IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение

    лайкнах те, сетих се и за една стара статия в инвестора...да сложа и нея
    Прогнозират ли нещо числата на Фибоначи?

    Проучването на академиците потвърждава теорията за ефективните пазари, според която движението на цените е невъзможно да се предвиди

    Прогнозирането може да е невъзможно, но при последващо проучване на пазарите е твърде възможно да се открият зависимости при развитието им видимо подчиняващи се на системата на Фибоначи. Кой точно показател ще се държи така обаче е в голяма степен непредвидимо. Тук има обществен, а не природен процес.

    Коментар


    • Ще кажа само едно нещо във връзка с техническия анализ. Ако този тип анализ не дава резултат и не върши работа, защо в големите инвестиционни банки и фондове се плащат луди пари на цели отдели технически анализатори? Да не би да искате да кажете, че те плащат на хора от които нямат полза? Защо не плащат на група академици и професори по икономика, а на технически анализатори???

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнение
        Здравей, Полки. Имам само един въпрос към теб. Ти ли написа надписа Локо София в Япония ?
        +99999999999999999
        ХахахахххххааааааааасссааАаааааааа. Няма кой друг да е. Втора такава простакеса във форума няма...

        Коментар


        • Здравей, Полки. Имам само един въпрос към теб. Ти ли написа надписа Локо София в Япония ?

          Коментар


          • Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение

            лайкнах те, сетих се и за една стара статия в инвестора...да сложа и нея
            Прогнозират ли нещо числата на Фибоначи?

            Проучването на академиците потвърждава теорията за ефективните пазари, според която движението на цените е невъзможно да се предвиди

            Според проучване, публикувано в престижното издание The Economist, няма статистически значими данни, че числата на Фибоначи имат каквато и да била прогнозираща стойност на американските фондови пазари.




            Редицата на Фибоначи се използва във финансите от школата на техническите анализатори. Анекдотът за техническите анализатори е добре известен: за един технически анализатор няма значение дали предвижда движението на цените на компании, занимаващи се с компютърни чипове или с картофени чипсове. Техническите анализатори вярват, че бъдещото движение на цените на даден актив може да се предвиди, с достатъчно висока вероятност, на базата на предишните движения на цените и че пазарите се движат в предварително определени вълни.




            Според някои технически анализатори числата на Фибоначи могат да предскажат ключови моменти в движението на една ценова графика. Така числа като 61,8, 50 и 38,2 се смятат за ключови при обръщане на тренда, сигнализиране за нива на подкрепа и съпротива и др.




            Италианският математик от Пиза Леонардо, по-известен като Фибоначи, би останал меко казано поласкан, ако разбере, че 800 години след неговата смърт, технически анализатори са готови да се закълнат в ефективността на неговите „магически числа“ при предвиждането на пазарите.




            В редицата на Фибоначи, чиито първи членове са 1,1,2,3,5,8..., всеки следващ член се формира като сбор от предишните два. Фибоначи открива, че съотношението между всеки две поредни числа от редицата е 1,618, число по-известно като „Златния коефициент“.




            Аргументът за тяхното използване при прогнозиране на финансовите пазари е значително прост и е горе-долу следният: щом съотношението на Фибоначи може да се намери при листата на дърветата, морските миди, кошерите на пчелите и т.н., то няма начин те да не работят и за капиталовите пазари.




            Академиците често са взимали на мушка техническите методи и са ги опровергавали един по един. Проблемът при това обаче е, че повечето „методи“ не подлежат (или поне много трудно) на научен анализ, тъй като на много от тях не могат да се поставят конкретни математически стойности.




            Техническите анализатори обаче трудно биват убедени в резултатите, тъй като защитават методите си с почти религиозна страст. Тъй като техническите аргументи обикновено са квалифицирани с безброй условия, те могат да валидират всяко пазарно движение.



            Числата на Фибоначи за щастие са един от малкото технически показатели, които имат точна математическа формулировка и следователно могат да бъдат изследвани.




            Проучването на професорите Рой Бачелър и Ричард Ремяр от Cass Business School, публикувано в The Economist, не намира никакви статистически значими сведения, че нивата на Фибоначи обозначават ключови моменти в движението на цените. Нещо повече, трендът на движение на цената не се обръща при каквото и да било предвидимо ниво. Проучването взима под внимание ценовата информация от Dow Jones Industrial Average от 1914 година до наши дни.




            Проучването на академиците потвърждава теорията за ефективните пазари, според която цялата информация, включително и тази за миналото движение на цените, е отразена в моментната цена на актива и движението на цените е невъзможно да се предвиди. В такъв случай инвеститорите не могат да се надяват в дългосрочен план да реализират над средната възвръщаемост на пазара.




            Отговорът, който следва, е: „Да, но аз познавам един човек, който реализира в пъти над средната възвръщаемост благодарение на неговия метод. Тогава пазарите не може да са ефективни и аз само трябва да науча въпросния метод от този по-добър инвеститор, за да започна да печеля и аз“. Всеки е чувал историите за успешните инвеститори. Те обаче съвсем не опровергават теорията за ефективните пазари, напротив, достатъчно малкият им брой всъщност я потвърждава. Да вземем следния пример:




            Събираме 800 човека на един площад, като всеки има обикновена монета от 50 стотинки и започваме следната игра. Всеки рунд играчите хвърлят монетата, като тези, които са хвърлили „ези“, остават на площада, а тези с „тура“ биват елиминирани от играта и напускат. Така според теорията на вероятностите всеки рунд би трябвало да елиминираме около половината от участниците. Така на първия рунд остават около 400 човека, на втория 200, 100, 50, 25, 12, 6, 3, 1. Така човекът останал накрая е хвърлил 9 пъти „ези.“ Логичното заключение не е, че нашият победител е изключително добър играч на „ези-тура“ и има печеливш метод за хвърляне на монетата, който реализира „ези“-та над средното за играта (50 на сто), а по-скоро, че при достатъчно голям брой участници винаги ще има някои, които ще се справят изключително добре и някои – изключително зле.




            За това бъдете внимателни за т.нар. успешни технически системи с висока прогнозираща сила.

            https://www.investor.bg/strategii/12...bonachi-49398/
            "Освен това е възможно, навлизайки в територията на бихейвиористичните финанси (дял от финансите, занимаващ се с психологията на пазара), техническият анализ да има самоизпълняваща се способност – т.е. ако достатъчно голям брой хора смятат, че при дадено ниво трябва да се случи нещо, то неимоверно ще стане. Все още обаче няма категорични сведения за това."
            Искате да кажете да се приготвим психически за обръщане при 560-570.....и ако успеете да убедите повече хора в това то може и да се случи!

            Коментар


            • Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение


              +1 лайк от мен

              получило ти се е много добре - умело си перефразирал костолани .......... а ето оригинала и как той е формулирал ценообразуването .......... "когато акциите са повече от глупаците - цените са ниски, когато глупаците станат повече от акциите - цените са високи"

              но това не е общовалидно за всички инвеститори в акции, разбира се ............ да не забравяме, че "ветераните на бфб" тихомълком преструктуриха портфейлите си в последните месеци и вече са заели позиции в "акции убежища при кризи", както и приложили на практика съвета на Бенджи Греъм - "инвеститорите не бива да държат в портфейла си повече от 80% в акции и трябва да държат не по-малко от 20% в акции " ............ а познай в момента в кой край е махалото

              винаги има нюанси, но глупаците с акции едва миналата седмица започнаха да стоплят, че ги свариха ............. докато пък за поповите лъжички положението е ясно - все още си мислят, че ще е "вечно лято" и всеки момент тренда ще обърне

              сега са в безизходица ........ мозъците им са сварени и не могат да мислят .......... не знат какво да правят и търсят из форума някой "ветеран" да ги милва по сварената главица и да им каже, че от "утре (от другата седмица или от другия месец) всичко ще се оправи и борсата тръгва нагоре"

              да, ама не

              никой нищо подобно не им казва и те вече са изнервени от всичко и от всички ............... всичко ги дразни и търсят във форума отговори на въпроси които нямат нищо общо с положението в което се намират ............ и все пак нека видим какво ги интересува:

              - защо пишели едни и същи никове във форума
              - защо едни и същи никове пишели едно и също във форума
              - докога едни и същи никове ще пишат едно и също във форума
              - защо нивото на форума е паднало
              - защо "ветераните" не пишели във форума
              - защо "ветераните " били изгонени от форума
              - някои се дразнят от броят на точките в постовете и излизат извън сварената си кожа когато има повече от 3 точки една след друга ............ ето ви десетина точки ........... бройте и мълчете
              - дори започнаха да дават съвети и кой какво да прави с парите си
              - вече започнаха да търсят модератора на форума за да накара да млъкнат "неудобните" никове които не пишат за ъп-а ........... все едно от постовете във форума зависи посоката на борсата ......... пълен смях
              - след това ще започнат търсят помощ от КФН защото модераторите са на страната на сривльовците
              - след като модераторите и КФН не им помагат ще започнат да търсят помощ от държавата
              - след като модераторите, държавата и КФН не им помагат ще започнат да търсят помощ от "краля-слънце" ........ самият ББ ще чакат да се появи на бял кон за да ги спаси
              - накрая по стар бг обичай ще стигнат до заключението, че "всички са маскари" и ще хвърлят "горещият картоф" ............ а след това ще избягат и никога повече няма да искат да чуят за борси

              този филм сме го гледали ........ чакаме да видим римейк-2019

              най-интересното е, че до преди 9 месеца нито един от форума (с изключение на почернелия на карибите мен и мече-цвети69) не се дразнеше, че всички викахме денонощно ъп ъп ъп ........... докато сега всеки който не вика ъп дразни жабетата

              мда ............. вече са абсолютно изнервени хорицата ......... сега е началото на спада, но да видим и през кои други състояния ще преминат в следващите месеци .......... историята показва, че понякога месеците стават години ......... години на агония...

              [ATTACH=CONFIG]n3394202[/ATTACH]

              къде се намираме според графиката ............. разбира се в сектор "раздразнителност" .......... две мнения по въпроса няма ............. добрата новина е, че и това състояние ще премине за да дойдат страха, отчаянието, паниката и накрая поражението...


              За да узрееш за такива мисли, трябва лично да изминеш пътя и на възхода и падението. Фундаменталните причини, довели до твоя извод са ясни и не от скоро. Лошото е че не се следят от повечето хора. А те са били свидетели само на "възхода" на борсата от последните години. Всеки гледа техническия анализ а когато фундаменталните фактори "ударят" техничарите, които са конюнктурни играчи са "изненадани" и изнервени. Повечето мениджъри на западните компании и банки трупат кеш. Наскоро имаше изследване на две водещи инв.банки. Кой трупа кеш ако очаква акциите дори на собствените му компании да растат? Явно очакванията на най големите инсайдери в най големия пазар са други. Очевидно е че лихвите ще растат. Какво ще последва от това? Всеки кой иска да разбере трябва да чете ама не форума а учебници и книги. Та така. Очевидно е че ще има изненади. Кой ще " плува без бански" ще се види в недалечното бъдеще.
              Life won't wait for you.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение

                лайкнах те, сетих се и за една стара статия в инвестора...да сложа и нея
                Прогнозират ли нещо числата на Фибоначи?

                Проучването на академиците потвърждава теорията за ефективните пазари, според която движението на цените е невъзможно да се предвиди


                Според проучване, публикувано в престижното издание The Economist, няма статистически значими данни, че числата на Фибоначи имат каквато и да била прогнозираща стойност на американските фондови пазари.




                Редицата на Фибоначи се използва във финансите от школата на техническите анализатори. Анекдотът за техническите анализатори е добре известен: за един технически анализатор няма значение дали предвижда движението на цените на компании, занимаващи се с компютърни чипове или с картофени чипсове. Техническите анализатори вярват, че бъдещото движение на цените на даден актив може да се предвиди, с достатъчно висока вероятност, на базата на предишните движения на цените и че пазарите се движат в предварително определени вълни.




                Според някои технически анализатори числата на Фибоначи могат да предскажат ключови моменти в движението на една ценова графика. Така числа като 61,8, 50 и 38,2 се смятат за ключови при обръщане на тренда, сигнализиране за нива на подкрепа и съпротива и др.




                Италианският математик от Пиза Леонардо, по-известен като Фибоначи, би останал меко казано поласкан, ако разбере, че 800 години след неговата смърт, технически анализатори са готови да се закълнат в ефективността на неговите „магически числа“ при предвиждането на пазарите.




                В редицата на Фибоначи, чиито първи членове са 1,1,2,3,5,8..., всеки следващ член се формира като сбор от предишните два. Фибоначи открива, че съотношението между всеки две поредни числа от редицата е 1,618, число по-известно като „Златния коефициент“.




                Аргументът за тяхното използване при прогнозиране на финансовите пазари е значително прост и е горе-долу следният: щом съотношението на Фибоначи може да се намери при листата на дърветата, морските миди, кошерите на пчелите и т.н., то няма начин те да не работят и за капиталовите пазари.




                Академиците често са взимали на мушка техническите методи и са ги опровергавали един по един. Проблемът при това обаче е, че повечето „методи“ не подлежат (или поне много трудно) на научен анализ, тъй като на много от тях не могат да се поставят конкретни математически стойности.




                Техническите анализатори обаче трудно биват убедени в резултатите, тъй като защитават методите си с почти религиозна страст. Тъй като техническите аргументи обикновено са квалифицирани с безброй условия, те могат да валидират всяко пазарно движение.



                Числата на Фибоначи за щастие са един от малкото технически показатели, които имат точна математическа формулировка и следователно могат да бъдат изследвани.




                Проучването на професорите Рой Бачелър и Ричард Ремяр от Cass Business School, публикувано в The Economist, не намира никакви статистически значими сведения, че нивата на Фибоначи обозначават ключови моменти в движението на цените. Нещо повече, трендът на движение на цената не се обръща при каквото и да било предвидимо ниво. Проучването взима под внимание ценовата информация от Dow Jones Industrial Average от 1914 година до наши дни.




                Проучването на академиците потвърждава теорията за ефективните пазари, според която цялата информация, включително и тази за миналото движение на цените, е отразена в моментната цена на актива и движението на цените е невъзможно да се предвиди. В такъв случай инвеститорите не могат да се надяват в дългосрочен план да реализират над средната възвръщаемост на пазара.




                Отговорът, който следва, е: „Да, но аз познавам един човек, който реализира в пъти над средната възвръщаемост благодарение на неговия метод. Тогава пазарите не може да са ефективни и аз само трябва да науча въпросния метод от този по-добър инвеститор, за да започна да печеля и аз“. Всеки е чувал историите за успешните инвеститори. Те обаче съвсем не опровергават теорията за ефективните пазари, напротив, достатъчно малкият им брой всъщност я потвърждава. Да вземем следния пример:




                Събираме 800 човека на един площад, като всеки има обикновена монета от 50 стотинки и започваме следната игра. Всеки рунд играчите хвърлят монетата, като тези, които са хвърлили „ези“, остават на площада, а тези с „тура“ биват елиминирани от играта и напускат. Така според теорията на вероятностите всеки рунд би трябвало да елиминираме около половината от участниците. Така на първия рунд остават около 400 човека, на втория 200, 100, 50, 25, 12, 6, 3, 1. Така човекът останал накрая е хвърлил 9 пъти „ези.“ Логичното заключение не е, че нашият победител е изключително добър играч на „ези-тура“ и има печеливш метод за хвърляне на монетата, който реализира „ези“-та над средното за играта (50 на сто), а по-скоро, че при достатъчно голям брой участници винаги ще има някои, които ще се справят изключително добре и някои – изключително зле.




                За това бъдете внимателни за т.нар. успешни технически системи с висока прогнозираща сила.

                https://www.investor.bg/strategii/12...bonachi-49398/

                ОБРЪЩАНЕ НА ЗЛАТОТО 1030 ДОЛАРА МАРТ 2008 ГОДИНА ПРЕДИ ГОЛЯМАТА РЕЦЕСИЯ. Вероятно пак ще има подигравки но, 2008 хич не беше до смях.

                Last edited by Todor Sabev; 21.10.2018, 08:41.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Агресивен бик
                  Нали нямате нищо против да пусна една картинка
                  Пълзящите средни са ЕМА 21, ЕМА 100, EMA 200

                  Графиката не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.

                  лайкнах те, сетих се и за една стара статия в инвестора...да сложа и нея
                  Прогнозират ли нещо числата на Фибоначи?

                  Проучването на академиците потвърждава теорията за ефективните пазари, според която движението на цените е невъзможно да се предвиди

                  Според проучване, публикувано в престижното издание The Economist, няма статистически значими данни, че числата на Фибоначи имат каквато и да била прогнозираща стойност на американските фондови пазари.




                  Редицата на Фибоначи се използва във финансите от школата на техническите анализатори. Анекдотът за техническите анализатори е добре известен: за един технически анализатор няма значение дали предвижда движението на цените на компании, занимаващи се с компютърни чипове или с картофени чипсове. Техническите анализатори вярват, че бъдещото движение на цените на даден актив може да се предвиди, с достатъчно висока вероятност, на базата на предишните движения на цените и че пазарите се движат в предварително определени вълни.




                  Според някои технически анализатори числата на Фибоначи могат да предскажат ключови моменти в движението на една ценова графика. Така числа като 61,8, 50 и 38,2 се смятат за ключови при обръщане на тренда, сигнализиране за нива на подкрепа и съпротива и др.




                  Италианският математик от Пиза Леонардо, по-известен като Фибоначи, би останал меко казано поласкан, ако разбере, че 800 години след неговата смърт, технически анализатори са готови да се закълнат в ефективността на неговите „магически числа“ при предвиждането на пазарите.




                  В редицата на Фибоначи, чиито първи членове са 1,1,2,3,5,8..., всеки следващ член се формира като сбор от предишните два. Фибоначи открива, че съотношението между всеки две поредни числа от редицата е 1,618, число по-известно като „Златния коефициент“.




                  Аргументът за тяхното използване при прогнозиране на финансовите пазари е значително прост и е горе-долу следният: щом съотношението на Фибоначи може да се намери при листата на дърветата, морските миди, кошерите на пчелите и т.н., то няма начин те да не работят и за капиталовите пазари.




                  Академиците често са взимали на мушка техническите методи и са ги опровергавали един по един. Проблемът при това обаче е, че повечето „методи“ не подлежат (или поне много трудно) на научен анализ, тъй като на много от тях не могат да се поставят конкретни математически стойности.




                  Техническите анализатори обаче трудно биват убедени в резултатите, тъй като защитават методите си с почти религиозна страст. Тъй като техническите аргументи обикновено са квалифицирани с безброй условия, те могат да валидират всяко пазарно движение.



                  Числата на Фибоначи за щастие са един от малкото технически показатели, които имат точна математическа формулировка и следователно могат да бъдат изследвани.




                  Проучването на професорите Рой Бачелър и Ричард Ремяр от Cass Business School, публикувано в The Economist, не намира никакви статистически значими сведения, че нивата на Фибоначи обозначават ключови моменти в движението на цените. Нещо повече, трендът на движение на цената не се обръща при каквото и да било предвидимо ниво. Проучването взима под внимание ценовата информация от Dow Jones Industrial Average от 1914 година до наши дни.




                  Проучването на академиците потвърждава теорията за ефективните пазари, според която цялата информация, включително и тази за миналото движение на цените, е отразена в моментната цена на актива и движението на цените е невъзможно да се предвиди. В такъв случай инвеститорите не могат да се надяват в дългосрочен план да реализират над средната възвръщаемост на пазара.




                  Отговорът, който следва, е: „Да, но аз познавам един човек, който реализира в пъти над средната възвръщаемост благодарение на неговия метод. Тогава пазарите не може да са ефективни и аз само трябва да науча въпросния метод от този по-добър инвеститор, за да започна да печеля и аз“. Всеки е чувал историите за успешните инвеститори. Те обаче съвсем не опровергават теорията за ефективните пазари, напротив, достатъчно малкият им брой всъщност я потвърждава. Да вземем следния пример:




                  Събираме 800 човека на един площад, като всеки има обикновена монета от 50 стотинки и започваме следната игра. Всеки рунд играчите хвърлят монетата, като тези, които са хвърлили „ези“, остават на площада, а тези с „тура“ биват елиминирани от играта и напускат. Така според теорията на вероятностите всеки рунд би трябвало да елиминираме около половината от участниците. Така на първия рунд остават около 400 човека, на втория 200, 100, 50, 25, 12, 6, 3, 1. Така човекът останал накрая е хвърлил 9 пъти „ези.“ Логичното заключение не е, че нашият победител е изключително добър играч на „ези-тура“ и има печеливш метод за хвърляне на монетата, който реализира „ези“-та над средното за играта (50 на сто), а по-скоро, че при достатъчно голям брой участници винаги ще има някои, които ще се справят изключително добре и някои – изключително зле.




                  За това бъдете внимателни за т.нар. успешни технически системи с висока прогнозираща сила.

                  https://www.investor.bg/strategii/12...bonachi-49398/

                  Коментар



                  • Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение
                    На борсата има хартии и глупаци ,в момента в който хартиите станат повече от глупаците ,то цената на хартиите почва да пада​​​​​​​
                    +1 лайк от мен

                    получило ти се е много добре - умело си перефразирал костолани .......... а ето оригинала и как той е формулирал ценообразуването .......... "когато акциите са повече от глупаците - цените са ниски, когато глупаците станат повече от акциите - цените са високи"

                    но това не е общовалидно за всички инвеститори в акции, разбира се ............ да не забравяме, че "ветераните на бфб" тихомълком преструктуриха портфейлите си в последните месеци и вече са заели позиции в "акции убежища при кризи", както и приложили на практика съвета на Бенджи Греъм - "инвеститорите не бива да държат в портфейла си повече от 80% в акции и трябва да държат не по-малко от 20% в акции " ............ а познай в момента в кой край е махалото

                    винаги има нюанси, но глупаците с акции едва миналата седмица започнаха да стоплят, че ги свариха ............. докато пък за поповите лъжички положението е ясно - все още си мислят, че ще е "вечно лято" и всеки момент тренда ще обърне

                    сега са в безизходица ........ мозъците им са сварени и не могат да мислят .......... не знат какво да правят и търсят из форума някой "ветеран" да ги милва по сварената главица и да им каже, че от "утре (от другата седмица или от другия месец) всичко ще се оправи и борсата тръгва нагоре"

                    да, ама не

                    никой нищо подобно не им казва и те вече са изнервени от всичко и от всички ............... всичко ги дразни и търсят във форума отговори на въпроси които нямат нищо общо с положението в което се намират ............ и все пак нека видим какво ги интересува:

                    - защо пишели едни и същи никове във форума
                    - защо едни и същи никове пишели едно и също във форума
                    - докога едни и същи никове ще пишат едно и също във форума
                    - защо нивото на форума е паднало
                    - защо "ветераните" не пишели във форума
                    - защо "ветераните " били изгонени от форума
                    - някои се дразнят от броят на точките в постовете и излизат извън сварената си кожа когато има повече от 3 точки една след друга ............ ето ви десетина точки ........... бройте и мълчете
                    - дори започнаха да дават съвети и кой какво да прави с парите си
                    - вече започнаха да търсят модератора на форума за да накара да млъкнат "неудобните" никове които не пишат за ъп-а ........... все едно от постовете във форума зависи посоката на борсата ......... пълен смях
                    - след това ще започнат търсят помощ от КФН защото модераторите са на страната на сривльовците
                    - след като модераторите и КФН не им помагат ще започнат да търсят помощ от държавата
                    - след като модераторите, държавата и КФН не им помагат ще започнат да търсят помощ от "краля-слънце" ........ самият ББ ще чакат да се появи на бял кон за да ги спаси
                    - накрая по стар бг обичай ще стигнат до заключението, че "всички са маскари" и ще хвърлят "горещият картоф" ............ а след това ще избягат и никога повече няма да искат да чуят за борси

                    този филм сме го гледали ........ чакаме да видим римейк-2019

                    най-интересното е, че до преди 9 месеца нито един от форума (с изключение на почернелия на карибите мен и мече-цвети69) не се дразнеше, че всички викахме денонощно ъп ъп ъп ........... докато сега всеки който не вика ъп дразни жабетата

                    мда ............. вече са абсолютно изнервени хорицата ......... сега е началото на спада, но да видим и през кои други състояния ще преминат в следващите месеци .......... историята показва, че понякога месеците стават години ......... години на агония...

                    Click image for larger version

Name:	на емоциите.jpg
Views:	2
Size:	50.5 КБ
ID:	3394202


                    къде се намираме според графиката ............. разбира се в сектор "раздразнителност" .......... две мнения по въпроса няма ............. добрата новина е, че и това състояние ще премине за да дойдат страха, отчаянието, паниката и накрая поражението...



                    fuск the bеаr - give me the bееr

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

                      По принцип е така, но специално за БФБ мисля, че има нещо по-дефицитно от парите и то е доверието. Според мен средства има страшно много, но с доверие 0, те просто не "влизат в обръщение". А лошото е, че доверие се печели по-трудно отколкото пари, примери на БФБ колкото щеш за това...
                      +1

                      Мислех да ти пусна 1 like само , но после си помислих ,че това си заслужава да се публикува пак !
                      Дано повече хора го осъзнаят !

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

                        Радвам се да прочета нещо от теб, Беър! Напоследък форума е обсебен от 3-4 човека.
                        По принцип е така, но специално за БФБ мисля, че има нещо по-дефицитно от парите и то е доверието. Според мен средства има страшно много, но с доверие 0, те просто не "влизат в обръщение". А лошото е, че доверие се печели по-трудно отколкото пари, примери на БФБ колкото щеш за това...
                        Напълно съгласен! Докато има такива шефчета, като на Хидронезнамсиквоси, Свилоза и т.н., доверието ще е в сферата на отрицателните стойности.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнение
                          Обратното също е вярно - когато парите станат повече от хартиите цените се качват
                          Радвам се да прочета нещо от теб, Беър! Напоследък форума е обсебен от 3-4 човека.
                          По принцип е така, но специално за БФБ мисля, че има нещо по-дефицитно от парите и то е доверието. Според мен средства има страшно много, но с доверие 0, те просто не "влизат в обръщение". А лошото е, че доверие се печели по-трудно отколкото пари, примери на БФБ колкото щеш за това...
                          Last edited by 15%; 20.10.2018, 12:43.
                          Пътека се прави камък по камък!

                          Коментар


                          • Обратното също е вярно - когато парите станат повече от хартиите цените се качват
                            Last edited by BigBear; 20.10.2018, 10:17.
                            Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от johny-bravo Разгледай мнение

                              Пълен кенеф е станал този форум. Неслучайно не пиша врче тук. От някакъв мазохизъм му хвърлям по едно око, ама скоро и това ще спре.
                              Форумът е такъв от 2008 г.Няма да споменавам кои го докараха до това състояние за да не изпадаме в дразги.Един от тия тогава се хващаше и заяждаше за всяко мнение различно от растяща борса.Загуби си парите накрая.Сега се е кротнал и е станал по-умерен.Даже бърза да продава само да реализира малко печалба и забелязвам,че за много неща е на моето мнение.Сега манталитета му преди 10 г се проявява в оня дето няма козове.И той ще страда.Както и да е.Който мисли с главата си може да направи печалба на бфб който не мисли ще загуби.Лек и успешен ден на всички които имат ум в главите си.

                              Коментар


                              • На борсата има хартии и глупаци ,в момента в който хартиите станат повече от глупаците ,то цената на хартиите почва да пада​​​​​​​

                                Коментар

                                Working...
                                X