IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Концепция за печеливша търговия на Матеев

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Иво, нещата при Матеев само на пръв поглед изглеждат сложни. Той свежда всичко до прости сметки във фантастичен обем операции. Което мен ме малко натоварва, то е големият , продължителен период за обучение на системата. Добрата новина е че, веднъж обучен /софтуерът/ може да се мултиплицира и инсталира наред и, размножен в достатъчно количество търгуващи помежду си комп.системи, сам ще породи своето морално остаряване.
    Ама предизвикателството е много яко ;-)
    Last edited by Pyramid; 07.06.2018, 22:22.

    Коментар


    • Здравей Матеев, съгласен съм с по-голямата част от написаното от теб и имам чувството, че си на прав път и остава още съвсем малко за постигане на целта.
      Имам един въпрос, не е ли прекалено сложно описано движението на цените в поста ЧИСЛОВИ РЕДИЦИ ЗА АНАЛИЗ, както и описанията за представянето на пазара чез големи и малки сегменти и всички тези преизчислявания, махания и добавяния на сегменти имикро сегменти?
      Предлагам по-лесен начин за представяне на ценовото движение, при който абсолютно се изключва фактора време, като по този начин намаляваме всички сметки и изчисления.
      Ако не търгуваме бинарни опции, не интересува КОГА цената ще стигне в дадена точка (таргет) а дали ще стигне до нея преди да стигне до друга точка (стоп). Определяме даден размер на движението, който съсздава сегмент(бар), примерно както ти казваш минимум 20 пъти спреда и с рамера на който ще бъдат нашите сделки.
      Аз взимам за пример 40 пипса – напълно достатъчни като размер за сделка. Определяме едно простичко правило, че всяка сделка която ще отваряме ще има точно параметри на един сегмент 40 пипса стоп и 40 пипса таргет. По този начин получаваме познатата на всички ренко графика, но не ренко графика която е представена от повечето индикатори чертаещи грешни ренко графики с гапове и тн., а такава, която следващият сегмент започва точно където е свършил предишния, БЕЗ ГАПОВЕ. Ако движението на цената нарисува положителен сегмент сегмент го бележим с 1, ако нарисува отрицателен сегмент го бележим с 0. По този начин можем да представим движението на всеки един финансов инструмент като поредица от 0 и 1, което ще улесни търсенете на зависимости. Мисля, че по този начин ще бъде лесно да се докаже дали цената се движи чисто случайно или след дадена поредица от 1 ци примерно по често се среща една сама 0 отколкото би следвало според теория на вероятностите и тн. По този начин ни трябва единствено да предположим посоката на дадения сегмент или дали той ще бъде 1 или 0. Така ако успеем да изчислим че за следващия сегмент вероятността да е в дадена посока е по-голяма от 55 процента примерно просто отваряме сделка с размери параметрите на 1 сегмент. От тук нататък ни интересува едиство и само дали следващият сегмент ще бъде 0 или 1.
      Доста време отделих в търсене на индикатор който представя наистина реално движението цената, чрез ренко блокчета и единственият, читав който успях да намеря е този https://www.forexfactory.com/showthread.php?t=535170 той представя абсолютно реално движението на цената по описания по-горе начин. Ако този метод за представянето на цената е правилен остава единствено да се изчисли КОГА вероятността за следващия бар е по висока от разходите за сделка (спред и слипидж) и да се търгува...

      Коментар


      • --------------------
        Last edited by Mateev; 04.12.2017, 23:17.

        Коментар


        • --------------------
          Last edited by Mateev; 04.12.2017, 23:17.

          Коментар


          • --------------------
            Last edited by Mateev; 04.12.2017, 23:16.

            Коментар


            • --------------------
              Last edited by Mateev; 04.12.2017, 23:16.

              Коментар


              • --------------------
                Last edited by Mateev; 04.12.2017, 23:16.

                Коментар


                • --------------------
                  Last edited by Mateev; 04.12.2017, 23:16.

                  Коментар


                  • --------------------
                    Last edited by Mateev; 04.12.2017, 23:16.

                    Коментар


                    • --------------------
                      Last edited by Mateev; 04.12.2017, 23:16.

                      Коментар


                      • --------------------
                        Last edited by Mateev; 04.12.2017, 23:16.

                        Коментар


                        • --------------------
                          Last edited by Mateev; 04.12.2017, 23:15.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                            Изглежда започнахте да осъзнавате, че най-важното в този живот са ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВАТА, а не парите. Когато човек разреши някакво предизвикателство, получава ОГРОМНА ДОЗА УДОВОЛСТВИЕ. На химически език това се нарича АНДРЕНАЛИН, а на емоционално ниво - ЩАСТИЕ. Хваленето на постиженията си по форумите или меренето на пи.ките е част от този процес, и всеки го прави под една или друга форма ........

                            Едно време мъжете са си мерели мускулите или сабите (лъковете). После са започнали да си мерят конете. След това са започнали да си мерят пищовите и бързината, с която ги вадят. Чак на по-късен етап са започнали да си мерят парите и най-накрая в днешното интернет време си мерят акълите.

                            Всичко това обаче аз го наричам мерене на пи..ки, което е дълбоко заложено на генетично ниво във всеки един мъж. Жените също си мерят пу.ките, но това е друга тема. Та извода е, че колкото и да се гордеем, че сме Homo Sapiens (човек разумен), то реалноста показва нещо съвсем друго ....

                            Иначе да, искам да спечеля пари, но не защото ми трябват. Всъщност не ми трябват, защото си имам достатъчно (дори в излишък). Поради тази причина аз отдавна осъзнах, че не е важно печеленето на пари, и тяхната абсолютна сума, а САМИЯТ ФАКТ, че си успял да го направиш.

                            Тоест важно е ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВОТО, и удоволствието от това, ЧЕ СИ ГО РАЗРЕШИЛ.
                            Това е страхотно но, от три недели и горница, апапите се дръпнаха. Видяха наистина голямата п...а / Предизвикателството/, дадоха си сметка, че и с него 100+1% печалба пак
                            не им е в кърпа вързана, изпопритесниха се, че не могат се мери с теб...и се снишиха. Ни вест, ни кост /в темата/ от тях. .кАжи сега, дали е справедливо?

                            Коментар


                            • --------------------
                              Last edited by Mateev; 04.12.2017, 23:15.

                              Коментар


                              • Дани, тези от казината, най-вероятно, ще се постараят да изолират /Матеев/ но, доколкото човекът го прави повече с познавателна цел и заради предизвикателствата - което вярвам, за Играта е всичко - не могат му накриви шапката. Пък и винаги ще има мераклии, на които може да се продаде лиценз с уточнението "ползваш, както е". Аз си мисля, че вече съм разбрал от 30 до ок.50% от написаното, а на повече не разчитам, т.к. ограничавам вложенията си във време, които няма да използвам. Думата обаче, не беше за предсказателната стойност на разработките, а за споделянето на отговорностите. Ефектът от сделките НЕ Е само в пачки на хазартните играчи. ЕТО ТОВА опитвам да схвана.
                                Last edited by X_Y; 02.01.2017, 22:34.

                                Коментар

                                Working...
                                X