Има и много монети: https://www.bta.bg/bg/videos/25588
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златни монети
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от cosamo9939 Разгледай мнениеЗдравейте,
дали някой може да ми обясни дали има разлика между оригинален дукат от 1915 г. и такъв, който продават от Тавекс?
Четох в тяхната страница, че са представител за България на фирма, която ги произвежда сега с оригиналният външен вид.
Оставам с впечатлението, че и на новите се поставя година 1915 и визуално няма разлика и отново са същото съдържание на златото.
Благодаря предварително на отзовалите се!
Дукатът няма нумизматична стойност.
Коментар
-
Здравейте,
дали някой може да ми обясни дали има разлика между оригинален дукат от 1915 г. и такъв, който продават от Тавекс?
Четох в тяхната страница, че са представител за България на фирма, която ги произвежда сега с оригиналният външен вид.
Оставам с впечатлението, че и на новите се поставя година 1915 и визуално няма разлика и отново са същото съдържание на златото.
Благодаря предварително на отзовалите се!
Коментар
-
Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
Коя банка я емитира?
тираж 16 000
в България са продадени много малко
Някой случайно да продава?
Коментар
-
Първоначално изпратено от riddle* Разгледай мнениеНякой предлага ли монетата Св.Валентин от 2008-ма година?
Коментар
-
https://www.expert.bg/macroview/fina...i-2368339.html
БНБ продава златни възпоменателни монети
От днес, 2 януари 2025 г. Българската народна банка (БНБ) пусна в обращение златни възпоменателни монети на тема "Св. Богородица - Златна ябълка" с номинали от 10 лева, 20 лева, 50 лева и 100 лева, които са без определен тираж.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Absolute_Amateur Разгледай мнение
Колега, а също така зависи кои как възпитава децата си и на какво ги учи. Весели празници!
Тия крипто валути и биткойни са "бош лаф" работа. Не вярвам да се задържат в дългосрочен план.
Обаче съм забелязъл, че младите хора, на 20+ и 30+ не ценят труда на предците си, изхвърлят им вещите и активите им, продават разни наследствени неща и много често пращат родителите си и баба и дядо в хоспис или старчески дом! Не искат да работят и все гледат лесното. Лично мнение,
Коментар
-
Първоначално изпратено от i_hristov Разгледай мнение
Зависи. С тая мания по криптото след още 1-2-3 поколения и ще са забравили за златото
Коментар
-
Първоначално изпратено от Petya Pop Разгледай мнениеИнвестицията в злато е вечна.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
При сребърните монети от НРБ най-скъпо се продава тази с Л.Живкова. Но като цяло се продават трудно, както и 1 лв и 2 лв с цар Фердинанд.
Има млади хора, които не гледат "цена на грам", а купуват красиви монети, включително от чуждите монетни дворове.
А аз да ви почерпя с една гайда
https://dariknews.bg/novini/bylgarii...-gajda-2401667
БНБ пусна в обращение нова монета - „Българската гайда“
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнение
Е да ама забравяш фактора ВРЕМЕ
Има млади хора, които не гледат "цена на грам", а купуват красиви монети, включително от чуждите монетни дворове.
Коментар
-
Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
Сребърните монетите от времето на НРБ не бяха много атрактивни заради високите си тиражи. По 50-100-200000 бройки
Златните бяха като цяло с прилични тиражи. Разбира се има и изключения. Пиефорта на международната година на детето.
Голямата далавера стана с монетите на РБ. Особено тези с тираж 3000 бр
Нормална надценка е 300-500%
За някои 1000-2000%
Без да съм смятал, май сурвакарите държи рекорда. По 7 лева ги пусна БНБ а сега са по 1200-1300
Маска 40-сега 1000 и т.н.
Даже отстъпки даваха хората.
Монетен двор 10%, а БНБ до 20%
Коментар
Коментар