IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
    абе чичо Оги тия хора от Капитал ми изглеждат "мислещи журналисти" - дали СФАРМ да не вземе да инвестира или да и даде реклами без отстъпка на тях - ей така за да ги подкрепим!

    п.с. Не се закачайте с Форти че ще си имате работа с мен ей форумци! Няма нищо че съм под 10хиляди акции и съм под вода, аз съм като акула ще ме познаете по идващата перка(шапката на СФАРМ )

    Импе ти що пишеш тука като немаш акции???

    +1

    Коментар


    • Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
      абе чичо Оги тия хора от Капитал ми изглеждат "мислещи журналисти" - дали СФАРМ да не вземе да инвестира или да и даде реклами без отстъпка на тях - ей така за да ги подкрепим!
      .........................................
      ???
      Ти наред ли си? Как ще раздаваш капитал на някой който ти изглеждал мислещ ? АМи питал ли си ме? Имам хартии тука. Искаш да се скапят още ли? Не виждаш ли, с колко заеми сме се набутали, че чак банките не даваха на чичо ти да пуска дивидент, а ти си тръгнал да го кандардисваш да раздавал свежи кинти? АМи защо не ми ги даде на мен като дивидент например? Има ли тук нормални акционери или всички сме готови да ни правят на маймуни ?
      Не е препоръка... !!!
      "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

      Коментар


      • абе чичо Оги тия хора от Капитал ми изглеждат "мислещи журналисти" - дали СФАРМ да не вземе да инвестира или да и даде реклами без отстъпка на тях - ей така за да ги подкрепим!

        п.с. Не се закачайте с Форти че ще си имате работа с мен ей форумци! Няма нищо че съм под 10хиляди акции и съм под вода, аз съм като акула ще ме познаете по идващата перка(шапката на СФАРМ )

        Импе ти що пишеш тука като немаш акции???

        Коментар


        • Браво на Капитал:
          "Когато в края на миналата седмица новинарско-коментарният сайт offnews.bg публикува материал, че на "някои големи медии" са били дадени инструкции да започнат атака по президента Росен Плевнелиев, тази информация нямаше ясни източници и не даваше пълни гаранции, че е достоверна. Още през уикенда обаче медийният натиск над държавния глава стана факт, той продължава и логично е свързан с опитите му да състави служебен кабинет. Един по един на пух и прах биват разбивани и оплювани до компрометиране потенциални министри, премиери, а и самият президент. Въпреки привидната множественост на публикациите огромната част от тях са с източник медийната групировка около депутата от ДПС Делян Пеевски и банкера Цветан Василев - медийния монопол, който за пръв път от 6-7 години е застрашен да остане без задължителната за функционирането му подкрепа от управляващите и изпълнителната власт.

          Бой до дупка

          Първата вълна бяха "разкрития" за самия президент, който в TV7 беше атакуван от шефа на телевизията Николай Бареков за издадени разрешения за ползване в енергетиката по времето, когато Росен Плевнелиев беше министър. В деня на свиканите консултации за обществен съвет към бъдещия служебен кабинет Бареков обяви, че президентът нямал моралното право да стои в този съвет и "да дава акъл как да се състави служебно правителство".

          Последваха статии по адрес на еврокомисаря Кристалина Георгиева, която според различни информации е била между номинираните за служебен премиер. Жълтият "Всеки ден" сложи на първата си страница огромно заглавие, че еврокомисарят ни всъщност се казва Сталинка, че получава "50 бона заплата". В последователни публикации на същото издание се повтаря дори шокиращото твърдение, че комисарят Георгиева е провела "5 секретни разговора с президента Росен Плевнелиев за последните 2 дни". Сякаш най-нормалното нещо на света е разговорите на държавния глава (или на който и да е гражданин) да бъдат прихващани от неизвестни лица. Ако информацията не е пълна измислица, това е също толкова притеснително.

          Паралелна и неизменно повтаряна теза на атаките е, че президентът не взима решенията си сам, а е изцяло подвластен на нечии влияния - това на съпругата му (според цитираната публикация на "Всеки ден", където и самата тя е доволно оплюта), но по-често споменаван като тъмна сила е т.нар. кръг "Капитал" и съиздателят на вестника Иво Прокопиев. Както написа offnews.bg в цитираната вече публикация за предстоящата медийна акция срещу Плевнелиев: "Основният аргумент в нея ще бъде, че кабинета реди не Плевнелиев, а собственикът на в. "Капитал" Иво Прокопиев с активното съдействие на Симеон Дянков и Трайчо Трайков". В писането за бъдещото служебно правителство към "кръга" беше пришита самата Кристалина Георгиева, а когато за премиер се спрягаше заемащата висша мениджърска позиция в HP Саша Безуханова, "Монитор" добави и нея. Въпреки абсолютната й несъстоятелност така измислената в жълтите публикации и тв предавания "завера "Капитал" се разраства и употребява всеки ден. Към нея постепенно се добавяха собственикът на "Софарма" Огнян Донев, неназовани "либерални икономисти" по Яне Янев, едва ли не цялата общност на хора, които подържат ценностите на пазара и либералната икономика, обявени за несправедлива докрина от Николай Бареков в един от сутрешните блокове на TV7.

          Кой стои зад атаките

          и какъв е този интерес за провал на опитите да се състави служебен кабинет са въпроси, коитo започнаха да се появяват в коментарни студия. В опит да даде отговор пред bTV лидерът на ДСБ Иван Костов посочи руски интереси. Други политици са склонни да посочват конкурентни партии - от социалистите до, разбира се, ГЕРБ. Появаха се дори твърдения, че потенциалните кандидати са "предупреждавани" да не припарват до служебния кабинет.

          Най-вероятно интересите и кръговете са различни, както посочи и самият президент Плевнелиев. Но прави впечатление, че специално публичните атаки - често фактологично и логически необосновани, но затова пък умело преплетени с емоциите на протестиращите, имат едно острие и това е медийният монопол на депутатa от ДПС Делян Пеевски и банкера Цветан Василев. Неговото изграждане беше финансирано от Корпоративна търговска банка.

          От политическите лица в прехвърлянето на топката се включи и редовният участник в подобни кампании Яне Янев, който в случая играе легитимен говорител на тезите на групировката на Цветан Василев и Делян Пеевски. Междувременно в понеделник след развалянето на коалицията си с Яне Янев варненският бизнесмен Веселин Марешки обясни, че политикът му споделил, че "се е разбрал с Цветан Василев и че там всичко е платено". Каквото и да значат тези думи.

          В различни правни и финансови конструкции през последните 7-8 години тандемът Цветан Василев - Делян Пеевски придоби, създаде или подчини на влиянието си изумително количество медии (изброени са в карето), както и фирмите за тяхното разпространение. Подържането на подобна конструкция, която беше родена по времето на тройната коалиция, е възможно единствено при запазването на сделката, която я крепи: подкрепа на властта срещу насочване на публични средства за издръжката на медиите в групата. Въпреки че доскорошният премиер Борисов беше една от жертвите на въпросната пропагандна машина, преди да дойде на власт, сделката очевидно беше препотвърдена по време на неговия мандат и работеше безотказно почти до края, когато самият той беше принуден да посочи Пеевски като един от хората, чрез които се контролират голяма част от медиите в България.

          Междувременно за целия период на управлението му Борисов все пак охотно използваше медийните услуги на групата, в замяна правителството му подкрепи разрастването й до уродливи размери, които станаха повод за предупреждения от страна на Европейската комисия и международни организации, наблюдаващи израждането на журналистиката в България.

          Откупът, който правителството на ГЕРБ плати на монопола на Цветан Василев и Делян Пеевски, за да получи неговата подкрепа и правото да бъде част от схемата, създадена от БСП и ДПС навремето, е огромен. Държавата и нейните дружества държат несъразмерно голяма част от своите средства в Корпоративна банка, застраховат активите си в свързаната застрахователна компания "Виктория". Освен медии с по същество държавни средства беше финансирано придобиването и на огромно количество активи в икономиката, чийто размер е трудно да се изчисли, но най-вероятно надхвърля 4-5 млрд. лева. Безразборните покупки в различни сфери включваха БТК ("Виваком"), "Техномаркет", "Булгартабак" (приватизиран без конкуренция и по абсурдни критерии от държавата), недовършената сграда на ИПК "Родина", НУРТС и десетки други.

          Ще оцелее ли Сделката

          За пръв път олигархичният модел на срастване на политика, бизнес и медии е застрашен по една много проста причина. Той се финансира от държавата. И ако тя реши, може да го премахне с няколко подписа. Най-голямата опасност за този медиен монопол е прекъсването на финансирането от страна на държавата. Дори и минимално разбутване на една от многобройните схеми, на които се крепи тази пирамидална структура, може да я срути.

          Бъдещият служебен кабинет, който президентът Росен Плевнелиев трябва да назначи през следващата седмица, има всички шансове да се окаже и изразител на първата политическа воля за последните 6-7 години, която не е зависима от медийния монопол. Затова и монополът започна да напада Плевнелиев истерично и превантивно.

          От слаб и безличен служебен кабинет, който да запази статуквото, обективно имат интерес трите най-големи политически партии, както и някои от по-малките сателитни формации, от които под една или друга форма се очаква да подкрепят бъдещото мнозинство - било то на ГЕРБ, на ДПС и БСП или други непредвидими комбинации. Това е най-вероятната причина за оглушителното мълчание, с което партиите подкрепят изграждането на такова уродливо формирование в публичната среда вече години наред. Впечатляващо е, че по темата за монопола на Василев-Пеевски няма отношения на власт и опозиция. Всички политически партии без изключение мълчат. Няма значение дали е от страх или поради финансови зависимости, резултатът е един и същ – олигархично управление и манипулиране на обществения дебат.

          Макар и издигнат за президент от ГЕРБ, Плевнелиев не принадлежи на старата партийна компания и не е зависим от монопола. Едва ли някой, включително от партията, която го номинира, е очаквал, че той ще се окаже в днешната ситуация и с възможността дори за кратко да излъчи изпълнителна власт, която не е в съглашателство в медийно-политическата сделка.

          Залогът е запазване на статуквото и подържането на фалшива демокрация вечно. А командата е: бой по президента."

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Огнян Донев Разгледай мнение
            Мисля, че по предложението ти е осъществено действие с решението на ОС от 28.02.13.
            Господин Донев? Каква такса Достъп до разпределителната мрежа плащате на ЧЕЗ и смятате ли я за справедлива?
            С колко се вдигнаха данъците на недвижимите имоти при вас в последните 3 години?
            Ще падне ли наредбата за Такса смет в София в съда според Вас?

            Коментар


            • Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнение
              УНИКУМ!!!
              Трябвало е да си сложиш парите на влог, ако не си искал да печелиш, а не да инвестираш в акции.
              не съм писал, че не искам да печеля
              дивидентът от Софарма трейдинг ме устройва
              Last edited by fortiss; 05.03.2013, 18:50.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнение
                Странна теза имаш Явно е, че си дългосрочен инвеститор. Но дори и дългосрочните инвеститори искат цената на акцията да расте в дългосрочен план. Не ти разбирам логиката Или ти искаш да се задържи, за да можеш да купиш колкото може повече и после да започне да се покачва така ли ? Говоря за Софарма. Софарма Трейдинг - ясно там има дивидент и теб те устройва да купуваш на тези нива, но за Софарма наистина не ти схващам логиката
                по-надолу посочих, че купувам Софарма трейдинг

                Коментар


                • г-н Донев, преди няколко години заговорихте за IPO на вестниците Труд и 24 часа. Има ли някакъв шанс това да се случи в дългосрочен план или по-скоро не? И в този ред на мисли - планирате ли излизане от медийните си инвестиции?

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                    незнам какво да напиша
                    аз си обясних тезата
                    Странна теза имаш Явно е, че си дългосрочен инвеститор. Но дори и дългосрочните инвеститори искат цената на акцията да расте в дългосрочен план. Не ти разбирам логиката Или ти искаш да се задържи, за да можеш да купиш колкото може повече и после да започне да се покачва така ли ? Говоря за Софарма. Софарма Трейдинг - ясно там има дивидент и теб те устройва да купуваш на тези нива, но за Софарма наистина не ти схващам логиката
                    The best things in life are free. The second best things are very expensive!
                    не е препоръка

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                      Аз не желая бързо покачване на цените, защото всяка година купувам и нямам интерес от високи цени. За мене важно доброто развитие на групата при ниски цени на акциите.
                      УНИКУМ!!!
                      Трябвало е да си сложиш парите на влог, ако не си искал да печелиш, а не да инвестираш в акции.

                      Коментар


                      • Това се нарича ИНВЕСТИРАНЕ в стойност ,и хоризонтите са 3-5 години да речем ,както примерно си купуваш къща не гледаш всеки ден колко струва и дали е паднала пазарната цена ...Но всеки сам избира дали да трепери всеки ден или да мисли за нещо по приятно от следенето на екрана .Акциите на Софарма и дъщерните са именно за инвеститори
                        Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                        А аз пък желая есктремно,. незабавно, мощно набалончване ! Това син чип ли е или кафяв ??? Буклуците да правят по 100% а ти да седиш и да чакаш да падне за да купуваш евтино?? Това не е ли мизериум. Ами като се избуши, кой ще иска после да ти ги купува ?? И за какво ги купуваш, не е ли защото очакваш, че трябва да поскъпне ? Що за мазохизъм е това да искаш ниски цени ?

                        Коментар


                        • незнам какво да напиша
                          аз си обясних тезата

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                            е от ниски цени няма как да се избуши, ...
                            ...
                            Е как да не, като Л.-пъпката ти го показа нагледно!? Преди това Грамърси също направиха фоерверките и т.н. А След още 2-3 такива изстъпления и ще си броиш артиите по номинал. За по-лесно. Нито е препоръка, нито го искам да става.
                            Не е препоръка... !!!
                            "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                              А аз пък желая есктремно,. незабавно, мощно набалончване ! Това син чип ли е или кафяв ??? Буклуците да правят по 100% а ти да седиш и да чакаш да падне за да купуваш евтино?? Това не е ли мизериум. Ами като се избуши, кой ще иска после да ти ги купува ?? И за какво ги купуваш, не е ли защото очакваш, че трябва да поскъпне ? Що за мазохизъм е това да искаш ниски цени ?

                              е от ниски цени няма как да се избуши, а от кофти бизнес
                              аз чакам дивидент от Софарма трейдинг и не искам да купувам в следващите години на високи цени /не че от мен зависи пазарът/
                              затова няма какво да се чудиш

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                                Аз не желая бързо покачване на цените, защото всяка година купувам и нямам интерес от високи цени. За мене важно доброто развитие на групата при ниски цени на акциите.
                                А аз пък желая есктремно,. незабавно, мощно набалончване ! Това син чип ли е или кафяв ??? Буклуците да правят по 100% а ти да седиш и да чакаш да падне за да купуваш евтино?? Това не е ли мизериум. Ами като се избуши, кой ще иска после да ти ги купува ?? И за какво ги купуваш, не е ли защото очакваш, че трябва да поскъпне ? Що за мазохизъм е това да искаш ниски цени ?
                                Не е препоръка... !!!
                                "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

                                Коментар

                                Working...
                                X