IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX -Технически анализ

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts


  • http://www.youtube.com/watch?v=NUTGr5t3MoY
    http://vbox7.com/play:1af030b2

    Коментар


    • Почвам да си мисля, че моят приятел е разбрал поуката от приказката. Защото всяка приказка си има и поука, нали така?
      Ето ситуацията. Биковете се възползваха от подкрепата на долната черта и атакуваха горната. Обаче там - война. Мечките бързо ги прогониха и нямат намерение да се дадат без бой.
      http://img269.imageshack.us/img269/6435/eurusdt.gif


      Ако минем на графиката на колебанията. 1,4229 стана локално дъно, както бяхме предположили и от него утре ще строя ново бичо ветрило. Движението от 1,4229 до 1,4423 е 194 пипа за 2 дни. Бяха ни нужни 189 пипа за два дни. Как ще стане обръщането за трета част на "оригиналното" движение все още нямам представа... И дали ще стане? Ако и когато стане ще смятаме отново.

      Коментар


      • Пропускам да пиша в стила на приказката. Конкретната цел на биковете е да задържат завоюваните позиции и да атакуват нивото за нов връх по дневна по-висок от 1,4412. На мечките целта е да бранят 1,4412 и да атакуват поне първата "черта" надолу.

        Ако и двете страни "виждат" важността на 1,4412 тук ще има битка.

        Коментар


        • Ако продължим с графиката.

          След като в 8оо отвори над "чертите" не виждам нещо да пречи на цената да направи нов връх по дневна.

          Коментар


          • Графиката с нивата за следващата седмица.

            Нещата не са се променили. Докато цената е над 1х1 от 1,4939 целта e минаване над 1х2 и 1х10 от 1,5142 и после по "последния рубеж" от 1,4939 към третата цел 1х1 от 1,2874.
            Понеже няма кой знай колко ново да ви кажа тук ще се опитам да ви разкажа една приказка (израз на един приятел) за пазара. Та моят приятел казва нещо от сорта: и аз да напиша толкова нива по графиката или да изчертая 1000 линии все нещо ще съвпадне с цената. Може и да е прав моят приятел. Но все още не го е направил защото явно няма смисъл. Тогава? Има ли разлика в това да дадеш случайни нива и нивата на лъчите по тази графика. Нека ви разкажа "приказката" пък вие преценате сами. Ще говоря за бикове и мечки, но не като животни, а като реални участници в пазара на инструмента евро/долар. Биковете са тези, които купуват евро и се надяват цената му да се повиши за да имат печалба. Мечките са тези, които купуват долари и се надяват цената му да се повиши за да имат печалба. За да продължа приказката трябва да се върна малко назад във времето и да спомена един анализ на пазарната ситуация от 17.07.2011. При него се казваше, че ако биковете купуват повече и
            повече евро и успеят да качат цената над определено ниво то пред тях ще се открият 2-3 цели на още по-скъпо евро с добри печалби за тях. Напрегнали се биковете и почнали да купуват ли купуват. А цената хвърчи нагоре и хоп стигнала първата, че и втората цел. Някои от биковете казали: Абе тук нещо не се включват нови бикове, дали да не си приберем печалбата. И започнали да се измъкват от пазара. Добре ще кажете ами мечките. Мечките усетили слабостта на бичата идея и започнали да си купуват долари. Те купуват - доларът расте. Ще кажете: е ама тази приказка я знаем, а понеже сме българи ще добавите и знаем я по друг начин. Добре. Моята приказка започва тук. Значи на пазара винаги има и бикове и мечки. Трябва във всеки един момент да знаем каква е целта на едните и каква е целта на другите. Ако знаем целите им ще ни е по-лесно да разберем какво става на пазара. Добре. Какви са целите на мечките? Най-общите ги знаете, а конкретните? Да, да. Та като се върнем пак на онзи анализ може да сме сигурни, че далечната цел на мечките е да ликвидират предимството на биковете. Там където биковете преминаха над някаквото ниво и започнаха атаката. Значи има някава по-далечна цел на мечките. Те искат, но не могат да стигнат там ето така с едно мигване на очите. По пътя им надолу има прегради подготвени от биковете и за всяка от тези прегради ще се води война. Това са всички нива на лъчи под текущата цена. Сега каква е далечната цел на биковете. Далечната цел
            на биковете е след като вече имат цели 1 и 2 да достигнат и цел 3. По пътя им нагоре обаче мечките са изградили прегради. За всяка преграда ще се води война. Това са нивата на лъчите над текущата цена. Когато цената достигне до такова ниво започва война между биковете и мечките. След
            преминаването му, може да стане бързо или не съвсем, това ниво минава в ръцете на едните или другите. Тогава едните се приближават към крайната си цел, а другите се отдалечават. Пазарът може да се развие така, че след време цената отново се връща към този лъч (защото нивото му вече е друго) и битката започва отново.
            Ще попитате не е ли това измислица на разказвача на приказки? Отговорът е не. Това е най-примитивно разказана теорията на Ганн за лъчите. Ще попитате това ли са истинските лъчи, това ли са всички лъчи? Вече повече от година се опитвам да ви покажа, че можете да вярвате на тези нива. И разбира се това не са всички лъчи. Има много, които
            не изчертавам на дневна графика. На Н4 графика има лъчите от последните 4 ветрила. На малките фреймове има всичките от дневна плюс по три лъча от последните две ветрила. Ако гледате на пазара както в тази приказка с нивата на лъчите от тази графика ще почнете да разбирате това което се случва. Кой е в атака, кой се отбранява или контраатакува. Някакви думички, но зад тях може да стоят конкретни лъчи и нива.
            Аз гледам по този начин на всяка графика с лъчи, която имам на екрана си или поствам във форума. Всяка черта е възможно място за битка. След решението на конкретната се преминава към следващата. Това накланя предимството в едната или другата посока. Ето графиката на М5 при затварянето, при мен в 23оо часа наше време.

            Не е първата графика на М5, която поствам, но виждате ли я в светлината, в която искам да ви я покажа?

            Коментар


            • Първоначално изпратено от ChichoMancho Разгледай мнение
              Добро утро приятели,
              Пропускам физзарядката на Реда и направо задавам въпрос.
              Горното как да го разбирам?
              Трудно ми е. Какъв смисъл си вложил на думите в горния цитат?
              Имам чувството, че ме поднасяш леко. Но понеже наистина има някакво двусмислие в израза ми ще уточня. Става въпрос за времето на отваряне на пазара в понеделник и нивото на лъча по това време. Не за цената на отваряне. НО понеже си повдигнал въпроса ще продължа.
              Ако те вълнуват подробностите чети този абзац. Моят брокер престава да подава котировки в 23оо часа в петък. И дефакто последният Н4 бар остава само от 3 часа. Това не се отразава никак на времето в графиката. Има си барче. Ако работя обаче на Н1 ще ми липсва един бар. За това Н4 е най-малкия фрейм, на който чертая ветрила. На по-ниските изчертавам лъчи с коордитати на две точки изчислени по таблиците. Да продължа с Н4 графиката. Брокерът ми започва работа в понеделник 00оо часа. И това за мен е отварянето на пазара. Дефакто котировки има един час по-рано от 23оо в неделя. Но този един час в неделя при някои брокери довежда до неделен бар на дневна графика. Което не е така- един час за 24 часа. Това което се получава напълно ме удовлетворява и гарантира някаква точност на графиките.

              Ако не те вълнуват подробностите чети тук анализ за отварянето. Става въпрос за този Н4 бар от отварянето до 04оо часа, по червената линия.

              Понеже анализът ми от графиката на колебанията предполага движение нагоре за нов връх по дневна за мен най-важен е лъч 3х1 от 1,4535. Ако цената успее да получи неговата подкрепа на ниво 1,4374 нормалното движение може да е към 2х1 на ниво 1,4431. Ако цената пробие подкрепата на 3х1 моят сценарий може да разчита на подкрепата и на 3х1 от 1,4014 на ниво 1,4370. Ако пропадне и тази подкрепа мечките получават предимство с две крачки (стъпки или както искате). В смисъл, че после биковете ще трябва да ги преодоляват като съпротиви.
              Ето таблиците с нивата. Червените са подкрепите. Целта в синьо.

              ПП Все да намаляват и намаляват. По-добре да я няма тази възможност.
              Attached Files
              Last edited by GoDim; 31.07.2011, 11:32.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от GoDim Разгледай мнение
                Тук виждаме лъч 1х1 означен е с нивото 1,4161 за 24оо часа в петък. Всъщност там ще е и отварянето в понеделник.
                Добро утро приятели,
                Пропускам физзарядката на Реда и направо задавам въпрос.
                Горното как да го разбирам?
                Трудно ми е. Какъв смисъл си вложил на думите в горния цитат?

                Коментар


                • Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
                  и аз ще се моля понеделник да направи поне с 6 пипа нов връх за да можеш спокойно да си начертаеш ветрилцето.....не искам да си нещастен цяла седмица.
                  30.07.2011, 13:22
                  Първоначално изпратено от GoDim Разгледай мнение
                  Виж сега, Йосифе!
                  Човек започне да говори нормално с теб и ти си включваш записа. Успокй се! Изпий си зеления чай както казва Манчо. Роси ти каза, това е тема за ТА. Позициите са в другата тема. Там отиди и питай, може да има желаещи да се състезават с теб. Това пък за какво ти е? Но ти си знаеш.

                  Тук се пишат анализи на форекс пазара. Ако имаш такъв дай го. Ако не, можеш спокойно да продължиш да си плямпаш.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от SoKoLoV Разгледай мнение
                    http://prikachi.com/images/257/3580257y.gif

                    Това с какви параметри на зоома е на МТ4,има ли значение това
                    СоКоЛоВ, извинявай!
                    Снощи явно не съм разбрал въпроса ти. Повечето питаха за анимацията, а ти по графиката. Докато включа. Да има значение и то голямо. Имам тема с описание на това какво правя.
                    http://www.investor.bg/forum/showthr...56#post1161556
                    В момента има разлика, но ще я обясня само ако си разбрал предишното описание и продължава да те вълнува този въпрос.

                    Коментар


                    • катил не означава ли боец, който изпълнява мокри поръчки
                      Баба ме научи на много неща.
                      tnm

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от GoDim Разгледай мнение
                        Значи за понеделник ще е достатъчно да направим нов връх само с 6 пипа или 1,4218. Задължително ни трябва нов връх преди ново дъно под 1,4229. Тогава 1,4229 ще стане локално дъно и от него ще мога да строя ново ветрило.
                        и аз ще се моля понеделник да направи поне с 6 пипа нов връх за да можеш спокойно да си начертаеш ветрилцето.....не искам да си нещастен цяла седмица.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от SoKoLoV Разгледай мнение
                          http://prikachi.com/images/257/3580257y.gif

                          Това с какви параметри на зоома е на МТ4,има ли значение това
                          Програма за обработване на изображения. . Няма нищо общо с МТ4.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от GoDim Разгледай мнение
                            Програмка. Не ща да казвам. Ако се интересуваш ще си намериш.

                            http://prikachi.com/images/257/3580257y.gif

                            Това с какви параметри на зоома е на МТ4,има ли значение това

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от GoDim Разгледай мнение
                              ....Първото от 1,3860 е продължило до 1,3509 или 351 пипа за три дни.Т.е. сега първото движение, приемам го равно, трябва да е от 1,4535 до (14535 - 351 = 14184) 1,4184 за три дни т.е. и утре, другиден. Вчера беше външен бар. Броим го и за покачването и сега за корекцията. Да стане първата част и ако стане ще продължим...
                              Да продължим. Имаме движение от 1,4535 до 1,4229 или 306 пипа за три дни. Не достигат (цената е отанала по-високо) 45 пипа. В "оригинала" второто движение е нагоре от 1,3509 до 1,3743 или 234 пипа за два дни. Сега за да изравним, понеже цената е останала с 45 пипа по високо вадим от 234 - 45 = 189 пипа. А движението до сега е от 1,4229 до 1,4412 или 183 пипа за един ден. Значи за понеделник ще е достатъчно да направим нов връх само с 6 пипа или 1,4218. Задължително ни трябва нов връх преди ново дъно под 1,4229. Тогава 1,4229 ще стане локално дъно и от него ще мога да строя ново ветрило. Ако няма нов връх това движение нагоре ще го "згубим" за двудневната графика на колебанията. Много се отнасям настрани. Някакви си мои размисли и страсти. Просто следим какво ще стане. Ако и когато стане ще продължим...

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от ChichoMancho Разгледай мнение
                                Супер е.
                                Питам пак как я правиш
                                http://www.smartgifcreator.com/

                                и таа мое
                                Blaze.GIF.Creator.v5.60

                                на гошко не му искай такива услуги , започва да се пъчи.....

                                Коментар

                                Working...
                                X