IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Топ професии и умения за бъдещето

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от crypto-enthusiast Разгледай мнение
    Гледам че темата бая се е завъртяла около програмиране и data science. Колкото повече AI автоматизират офисната работа, толкова по-ценни ще стават уменията, за които са ти нужни 2 ръце и нюх. Всякакъв тип майсторски умения ще са кът. Със сигурност сте наясно колко време се чака за майстори а да не говорим за добри, които ще си свършат работата като хората. Аз почнах с всякакъв вид курсове в свободното време да си разширя уменията понеже в индустрията (frontend), която съм не знам колко ще съм полезен идните години.

В момента се зарибявам да снимам и понеже ми подариха курс по фотография (https://giftcometrue.com/products/ed...grafiya-studio) си мисля, че дори един сватбен фотограф да стана все ще се оправя. Като чувам пряители колко плащат на сватба само за фотограф ми звучи нереално. Наясно съм, че има много работа с обработката на снимките ама там може и да си вземеш някой да ти удря по едно рамо.
    Българите плащат за сватби, за прически, за тоалети за бала, но стане ли дума да купят подарък на човек или да поканят вкъщи, никакви ги няма. Гледат да отбият номера. Включително и близки хора, в това число лели, чичовци и братовчеди. Чувал съм, че по сватби дават пари само най-близките, другите скромно или дават празен плик. Аз съм имал бал през 1997 г. с много гости, но подаръците им не бяха нещо и си събрах малко пари - 70 лв общо.

В Интернет има доста клипове за строителни ремонти и не мисля, че е проблем един мъж да стегне един апартамент.

Коментар

• Гледам че темата бая се е завъртяла около програмиране и data science. Колкото повече AI автоматизират офисната работа, толкова по-ценни ще стават уменията, за които са ти нужни 2 ръце и нюх. Всякакъв тип майсторски умения ще са кът. Със сигурност сте наясно колко време се чака за майстори а да не говорим за добри, които ще си свършат работата като хората. Аз почнах с всякакъв вид курсове в свободното време да си разширя уменията понеже в индустрията (frontend), която съм не знам колко ще съм полезен идните години.

В момента се зарибявам да снимам и понеже ми подариха курс по фотография (https://giftcometrue.com/products/ed...grafiya-studio) си мисля, че дори един сватбен фотограф да стана все ще се оправя. Като чувам пряители колко плащат на сватба само за фотограф ми звучи нереално. Наясно съм, че има много работа с обработката на снимките ама там може и да си вземеш някой да ти удря по едно рамо.

Коментар

• Първоначално изпратено от cyclop Разгледай мнение

Как ще "разсъждава", като няма разсъдък и не може да има? Това са сложни алгоритми, не е "интелект".
        Ами за жалост навлиза с много бърза скорост в ежедневието. На близка приятелка й наложиха отгоре да освободи макар и шепа хора, точно заради роботите...... заместиха човека!!
        Повече от красива

Коментар

• Кво му се впрягате на тоз ДВОЙКАДЖИЯ.

Bce пaĸ, нe cтaвa дyмa зa пълнo влoшaвaнe нa мoдeлитe c изĸycтвeн интeлeĸт: в peдицa тecтoвe GРТ-3.5, ĸoйтo пo пpинцип e пo-мaлĸo тoчeн, пoĸaзa нaпpeдъĸ, дoĸaтo GРТ-4 влoши peзyлтaтитe cи. B дoпълнeниe ĸъм мaтeмaтичecĸитe зaдaчи изcлeдoвaтeлитe ca пpeдлoжили нa чaтбoтoвeтe дa oтгoвopят нa 1500 въпpoca. И aĸo пpeз мapт чaтбoтът, бaзиpaн нa GРТ-4 e oтгoвopил нa 98% oт въпpocитe, тo пpeз юни тoй e oтгoвopил caмo нa 23% oт тяx, ĸaтo чecтo oтгoвopитe мy ca били твъpдe ĸpaтĸи: изĸycтвeният интeлeĸт e зaявил, чe въпpocът e cyбeĸтивeн и тoй нямa coбcтвeнo мнeниe.

Някоя кака му е стопила лагерите

Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от Silveto Разгледай мнение
            Изкуственият интелект съвсем скоро ще има способността да демонстрира навици присъщи за хората, като почне да разсъждава, учи,планира и твори. От една страна е хубаво развитието на човечеството, но не зная за хората до каква степен ще бъдат необходими и няма да останат без работа.
            Как ще "разсъждава", като няма разсъдък и не може да има? Това са сложни алгоритми, не е "интелект".

Коментар

• Изкуственият интелект съвсем скоро ще има способността да демонстрира навици присъщи за хората, като почне да разсъждава, учи,планира и твори. От една страна е хубаво развитието на човечеството, но не зная за хората до каква степен ще бъдат необходими и няма да останат без работа.
              Повече от красива

Коментар

• Вижте РАЗВИТИЕТО на гпт-то. След 2-3 години хората прости работници са чао.
                Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Май вече има почва за една професия на бъдещето - посредник между изкуствения интелект и потребителя, поне съдейки по ГПТ-то. За да получиш максимално точен отговор, трябва максимално точно и понятно да му обясниш какво искаш. Аналогия с техническо задание, който е правил такова знае как е. На един сайт даже видях брошура с препоръки как да подходиш в няколко конкретни ситуации.
                  Куриозен пример - питах го какво е сенна хрема и как се лекува. Отговори ми, че това е растителен продукт за лекуване на запек. Питах го на английски, даде компетентен и пълен отговор. Да се замисли човек.
                  Last edited by abo; 29.04.2023, 12:37.

Коментар

• Вероятно ChatGPT и наследниците му ще имат думата накрая за пазара на труда.

Коментар

• Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение

Въпроса е сертификата ще ти върши ли реално работа. Иначе хартишляк и аз, както предполагам и повечето потребители тук имаме за три шкафа - случвало се е да попадам на курс за нещо си, за да запълня бройка платени курсове от местоработата.
                      Все по-малко се гледат хартишляците, факт, и то във все повече сфери.

Коментар

• Сертификатите естествено служат за входен билет за синекура, разни "проекти", политическа легенда и т.н. Германският модел. Отделно има регулирани професии. В случая е единствено за визитната картичка. Един harvardX и съм следващият Кирчо.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                          Аве, не знам, ама току що си изкарах един онлайн сертификат в сферата на икономиката само чрез аи чата. Инвестирано време 3 час. На око го определям на 1/10 от реално необходимото. Уникално точно разтяга локуми в стил ес-говор. Имам чувството, че в Брюксел от години така си съставят текстовете и речите.
                          Въпроса е сертификата ще ти върши ли реално работа. Иначе хартишляк и аз, както предполагам и повечето потребители тук имаме за три шкафа - случвало се е да попадам на курс за нещо си, за да запълня бройка платени курсове от местоработата.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                            Аве, не знам, ама току що си изкарах един онлайн сертификат в сферата на икономиката само чрез аи чата. Инвестирано време 3 час. На око го определям на 1/10 от реално необходимото. Уникално точно разтяга локуми в стил ес-говор. Имам чувството, че в Брюксел от години така си съставят текстовете и речите.
                            Къде може да ти послужи тоя сертификат?

Коментар

• Аве, не знам, ама току що си изкарах един онлайн сертификат в сферата на икономиката само чрез аи чата. Инвестирано време 3 час. На око го определям на 1/10 от реално необходимото. Уникално точно разтяга локуми в стил ес-говор. Имам чувството, че в Брюксел от години така си съставят текстовете и речите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

- Определено. И филм такъв имаше.
                                Ей, вярно по AXN май го даваха

Коментар

Working...
                                X