Първоначално изпратено от Mateev
Разгледай мнение
Идеята ми е, че като излезе от тренд и влезе в рейндж, търсенето трябва да превишава предлагането с броя на ново изкопаните коини, за да балансира същата цена.
Като съм чел ТА имам някакви спомени за статистики, дето казваха, че само 1/3 от времето са трендове, а 2/3 е рейндж (или нещо такова, но съотнопението беше в полза на рейнджа). Съответно през време на рейнджове интереса спада, обемите спадат, дневните движения също са скромни, медиите спират да пишат, хората спират да се интересуват. Докато не почне покачване на обемите и после следва тренд нанякъде, медиите почват да пишат, нови хора влизат/излизат и т.н.т, колелото се завърта.
Ако една акция е в рейндж, то при нея няма нужда да влизат нови пари, за да поддържат цената. Докато при коините трябва да влиза свеж кеш дето да изкупува новоизкопаните или поне тази част дето се появи на пазара.
Или ако чисто теоретично разгледаме проблема (въпреки че на нашата борса си има такива акции дето с месеци няма сделки по тях). Ако търсенето и предлагането замръзнат на нула - то цената на акцията ще остане на последната си цена. Докато цената на коините ще пада, заради новите коини, които се появяват, за да могат копачите да си платят сметките за тока.
Коментар