руини! Земеделието е погубено!
                                Единствения отрасъл, който се развива от земеделието сравнително добре е зърнопроизводството! Там са и субсидиите. Това обогатява 40 семейства, които произвеждат продукт с ниска добавена стойност, създаващ много малко работни места. Едни 150 милиона евро субсидии си делят тия 40 човека, отделно печалбата от производството. И когато някакви дърдорковци като Каролев, обясняват, как земеделието вадило продукция и данните от сцоа са съизмерими с това, което се вади днес, ДА БЪДЕ ТАКА ДОБЪР и да конкретизира, за какво земеделие става въпрос и как то е разпределено. Да се види данните по отрасли как стоят!
                                Muller е писал, че спрели ли еврофондовете, страната ставала в руини! Ми то сега е в руини! Който е ходил в провинцията вижда за какво става въпрос. Не изчезват само селета! Изчезват областните градове!!!!

                                Отделно самите еврофондове 90% се усвояват само от политически приближени лица или подставени такива на самите политици. Обикновенния човек, максимум да се докопа за проект за някакви дръвчета и да вземе 3 бона, това е!
                                Единици са тези, които по честен начин успяват да получат финансиране. Има такива, но на фона на масата бенефициенти, това са по-скоро изключения!
                                Отделно огромната част от проектите са за някакви безумия, от сорта на зала за рехабилитация, в село с 30 човека, която така или иначе не заработва. Не че хората в селата не заслужават, но просто това никога не тръгва и не е рентабилно. В строителството са заети 10-15 човека 3-4 месеца. 2/3 от парите са откраднати от предприемача и спечелилия проекта, ПОСЛЕ ЯКО ДИМ! Иначе на хартия се отчитат някакви големи пари, които влизат в икономиката, но те реално отиват за мерцедеси на мутрите и вили в Гърция!

                                Коментар

                                Working...
                                X