IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Такси на ПОК Доверие

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от 7sport.net
    Покрай благородна инициатива

    Вкарват феновете на Ботев Пд в нова схема

    Феновете на Ботев отново опитват да вземат съдбата на любимия клуб в свои ръце. Поредното хрумване на "жълто-черните" е да финансират солидарно Кауза Колежа, чиято цел е довършването на изоставения строеж на стадион "Христо Ботев".
    За целта от Клуба на привържениците на Ботев (КПБП) излязоха с призив феновете да преместят партидите си за втора пенсия във ПОК "Доверие". "През юли и август бяха осъществени поредица от срещи с представители на пенсионноосигурителен фонд, които доведоха до сключване на договор за партньорство. Договорът дава възможност за получаване на комисионно възнаграждение за всеки записал във въпросния фонд. То е по 40 лева на човек", написаха фенове в призив. "Предвид големия брой фенове на Ботев това партньорство ни дава възможност за генериране на допълнителен финансов ресурс, който да използваме само и единствено за целите на Каузата, която обединява всички ботевисти. Изрично подчертаваме, че при желание от Ваша страна да подкрепите Кауза Колежа по този начин - НЕ Е задължително да сте член на КПБП, също така прехвърлянето е напълно безплатно. Приканваме всички, които желаят, да прехвърлят задължителното си пенсионно осигуряване, като по този начин ще допринесат за финансирането и популяризирането на Кауза Колежа", гласи част от възванието.
    Простите сметки показват, че за довършването на стадиона край Бирената е необходимо 625 хиляди ултраси да прехвърлят партидите си, за да се набере обявената от президента Ангел Палийски сума.
    НЕ РАЗБИРАМ НИЩО ОТ ФУТБОЛ!!!

    Коментар


    • Първоначално изпратено от dninja Разгледай мнение
      Има таксите за трите им фонда!От заглавната им страница избираш Пенсионно осигуряване и като влезнеш за всеки фонд има раздел Такси и удръжки
      Ей аман от тези такси! Навсякъде те одрусват!

      Коментар


      • Първоначално изпратено от dninja Разгледай мнение
        Има таксите за трите им фонда!От заглавната им страница избираш Пенсионно осигуряване и като влезнеш за всеки фонд има раздел Такси и удръжки
        То хич, не били малко тези такси и урдъжки.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от sevdo2000 Разгледай мнение
          Е гледах на Доверие, и се запознах с таксите, но на NN нещо не можах д се оправя със сайта, можи би поради смяната на имената, но нито видях отчетите и историческите справки ,таксите също.

          Има таксите за трите им фонда!От заглавната им страница избираш Пенсионно осигуряване и като влезнеш за всеки фонд има раздел Такси и удръжки

          Коментар


          • Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнение
            Ами влизаш в сайта им ,там го пише
            Е гледах на Доверие, и се запознах с таксите, но на NN нещо не можах д се оправя със сайта, можи би поради смяната на имената, но нито видях отчетите и историческите справки ,таксите също.

            Коментар


            • Ами влизаш в сайта им ,там го пише

              Коментар


              • Ами не знам, според други мнения резултати и т.н. за Нъ нъ. Така като гледам са с подобни резултати всички водещи фондове. А за Доверие заради отстъпката реших. В последната година ми се случиха лоши неща със здравето и реших постепенно да се подсигурявам за бъдещето щото ми става много неясно. Мислих много варианти за защита, взаимни фондове и т.н. дори имам малко инвестирани в един балансиран от няколко месеца засега отрицателен, но ще видим. Ааа и пускам умерено тото - то май равносилно засега на моите смешни инвестиции но нямам избор. Благодаря ви за отговорите. Все още не съм решил де за ДПФ, но ще бъде малка сума засега, малко ми стопихте ентусиазма.
                П.с. Останах с впечатление че няма допълнителна входяща такса за Доверие поне така пише изрично освен % върху внасяната сума, или ти точно за то % говориш?
                Last edited by sevdo2000; 11.05.2015, 21:57.

                Коментар


                • Аз въобще ще спра с осигуровките, каквито и ОТСТЪПКИ да ми правят от ПФ.

                  Коментар


                  • Аз мога да ти направя и 50% отстъпка от входящата такса по ДПФ, ако дойдеш в Алианц.
                    Защо пък да диверсифицираш точно в Нъ-Нъ?
                    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                    Коментар


                    • Здравейте. Да не отварям нова тема, понеже видях че тук става въпрос за ПОК Доверие. Ясно е, че няма да забогатеем от ДПФ. Поизчетох разни неща от сайта им, понеже се и осигурявам там в УПФ. Прочетох, че имало малка отстъпка с 15% за вноски в ДПФ ако вече се осигуряваш там. Т.е. горе долу доходността първата година ти заминава от еднократната (предполагам) такса при внасянето (аз искам наведнъж известна сума). Депозита стана безсмислен. Исках да диверсифицирам и в ING (NN) ДПФ. Какво мислите, ясно е че никой не може да даде конкретен съвет и съвет за инвестиция, но по принцип...

                      Коментар


                      • Аз от както разбрах, че Прокопиев е собственик там и си преместих парите. На този червенобузестия не му вярвам хич.

                        Коментар


                        • във фондорете където те са акционери да се начислява на база реализираната печалба, а те самите вземат такса на активите в техните фондове???

                          Fut coins

                          Коментар


                          • Въобще не им пука за нищо освен за техните кесии. Но сме задължени по закон да внасяме там и да им пълним гушите.
                            Ако имха възможност, щях да избера дългосрочен влог в банка - без такси.
                            Доходността ми щеше да е много по-голяма.

                            Коментар


                            • Ами, диверсификация... концентрация на печалбите правят. С чужди пари е така. Да не мислиш, че им пука за бъдещите пенсионери? Хоризонтът им е близък, гледат краткосрочно, колкото да уредят кариерата, бонусите. Дано не всички са така, ама поне моите впечатления са такива.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
                                Пенсионните фондове са дърво, според мен. Фонд, инвестира във фонд, който инвестира в други фондове, те пък в холдинги...и всеки дялка от активите...
                                Има вярно данъчно облекчение, ама пак е безсмислено.
                                За златото вече има варианти да се купува/продава и в България.

                                Защо един голям фонд да купува друг фонда??? По колко пъти ще се вземат такси за управление??? Какво иска да диревсифицира този първия фонд с другия фонд???

                                Коментар

                                Working...
                                X