Вход

Потребителско име:

 Запомни ме на това устройство
Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
 • Филтър
 • Време
 • Покажи
Clear All
new posts

 • Поднасям извинения на модераторите и на моят брат-близнак Лордиевич, че се отклоних от темата и паднах на нивото на влакогонците пишейки за проблеми от лично естество. Затова се реабилитирам и се връщам обратно на въпроса за покачването на цените на имотите в следващите години. Според мене ръстът ще е стабилен, в рамките между 10-15% (за някои райони и 20%) на годишна база. Инфлацията при стоките и услугите ще е по-ниска официално около 2%, реалната ще е около 4-5%. Лихвите по депозитите в банките ще запазят сегашните си стойности поне още 10 години. Пазарът на имоти ще се движи основно от вътрешният пазар, като не изключвам нови пикове от търсене от страна на англичани, руснаци, украинци и други в сегмента на ваканционните имоти. Българите с пари ще продължават да инвестират, както и влакогонците да лаят като песове след всеки влак профучал през гарата.

  Коментар


  • Първоначално изпратено от darkside Разгледай мнение
   И колко струва „инвестицията”, която носи доход, близък до пенсията на полковник от МНО?'
   Дарки, прав си за едно - на тези цени трудно се купува, трудно се решава човек, сметката все по не излиза. Ако сега трябваше да купувам брой ме в отбора на закъснелите. Тук изключвам покупката на първи дом, тя винаги е оправдана. Все пак не се живее на улицата, нали.
   Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

   Коментар


   • Първоначално изпратено от cupwinner Разгледай мнение
    ретро, още един един път ще ти обърна внимание: така е прав си, не бях точен в изказа наричайки дяловете акции. Но това не е чак толкова страшно отколкото простотията, че дори ООД няма пазарна капитализация. Пазарна капиталицация е просто термин за цената на една фирма (независимо от формата на отговорност). А цена и а почти всичко. И преди всичко не забравяй, че имам документи за всичко. Ако ти стиска можем да заложим пари и да сключиме нотариален залог.
    И аз ще ти обърна още един път внимание : Пазарна капитализация може да има само една публична компания.Сега,ако вашето ООД е било публично,това е съвсем друг въпрос.Аз лично,за ООД,което е в същото време пубична компания,не съм чувал...Явно ,вашето е било много специално ООД...

    П.С.Да не си ударил някоя и друга Пещерска в повече и всичко в главата да ти се е умешало :имоти,акции,влакове,дялове,пазарни капитализации...

    Коментар


    • Дарки, проблема при лъжците е, че трябва да помнят какво са писали. Ти драги ми смехурко ми писа на ЛС още в стария форум на имоти.нет, че всъщност брат ти е собственика на фирмата в Плевен, че ти си само отговорник, че си от Пловдив, че имате да вземания от Емо за хиляди евра и тн. Все неща които баш Лорда няма как да знае. А сега се оказва, че нямаш брат. Е последно имаш или нямаш? Ти още в стария фору пишеше, че орките ти били най-големия кахър, май и това си забравил, внимавай, че ще взема да си направя труда да постна линкове към писанията ти от тогава.

     Коментар


     • Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение

      Лорде, ти въобще не обиждаш. Всичките ти "експерти" все брокери, ми те пристрастни бе машинистеее...
      Айде кажи тези статистики от сайтове не представят ли офертните цени?
      Един пример как растат цените:
      Един апартамент се продава на 70К известно време не могат да го продадат, което е разбираемо намалиха го на 59К за може би 2 месеца пак не го продадоха, а сега е на 61К щото така ще го продадат Ей ти растящи цени и в твоите статистики средната цена на кв.м в района ще е с няколко евро нагоре, а ти ще се изтропаш, че цената расте и влака заминал.
      Те тарикатите с бели чорапи имат таван - 200 Е кв метър. Но...казваш ти и другите само оферти се размахват и никой не купува. Я ми кажи къде е този апартамент да го глътна за 61К. Добър имот с потенциал за отдаване под съответно добре отнесен към цената наем няма да стои на тези пари, ти тея ги разправяй на друг.
      Е, има едни такива случаи, да не е и този от тях. Дълго време стои един апарт на ВМА, ул Даскал Манол, 68 К евро, 70 кв. Поисках повече инфо и бях готов да го захлупя, но нещо ми подсказваше че не е наред. Така се и оказа, инфото беше спестено, да не кажа фалшиво. Беше висок първи етаж наистина, но за ремонт, две преходни стаи, а цената не била 68, а 89 К. Пожелах успех на една баба и готово. Още си седи. Вече с променена цена.
      Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

      Коментар


      • ретро, още един един път ще ти обърна внимание: така е прав си, не бях точен в изказа наричайки дяловете акции. Но това не е чак толкова страшно отколкото простотията, че дори ООД няма пазарна капитализация. Пазарна капиталицация е просто термин за цената на една фирма (независимо от формата на отговорност). А цена и а почти всичко. И преди всичко не забравяй, че имам документи за всичко. Ако ти стиска можем да заложим пари и да сключиме нотариален залог.

       Коментар


       • Първоначално изпратено от cupwinner Разгледай мнение
        извинявай Дарки, имах те за по-умен отколкото се оказа, че си. Сега си мисля, че всъщност не е виновен Емо Балев, че е завлякъл фирмата на брат ти (в която ти си началник мазачи), с 20К евро. Виновен си е брат ти. Простотията драги ми "бизнесмене" началник на орките не прощава на никой. Даже не вярвам, че си ме познал когато дойдох в Казанлък с патрулката. Просто някой ти е казал.
        Олекна съвсем лорде, пенсионирано фанте.....„опазване на кеша, ООД с акции...”. ..и нямам брат. И защо дойде с патрулка, нали беше курназ? Нямаше да те бия....много.
        Last edited by darkside; Вчера, 23:41.
        Спадът и нормализирането на цените на имотите е неизбежен резултат от спекулативното поскъпване.

        Коментар


        • извинявай Дарки, имах те за по-умен отколкото се оказа, че си. Сега си мисля, че всъщност не е виновен Емо Балев, че е завлякъл фирмата на брат ти (в която ти си началник мазачи), с 20К евро. Виновен си е брат ти. Простотията драги ми "бизнесмене" началник на орките не прощава на никой. Даже не вярвам, че си ме познал когато дойдох в Казанлък с патрулката. Просто някой ти е казал.

         Коментар


         • Първоначално изпратено от cupwinner Разгледай мнение
          ретро, Защо не каза още веднага, че си форумният клоун, че да не си губя времето да ти обръщам внимание. Хайде отивай си при majnata... Вие сте си компания там във влакогонската дружина. Джафкайте си на воля, не пречите на никой. Що не вземете Дарки да ви е предводител.
          Пиши по-малко глупости и няма да се правя на клоун....Цитирам :Продадохме си АКЦИИТЕ наООД-то.....и ПАЗАРНА КАПИТАЛИЗАЦИЯ на ООД-то....Стига бе..!.Евала...!Големи сте....!

          Коментар


          • ретро, Защо не каза още веднага, че си форумният клоун, че да не си губя времето да ти обръщам внимание. Хайде отивай си при majnata... Вие сте си компания там във влакогонската дружина. Джафкайте си на воля, не пречите на никой. Що не вземете Дарки да ви е предводител.

           Коментар


           • Първоначално изпратено от cupwinner Разгледай мнение
            значи драги ми Дарки ти позна, аз съм на заплата. Продадохме си акциите на една канадска инвестиционна компания и сега сме си работници в бившата собствена фирма. НО драги ми Дарки държа да отбележа, че това не е чак толкова зле с изключение на проблема къде да се инвестира кеша, което си е проблем. Мислил съм и по въпроса да закупя някоя БГ фирма като тази на брат ти, но после пък ще трябва да се оправям със саниране, което не ме кефи особено много. Затова се опитвам да правя това от което разбирам. Ще помоля Лордиевич да не изброява, нека не дразни влакогонците. Завистта поражда революциите. Днес си Лорд утре те присъединят към ТКЗС.
            По-добре спри, защото наистина става комично....„.сега сме работници в собствената си фирма” ...какво унижение! Никога не бих го направил!
            Лорде, лорде....дойде в Казанлък с патрулка на оня паркинг......жалка работа......как те познах ли? По стила....единствено ти пишеш „закупя”, другите тук пишат „купя”...'
            Спадът и нормализирането на цените на имотите е неизбежен резултат от спекулативното поскъпване.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от cupwinner Разгледай мнение
             ретро, не сме АД, а ООД. Бяхме работническо-менидърска компания. Историята е дълга за разказване, само ще кажа, че не съм си представял, че имането на кеш ще е такъв проблем. Проблема е двупосочен, от една страна опазването на стойност, от друга страна опзаването му от данъчните паразити и кръвопийци. Когато продадохме акциите на канадците близо 8,5 пъти над тогавашната ни пазарна капитализация, се чудех много на канадците как като инвеститори ще избият, че и ще излизат на печалба, но сега ми се изяснява, че и те са гледали да разкарват кеш. Защо ли?

             Тия "канадци" да не са от Факултето....

             Коментар


             • ретро, не сме АД, а ООД. Бяхме работническо-менидърска компания. Историята е дълга за разказване, само ще кажа, че не съм си представял, че имането на кеш ще е такъв проблем. Проблема е двупосочен, от една страна опазването на стойност, от друга страна опзаването му от данъчните паразити и кръвопийци. Когато продадохме акциите на канадците близо 8,5 пъти над тогавашната ни пазарна капитализация, се чудех много на канадците как като инвеститори ще избият, че и ще излизат на печалба, но сега ми се изяснява, че и те са гледали да разкарват кеш. Защо ли?

              Коментар


              • Първоначално изпратено от cupwinner Разгледай мнение
               значи драги ми Дарки ти позна, аз съм на заплата. Продадохме си акциите на една канадска инвестиционна компания и сега сме си работници в бившата собствена фирма. НО драги ми Дарки държа да отбележа, че това не е чак толкова зле с изключение на проблема къде да се инвестира кеша, което си е проблем. Мислил съм и по въпроса да закупя някоя БГ фирма като тази на брат ти, но после пък ще трябва да се оправям със саниране, което не ме кефи особено много. Затова се опитвам да правя това от което разбирам. Ще помоля Лордиевич да не изброява, нека не дразни влакогонците. Завистта поражда революциите. Днес си Лорд утре те присъединят към ТКЗС.
               Е,що не каза по-рано ,че сте АД,та и ние да си купим малко акции от успешната ви компания...

               Коментар


               • значи драги ми Дарки ти позна, аз съм на заплата. Продадохме си акциите на една канадска инвестиционна компания и сега сме си работници в бившата собствена фирма. НО драги ми Дарки държа да отбележа, че това не е чак толкова зле с изключение на проблема къде да се инвестира кеша, което си е проблем. Мислил съм и по въпроса да закупя някоя БГ фирма като тази на брат ти, но после пък ще трябва да се оправям със саниране, което не ме кефи особено много. Затова се опитвам да правя това от което разбирам. Ще помоля Лордиевич да не изброява, нека не дразни влакогонците. Завистта поражда революциите. Днес си Лорд утре те присъединят към ТКЗС.

                Коментар

                Working...
                X