IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Идеи за монетизиране на фотографски блог?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Не знам за любители като теб, но много професионалисти са лектори и водят курсове - основи, пейзажна фотография, сток, портретна и т.н. Ако решиш, че си някакъв авторитет, можеш да се пробваш на това поле.

    Коментар


    • Реклама и пак реклама, ходи по някакви семинари, пускай платени реклами в Facebook и Google, защото много фотографи станаха и конкуренцията е яка

      Коментар


      • за да стане от блогът ти бизнес ти трябват 2 неща

        или огромна аудитория и да печелиш от реклама - по-скоро забрави
        или да използваш блога, за да рекламираш и продаваш он-лайн стоки и услуги.

        има и трети вариант да стане толкова популярен, че да ти го купи някой за добри пари, но това е в сферата на фантазиите ...поне на този етап.

        както и да го гледам единствения начин на този етап е да събереш доста четящи и после да използваш тази маса потребители с конкретно таргетирани продажби на стоки / услуги в този сегмент.

        примерно - правя як блог за хъскита развъждане отглеждане състезания със шейни/колела и в даден момент започвам да правя и онлайн продажби на каиши и поводи и тн аксесоари по темата... нещо такова...но би имало смисъл само ако блога е стойностен и предлаганите стоки са на конкурентни цени, но се предполага, че след като си автор на блога и ги разбираш нещата ще си наясно и с това кой какво и как търси и какво може да предложиш на добра цена.
        Last edited by bertram; 20.03.2017, 13:30.
        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

        Коментар


        • Идеи за монетизиране на фотографски блог?

          Здравейте.

          Занимавам се с любителска фотография и активно се интересувам от теоретичната част на тази професия. От скоро поддържам блог за фотография, където синтезирам информация на тази тематика, насочена към други любители и професионални фотографи (макар че последните най-вероятно са запознати с голяма част от материалите, като част от своята ежедневна практика).

          Интересувам се от разрастване на този онлайн бизнес (а защо не завбъдеще и към офлайн бизнес с локални семинари, workshops и т.н), но не откривам много начини как да го постигна на българския пазар, тъй като:
          1. не е достатъчно развит професионално в тази сфера
          2. не е достатъчно платежоспособен

          Имате ли някакви предложения?
        Working...
        X