IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Човек, споко! Има хора, които са много впечатлени от теб. Сега така като се хвалиш само олекваш

    А хората като мене, които изобщо не са впечатлени, съвсем няма да се впечатлят от такива себе-хвалби.

    Коментар


    • Здравейте,

      Хубава седмица беше. Топ анализаторите тук едва ли си губят времето. Очаквайте нова порция празнословия и безумни обяснения защо златото е направило това или онова. Забележете, че тези хора винаги ще ви казват защо нещо се е случило, но никога няма да ви кажат накъде е вероятно да „потегли” даден инструмент. Но дори безполезните /а и безумни/ анализи на случили се движения не са нещо сигурно – не забравяйте, че световния ред и елити също трябва да бъдат обсъдени - все пак основните герои тук са запознати с тях в детайли.

      В случай, че не е станало ясно, обръщението ми е към всички хора, които просто четат, но не се престрашават да пишат. От последните ми наблюдения мисля, че това не са малко хора. Надявам се с този пост да успея да насоча вниманието им в посока на критичното мислене – повярвайте, наистина е от ОГРОМНО значение да го притежавате и развивате, особено сред простотията която се изписва тук. Всички вие, замислете се че „разбиращите” тук не могат да ви бъдат полезни именно поради гореспоменатите причини: 1) те винаги ще ви казват защо нещо се е случило и винаги АМА винаги ще имат перфектната аргументация (справка: три дни преди обявяването лихвите на ФЕД, питах как е вероятно да се отрази това на пазарите – три пъти получи мълчание. ФЕД повиши лихвите, пазарите реагираха и едва тогава всичко беше обяснено от „спецовете”; 2) те ще обсъждат световния ред – просто тогава звучат все едно знаят за какво говорят; 3) а ако опазил Б-г, някога направят прогноза и видиш ли не се случи – на пазара са влезли гадните манипулатори! На практика, това са основните оръжия на тези ТОП разбиращи – трябва да се признае, че са почти непробиваеми с тях, особено с финалния арсенал с манипулаторите! Благодарение на тях, мнозина никога не грешат – Манипулаторите са! Ето за това казвам, че критичното мислене е качество от огромна важност, ако искате да виреете тук, но и да останете с ясна концепция доколко новините могат да влияят на пазара.

      Но ако трябва да бъда честен, структурата на самото рали предлага и друг развой на пазара, а именно: ралито може да приключи съвсем скоро /допускам ниво до ок.1270/ и да започне сериозна корекция, която може да ни доведе до нива до 1180-1185. Начална индикация за този развой е пробив на 1239.
      Цитатът, на чийто отговор е този пост, е мой и е от 4ти Април – Вторник. Виждате, че се споменават две нива там: 1239 и 1270. Изглежда отново съм имал късмет с вуду практиките, защото само през следващите 3 дни видяхме „дъно” при 1243.50 от което последва рали, стигайки до $1270.80 само за ден, откъдето пък последва рязък спад от 20 долара само за няколко часа. Не знам дали е необходимо да го казвам: но дори с малък (нека не казвам „микро”) трейд акаунт и с елементарен риск мениджмънт спокойно можеха да бъдат изкарани няколко средни месечни заплати – особено от втория трейд. Нека кажем пак: малък към микро трейд акаунт, два трейда, елементарен риск мениджмънт и 3 дни! И нека все пак напомня – подобен вид сетъпове не се срещат толкова често и колкото и „чисти” да изглеждат, винаги се разглеждат като високорискови, както всяка трейд и особено дейдрейд позиция между впрочем. Просто не искам да изкарвам нещата и по прости отколкото са! А колкото до новините и влиянието им, мога да кажа две неща: 1) Аз се старая да ограничавам следенето им до минимум и 2) Когато разчиташ на новини, изпадаш в гротескната ситуация на хората от последните постове „Златото е в стихията си заради атаките на Тръмп..можем да видим 1300”, а след 2 часа „Опа, какво стана”. Сигурно някъде някоя предвидена бомбардировка не се е състояла и оттам дойде спада – други идеи?


      За финал напомням още веднъж, че когато БАЦЕ казваше „слизаме под 1200”, аз казах, че корекцията наистина става притеснително дълбока и ако златото ще го бъде, 1194-1200 е последната ни надежда. Оттам видяхме вече 70 доларово рали за месец. През декември пък ситуацията не беше по различна: имаше друг потребител, който беше решил да отвори къса позиция от 1180, ако не се лъжа. Беше решил да я затвори на 1090 – тогава казах мнението си, че това за мен е безумие – просто защото при 1090 основна подкрепа щеше да е пробита и пазарът вероятно би отшил под 1000. Самият аз под 1140 казвах, че тук сме в зона осеяна с подкрепи и купувах по целия път надолу към 1120 – от тогава сме 150 долара нагоре за приблизително 3 месеца.


      И отново , в темата за „опасната територия” казах, че от 19400-19600 на Дау му предстои рали до минимум 20500. А от 21000 заявих, че във всеки момент очаквам да започне корекция. Всичко това може да се провери – и на всички тези мои очаквания съм разчитал изцяло на способ от технически инструменти, без какъвто и да е фундамент просто защото фундамента никога не може да бъде ясен сигнал за инвестиция, а още по-малко – трейд. Фундаментът винаги е изоставал от пазарите – именно за това те се сриват, когато всичко е розово и намират дългосрочните си дъна, когато сякаш светът свършва. Само умните пари , изградили необходимия набор от знания, стратегия, концепция, мениджмънт и личностни качества, могат да виреят в джунглата.



      П.С.
      И за да не говоря само за това, което се е случило така, както съм очаквал – нека все пак кажа, че таймингът ми не е толкова сполучлив. Заявих, че очаквам 1300 към края на Март и „гъделичкане” на 1360 през Май. Засега има шанс да „закъснеем” само с 2 седмици за първата част от прогнозата, но ако се развие вариантът с корекцията при златото /описана в предния пост/ може да се проточи доста по-дълго. Все пак изрично съм уточнил, че таймингът ми е ориентировъчен.

      Поздрави, Весел празник и Велика седмица!

      Last edited by exxs; 09.04.2017, 18:57.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Vladi666 Разгледай мнение
        Що така се закотви?
        Така му говори графиката затова
        Вся Власть Советам

        Коментар


        • Що така се закотви?

          Коментар


          • Бай ви тръмп удари и....катапултира злото над ма200 дето 2 месеца беше съпротива.
            Сега остава и путю да удари нещо та да затвърди тренда към 1300.
            Пък и кака пена по насетне ако хвърли някоя бомба не се знае дали и 1400 ке удържи.

            Ако ли не - снишаване...

            Коментар


            • Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

              Да не искаш да кажеш, че правителството на САЩ ще започне да издава банкноти със собствен знак - това, заради което бяха убити трима американски президенти?
              Продължавам да мисля, че има неразбиране

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение

                pinoccio, струва ми се че при тебе има неразбиране. Федът ще спре да реинвестира в американски държавен дълг и частен MBS и така постепенно ще свие баланса си.

                Що се отнася до дълга, да, той е двигател на икономиката откато хората са спряли да разчитат на бартера.
                Да не искаш да кажеш, че правителството на САЩ ще започне да издава банкноти със собствен знак - това, заради което бяха убити трима американски президенти?

                Коментар


                • Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
                  Мисля, че цари едно неразбиране относно решението на ФЕД. Решението е за орязване, а не за пласиране на облигации. Това означава един нов вид финансова политика, която, обаче, е много опасна. Защото тя ще проправи пътя към нагласите, че трупането на дълг не е проблем, дори напротив - вечен двигател. Нещо, което към момента е императив, че е проблем. Искат да приложат дългова икономика, която да е като сансарата при будистите - вечното колело на брутален грабеж. Китай и Русия няма да се съгласят по никакъв начин с подобно развитие, защото по този начин техния дълг няма кой да го ореже - те ще си останат длъжници. А трилионите долари, дето ги държат в ценни книжа, ще ги ползват да облепят великата китайска стена. Ей така в един момент ще въведат резко златото от днес за утре и който има от него под дюшека, ще ходи да купи от Мишо някой и друг финансов инструмент. А пък Мишо, понеже няма вкус към златото, ще реже ипотеката си с ножовка.
                  Извинявай, но ще разясниш ли последното изречение, че не стана много ясно, кой е Мишо, защо не харесва злато и защо си търси ножовка ?

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
                    Мисля, че цари едно неразбиране относно решението на ФЕД. Решението е за орязване, а не за пласиране на облигации. Това означава един нов вид финансова политика, която, обаче, е много опасна. Защото тя ще проправи пътя към нагласите, че трупането на дълг не е проблем, дори напротив - вечен двигател. Нещо, което към момента е императив, че е проблем. Искат да приложат дългова икономика, която да е като сансарата при будистите - вечното колело на брутален грабеж. Китай и Русия няма да се съгласят по никакъв начин с подобно развитие, защото по този начин техния дълг няма кой да го ореже - те ще си останат длъжници. А трилионите долари, дето ги държат в ценни книжа, ще ги ползват да облепят великата китайска стена. Ей така в един момент ще въведат резко златото от днес за утре и който има от него под дюшека, ще ходи да купи от Мишо някой и друг финансов инструмент. А пък Мишо, понеже няма вкус към златото, ще реже ипотеката си с ножовка.
                    pinoccio, струва ми се че при тебе има неразбиране. Федът ще спре да реинвестира в американски държавен дълг и частен MBS и така постепенно ще свие баланса си.

                    Що се отнася до дълга, да, той е двигател на икономиката откато хората са спряли да разчитат на бартера.

                    Коментар


                    • Мисля, че цари едно неразбиране относно решението на ФЕД. Решението е за орязване, а не за пласиране на облигации. Това означава един нов вид финансова политика, която, обаче, е много опасна. Защото тя ще проправи пътя към нагласите, че трупането на дълг не е проблем, дори напротив - вечен двигател. Нещо, което към момента е императив, че е проблем. Искат да приложат дългова икономика, която да е като сансарата при будистите - вечното колело на брутален грабеж. Китай и Русия няма да се съгласят по никакъв начин с подобно развитие, защото по този начин техния дълг няма кой да го ореже - те ще си останат длъжници. А трилионите долари, дето ги държат в ценни книжа, ще ги ползват да облепят великата китайска стена. Ей така в един момент ще въведат резко златото от днес за утре и който има от него под дюшека, ще ходи да купи от Мишо някой и друг финансов инструмент. А пък Мишо, понеже няма вкус към златото, ще реже ипотеката си с ножовка.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение


                        Кастро само да те питам GILDa как е ?! Като беше на 125 не чувахте май е са барем сте чули ....

                        Коментар


                        • Имах предвид всички БЪЛГАРСКИ правителства от 20 години насам. Както и да е.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение

                            Така е, в един момент колелото почва да се търкаля по надолнището, но без ръчна спирачка, ударът долу ще боли още повече.
                            Защо една България, която също е в "еврото" и няма от 20 години самостоятелна монетарна политика, може да се държи сравнително стабилно, а една Гърция не?
                            Ами просто строгата фискална политика непозволяваща на хората да си купуват луксозни, вносни стоки на кило, както и ограничаваща вътрешното кредитиране нормализира поне малко устрема към "корекомското".
                            Поне в това отношение всички правителства се справиха сравнително успешно и не допуснаха гръцки сценарий.
                            А в самата Гърция проблемът НЕ Е текущият гигантски дълг, който за всички е очевидно, че никога няма да бъде върнат (колкото и да лъжат и успокояват немските и френски пенсионери).
                            Проблемът е, че ако от утре спрат да им дават НОВИ пари (та дори и да им опростят всички стари дългове), те са фалирали за месеци. Трудно се излиза от бюджетен дефицит с дългогодишна разхайтена фискална политика и размързеливило се и изтарикатило се население, свикнало да не плаща данъци, а само да прибира.
                            Не е много ясно дали са се справили. За сега се справят благодарение на ЕЦБ. Виж Италианският дълг какво прави.

                            Нямам време сега за дебати по този въпрос. Но икономическият либерализъм не работи в условията на депресия.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение

                              Не е лесно. Те това го правят и така дългът им става още по-голям като процент от БНП. Това също води до намалено вътрешно потребление, от там фалити, от там банките се пълнят с несъбираеми кредити - виж Италия.
                              Така е, в един момент колелото почва да се търкаля по надолнището, но без ръчна спирачка, ударът долу ще боли още повече.
                              Защо една България, която също е в "еврото" и няма от 20 години самостоятелна монетарна политика, може да се държи сравнително стабилно, а една Гърция не?
                              Ами просто строгата фискална политика непозволяваща на хората да си купуват луксозни, вносни стоки на кило, както и ограничаваща вътрешното кредитиране нормализира поне малко устрема към "корекомското".
                              Поне в това отношение всички правителства се справиха сравнително успешно и не допуснаха гръцки сценарий.
                              А в самата Гърция проблемът НЕ Е текущият гигантски дълг, който за всички е очевидно, че никога няма да бъде върнат (колкото и да лъжат и успокояват немските и френски пенсионери).
                              Проблемът е, че ако от утре спрат да им дават НОВИ пари (та дори и да им опростят всички стари дългове), те са фалирали за месеци. Трудно се излиза от бюджетен дефицит с дългогодишна разхайтена фискална политика и размързеливило се и изтарикатило се население, свикнало да не плаща данъци, а само да прибира.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
                                Държавите от оранжевата линийка (прасетата) делчо, могат много лесно да намалят кредитната активност и да предизвикат "инфлация" в местната валута ЕВРО.
                                Просто намаляват заплати, пенсийки и всякакви соц глезотийки. Хоп готово! Ама пусто комунетата все ги влече към раздаване на хорските пари.
                                Не е лесно. Те това го правят и така дългът им става още по-голям като процент от БНП. Това също води до намалено вътрешно потребление, от там фалити, от там банките се пълнят с несъбираеми кредити - виж Италия.

                                Но да не се отплесваме - това e тема за златото.
                                Last edited by Misho ILIEV; 06.04.2017, 17:18.

                                Коментар

                                Working...
                                X