IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Идеи за инвестиции

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Хайде и едно съобщение от Министерството на Безплатните Съвети:
    2 % месечно си е напълно нормално и сравнително безрисково, при подходящи контакти в заложна къща или такава за бързи кредити. Разбира се, при сума от примерно 1000 лева никой няма да тръгне да се занимава с теб, а при 100 000 е съмнително доколко ще могат да ги използват/усвоят ефективно. Важен е и срокът. Като за безплатно - толкова. Не е препоръка!

    Коментар


    • Snipe, много мъдър коментар. Дано човека успее да те разбере правилно...


      Фрости, ако има таква "далавера" над 60% защо да не я разгласи чивек... Е, няма да е безрискова, но си е "далавера". Примерно биткойна. Влиза някой, после пуска тема за да го раздуха за да може и други да "влязат". Т.е. той не го прави безкористно, а за да си повиши собствената печалба.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от mani9 Разгледай мнение
        процентът, които търся за месец е към 2-5, бях се объркал.
        Все още си се объркал. 2-5% на месец означава 24-60% годишно. Хората от векове търсят нещо нискорисково, което носи устойчиво 10% над инфлацията (на годишна база) и още не са го открили.
        Първоначално изпратено от mani9 Разгледай мнение
        спорът, че няма печалба без риск е безсмислен, прекалена буквалност,
        Спор има, когато има аргументи по противоречащи си тези. В случая тезата е само една (рискът и доходността са пропорционални), така че спор няма.
        Първоначално изпратено от mani9 Разгледай мнение
        това че давам като пример б. картички и др. са просто примери и да има пазар за тях макар и в америка, истина е че 1 картичка е струвала 0.5/1 а сега е поне х10/20 , това исках да послужи като нагледен пример.
        Първо, картички, списания, марки, монети, свещници, полилеи, картини и пр. не са занимание за лаици. Второ, колко време е минало, за да има такова поскъпване?
        Първоначално изпратено от mani9 Разгледай мнение
        златото също, знам че се котира, имам предвид че хартииките горят, златото е повече от кеш, винаги ,пример ръчни бижута няма надолу,
        Бижутата са много добра идея, ако целим редуциране на капитала. Без значение дали са ръчни или крачни. Златото (както и всичко друго) може да бъде купено на цена, на която после да не можеш да го продадеш.
        "Няма надолу" е сред първите неща, които трябва да си забраниш да употребяваш.
        Първоначално изпратено от mani9 Разгледай мнение
        за акциите да ще погледна ,
        Приятно гледане и не бързай. Възможности, особено при акциите, винаги има.
        Първоначално изпратено от mani9 Разгледай мнение
        просто всичко ли да гледам или можеш да ме насочиш,
        Мислих, че съм те насочил достатъчно, съветвайки те да четеш, но явно не е така. Ок, втори опит:
        За акции можеш да гледаш (примерно) в yahoo finance и google finance. Също и книги от типа на "Борсата не е казино".
        Българските акции си ги има в инвестора.
        Информация за депозити и БГ взаимни фондове има в сайта на моитепари.
        Ценните метали можеш да ги гледаш примерно в китко. Имат си графики колкото и каквито ти душа иска.
        Блогове от типа на investoracademy помагат за навлизане в материята, информацията е сравнително добре смляна.
        Повтарям, всички примери са точно това - примери. Не са нито единствените, нито най-добрите източници на информация. Но стават за начало.
        Естествено всичко иска внимателен и критичен прочит. Ако теб не ти пука за собствените ти пари, защо някой друг да го е грижа???
        Първоначално изпратено от mani9 Разгледай мнение
        другото е че спорим за думи , а идеите не са много.
        Идеите са повече, отколкото можеш да си представиш. Това, че никоя от тях не отговаря на зададените от теб критерии, е отделен въпрос. Това, което ти наричаш спорене за думи, за мен е изясняване на понятията. Без него няма да минеш.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от mani9 Разгледай мнение
          процентът, които търся за месец е към 2-5, бях се объркал. спорът, че няма печалба без риск е безсмислен, прекалена буквалност, това че давам като пример б. картички и др. са просто примери и да има пазар за тях макар и в америка, истина е че 1 картичка е струвала 0.5/1 а сега е поне х10/20 , това исках да послужи като нагледен пример. златото също, знам че се котира, имам предвид че хартииките горят, златото е повече от кеш, винаги ,пример ръчни бижута няма надолу, за акциите да ще погледна , просто всичко ли да гледам или можеш да ме насочиш, другото е че спорим за думи , а идеите не са много.
          Най-рисковото нещо е инвеститорът. Затова, да питам направо: С колко трябва да влезеш?

          Коментар


          • процентът, които търся за месец е към 2-5, бях се объркал. спорът, че няма печалба без риск е безсмислен, прекалена буквалност, това че давам като пример б. картички и др. са просто примери и да има пазар за тях макар и в америка, истина е че 1 картичка е струвала 0.5/1 а сега е поне х10/20 , това исках да послужи като нагледен пример. златото също, знам че се котира, имам предвид че хартииките горят, златото е повече от кеш, винаги ,пример ръчни бижута няма надолу, за акциите да ще погледна , просто всичко ли да гледам или можеш да ме насочиш, другото е че спорим за думи , а идеите не са много.

            Коментар


            • Стари Вчера, 23:48
              Pyramid
              Това съобщение беше изтрито от X_Y. Причина: извън темата
              Пояснявам, X_Y_Z:
              Темата е "Идеи за инвестиции". Въпросният пост, в потока на предхождащия го, визира една точно определена идея, с която съм свързан по принципа баща-дете. Прекрасно знаеш, коя е тя. Та, не се прави на ... абе, на не точно интелигентно същество. Ако ли пък не можеш да понесеш факта, че не си ти в основата, дал съм ти шанс, чети моя пост от 00,00 днес. При нормални хора работи.
              Относно мисловната линия, която проследявам тук в не един пост че, видите ли, влагам днес мъничко, не правя нищо повече от това и се надявам /някакси/ без риск и отговорност от своя страна и за своя сметка/, да шмуля яко във възможно най-кратък срок, не виждам градивния елемент. Всеки трябва да внесе своя дух в това, което прави, иначе...иначе, нещата стават кухи.
              Съжалявам.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнение
                младежо отвори си един акаунт при Interactive Brokers и там има от пиле мляко и SAP и МАП и каквото ти душа иска. То има и при Бенчмарк Трейдър Бълрагия, ама там таксите са в небето и някой път си позволяват да пришпорват народа да ликвидира позиции на акции, както имаше наскоро един случай с Xetra Deutsche Börse. Така и не разбрах що тряя хората да си затварят позицийте при положение че в Xetra има някви изменения, но тъй или инак майната им ...
                Интерактив брокърс не ми се виждат подходящи за малка сума. То зависи и какво разбираме под "малка" де...

                Към автора - най-добре загуби седмица-две в проучване на вариантите за инвестиции - какви са плюсовете и минусите, как се правят и т.н.. Интернет предлага доста информация за прохождащи в областта, вкл. на български. Тогава ще разбереш, че това, което търсиш, го няма, и в същото време ще ти се поизбистри мисълта.
                И най-вече - не бързай. Възможностите за печелене на пари няма да избягат, не пропилявай капитала поради припряност.

                Прилагам кратък коментар към един от постовете ти.
                Първоначално изпратено от mani9
                търся нещо като бързо удвояване на парите или поне, наполовина, това е наистина добър вариант.
                Няма как да стане без (или с нисък) риск.
                Първоначално изпратено от mani9
                нещо което е бързооборотно или е на мода както се казва. може и да е нещо което носи 10% всеки месец, това е приемлив вариант и мин които търся.
                Хич не си алчен. 10% на месец, всеки месец, пък и безрисково...
                Първоначално изпратено от mani9
                акциите не са лоша и идеа , но трябва да знам към кои да се насоча, а и предвид това че тези които се търгуват, са неконтролируеми, предвид това че ботове дърпат кривата , а знаете какво може да стане, ако една програма управлява нещо,
                Главно заради тази част от поста беше съветът да загубиш малко време в четене
                Първоначално изпратено от mani9
                по мое мнение тези, които са на компании , занимаващи се с добив, предимно на мед, сребро, алуминии , ще са от полза , тъй като тези суровини ще стават адски ценни.
                Нищо не пречи в момента да са супернадценени и малко след като ги купиш да паднат примерно с 50-60%. Впрочем важи за абсолютно всяка инвестиция, вкл. депозит.
                Първоначално изпратено от mani9
                също като идея , ми се върти за златото, каквото и да разправят, златото си е злато.
                Т.е. тъй като е злато, цената му може само да расте, с минимум 10% на месец.
                Първоначално изпратено от mani9
                друг вариант е нещо, което е ценно , и стойността му расте с времето, като комиксите или бейзболните картички в америка , старинните предмети и т.н. нещо което утре струва повече от днес, определено това би могло да бъде по-добър вариант, от фондове, банки, и борсови игри.
                Ако целиш бързо удвояване и висока ликвидност, то бейзболните картички, картинките от дъвки Турбо и свещниците от времето на Борис III са прекрасна инвестиция.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от mani9 Разгледай мнение
                  za dohodnostta imah predvid 2-5% mes., o4evidno e malka sumata, ako imah 100k det se kazva drugo shqt da pitam. zabravih da pitam kakvo mislite za akcii na 4ujdi kompanii, i mogat li da se kupqt ot tuk, primerno ms, sap, i t.n.kakto i kakvo mislite za tyrgoviqta s rozovo i lavandulovo maslo.mersi
                  младежо отвори си един акаунт при Interactive Brokers и там има от пиле мляко и SAP и МАП и каквото ти душа иска. То има и при Бенчмарк Трейдър България, ама там таксите са в небето и някой път си позволяват да пришпорват народа да ликвидира позиции на акции, както имаше наскоро един случай с Xetra Deutsche Börse. Така и не разбрах що тряя хората да си затварят позицийте при положение че в Xetra има някви изменения, но тъй или инак майната им ...
                  Last edited by michaelis; 09.04.2014, 10:42.

                  Коментар


                  • По темата:
                    Лично аз, се водя от следния принцип:
                    1. Разпознавам проблем;
                    2. Оглеждам се за възможни решения;
                    3. Представлява ли пазарен интерес и заслужава ли си усилието?
                    4. Виждам ли бъдеще при евентуално лично ангажиране?
                    5. Задавам си въпроса "-А на мен дали ми е интересно?"
                    - Ако да, то, колко (отнесено към евентуалните разходи на средства, време, усилие и др.)
                    При положение, че това отношение е по-голямо от единица, опитвам.
                    При по-голямо от 10 - действам.
                    При по-голямо от 100 си скъсвам задника но, го правя.
                    И те така.
                    Ако ли пък правиш нещо само, защото някой друг го е правил, няма страст и не виждаш особен смисъл... е, какво, нямаш си играчки ли?

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнение
                      Кастро бате проблема е че идвам от тази далавераджийска и крадлива държава и си познавам племето вече не веднъж съм го казвал. Предпочитам да инвестирам при Сатаната с брадата на ФЕД, от колкото при Доган и Местан Не ми гавари за български акции изобще ако ще да дават дивидент 50%, докато нашите не сменят мисленето, и 20 стинки не инвестирам там ...
                      И ей са EU кат спре джобните на наште, щот им писна, ше видат и БФБ и МФБ разтеж и кон боб яде ли ....
                      Не знам що народа винаги се сеща за инвестиции, когато мача е привършил, до са било квот било ...
                      Бе в общи линии си прав, ма пак не си
                      Пак ще има голям ляп на бфб скоро, ма надоле
                      Само чакам хима да си направи дабъла ( че срещу флагман се не рита - сам он може до 800 да откара кака ти софка) и поне на половин дузина други артии влизам яко щорт.
                      То отсега ме сърбят ръцете за тях, та смятай кат се наемат още малко и почнат се търгят на 25-30 РЕ...почнах да саливирам
                      А мойте бфб лонг артии повечето ще си ги държа, аче ми е доста ниска средната, а дивидентите добри. Но най важното са ми и супер хедж, не бих се подвоумил да ги ликвидирам и насоча на запад, ако стане голям краш там и най търсения ще е пак цар Кеш.

                      Коментар


                      • za dohodnostta imah predvid 2-5% mes., o4evidno e malka sumata, ako imah 100k det se kazva drugo shqt da pitam. zabravih da pitam kakvo mislite za akcii na 4ujdi kompanii, i mogat li da se kupqt ot tuk, primerno ms, sap, i t.n.kakto i kakvo mislite za tyrgoviqta s rozovo i lavandulovo maslo.mersi

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                          Ми кат ти знам предубеждението към бфб - как искаш да ти се случи
                          На мене само 1-2 пъти за почти 3 години - но съм регистрирал
                          И обратното де ...ма няма как иначе след 18% дивидент га наполовина си в такава акция.
                          Кастро бате проблема е че идвам от тази далавераджийска и крадлива държава и си познавам племето вече не веднъж съм го казвал. Предпочитам да инвестирам при Сатаната с брадата на ФЕД, от колкото при Доган и Местан Не ми гавари за български акции изобще ако ще да дават дивидент 50%, докато нашите не сменят мисленето, и 20 стинки не инвестирам там ...
                          И ей са EU кат спре джобните на наште, щот им писна, ше видат и БФБ и МФБ разтеж и кон боб яде ли ....
                          Не знам що народа винаги се сеща за инвестиции, когато мача е привършил, до са било квот било ...
                          Last edited by michaelis; 06.04.2014, 17:52.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнение
                            колега, точ така, къде и аз да взема такъв приемлив вариант по 10% на месец такива хора са ми много странни, мислят, че на тая борса някой слага там пари на харабия ей така да осиновяват всеки който сложи нещо ...

                            Не знам дали колегата е калкулирал и тоя вариант, с по 10% на месец да се топи малката сума, която има, защото на мене ми се е случвало и не само на мене предполагам ...
                            Ми кат ти знам предубеждението към бфб - как искаш да ти се случи
                            На мене само 1-2 пъти за почти 3 години - но съм регистрирал
                            И обратното де ...ма няма как иначе след 18% дивидент га наполовина си в такава акция.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Frosty
                              висока доходност = висок риск да си загубиш парите
                              ниска доходност = нисък риск
                              никаква доходност = никакъв риск да си загубиш парите ??

                              да бе да, друг път.
                              Дай на човека пример за ниска доходност, за да го убедим, че и там може да си ги загуби.
                              Last edited by verimg; 06.04.2014, 16:29.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                                Само ще споделя личен опит :
                                - направих 5 г. на борсата, но такова животно не видях - с 10% up на месец.
                                С едно изключение - имах кратък флирт с Forex, където първоначално удвоих а после занулих сметката.
                                Въпреки това съм предоволен - на БФБ почти утроих началния капитал. Ноооо отчитам и Голяма доза късмет.
                                Съвет - прицели се в по-нормална доходност и ликвидни позиции.
                                Успех !
                                колега, точ така, къде и аз да взема такъв приемлив вариант по 10% на месец такива хора са ми много странни, мислят, че на тая борса някой слага там пари на харабия ей така да осиновяват всеки който сложи нещо ...

                                Не знам дали колегата е калкулирал и тоя вариант, с по 10% на месец да се топи малката сума, която има, защото на мене ми се е случвало и не само на мене предполагам ...
                                Last edited by michaelis; 06.04.2014, 16:24.

                                Коментар

                                Working...
                                X