IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Ма аз това казвам бе пешо. Добре, че се отървахме от тия навлеци, та дръпнахме напред. Сега изгонихме от парламента и малкото останали дето пречеха на рахата на добруващите за просперитета на България герп, бекапе, десе и сие и ето на днес вече парното, газта, топлата вода поевтиняват. ....а и последно, след няколкогодишна сага, се оказа, че както и предполагахме, картел и монопол при горива и данъчни/акцизни складове няма...няма и да има. Пък и прокуратурата бди, не си играе.... на белот

    Коментар


    • Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение

      Аааа не така!

      С това "КОЙ където иска, там да живее" вижте до къде се докарахме! От 9 милиона на 6!
      Както и да го смятаме към 3 милиона българи ни отне демокрацията.
      ....е то на нас тия 3 милиона и без това не ни трябват де, те са все миячи, чистачи и берачи на които в скоро време тотално ще отнемем избирателни права,но все пак....демокрацията ги отне!
      Сганов да ходи кой къде иска не ме интересува ама да не живее тука и да гласува не.Да ми се говори че цветът на нацията бил заминал тва са пълни глупости...Почти на 100% тва са тарикати престъпници и шкарт.Я няколкото изключения просто доказват думите ми.Кат не искат да са в България за нас още по добре.Сабахлем четох че 4000 са по затворите ма дали са толко кой да ти каже.Най ми е смешно кат почнат да се дуят колко пари вкарвали тука.Ми аз познавам и такива дет изнесоха.Един колега изнесе 200000 долара в посока САЩ да пъди синовете си щот тука комунистите му пречели.Същия тоя убавец три години се кани да предприеме ремонт на банята и сал приказки от тоя вземе дрелка от другия лепачка за веика от друг перфоратор.Пенсионира се преди години оня ден го срещам и го питам кво напраи с банята о има време не съм избрал плочките.Майка му и баща му работеха по цял ден къщата му пълна с всичко мляко яйца агнета прасета чушки картофи боб домати краставици зеле вино тикви квот се сетиш.....Са нема нищо и разбира се комунистите виновни.....А децата в САЩ вече и 500000 дългове имат.....Най се кефя на такива и вече ги разпознавам от 100000километра.Един друг колега ходи по Англия после в Канада и на него мръсните комунисти все му пречеха тоя сложили за началник бил тъп оня още по тъп министър.Иде си от Канада и ми вика дойде кризата и началнико ме изгони от работа зе сино си...и тва у демократична Канада.И кат се почнат едни дълбоки приказки как България никога немало да се оправи.....Там одил на лекар одрали го сумати пари и нищо пак го боли ръката тука един селски доктор в Дупница с три ли пет инжекции го излекува ама положението нема се опраи.Преди да заминат заедно със жена му вземаха повече пари отколкото в чужбина...са се чуди дали да се върне не знае дали ше мое се издържат.Казах му кви са заплатите а той вика лъжеш.Показах му и електронен фиш и уведомление от банката с есемес за кво става дума а он се блещи....И те така те таков елит замина

      Коментар


      • Акций да не е братовчед на Антоний

        иначе си прав време е за брулене на крушата доста напрежение се натрупа покрай Тръм-лина на пазарите.
        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

        Коментар


        • Dow Jones индекса е с повишение от близо 30% само за последните 6 месеца, най-доброто му представяне от 2006 г.

          Поради нарастващия оптимизъм, инвеститорите са взели кредити или средства по марджин сметки за да инвестират допълнителни средства и тези кредити са достигнали най-високите си нива през месец Февруари, 2017 г.
          Вземането на кредит за покупка на акций ми се види финала на лудостта
          Вся Власть Советам

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Дядо Коледа Разгледай мнение


            Дайте по същество за златото , увлякохте се всички в кърски теми.
            Златото е нагоре и туй то не е препоръчително шортенето а на корекция пазаруваш и се возиш на ракетата хах
            Вся Власть Советам

            Коментар


            • Цитирам лично съобщение, като съм го писал с идеята да го ползвам и за пост. Не е най-професионалното нещо, но на фона на това, което виждам и училищната програма на племенника ми ще е по-адекватно писание за темата.

              Здравей,
              Преди всичко предлагам да си говорим на „ти”. Надявам се нямаш нищо против.

              Второто ми уточнение е, че аз няма да съм съвсем кратък и причината е, че ще използвам този отговор като пост в темата, която си изчел, тъй като ще съдържа по-подробен ъпдейт за очакванията ми идните седмици. Правя го, защото и други хора, като теб, ми пишат, от което съдя, че все пак анализите ми на някого са полезни. Накратко, моля те да ме извиниш, ако съобщението ми не е съвсем персонално и съдържа информация, която може би не ти е нужна.


              Уточненията са направени. Сега по същество…


              Дали мисля, че е добро време да се купува физическо злато? Да, абсолютно! И всъщност имайки предвид хоризонта, за който обикновено се държи една такава позиция /около и над 10 години/, разлики от 40-50 долара са наистина незначителни, още по-малко към настоящия момент. По-надолу ще обясня защо. А относно това каква част от портфейла – това зависи изцяло от толерантността към риск и предпочитаният тип инвестиране като цяло. В никой случай обаче не препоръчвам повече от 35% от твоя net worth да е инвестиран в актив от един клас.
              В последният си анализ за златото казах, че „трябва” да видим рали от 1200 иначе пазарът би станал наистина „грозен”. Е, виждаме ралито в момента. В една малко по-ранна прогноза пак в „Златото – балон или не” заявих „до края на март е твърде вероятно да сме около 1300, а през май да гъделичкаме върховете от 1360”. Уточних изрично, че времевият хоризонт е ориентировъчен, тъй като не мога да прогнозирам пътя, по който това ще стане. Засега има вероятност текущото рали да продължи именно до ок. 1300 и срокът за първата част от прогнозата да се изпълни само със седмица-две закъснение. Но ако трябва да бъда честен, структурата на самото рали предлага и друг развой на пазара, а именно: ралито може да приключи съвсем скоро /допускам ниво до ок.1270/ и да започне сериозна корекция, която може да ни доведе до нива до 1180-1185. Начална индикация за този развой е пробив на 1239. Макар и да не съм фен на корелациите, трябва да призная, че има още една причина да разглеждам този развой като съвсем реален – в темата „Валутни пазари – технически анализ” може да се види последната прогноза на колегата stamba – той е доста добре профилиран във форекс пазарите, докато за мен те са повече в периферията. Както и да е, имайки предвид успеваемостта му и анализа, който използва, склонен съм да взема предвид мнението му за започнало движение на еврото към паритета. Това добре би съвпаднало с евентуалния „мечи” развой на златото. Хубаво е да се обърне внимание на два момента:
              1. Дори в този вариант, цената на златото в евро ще остана почти непроменена!
              2. Няма да се изненадам, дори ако движението се състои, еврото да покаже по-голяма слабост, което в крайна сметка да доведе дори до лек ръст на цената в евро.
              Така че с две думи песимистичната ми прогноза за идните седмици е: ненарстване или лек спад.


              Тъй като едва ли ще имам нов пост скоро, ще използвам случая, за да кажа няколко думи и за индексите. В темата „Дау 20К – Навлизаме в опасна територия” могат да се видят постовете ми, в които абсолютно точно описвам ралито, което се случи по пътя към 21000. Прогнозата ми беше от нива от около 19600, като таргетът беше 20400-20500 да се достигне за много кратко време. Въпреки че очаквах да е мощно, ралито изненада дори мен завземайки 21000. Точно тогава в друг мой анализ заявих, че за мен ралито навлиза във финалната си еуфорична фаза и че във всеки момент може да започне корекция. От тогава сме 600 точки надолу. Какво смятам че предстои? В интерес на истината тук нещата в момента са по-трудни отколкото при златото. Макар да има шанс корекцията да е завършила и да сме по пътя към 22000, за мен това е малко вероятно в момента. Част от последните ми прогнози говоря за „плашещо, страшно и мълниеносно спускане” до ниво от ок 20000 като интензитетът може да е толкова голям, че да се тестват и малко по-ниски нива. Такова нещо очевидно още не сме видели. А това рали, което наблюдаваме в момента, може би е клопка за биковете – като такова го разглеждам към момента. Няма да се изненадам, дори ако ралито ни върне към направения връх или направи нов лек „лъжлив пробив” и гореописаната корекция да започне оттам. В крайна смета: тази корекция дългосрочно би била възможност за покупка или поне докато не се види пробив на 19000. Това би променило дългосрочните ми нагласи, но такъв засега не очаквам.


              Коментар


              • Първоначално изпратено от Stone_Kold Разгледай мнение
                София е бг а всичко извън сф е делиормана хахаха

                Дайте по същество за златото , увлякохте се всички в кърски теми.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение

                  Кой където иска - там да живее. Да отваря университети ако иска. Пък има и дистанционно обучение.
                  Разбира се, че всеки трябва да живее където си поиска и да има свобода. Няма връщане към социализма и гражданството. Въпроса е държавата да разпределя разумно ресурса и да инвестира. Това е като двор на къща. Ако ти не инвестираш в поддръжка на крайните точки на парцела, скоро бурените и плевелите ще са пред самата ти врата, а и съсеща ще е преместил оградата си, като стеснява твоя имот, който само си мислиш, че имаш!
                  За да има толкова университети в София, заслугата е на ЦК на БКП и политиката тогава. Въпреки, че в интерес на истината, те отделяха огромно внимание и средства и за изостващите региони, което го няма сега. Изграждаха се университети в Кърджали, в Смолян...
                  Анцугарите от ГЕРБ се грижат предимно за София, Бургас и отчасти за Пловдив. Останалите региони, кучета ги яли. Какво оства да се мисли за образованието като стратегическа инвестиция в регионален план!

                  Коментар


                  • някой помни ли за какво беше темата?
                    Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

                    Коментар


                    • София е бг а всичко извън сф е делиормана хахаха
                      Вся Власть Советам

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение

                        Кой където иска - там да живее. Да отваря университети ако иска. Пък има и дистанционно обучение.
                        Аааа не така!

                        С това "КОЙ където иска, там да живее" вижте до къде се докарахме! От 9 милиона на 6!
                        Както и да го смятаме към 3 милиона българи ни отне демокрацията.
                        ....е то на нас тия 3 милиона и без това не ни трябват де, те са все миячи, чистачи и берачи на които в скоро време тотално ще отнемем избирателни права,но все пак....демокрацията ги отне!

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

                          Ми да се наврем всички в София и да се ръгаме.
                          Кой където иска - там да живее. Да отваря университети ако иска. Пък има и дистанционно обучение.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                            Най-добре е всяко населено място, и селата с по 30 баби и дядовци, да си имат по два университета, за да няма разправии
                            Ми да се наврем всички в София и да се ръгаме.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                              Делчо, ми то един от огромните проблеми на България е образУванието, а една от причините за него е, че всяко село и паланка си направи университет. У нас има 51 университета - ум да ти зайде! Аз лично бих ги съкратил поне с 80%, ако искаме да имаме някакво качество - в момента имаме повече бройки прием, отколкото завършващи гимназия, а по мое време бяхме 7:1 кандидати спрямо бройки, отпуснати за студенти, че имаше и квота за донаборници...

                              Та образУванието само по себе си отдавна вече не значи нищо - колкото повече виШисти се появяват, толкова повече неграмотници се пръкват у нас - тъжно, но факт. А за Пловдив, Варна. Бургас и т.н. причините изобщо не са свързани с обучението, а с много други неща - знаеш ли колко познати имам, които (софийски момчета и момичета, че забравих да отбележа) учиха в ЮЗУ или Варненския/Бургаски свободен, или пък Икономическия във Варна или Академията в Свищов и до един се прибраха пак в София. В същото време почти никой от завършилите ми в чужбина приятели не си дойде обратно - говори ми пак за образованието само по себе си, а.

                              Пловдив ще се развива по съвсем други причини и те са основно демографски, географски и в не малка степен икономически - просто това е едиствената друга агломерация, дето е над 500К (Софийското поле е 1,5 милки, Пловдив, Асеонвград и околоните села са над 600К), а размерът винаги има знаечение. Поле е, т.е. не е ограничено от море и блата/баири като Варна и Бургас, та може да се градят бази на ниски цени колкото си щеш, а и отделно цената на труда в Пловдив е сред най-ниските за голямите градове. Това е за Пловдив и няма нищо общо с образУванието - напротив, все по-трудно им е да намират кадри на фирмите там, точно щото станаха много фирми на клона, а искат и да им е по-евтинко, иначе няма смисъл да се местят от по-големият и разработен пазар, какъвто е София.

                              Толкоз, че наистина забихме, а темата е за златото - апропо, в Пловдив цените на бижутата са сред най-евтините у нас - та да не съм съвсем офф
                              Образованието в България има един единствен проблем и той е че не пишат двойки и всички завършват.Проблема е че парите следват студента и ако му напишеш двойките няма пари.София с кво е по различна от селата та само в София да има университети.Между другото най големите тъпаци и бездарници ги бичи Софийския университет там е пълно с кухи лейки с огромно самочувствие.Ако от мен зависеше в София ще затворя всичко вифове мифове натфизи академии макадемии Остават само МУ и ТУ София а МГУ и Строителния факултети на ТУ другото ай да го нема.Университет само във Велико Търново.СУ бълва бичкии и чекии на конвейр то са професори академици дет на връзано куче леб не моа дадат.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                                Делчо, ми то един от огромните проблеми на България е образУванието, а една от причините за него е, че всяко село и паланка си направи университет. У нас има 51 университета - ум да ти зайде! Аз лично бих ги съкратил поне с 80%, ако искаме да имаме някакво качество - в момента имаме повече бройки прием, отколкото завършващи гимназия, а по мое време бяхме 7:1 кандидати спрямо бройки, отпуснати за студенти, че имаше и квота за донаборници...

                                Та образУванието само по себе си отдавна вече не значи нищо - колкото повече виШисти се появяват, толкова повече неграмотници се пръкват у нас - тъжно, но факт. А за Пловдив, Варна. Бургас и т.н. причините изобщо не са свързани с обучението, а с много други неща - знаеш ли колко познати имам, които (софийски момчета и момичета, че забравих да отбележа) учиха в ЮЗУ или Варненския/Бургаски свободен, или пък Икономическия във Варна или Академията в Свищов и до един се прибраха пак в София. В същото време почти никой от завършилите ми в чужбина приятели не си дойде обратно - говори ми пак за образованието само по себе си, а.

                                Пловдив ще се развива по съвсем други причини и те са основно демографски, географски и в не малка степен икономически - просто това е едиствената друга агломерация, дето е над 500К (Софийското поле е 1,5 милки, Пловдив, Асеонвград и околоните села са над 600К), а размерът винаги има знаечение. Поле е, т.е. не е ограничено от море и блата/баири като Варна и Бургас, та може да се градят бази на ниски цени колкото си щеш, а и отделно цената на труда в Пловдив е сред най-ниските за голямите градове. Това е за Пловдив и няма нищо общо с образУванието - напротив, все по-трудно им е да намират кадри на фирмите там, точно щото станаха много фирми на клона, а искат и да им е по-евтинко, иначе няма смисъл да се местят от по-големият и разработен пазар, какъвто е София.

                                Толкоз, че наистина забихме, а темата е за златото - апропо, в Пловдив цените на бижутата са сред най-евтините у нас - та да не съм съвсем офф
                                Едното няма общо с другото! Качеството на образованието е функция на държавата, особено в държавните университети!
                                Дори и да се затворят тези 80% университети, за които казваш, въпросът е останалите 20% къде да са? За мен не трябва да са в София!


                                Това, което говориш за Пловдив е вярно, но то не е предмет на текущия разговор! Аз говорих конкретно за образованието и това какво то допринася за развитието на едно място! Останалите неща си имат своето значение, но няма смисъл да се дискутират, защото въпросът беше конкретно за образованието! Отново си си писал на изуст, за София, че бил разработен пазар. Инвеститорите в Пловдив са предимно експортьори, те не пласират на местния пазар, почти нищо. Те търсят евтин труд и инфраструктура, а не пазар у нас! Ако не е работната ръка, за тях е безпредметно да са в София!

                                Спирам с коментарите в темата, защото си имам работа, а виждам и че няма смисъл...

                                Коментар

                                Working...
                                X