IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЧЕЗ Разпределение България АД (CEZD)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Съни , още в началотго на т.нар. скандал написах че чехите играят подло и ва банк ..... радвам се че вече си стоплила манджата

    Коментар


    • За 1ви път виждам, в прав текст чужда компания да обвинява Премиера ни.
      Шаш. Интерес от разследващите органи....?!
      Отговор от Премиера?!
      _________

      Премиерът на България не иска ЧЕЗ да работи в страната. Това заяви шефът на Надзорния съвет на компанията Вацлав Пачеш пред БНР.
      Той изрази опасения, че „Инерком“ няма да успее да плати сделката, особено след изтичането на документ, свързан именно с финансирането й.

      Страхувам се, че „Инерком" няма да успее да си осигури средства, за да плати активите на ЧЕЗ България.Тогава, мисля, че има други компании, които искат да закупят българските активи. Доколкото знам, интерес има от „India Power"и от „Енерго про" - това е друга чешка компания. Все още има интерес да закупят целия бизнес в България, особено индийската компания".

      Пачеш допълни, че самата сделка между ЧЕЗ и „Инерком“ няма политически нюанс в Чехия, но премиерът Андрей Бабиш не одобрява ръководството на ЧЕЗ и вероятно, след като утвърди позициите си, ще направи промени. Самият Пачеш допусна, че и той ще бъде освободен.

      "Двата екипа заедно приготвят документите за компетентните органи, които трябва да одобрят сделката и по-специално Комисията за защита на конкуренцията. Става дума за регулаторни органи основно в България, не толкова в Чехия. Доколкото знам този процес върви гладко“ коментира той по повод акцентите в срещата между ръководството на ЧЕЗ и Гинка Върбакова

      Другият въпрос, която е бил обсъждан, е възможността българската държава да влезе в сделката и може би да притежава голяма част от активите, но това е голям проблем заради арбитража с българската държава.
      „Ако българската държава придобие активите, които ние продаваме, това ще бъде сериозен правен проблем. Въпреки това правните екипи започнаха работа и резултатът ще бъде ясен след седмица, две или може би повече - това е много сложен правен казус, той беше отложен, но екипите и на двете компании работят по него", изтъкна Пачеш.

      Според него, няма вариант ЧЕЗ да се откаже от арбитража в името на това да приключи сделката: "Доколкото знам, арбитражът е за много голяма сума пари - много по-голямата, отколкото сделката с „Инерком". Доколкото знам, българската държава може да бъде допусната да закупи ЧЕЗ България или поне по-голямата част от активите, но само когато арбитражът е приключен".

      В момента в ЧЕЗ се води разследване за изтичането на един документ, който е предоставен и на българското правителство. Пачеш разказа какъв е този документ и дали той би попречил на сделката или на арбитража: "Има изтичане само на един документ, в който се съдържа информация за финансовите институции, които биха осигурили заем за „Инерком", за да закупи активите на ЧЕЗ.

      "Във вестниците прочетох, че заради натиска две български банки са се оттеглили. Става дума за натиск от българското правителство. Ако това наистина е вярно, аз се опасявам, че всичко ще отиде на вятъра" разясни още той.

      Пачеш обясни и желанието на ЧЕЗ да продаде българските активи със загубата на средства заради неизпълнени от българското правителство ангажименти: "Доколкото знам, някои от законовите ангажименти, поети от българското правителство, не са съвсем изпълнени, което е довело до финансови загуби.

      "Информираха ни, че ръководството на ЧЕЗ смята, че губи пари заради действията на правителството и че просто трябва да си тръгне от страната. Смисълът на всичко беше, че българското правителство и специално премиерът Бойко Борисов не иска ЧЕЗ изобщо да бъде в България" добави шефът на Надзорния съвет

      Той определи като грешка, че ЧЕЗ са поискали увеличаване на цените на тока твърде бързо и подчерта, че преди няколко години българското правителство падна заради цената на тока, въпреки че тя се е увеличавала навсякъде в Европа."

      "Но тогава ЧЕЗ трябваше да осъзнае, че част от българското общество не е готово за подобно шоково увеличение. Сега премиерът Борисов е отново на власт и вероятно присъствието на ЧЕЗ вероятно не му се нрави - на него и на неговите хора. Ето защо за ЧЕЗ става много трудно да прави бизнес в България".

      Според него, цената, която предлага „Инерком" ще осигури баланс между всичко, което е инвестирано от компанията и това, което ще получи сега като сума:"ЧЕЗ няма да загуби, но няма и да спечели. Просто ще е на нулата, доколкото знам. Реално, това е много трудно да се изчисли. Знаете, че ЧЕЗ продаде ТЕЦ "Варна" на загуба. Ето защо мисля, че в крайна сметка ще е бъде в ситуацията - без печалба, но и без загуба".
      https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie...-plati-6080223

      Коментар


      • По всички правила на археологията, пласт по плас, всичко трябва да се извади на повърхността:

        РУМЕН РАДЕВ свиква КСНС по темата за ЧЕЗ

        Коментар


        • President Donald Trump issued an executive order Monday blocking Broadcom Ltd. from pursuing its hostile takeover of Qualcomm Inc., scuttling a $117 billion deal that had been scrutinized by a secretive panel over the tie-up’s threat to U.S. national security.
          Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

          Коментар


          • БИВОЛЪ


            Защо Буда не иска ЧЕЗ да работи в България? Отговорът е: защото ЧЕЗ крие мръсни тайни.

            - защото го е шубе да не се разбере кой назначи за член на надзорния съвет Митко Каратиста;
            - защото в прокуратурата отлежават материали за 600 милиона източени от ЧЕЗ точно по времето на Каратиста, които са повлияли на цената на тока;
            - защото фирми близки до негов депутат са доставяли въглища на ТЕЦ Варна за половин милиард лева и ако се разрови на каква цена...;
            - защото има една недовършена централа на биомаса в Смолян, от която също смърди на...
            Номерът с Гинка освен финансовите ползи, щеше да зачисти досиетата в ЧЕЗ България.
            Но всуе се мориш, Буда. Те отдавна изтекоха.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
              http://epicenter.bg/article/Inerkom-...hEZ/149162/2/0
              Милена Стоева от ръководството на Инерком дава интервю за Ройтерс Нова 20! Фирмата на Гинка обяви, че е против държавата да влезе в сделката с ЧЕЗ
              12 март 2018 | 09:12
              Съгласни сме с финансовия министър и не смятаме, че държавно придобиване на дял в бизнеса на ЧЕЗ е единственият начин да се гарантира публичният интерес, пише тя





              Заглавието си е на местната медия, четох статията в Ройтерс и там само се споменава, това, че държавата има и
              други начини за защита.
              Та, различните вратички на "Схемата" си остават отворени

              Друго се чудя, не е ли малко дълъг този срок за плащане и изпълнение на сделката - 9 месеца ))
              Нали всичко беше ясно и уредено с банките

              Коментар


              • Първоначално изпратено от balarev Разгледай мнение

                Г-н Начев, няма нужда от чак такива конспирации. Мисля че много по-важно е за доста хора и дружества, не само в този форум, как ще бъде разпределена цената между публичните и непубличните и между двете публични.
                Малкото ми име не е Господин, а и да ти кажа правичката - и фамилията ми не е Начев
                Ама ти не казвай на другите!

                Абсолютно си прав в твърдението си! При наличие на акции в двете дружества и аз бих разсъждавал като теб - едно към едно.
                Обаче, понеже си нямам, защото никога и в никаква степен не съм вярвал на тези мошеници, които имаха злочестата съдба да попаднат на същата порода на местна, българска почва, аз не притежавам такива бумаги.
                Непритежавайки от тази хАртии, пък и заради налегналата скука, гледам под дюшека

                Коментар


                • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение

                  В знак на уважение към Берта и Валето, ще ми се да направя някакви допълнителни ремарки по повод на ролята на финансовата институция.
                  Напълно закономерно в голяма част от случаите разкриването на персоната на финансиращата дадената сделка институция, дава сериозна информация интересите и взаимоотнощения на основните играчи.
                  Аз бих искал, ако е възможно, да погледна и в договора за обезпечаването на съответния кредит. Понякога оттам излизат много интересни и изненадващи връзки. Понякога просто изникват следващи въпроси. Доколкото обичайно договорът по обезпечението е отделна бумага, която може само да се спомене в основния договор като №, дата и някакви общи реквизити, но без никакви други подробности, важна информация може да остане скрита..
                  На теория договорът за обезпечентието може да е само "привиден" договор, истинската кредитираща институция би могла ад се крие в договора по обезпечението. Да си кажа правичката, не знам доколко това е допустимо при модерното банково законодателство, но иначе някога се провеха кокви ли не магарии.
                  Г-н Начев, няма нужда от чак такива конспирации. Мисля че много по-важно е за доста хора и дружества, не само в този форум, как ще бъде разпределена цената между публичните и непубличните и между двете публични.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение

                    Ти ако проследиш това - вероятно ще стигнеш и до истинския купувач
                    В знак на уважение към Берта и Валето, ще ми се да направя някакви допълнителни ремарки по повод на ролята на финансовата институция.
                    Напълно закономерно в голяма част от случаите разкриването на персоната на финансиращата дадената сделка институция, дава сериозна информация за интересите и взаимоотнощения на основните играчи.
                    Аз бих искал, ако е възможно, да погледна и в договора за обезпечаването на съответния кредит. Понякога оттам излизат много интересни и изненадващи връзки. Понякога просто изникват следващи въпроси. Доколкото обичайно договорът по обезпечението е отделна бумага, която може само да се спомене в основния договор като №, дата и някакви общи реквизити, но без никакви други подробности, важна информация може да остане скрита..
                    На теория договорът за кредитирането може да е само "привиден" договор, истинската кредитираща институция би могла да се крие в договора по обезпечението. Да си кажа правичката, не знам доколко това е допустимо при модерното банково законодателство, но иначе някога се провеха какви ли не магарии.


                    Важна поправка направих!
                    Смислово си беше ясно, че съм допуснал грешка, но така да се чете:
                    На теория договорът за кредитирането може да е само "привиден" договор, истинската кредитираща институция би могла да се крие в договора по обезпечението.
                    Last edited by nachev; 12.03.2018, 18:29.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

                      тя и петя са дълбоки резерви .. не са ги спрягали с поздравителните писма (нали така каза стоянчо, че такива поздравителни картички пращал на който се обади)
                      Дълбоки, дълбоки, колко да са дълбоки - скоро ще се разбере по избора на купувач за Виктория, нали бнб-ту вече даде зелена светлина (може би за зелена енергия, кой знае )
                      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                        според мен е редно икономическите медии да се задействат и да се направи по едно интервю с трите банки замесени (според приказките по медиите) в сделката

                        да си кажат Цеко, Левон и Стоянчо да кажат - ще финансират ли Гинка или оШфорки и как точно мислят да и излезе сметката на лелката
                        защото накрая буфера ще остане за сметка на кредиторите на гинка.
                        "Стоянчо",както му казваш - в парламента го разпитваха и нищо не каза .
                        А ти искаш пред някакъв журналист да се изповядат.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

                          Цветенцето що го не включиш?
                          тя и петя са дълбоки резерви .. не са ги спрягали с поздравителните писма (нали така каза стоянчо, че такива поздравителни картички пращал на който се обади)
                          Last edited by bertram; 12.03.2018, 16:47.
                          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                            според мен е редно икономическите медии да се задействат и да се направи по едно интервю с трите банки замесени (според приказките по медиите) в сделката

                            да си кажат Цеко, Левон и Стоянчо да кажат - ще финансират ли Гинка или оШфорки и как точно мислят да и излезе сметката на лелката
                            защото накрая буфера ще остане за сметка на кредиторите на гинка.
                            Цветенцето що го не включиш?

                            Коментар


                            • според мен е редно икономическите медии да се задействат и да се направи по едно интервю с трите банки замесени (според приказките по медиите) в сделката

                              да си кажат Цеко, Левон и Стоянчо да кажат - ще финансират ли Гинка или оШфорки и как точно мислят да и излезе сметката на лелката
                              защото накрая буфера ще остане за сметка на кредиторите на гинка.
                              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                                едно не става ясно - кой точно ще финансира сделката

                                трябва да се проследи връзка през ошфорки и тн до коя банка се стига.
                                Ти ако проследиш това - вероятно ще стигнеш и до истинския купувач

                                Коментар

                                Working...
                                X