IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Търсим инвеститор за домашен асистент

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • не разбирам много от технологии, но според мен ще имате нужда от по сериозно финансиране.ако има перспектива идеята предполагам инвеститор ще се намери. все пак укажете параметрите на съдружието. колко дял сте готови да отсъпите. аз лично бих поискал мажоритарен

    Коментар


    • Вижте този продукт
      https://www.amazon.co.uk/dp/B01DFKBL...9-28ab139e5259

      може да почерпите идея за допълнителни функционалности.

      Коментар


      • Интересно! Позравления

        Поздравявам Ви за инициативата! Ето ги и моите въпроси и предложения:

        1. Да разбирам ли, че имате готов ап за мобилни устройства и ако да на какви ОС работи. Интересува ме и техническата част, но предполагам няма да споделите всичко.
        2. Притеснява ме нишата, в която е продукта. Системата предлага частично решение за умен дом. Как борите конкуренцията? Само с цена?
        3. За пръв път чувам за пестене като се поддържа по-ниска температура, а климатика не се спира. Колко време е нужно да се достигне желаната температура от тази позиция? Какво става ако пия бира или работя в зададения обсег. Какъв е проблема да държа климатика си на ниска температура и да го пусна като се прибера след като така ще имам спестената енергия а къщата няма да е ледена?
        4. Не харесвам B2C решения заради малкото количество продажби, нуждата от поддръжка, връзка с клиенти, сложното достигане и прочие. Предпочитам B2B решения – система за умен дом, която директно се интегрира от строители, продава се на фирми с много или големи офиси реализирайки десетки/стотици бройки на единичен клиент и др. В този ред на мисли, смятам, че трябва да преоцените големината на таргет групата. Не сте отчели колко от тези милиони семейства използват смартфон/мобилен интернет за да могат да включат Чоки. Колко от заинтересованите семейства вече нямат или не предпочитат да имат комплексно решение за умен дом? Колко от тези семейства имат постоянно член на семейството вкъщи – неработещ родител с бебе и прочие?
        5. Има други варианти за 3Д принтиране, не виждам защо искате финансиране точно за това. Какъв процент предлагате за това скромно финансиране?
        6. Като стана дума за таргет група и финансиране, ако бях на Ваше място нямаше да си губя времето нито тук нито в КПД. Щях да направя едно хубаво видео на продукта на английски (не знам защо ограничавате нещата до България), щях да пусна и английска версия на сайта. От сайта Ви не е много ясно какво точно предлагате. Помислете да редактирате текста. Кратко и ясно кажете какво е Чоки. После избройте характеристики/предимства. Следващата стъпка е да отидете на няколко събития за стартъпи и да съберете контакти, да си представите идеята да получите някаква обратна връзка. Отделете месец за това. Направете си страници във фейсбук и подобни. И стигаме до финала – кампания в Кикстартер. Задължително информирайте всичко живо, що познавате за кампанията предварително (естествено за това Ви бяха стартъп контактите). Защо Кикстартер? Първо, вашата таргет група е early adopters крайни клиенти, които обичат джаджи. После може да пробиете на общ пазар, но в момента според мен това ви е целта и е най-реалистично. С Кикстартер достигате именно до тези хора и можете да видите как те ще оценят продукта. Ще получите някаква реклама. Нямам представа каква маркетинг стратегия имате в момента и как ще търсите клиенти, но Кикстартер ви дава на готово точно това, което искате веднага. Второ, при успех ще получите огромен брой предварителни продажби (но освен предварителни продажби бих включил и други дрънкулки- тениски, ала бала за хора, които искат да Ви подкрепят, но не искат Чоки)! Дето се вика няма нужда да правите маркетинг после, поне не веднага. Има случаи на успешни продукти с над милион приход, не 2-5000лв. Ако продукта е неуспешен е добре да обмислите защо е така и как ще продължите/поправите нещата. Трето и най-сладко, не давате процент от компанията на никого. Една добавка за Кисктартер ако поемете на там – няма лошо да търсите само 3000$, но е смешно да кажете, че Ви трябват за 3Д принтер. Изработете малко по-сериозна стратегия за бъдещето и определено трябва да можете да предложите краен продукт, макар и не перфектен на поддръжниците Ви. Мисля, че се казваше Business canvas – изработихте ли такова за Вашата компания? Ако нямате - за домашно за вчера!
        Успех от мен!

        Коментар


        • ...А аз продължавам да не разбирам хейтърското/тролско/ поведение на уж старите и опитни форумци към младия екип. Съжалявам, колеги. Не се
          Та, към екипа :
          - Юнаци,
          Въпреки, че в момента и аз имам резерви относно масовата пазарна приложимост на Чоки-то ви и лично няма как да ви подкрепя,
          1.Поздравявам ви за смелостта да излезете и да зададете смут в редиците на българския пишман-инвесторски "свят".
          2.Поздравявам ви за убраната сметка за разходите и основно, за разбирането, че нещата не стават наведнъж, а са поетапни.
          3.За жалост, посочените пари само теоретично биха могли и да ви стигнат, АКО всичко останало е ОК. Живеем в България. Най-вероятно, обаче, няма да стигнат.
          4.Опитахте ли да пуснете обява за същото в www.kpd.bg? Някак по-бързо реагират с действия присъстващите там...макар че, процентът е същият.
          5.Опитахте ли да излезете на пряк личен контакт с потенциално заинтересовани?
          6.Правилно ли разбирам, че софтуера вече сте го проверили на някаква платформа и само хардуерът не позволява да преминете към следващ етап?

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
            Брях, рекох че търсите някой инвеститор, който да се грижи за някой болен.
            Ама и така съм влязъл - да попитам...
            Тва нещо ще може ли да изхвърля на котарака ми акито докато ме няма?
            Здравей Наивник,

            За бъдеща версия, ще го имаме впредвид

            Поздрави

            Коментар


            • Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
              това с телевизора искренно ме развесели. нека да посмятаме. моя телевизор е 40W.
              на година работи 500 часа. значи разхода за ток ми е 20KWH. по текущи цени на тока това е около 4 лева. вие ще ми спестите 20% тоест 80 стотинки на година. бахти страшната далавера
              Здравей nradev,

              Не сме казвали че търсим икономия на електричество от TV и сет-топ-бокс. Те разбирасе ще бъдат само управлявани. Това може да бъде правено локално, също през Smartphone-а. Пестенето на електричество идва от уредите за отопление/охлаждане.

              Относно цената, тя ще бъде по-малка от 150лв, а не няколко хиляди , с които спестени пари за електричество, ползи от самото използване и опростяване на нещата доста бързо ще се възвърнат.

              Поздрави

              Коментар


              • Първоначално изпратено от ivelind Разгледай мнение
                @chockie_team,
                Не знам доколко сте запознати с качеството на принтираните с 3D принтер неща, но със сигурност няма да е толкова гладко като на страницата http://chockie-bg.launchrock.com/

                Имам 3D принтер, който съм тествал на дебелина на слоевете до 100 микрона (0,1мм) и си се различават слоевете (е, ако на някой му се обработва детайла ръчно след това - няма грижи )

                Ако детайла не е някаква фирмена тайна, мога да го "принтирам", за да видите за какво става дума (ако не сте, разбира се).
                Здравей ivelind,

                Имаме няколко прототипа направени на 3D принтер и сме съгласни че без допълнителна обработка нещата не се получават а още повече ако ще се продава. Също така 3D принтера не е удобен за производство, т.к. е бавен и продукта излиза на висока цена. Но тук както е споменато не става въпрос за производство, а за валидация на продукта. Както сме споменали идеята е :"да се създадат първите 10-20 бройки от финализирания ни продукт, с цел презентация, тестване и запознаване на клиентите с устройство, както и привличане на инвеститори." Със сигурност тези пари няма да стигнат за производство. Това трябва да стане на 2-ри етап

                Коментар


                • Брях, рекох че търсите някой инвеститор, който да се грижи за някой болен.
                  Ама и така съм влязъл - да попитам...
                  Тва нещо ще може ли да изхвърля на котарака ми акито докато ме няма?

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от chockie_team Разгледай мнение
                    Благодарим ви за коментарите.

                    Да съгласни сме, че някои от новите климатици могат да бъдат настройвани за определен ден и час, но всичко това е статично.

                    Цялата концепция е всичко да се случва динамично, без дори да е нужна намесата от потребител. Също новите климатици имат Wi-fi управление, но те все още са на високи цени. Защо да не направим стария си климатик умен ?? Когато се приближавате към дома си устройството следи вашето местоположение и започва да увеличава темпрературата до достигане на желаната от вас.Същевременно това пести от вашата консумация на електричество, т.к. имаме плавна промяна и само при необходимост. Всичко това е свързано със Internet of Things сферата, която точно към това се цели. Напълно автоматизиране на устройствата и комуникация по между им. Към самото устройство могат да се включат и други по-малки (Пр: за другите стаи). Всичко това се управлява от 1 централно. Като това управление може да е не само на климатици, а също така на телевизори и сет топ бокс.

                    Относно камерата, отново навлизаме към умните устройства. Тук нямаме просто постоянно снимане и нужда от съхранение на данните. С Chockie записваме само когато има движение и всичко това отива в облака. Накрая на деня, чрез специален софтуер се подбират само нужните на потребителя видеа.

                    В крайна сметка, има отделни устройства за управление и наблюдение на дома, но трябва всяко да се закупи по отделно. А с Chockie получавате едно единствено, обединяващо няколко неща и допълнителни функции, и същевременно с доста по-ниска цена.
                    това с телевизора искренно ме развесели. нека да посмятаме. моя телевизор е 40W.
                    на година работи 500 часа. значи разхода за ток ми е 20KWH. по текущи цени на тока това е около 4 лева. вие ще ми спестите 20% тоест 80 стотинки на година. бахти страшната далавера
                    Last edited by nradev; 31.10.2016, 22:00.

                    Коментар


                    • ако това нещо струва 1000 лева и ми прави икономия на година 50-60 лева не виждам смисъл да си го купувам . просто инвестицията не е изгодна

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Tomy Разгледай мнение
                        Това, че сте открили топлата вода - добре, още един конкурент н апазара, но така описаното устройство от вас може да се сглоби с наличнити универсални модули за около 50 USD. Трябва само малък софтуерен модул за управление на логиката за мобилен телефон -- още 250 USD. Е що вие не инвестирате във Вас Си? А като търсите спонсори не посочвате какво вие ще дадете насреща - ? % от предпирятието, вашето ноу-хоу (щот иначе в магазина има готови климатици с тази функционалност, гаранция и поддръжка) предлагате 50-60-80% ?
                        спонсори е точната дума . ако все пак се намери балък да им даде пари в което силно се съмнявам това нема е е инвеститор а спонсор

                        Коментар


                        • @chockie_team,
                          Не знам доколко сте запознати с качеството на принтираните с 3D принтер неща, но със сигурност няма да е толкова гладко като на страницата http://chockie-bg.launchrock.com/

                          Имам 3D принтер, който съм тествал на дебелина на слоевете до 100 микрона (0,1мм) и си се различават слоевете (е, ако на някой му се обработва детайла ръчно след това - няма грижи )

                          Ако детайла не е някаква фирмена тайна, мога да го "принтирам", за да видите за какво става дума (ако не сте, разбира се).

                          Коментар


                          • Продължение
                            По добре разглобете няколко климатика и направете приложения за тях. Тук също има много нота но все пак ще минимизирате разходите и ще печелите от реклами.Проблеми ще бъдат в едно семейство различни телефони/различни операционни системи и проблемите свързани с това. Или патентовайте и продайте например на някои производител на климатици идеята. Но само за климатици, в останалата част просто за момента не виждам бъдеще.
                            Last edited by stanis; 31.10.2016, 17:57.

                            Коментар


                            • Радвам се че има млади хора с поне някакво мислене. Но относно инвестирането просто смятам че рискът е много голям, защото:
                              1 Продукта е ориентиран към определен сегмент от потребители, като същите са крайно малко за да говорим за добра възвращаемост. Без да съм гледал статистики - Като махнем отопляващите се на парно, дърва въглища, газ и т.н., също така и хората с модерни климатици или отоплителни системи, също и жилищата без нет. От остатъка максимум 1-2% биха си купили нещо такова и то само при съответно много добра реклама /която с тези искани пари не би се осъществила/- Крайно ограничени продажби.
                              2. Не съм гледал реклами, но съм сигурен че има подобни устройства. Така че цената е важна, а от там печалби дистрибуция и бля-бля още хиляди неща.
                              3. Единственото иновативно в идеята е следенето по местоположение - кога да ти включи климатика. Но смятам че това би имало много проблеми, особено ако отида в комшията да пием по ракия. В този случай ръчното управление ще бъде много по ефикасно.
                              Но адмирации.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от chockie_team Разгледай мнение
                                Здравейте!
                                Ние сме трима млади студенти, които поехме по пътя на предприемачеството. Преди около година, започнахме създаването на домашен асистент - Чоки (Chockie), който може да намали вашите месечни сметки, контролира електроуредите Ви и позволява да наблюдавате дома си.
                                Ето и малко описание на продукта. Проблемите, които решава: ....
                                Това, че сте открили топлата вода - добре, още един конкурент н апазара, но така описаното устройство от вас може да се сглоби с наличнити универсални модули за около 50 USD. Трябва само малък софтуерен модул за управление на логиката за мобилен телефон -- още 250 USD. Е що вие не инвестирате във Вас Си? А като търсите спонсори не посочвате какво вие ще дадете насреща - ? % от предпирятието, вашето ноу-хоу (щот иначе в магазина има готови климатици с тази функционалност, гаранция и поддръжка) предлагате 50-60-80% ?
                                Socialism -- You Make It, They Take It.

                                Коментар

                                Working...
                                X