IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златни монети

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Има и много монети: https://www.bta.bg/bg/videos/25588

Коментар

• Първоначално изпратено от cosamo9939 Разгледай мнение
      Здравейте,
      дали някой може да ми обясни дали има разлика между оригинален дукат от 1915 г. и такъв, който продават от Тавекс?
      Четох в тяхната страница, че са представител за България на фирма, която ги произвежда сега с оригиналният външен вид.
      Оставам с впечатлението, че и на новите се поставя година 1915 и визуално няма разлика и отново са същото съдържание на златото.
      Благодаря предварително на отзовалите се!
      От инвестиционна гледна точка няма разлика. Важното е монетата да не е драскана и по възможност да не е пипана. Може да си купиш по-изгодно от igold.bg.

Дукатът няма нумизматична стойност.

Коментар

• Здравейте,
        дали някой може да ми обясни дали има разлика между оригинален дукат от 1915 г. и такъв, който продават от Тавекс?
        Четох в тяхната страница, че са представител за България на фирма, която ги произвежда сега с оригиналният външен вид.
        Оставам с впечатлението, че и на новите се поставя година 1915 и визуално няма разлика и отново са същото съдържание на златото.
        Благодаря предварително на отзовалите се!

Коментар

• Мисля че я имам - ако ПИБ навремето са я продавали трябва да съм я купил, но утре около 17.00 ще знам със сигурност и ще пиша тук.

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение

Коя банка я емитира?
            Новозеландската през 2008ма
            тираж 16 000
            в България са продадени много малко
            Някой случайно да продава?

Коментар

• Първоначално изпратено от riddle* Разгледай мнение
              Някой предлага ли монетата Св.Валентин от 2008-ма година?
              Коя банка я емитира?

Коментар

• Някой предлага ли монетата Св.Валентин от 2008-ма година?

Коментар

• https://www.expert.bg/macroview/fina...i-2368339.html
                  БНБ продава златни възпоменателни монети

От днес, 2 януари 2025 г. Българската народна банка (БНБ) пусна в обращение златни възпоменателни монети на тема "Св. Богородица - Златна ябълка" с номинали от 10 лева, 20 лева, 50 лева и 100 лева, които са без определен тираж.

Коментар

• Първоначално изпратено от Absolute_Amateur Разгледай мнение

Колега, а също така зависи кои как възпитава децата си и на какво ги учи. Весели празници!
                    +1

Тия крипто валути и биткойни са "бош лаф" работа. Не вярвам да се задържат в дългосрочен план.

Обаче съм забелязъл, че младите хора, на 20+ и 30+ не ценят труда на предците си, изхвърлят им вещите и активите им, продават разни наследствени неща и много често пращат родителите си и баба и дядо в хоспис или старчески дом! Не искат да работят и все гледат лесното. Лично мнение,

Коментар

• Първоначално изпратено от i_hristov Разгледай мнение

Зависи. С тая мания по криптото след още 1-2-3 поколения и ще са забравили за златото
                      Колега, а също така зависи кои как възпитава децата си и на какво ги учи. Весели празници!

Коментар

• Първоначално изпратено от Petya Pop Разгледай мнение
                        Инвестицията в злато е вечна.
                        Зависи. С тая мания по криптото след още 1-2-3 поколения и ще са забравили за златото

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

При сребърните монети от НРБ най-скъпо се продава тази с Л.Живкова. Но като цяло се продават трудно, както и 1 лв и 2 лв с цар Фердинанд.

Има млади хора, които не гледат "цена на грам", а купуват красиви монети, включително от чуждите монетни дворове.
                          И за подаръци...

А аз да ви почерпя с една гайда
                          https://dariknews.bg/novini/bylgarii...-gajda-2401667
                          БНБ пусна в обращение нова монета - „Българската гайда“

Коментар

• Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнение

Е да ама забравяш фактора ВРЕМЕ
                            При сребърните монети от НРБ най-скъпо се продава тази с Л.Живкова. Но като цяло се продават трудно, както и 1 лв и 2 лв с цар Фердинанд.

Има млади хора, които не гледат "цена на грам", а купуват красиви монети, включително от чуждите монетни дворове.

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение

Сребърните монетите от времето на НРБ не бяха много атрактивни заради високите си тиражи. По 50-100-200000 бройки
                              Златните бяха като цяло с прилични тиражи. Разбира се има и изключения. Пиефорта на международната година на детето.

Голямата далавера стана с монетите на РБ. Особено тези с тираж 3000 бр
                              Нормална надценка е 300-500%
                              За някои 1000-2000%
                              Без да съм смятал, май сурвакарите държи рекорда. По 7 лева ги пусна БНБ а сега са по 1200-1300
                              Маска 40-сега 1000 и т.н.
                              Даже отстъпки даваха хората.
                              Монетен двор 10%, а БНБ до 20%
                              Е да ама забравяш фактора ВРЕМЕ

Коментар

• възпоменателна монета „Българската гайда“ Click image for larger version

Name:	pr_20241122_10lv_img1_bg.jpg
Views:	1
Size:	5.1 КБ
ID:	4227110 Click image for larger version

Name:	pr_20241122_10lv_img2_bg.jpg
Views:	1
Size:	5.1 КБ
ID:	4227109

Коментар

Working...
                                X